Väntan

Längtar efter imorgon! Det är jobbigt att vänta på det där EKG. Trodde inte att jag skulle reagera som jag gör, men jag är rätt fixerad vid obehaget. Det går inte att tänka bort. Natten var jobbig, svårt att somna och vaknade gång på gång av obehaget. Hursomhelst har det känts bra att jobba för då tänker jag på annat.

Och vid frukost imorse satt jag och lyssnade på akvariets suckande. Är man djurägare så är man, så det var bara att göra ren filtren i hast. Om pumpen suckar och fräser har det gått för lång tid redan som det är.

(null)     

Morgonen var så stilla efter två dygns hård blåst. Himlen var rosa och babyblå, grusvägen frusen och isfri, hackspetten varnade när vi kom gående längs grusvägen och korpen svarade långt bort i skogen, jag ville bara fortsätta gå gå gå, det var så rofyllt 👣 🐾🐾

(null)

(null)

Men arbetsdagen blev bra. Två möten och admin på morgonen. Emmausvandringen är planerad och rapporterad till vårbladet och bokningen. Ikonmålarna har fått en närvarolista och nu har jag skapat en mall där det bara är att uppdatera datumen i. Hantverksgruppen på em. Intensiv, välbesökt och rolig! Avslutade med admin. Världsböndagen är nu klar att detaljplaneras med ekumeniska gänget, men det får de veta imorgon. Klockan var fem och jag åkte hem.

(null)
Vi snickrade andakt i sofforna idag och höll den där oxå. Omväxling förnöjer.

(null)
Ännu en person blev klar med en knypplad kyckling idag. Två började med bokmaskar varav den ena har knypplat lite i gruppen och den andra är helt ny. I övrigt stickades, virkades, knypplades, samtalades och fikades det. Så roligt!

Köpte varsin chokladshake åt mig och gubben på hemvägen och lagade mandelfisk på mandelmjöl och mandelflarn som nyligen "gått ut". Inspirerad av skafferistädning blir det "restfest". Det är roligare att komponera av det man har än att handla nytt 😃

Hoppas få sova nu, de två senaste nätterna har varit lite jobbiga 💓 


Namnsdag

Min namnsdag 😃

Idag har jag och en kollega i Brunnsäng producerat ett utkast till en lektion om diakoni för konfirmander och det blev en riktigt rolig förmiddag.

(null)
Bekvämt på jobbet! 

Jag blev oxå uppringd på telefontiden jag fått av VC och nu tog de mina besvär på allvar. Jag ville ha en vanlig årskontroll av mina sköldkörtel- och levervärden, men läkaren jag haft i många år hade slutat. Sköterskan ställde nån fråga till och då berättade jag om trycket, fladdret och den hisnande känslan som återkommer och då fick jag tid för både EKG och läkarbesök redan på onsdag! Sköterskan jag pratade med senast, hon som sa att det var influensa, sa att man bara kunde få akuttider samma dag? Det beror uppenbarligen snarare på vem man pratar med, verkar det som. Såklart var det skönt att få en tid, men samtidigt blev det jätteoroligt i bröstet när jag plötsligt blev tagen på allvar! Tänk så skum kroppen kan vara 🤔

Kollegan och jag avslutade med sen lunch och en god kebab i Brunnsäng centrum, sen åkte jag och hämtade hundar och ringde lite på väg mot mina föräldrar. En mysig kväll med bland annat lite lakansömnad och pyssel med att leta mönster till en tröja.

(null)
Promenad till Trosa havsbad. Stod och njöt en stund av vyn över vattnet och den klart lysande planeten mars.

Kom hem vid tio, tog ut hundarna och försökte fota månen… gick sådär, men den var halv, klart lysande med en färgglad "aura" runt sig då den låg bakom en tunn molnskärm.  Detta fina sken ville inte mobilkameran återge.

(null)
Den ser ju full ut 🌕 

Oh, dear! It’s way past bedtime! Nighty folks ❤️




Dessa karlar 🙄

99% av alla dagar tar jag bara bort dem, men ibland blir jag arg 😡 Idag blev jag arg 😡 Men vad hjälper det. Det verkar ändå vara en luckrativ business att följa kvinnor på
Instagram och försöka bli vän på Facebook via Google translate.

(null)

(null)
Den här var bara en singel från Toronto. De flesta är antingen militärer eller kirurger…

(null)
Va? Endast en "gourgious" på Insta idag?

Nej, jag vet att det inte är nåt att bry dig om, detta är en smäll man får ta om man väljer att vara halvoffentlig. På Facebook kan de bara kommentera mina offentliga inlägg, men det räcker för att vissa, för mig intressanta grupper, nekat mig medlemskap. De är ju som en smitta 🦠 Jag tror ju att alla kvinnor fattar att det är pengar det handlar om. En snygg, spännande karl som börjar uppvakta och sen behöver de pengar till olika saker. Lika jävligt som allt annat utnyttjande.

Min egen karl kom till min förvåning hem efter bara två timmar igår. Då försökte jag ff hålla mig vaken till Morden i Midsomer. Han tog sistanaden medan jag kröp i säng. Så glad jag blev när jag grejade i köket på förmiddagen och han ropade att nattens avsnitt gick i repris! Vi fick veta vem som mördade för en unik orkidé och jag blev förälskad i Paphiopedilum Sanderianum. En sån önskar jag mig när jag fyller 60 år. Eller går i pension! För ca 25 år sen gick jag en orkidékurs på Orchidéhuset som då låg på Tegnérgatan i Sthlm. En underbar men beroendeframkallande butik! Ett tag hade jag ett 50-tal orkidéer i radhuset i Ormkärr som duschades med blomsprutan dagligen och doppades varje vecka i antingen regnvatten eller vatten som fått stå i två dygn. Idag har jag sex försummade phalaenopsis i köket, en tapper dendrobium i vardagsrummet samt en phalaenopsis på jobbet som blommat sen jag började i augusti 2021. Det är en otroligt tacksam blomma!

(null)Paphiopedilum Sanderianum

Efter Morden i Midsomer började jag jobba efter dagens plan. Bananbrödfröknäcke och middag+matlåda.

Stökar och bökar

Mäter, vispar, knäcker, rör

Doft av mammas bak


(null)

Och till sist, efter middan åkte jag på andra kurstillfället i knyppling. Tiden gick så fort att vi nästan missade stretching-pausen vi har vid sju.

Maken åkte till jobbet och jag tittade på helgens tredje avsnitt av Morden i Midsomer när jag kom hem 🔪🩸 

Det blev en blåsig kvälls/natt-promenad. Lika mäktigt som spöklikt när det viner genom skogen och mindre träd och grenar lixom gnisslar när de gnids mot varandra. Nu har vovvarna och jag glidit ner under täcket, här är det mysigt att lyssna på naturens ljud ❤️

Vinden friskar i

Spöklika skuggor dansar

bakom rullgardin 








Sicken lördag 😱

Jag har tittat på film och serier hela dan och kvällen, vattnat blommorna och lagat middag 😃

(null)

(null)

(null)

(null)

Kvällspromenaden blir min för maken fick åka på utryckning 😒


Fab Friday

Jag hade verkligen längtat efter denna sovmorgon! Somnade med ett leende på läpparna efter gårkvällens magiska promenad och vaknade en hel halvtimme före väckarklockan. Underbart 😍 

Började jobba samtidigt som jag åt frukost och passade på att planera dagen. Dagens ursprungliga plan gick i stöpet eftersom vi upptäckte nåt fult på Bamses tass i förrgår kväll, så igår bokade jag veterinärtid till idag 🐾 Vi fick komma 10.45.

(null)
Råbocken hade ätit frukost under fågelmataren när vi kom hem från morgonaden. Mig bryr han sig inte så mycket om, men han håller sig på avstånd från små-bestarna 🐾🐾

Knölen mellan Bamses tår var en furunkulos, något som tidigare kallades boxer-sjukan. Det är typ en blåsa eller böld, han fick tassen rakad och mellanrummet mellan tårna insmort med en antibakteriell salva plus att vi fick hem ett antiseptiskt hydrokortison-schampoo.

(null)Såg ut som typ ett infekterat ormbett  🐍

I samband med veterinärbesöket hade jag aviserat långlunch. Det torra kalla vackra vädret i kombo med att åka till veterinären gjorde mig sugen på  Gislestenen. Det går inte, eller snarare så är det väldigt svårt att gå dit när det är blött, mycket snö eller  frodig grönska. Idag var vädret perfekt att ta sig fram i de djupa ojämna traktorspåren och längs åkerkanten.

(null)

(null)
I år var pilen helt oläslig. De andra pilarna som fanns förra året var borta

(null)
Snart framme

(null)
Här var en vik när stenen ristades för 1000 år sen

(null)
Vattenlinjen låg ca 1 meter under ristningen

(null)
"Gislög lät göra dessa märken efter Tord; även Slode lät göra dem. Sant är det, såsom det blev sagt och så som det blev ämnat"

(null)

(null)
Man vet inte riktigt vad det sista betyder, inte heller vem mannen, som ser ut att hålla i två ormar som viskar i hans öron, men han liknar en bronsfigur av guden Frej som hittades för 100 år sen vid Rällinge gård här i Sörmland.  Denna ristning hittades av hovmarskalk Bagge under en jakt på 1600-talet

På vägen tillbaka surnade jag till ordentligt på hundarna. Vi såg rådjur på vägen dit och där vi gick fanns gott om spår och skit efter rådjur och älg. Så fort jag koncentrerade mig på något annat än hundarna satte de i sig mängder av bajs 💩 Gräsätarbajs brukar inte vara några problem i mindre mängder men idag tyckte jag de tuggade konstant! Måtte de inte testat vildsvinsbajset 😱

(null)
Rådjur (handen för att visa storleken)

Vi går längs åkern

Solens spel i frostigt gräs

och älgens fotspår


(null)
Älgar

(null)
(handen för att visa storleken)

(null)
(null)
Gravar på grusåsen

(null)

Efter promenaden åkte vi hem, fixade lunch. Efter jobbet slog jag på Tvn och somnade i fåtöljen till maken kom hem. 

Ikväll ligger Rambo och skakar. Undrar om han blir sjuk nu…

Natten är stjärnklar 

Frosten knarrar under skon

och ugglan hoar







”Torsdag i Hovsjö”

Sov så jättegott i husbilen inatt 🥱 Ett stilla regn mot taket och tågen som swishar förbi 🚂 

(null)

Arbetsdagen började med ett givande husmöte och fortsatte med mässa på äldreboende före lunch.

(null)
Efter den grå morgonen blev himlen blå och solen sken 

De andra i Hovsjö-gänget hade med sig lunch så jag åkte och köpte. Har tänkt en tid att jag vill testa thai-kiosken i Saltskog då 1. jag hört att den är bra 2. det är frun till en f.d arbetskompis till maken så jag var alltså nyfiken x2. Jag blev inte besviken. 99kr för en stor portion god och vällagad dagens inkl. läsk och vårrullar! Åt hälften och sparade resten till imorgon.

(null)

Halv två åkte jag ner till Ragnhildsgården för att hälsa ikonmålarna välkomna till en ny termin 🕜 Sen åkte jag tillbaka till kyrkkaffet och umgicks ☕️ 

(null)
De såg lite mysko ut, men rackarns så goda med kraftig chokladsmak 🫘 

Efter kyrkkaffet blev det två enskilda samtal innan jag låste, larmade och stannade upp inför  den fantastiska kvällshimlen 🤩

(null)

(null)

(null)

Naturupplevelserna slutade inte där. När jag hämtat hundarna och rastat dem i Geneta:

Plötsligt händer det

Hjortar i dikesrenen

i Södertälje!


Oväntat! Rådjur hade jag inte reagerat så mycket på, men hjort! Tre dovhjortar tror jag, hindar eller fjolårskalvar iallafall. Svårt att avgöra i mörkret när man bara ser dem som hastigast från sidan.


Maken blir kvar på jobbet inatt oxå och jag har haft en stillsam kväll vid Tvn där "Södertäljepolisen" fick avsluta. Därefter en magiskt kvällsnad. Några minusgrader men torrt och inte en isfläck längs vägen. Det var helt stjärnklart och jag räknade in de stjärnbilder jag kan: Orion, stora björn och Karlavagnen, plejaderna och så mars - den röda planeten. Månen var bara en skära men stod lågt och drog åt orange ikväll. I den påfallande tystnaden hördes kattugglan fria bortåt skogen.


🌞🦌 Life is good 🦉🌟






Unnsdag

I den blå timmen 

kryssar jag bland skolbarnen

 på väg till bussen


(null)
Som små spöken i mörkret 👻 Inte alla med reflex!

Hörde på Mix Megapol imorse att idag är det unnsdag, vad ska du unna dig idag? I denna årstid kändes det plötsligt helt fantastiskt att få ha en unnsdag i veckan! Det ska jag ta till mig!

Min arbetsdag har bjudit på både effektivitet och frustration. I almanackan gick arbetsuppgifterna smidigt i varandra, men verkligheten kom att se annorlunda ut. Möte på morgonen, därefter morgonbön innan café Ragnhild inkl. mottagning 🕙 Ingen kom på mottagningen men jag fick annat gjort, bla första kontakterna till en församlingsresa i maj och embryot till en diakonilektion för konfirmander. Sen stressade jag som sjutton för att hinna lunchavlösa i kyrkan, men fick först då veta att tagit in en timvikarie idag så hen tog den biten 🕧 Tänkte att då får jag tacka för tiden jag fick och tänkte ta tag i Emmausvandringen istället, men fick då oväntad hjälp med appen för statistikrapportering vilket var bra, men vilken tid det tog! Tio i två hörde klockan två-besöket av sig att hen inte kunde komma så vi bokade om tiden 🕑 Nu blev utkastet till Emmausvandringen gjord! Fem över fyra fick jag ett meddelande att klockan fyra-besöket var sjuk och ville att jag skulle göra saker åt hen istället, men då blev jag "elak" och skrev att så funkar det inte. Eller jag funkar inte så iallafall 🕓 Hade hen hört av sig tidigare hade jag kunnat avboka rummet och sluppit springa efter inlåsta papper och pärmar i källaren och istället kunna förbereda för hjälp per telefon. Nån självrespekt får jag ändå unna mig, tänker jag 😏 Ringde istället upp en person jag lovat höra av mig till innan mötet om Världsböndagen 🕠 När det mötet började var jag jättetrött och blev jätteirriterad på att den person som var orsaken till den sena mötestiden inte dök upp. Vi som var där hade gärna setts halv fem istället för halv sex. Men vi kom en bra bit på väg innan vi bröt upp halv åtta 🕢 

(null)

Ställde iordning, plockade undan, låste, släckte och kom iväg strax före åtta 🕗 Jag ringde maken och vi bestämde att jag skulle köra förbi Max. Hans vägbeskrivning ledde mig till Burger King så jag fick köra runt ett varv tillbaka till Max i Geneta och sen genom Södertälje igen… klockan var nästa nio när jag svängde in på hans jobb 🕘 Trötta och hungriga åt vi i kontrollrummet, sen gick han ut och tvättade min skitiga bil medan jag gick ut kvällsnaden.

(null)

Nu ligger jag nerbäddad i husbilen. Maken ronderar men är nog snart i kojen han med.

Vi får se hur morgondagen blir, kanske kan jag unna mig nåt trevligt? Det är ju torsdag i Hovsjö 😍


Tisdag i Hovsjö

Imorse var jag och en av ekonomerna på ett givande möte på Södertälje City. Till jul kommer nog samarbetet med LT-klappen gå mycket smidigare. Sen åkte jag upp till Hovsjö och röjde hantverksprylar med vår vaktis. Nu är det överskådligt och en del bortrensat.

(null)

Så småningom började hantverksgruppsdeltagarna att droppa in. Idag knypplades och stickades det, men en deltagare dekorerade oxå ett ljus med ljusvax.

(null)

(null)
Pinnarna har blivit avtrådade och lagda i en korg istället för i diverse påsar

(null)
En kyrka i ljusvax. Vilken talang ⛪️ 

Gick promenad med hundarna i Geneta och åkte hem via McDonalds. Slö kväll vid Tvn. Maken blir kvar på jobbet så jag ska strax släpa ut mig och hundarna på promenad. Morgondagen blir lång…

Dan efter 💚🕊️

Så härligt att prata med min fd praktikant och numera nybakta och sen länge superduperbra kollega imorse. Vi får vara trötta. Vilken härlig helg vi fått uppleva tillsammans 💚 Jag är så evigt tacksam att jag fått dela denna helg med dig, Jonna 💚
 
(null)
Bästa Jonna 💚

(null)

Efter det har jag haft en bra jättedag som började på Viksängens second-hand. En bra genomgång som vi hoppas leder till samarbete. 

(null)

(null)
         
Sen lunch med en av de bästa 💚

(null)
Bästa Anna 💚 Som jag kommer sakna dig i min närhet. Men vår vänskap och vårt systraskap i ämbetet bara fortsätter … 

(null)

Vi fortsatte med planering med församlingsresor vilka jag vurmar för, sen lite ärendedragning och administration. Kom från jobbet vid fem, då hade "min" korridor varit svart och tom sen jag kom dit, med undantag från en person från administrationen som gick runt och kollade hur andra löste skärmar, alltså avskärmning. Så bra samtal från icke-kyrkliga arbetsmiljöer! Detta är fascinationen i mitt jobb, dessa oväntade möten.

Kom sent hem. Det blev tacos 🌮 och en tidig kväll 🙏



Näsdukar - röklin - paketet 🕊️

Vaknade flera gånger inatt och memorerade "näsdukar-röklin-paket, näsdukar-röklin-paket"… och jag kom ihåg näsdukar, röklin och presenten när jag åkte in till Strängnäs domkyrka på vigningsmässa 🕊️ Strängnäs stift fick välkomna två nya präster och två nya diakoner och jag hade fått hedersuppdraget att vara assistent till min f.d praktikant, Jonna. Jag har varit nervös i flera veckor, men idag har jag bara känt mig glad och sprallig, en bra ordning tycker jag 😄

(null)
Väntan 🕊️

(null)
Stiftsdiakon och assistenter

(null)
Bilden lånad från stiftets hemsida

(null)
Nyvigda

(null)
Sprall 🕊️ Ellies bild

(null)
Försökte hitta bilder på nätet från vigningen men de var givetvis koncentrerade på Birgitta Ed. Det går ju inte att fota så mycket när man är en del av ceremonin 😄

(null)
Bild från stiftets hemsida 

Efter vigningsmässan följde jag med på mottagning i Nykvarn. Fastnade i ett samtal om religionshistoria, om asar och vaner, vikingar och samer, indoeuropeiska influenser osv osv. Jättespännande! Nu är jag så sugen att kolla in kurser på universitetet 👩‍🎓 

(null)
Men alltså! Hur häftig servettvikning?

(null)
Herrgården

Kom hem vid halv fem, dråsade ner i fåtöljen och har knappt rört mig sen dess 🕟 Maken fick åka till jobbet halv fyra imorse, han kom hem igen strax efter jag åkte till domkyrkan och fick åka tillbaka till jobbet nån timme efter jag kom hem. Han blir kvar där, vovvarna har fått sistanaden och vi har krupit i koj. 

Är så nöjd 😄 
Är så trött 🥱 
Tack för en fantastisk helg 🙏 



Pirr

Vaknade med pirr i magen. En festhelg framför och ikväll började firandet 🎉 

Jag var både glad och tacksam över att en väninna hörde av sig igår och ville ses över en lunch idag. Att spendera några timmar med henne var härligt, både för det var så länge sen vi sågs och hade massa spännande att avhandla, och det i sin tur fick dagen att gå fortare.

(null)
Övergångsställe  🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆

(null)

Jag stickade ett par disktrasor åt henne "för länge sen" och hon donerade sin flamingo-vattenkanna plus två burkar härlig hemkokt sylt 🏺🦩 så nu bytte presenter ägare och samtalen berörde högt och lågt på Strängnäs grekiska taverna. Tavernan verkar ha bytt ägare sen jag var där senast, vilket var före pandemin, tror jag. Vi gick en promenad till Tolv korgar, men de hade stängt så vi gick tillbaka till våra bilar.

Hemma tog jag det bara lugnt, duschade och tog det mera lugnt till tjugo över sex, då åkte jag in till Strängnäs igen.

(null)

Hade bestämt att träffas med "min" diakonkandidat på parkeringen och kom givetvis i god tid. Sista låten jag hörde på radion innan jag gick ut var "I’m bad" med Michael Jackson. En av mina favoriter och kanske synnerligen ett passande tema inför kvällen 😄

Det blev en jättefin kväll med god mat och många (en del kanske lite för långa) tal i Biskopsgården🎤

(null)
(null)

 Imorgon fortsätter firandet ❤️🙏❤️

Full rulle-fredag

(null)

(null)
Imorse gick färden sannerligen mot ljuset

(null)

(null)
Och jag slipper vådan av broöppning på väg till jobbet. Bor på rätt sida liksom och kan bara se på en stund och tycka att det är häftigt med de stora båtarna mitt i stan

Har hunnit massor idag. Allt klart inför ikonmålarstarten på torsdag och vårens gudstjänster är inbokade, två besök - det tredje kom inte men det tar ändå sin lilla tid att förbereda, vänta och sen försöka få kontakt, spontanmöten, mail och telefon. Check på denna fredag ✅ 

⛴️ Godnatt världen 🥱
 


Favorit i repris

❣️ Torsdag i Hovsjö ❣️

Sent igår em ställdes utvärdering av LT-klappen som vi skulle haft nu på morgonen in, så jag kunde gå på Hovsjö/Tveta- mötet imorse istället. Sen bar det av till ett av våra äldreboenden för mässa. 

(null)
Jag tog blommorna i min bil. Där färdades de säkert 😁 

(null)
Provisoriskt nattvardsbord

Vi åkte till Wolksvagens lunchrestaurang innan vi åkte upp till Hovsjö igen för gudstjänst. Avslutade med samtal och admin. 

Hela dagen har jag fått umgås med härliga människor - arbetskamrater, gudstjänstbesökare. Efter kyrkkaffet hämtade en besökare "sin" knyppeldyna för hon behövde sin "knyppelfix". Så himla härligt! Blev kvar en stund i samtal kring knyppling och stickning mm 🧶 Till sist gick jag igenom mailen och åkte hem. 

Hann prata med både sonen och en kompis/kollega innan jag kom ut en sväng med hundarna och lagade middag. Lite tv innan sistanaden. Ensam ikväll, rätt skönt faktiskt.

🥱





Mittiveckan

… eller ja, i arbetsveckan iallafall om man räknar måndag-fredag, annars är väl mittiveckan imorgon?

Trots den konstanta tröttheten såhärårs njöt jag ändå av himlen som började gå över i blått när jag åkte imorse. Och det blev ju en klar dag när vi fick uppleva solen en stund!

(null)

Arbetsdagen började med en timmes diakonimöte, sen gick jag ner till café Ragnhild (fd Gåvorna) och hade morgonbön…

(null)

… fast det blev ingen morgonbön på riktigt. Vi sjöng två psalmer och pratade sen med varandra. Det var längesen vi sågs på det här sättet och vi ville prata om annat, om öppnandet av café Ragnhild som vi nu smyger igång. Vi kommer ha mer och mer öppet varefter nya verksamheter drar igång. 15 februari är jag med och drar igång ett handarbetscafé 🧶

Idag hade jag bara mottagning en timme eftersom jag lyckades boka in ett medarbetarsamtal med chefen innan vi bestämt när diakonimottagningen skulle öppna för terminen. Jag blev avlöst av en kollega och sprang en trappa upp. Efter samtalet gick jag över till apoteket innan jag åkte på långlunch. Jag köpte med mig räkor i curry från Royal India och åkte till väninnan i stallet 🍛

(null)

Det var jättelängesen vi sågs och de halvårsgamla fölen hade vuxit nåt enormt 🐎 

(null)

(null)

Jag har inte sett dem sen de var nåt dygn gamla 🥹

(null)

(null)

Hämtade hundarna och åkte hem och jobbade ett par timmar.

Trött kväll vid Tvn 🥱





55 minuter!

Det var kolsvart när jag åkte till jobbet imorse och lika kolsvart när jag åkte hem. Men ändå, vi har fått 55 minuter mer dagsljus sen vintersolståndet 🌞 

Det blev en rolig och intensiv dag idag. Personalmöte på fm och sen iväg på lunch med en kollega i Salem. Kanske blir vi ännu en församling kring LT-klappen till jul i år 🤶🏼 

(null)
Indisk buffé 

Sen hämtade jag upp en deltagare på vägen till hantverksgruppen som blev kyppelintensiv idag. Tack och lov att jag har så bra medarbetare som tar så bra hand om dem som inte knypplar. Jag tror att vi blev 12 idag som virkade, stickade, fikade, pratade och knypplade, och kanske kommer det även att målas nästa gång 🎨🖌️ En knypplar i princip själv nu, men idag satte jag oxå igång två deltagare på dynorna jag knåpat ihop. Den ena har knypplat lite i höstas och kom igång bra medan den andre får fortsätta öva lite nästa gång. De första tillfällena som man korsar och vrider brukar orsaka kortslutning i hjärnan, men det lossnar tillslut. Tillsammans åstadkom de 1,5 kyckling medan vi diskuterade korsning, vridning, höger, knappnål, synål, vänster… och vad heter de olika djurens fötter och tår 👣🐾 Det är ett suveränt sätt att öva svenska på!

(null)
Visst blev den fin! Det blev ett väsksmycke 🐥

Jag körde hem en deltagare och fortsatte till hunddagis, och sen vidare för att hämta upp maken. Nu får dotterns bil stå på makens jobb tillsvidare och från imorgon kör han sin nya som har fått vila på uppfarten idag 🚙💨

(null)

Nej, nu blir det faktiskt säng-gång 🥱


Skövde t/r 🚙💨

Jobbade halvdag idag. Fick bla klart dynorna och bokade om besöken som jag fick boka av förra veckan.

(null)
Multitasking! Samtal och dyntillverkning

Mitt på dan kom maken hem, då var hundarna nyrastade, så åkte vi. Vi stannade på Rasta vid Kungsör och blev besvikna. Priset hade ökat och kvaliten minskat 😔 Ok mat men inte för det priset. 23 spänn för ett glas lingondricka?

(null)

(null)

Nästa anhalt blev Skövde och där gjorde vi upp köpet av vår nya begagnade V40. Superfräsch! Färgen var kanske inte favoriten, men i allt övrigt 😃

(null)
Jag såg inte att maken stod och vinkade. Titta noga i glashörnet 😂

(null)
Bilen var så blank att hundarna speglades i lacken 🤣

(null)
Mörkgrå pärla!
  (null)
Medan maken gjorde upp köpet gick grabbarna och jag på promenad 👣🐾🐾

Vi stannade till på McDonalds i Mariestad och tog varsin chokladshake. Jag hade kört hela vägen ner och behövde lite socker för att kunna köra hem igen. Hundarna fick mat vid "vägrestaurangen", de beresta små liven 💕

(null)

En dryg halvtimme före vi kom hem stannade jag bland långtradarna i Råbyhed för en liten kissenad. De ville inte dricka vid middan, men nu slörpade de i sig ordentligt vilket kändes skönt.

(null)

Jamen det kan väl räcka för en måndag?

❤️ Godnatt ❤️








Vårkänslor 🌱

Att det kändes som vår var både grannen och jag överens om idag 🌱 När jag såg honom gå förbi med hunden på förmiddagen slängde jag  på mig skor och jacka och och sprang efter. Igår frågade jag om han hade lite överbliven markisolering /frigolit och jag var välkommen att komma och kika. Nu gick vi till stallet och tittade och jag fick hem ca en kvadratmeter frigolit.

Idag har jag förberett inför tisdagens hantverksgrupp. En vill lära sig knyppla och en vill fräscha upp det hen lärde sig förra terminen. Detta är intimt förknippat med att öva svenska och vi har väldigt roligt. Frigoliten jag fick hem har maken delat i tre delar och imorgon ska jag klä in dem i tyg. Jag har tillverkat kycklinghuvuden för här ska knypplas "kvack-kvack" 🐥 Det är ett bra nybörjarmönster och så har jag gjort ett transportband till en som kommit igång ordentligt med knypplingen och vill ta hem dynan och jobba lite. Röjde runt i boden och hittade grönt tyg och knappnålar. Frigolit fnasar ju en del, så plattorna behöver kläs in.

(null)
     
Efter middan åkte jag iväg till terminens första knyppelkurstillfälle på ABF i Strängnäs och när jag kom hem badade vi tunna.

Jag har mått jättebra idag. Enda smolket är att jag glömde ringa Wille. Han fyller fyra år idag och jag har gång på gång tänkt att jag ska ringa när jag gjort ditten och sen när jag gjort datten. Lärdom: SKJUT INTE UPP NÅT!

(null)

Ikväll när jag blev klar med Ellas födelsetavla kollade jag vilka siffror jag skrivit på Willes…

(null)

… och på riktigt! Ser du vad som är fel? Inte jag eller nån annan har sett det/sagt nåt! Det måste åtgärdas så snart jag får tag i den!

Ellas blir större och nu ska jag fundera ut var och hur namn och siffror ska placeras.

(null)

Men nu är det hög tid för sängen 🥱




Tack 🙏

Tack alla som hört av sig med hjärtan, uppmuntrande tillrop och goda råd 🙏 Tack 🙏

Jag mår mycket bättre. Fladdret är borta och nästan trycket oxå. Igår orkade jag både läsa på eftermiddagen och brodera på kvällen 🪡  Idag har jag haft sällskap med maken hela dagen. Mest har jag broderat men när han gått iväg på andranaden la jag ifrån mig broderiet och gick ut och mötte honom. Utan hundarna kunde jag gå raskare än vanligt och jag tänkte att får jag upp pulsen lite och inget händer så kan jag lämna det här bakom mig nu. Jag är tacksam för de här dagarnas vila och på måndag ska jag ringa en privatläkare och en VC och se om jag kan lista mig hos nån av dem istället.

(null)
Råbockens horn växer för var gång vi ser honom 🦌 

Pratade med sonen och hela hans familj på morgonen. Ella satte i halsen igårkväll och det blev otäckt, men sonen klarade upp det. Dock, akutbilen som kommit ringde ambulans så Ella och hennes mamma fick åka in och kolla att allt var ok, det var det👌 Tack gode Gud 🙏 Sonen och Wille hade åkt och hämtat dem vid midnatt. Nu ska de "bara" ha koll på feber och allmäntillstånd några dagar ❤️‍🩹
 
(null)
Wille berättade om "bebis" som fått åka ambulansen. Det är en ambulans han har i handen och han visade hur det gått till ❤️‍🩹 Ella verkade hur pigg som helst, men Wille hade funderingar  ❤️

Livet är skört, livet är starkt men framförallt är livet är oberäkneligt på både gott och ont.

Nu ska vi gå ut och bada i tunnan en stund 💦

(null)     


Sjukt

Obs! Skrivet i frustration.

(null)
Redigera? Eller ta bort X

Jag har varit stressad en period. Har inte haft något riktigt lugn i kroppen pga privata grejer. Sen nån vecka tillbaka har jag haft ont i bröstet, men jag har viftat bort det med att jag broderat mycket så det är nog bara lite "träningsvärk". Två nätter i början av denna vecka sov jag knappt överhuvudtaget och under den andra natten vaknade jag med svår huvudvärk, värk i underkäken och smärta/tryck över bröstet samtidigt som hjärtat slog hårt och, som jag uppfattade det då, oregelbundet. Maken var inte hemma så jag hade ingen att prata med, det gav inte med sig och tidigt på morgonen skickade jag en sjukanmälan till jobbet. Det tog emot kan jag säga, men blotta tanken att sätta mig i en bil med de bröstsmärtorna … uteslutet! Och jag har åkt från jobbet en gång i ambulans (år 2008), det gör jag helst inte om! Jag gick upp och tog värktabletter och lyckades somna om en stund. När jag vaknade igen var huvud- och käkvärken bättre men trycket och fladdret i bröstet kvarstod hela dagen. Fruktansvärt obehagligt. 

De två nätterna efter har jag sovit hur mycket som helst och inte haft ork att göra någonting på dagarna. Jag har suttit i min fåtölj och funderat, gått ut en sväng med hundarna när det behövts. Trycket i bröstet har successivt lättat men det känns som hjärtat slår oregelbundet och jag flåsar bara jag rör mig.

Så idag tog jag mod till mig och ringde VC. Som jag har ångrat mig att jag gjorde det! Jag ville få kontakt med min läkare för EKG och provtagning, det är ändå dax för årskollen. Inte nödvändigtvis idag, men i början av nästa vecka kanske? Först tog sköterskan bröstsmärtorna på allvar, men ändrade sig snabbt och diagnostiserade mig med säsongsinfluensan! Men jag har varken feber, är förkyld eller nåt annat symptom! Då rekommenderade hon akuten. När jag förklarade varför jag ogärna åker till akuten  utan hellre sköter det här kontrollerat hos VC fick jag svaret att jag får ringa på onsdagmorgon kl 7.00 för en akuttid. Logiken i onsdagmorgon är att jag bara varit hemma i tre dagar och man kan ju vara hemma en vecka utan läkarintyg. Jag försökte göra henne på bättre humör och fråga om det var mycket med influensor och så var det ju…

… men jag kände mig så förnedrad. Och maktlös. Jag har fått mer än en förnedrande upplevelse av att åka in på Mälarsjukhusets akutmottagning. Jag gör det bara inte, om det inte är verklig kris eller nån tvingar mig. Första gången var det ryggen, även  i mars 2018 var det ryggen och året efter var det bukspottkörteln som krånglat i två veckor innan jag åkte in och då tjafsade akutläkaren mest om min övervikt och tillslut jojo-andet som resulterade i galloperation. I samtliga fall har det tjafsats om övervikten.

Det är bra att bli förbannad! Man piggnar liksom till! Jag letade reda på "Kriget mot kroppen" av Stina Wollter och Erik Hemmingsson som jag köpte i höstas. Stinas förra bok "Kring denna kropp" var jättebra och jag har läst en del insändare om denna nya. Från att ha suttit och halvsovit på fm började jag läsa och hur sorgligt det än är så sitter jag och nickar igenkännande på var och varannan sida. Och då handlar den mer om att sluta fred med sin kropp ❤️‍🩹

(null)

(null)

Nåväl, oavsett om jag varit sjuk eller simulerat förmodar jag att jag är på jobbet som vanligt nästa vecka. Alvedon hjälper mot det mesta…




Ännu mer dimma

Satt uppe för länge igår, kom in i nån sorts andra andning och kunde inte somna. Och så vaknar man till dimma och SNÖ! Som om inte isen vore nog! Alla isfläckar dolda av en cm förrädiskt vitt. Ingen bra början på denna tisdag. Gick myrsteg med hundarna.  Lårstäckningen och mitt blå knä smärtar än, i synnerhet när man går som en stelopererad pingvin 🐧 

Dagen i övrigt blev ändå helt ok. Två besök på fm inkl en rusning ner på stan och sen iväg. 
 
Eftermiddagen med terminstart i Hantverksgruppen blev jättebra. Vi blev 11 deltagare och jag tyckte allt flöt på jättefint. 

(null)

(null)

Efter jobbet åkte jag till makens jobb. Min bil har "knackat". Ordentligt. Häromdagen såg jag en bil där ett spännband snurrade i hjulhuset bak och jag började nästan tänka att jag råkat ut för nåt liknande. Jag hade lyst med ficklampa i bakre högre hjulhus för det lät som det var därifrån, men när jag körde hem en deltagare i em blev det tydligt att det var från fram det lät 🔦 Jag gick långpromenad med vovvarna i Järna medan maken skruvade bort alla hjul 🛞 Det var en bult som trillat ur bromsen i höger fram och maken sen försökte hitta nåt att ersätta den med men utan framgång. Jag åkte hem med dotterns bil (eftersom sonen mekar makens bil) och maken blir kvar på sitt jobb. 

En trist kväll hemma med skitprogram och jättedisk från igår. Nu går jag ut sistanaden och hoppas få sova inatt 🤗


Dimmigt värre

En otroligt tung dag, jag har svårt att vakna när det är grått och mörkt. 

(null)
Där står båten under presenningen. Som jag längtar till våren 🛥️

(null)
Det hade kanske varit njutbart att vara ute och gå om man inte behövde gå med näsan i marken för att ha koll på hala fläckar 😩 Tillochmed hundarna tycker att det är sådär…

(null)
Men visst är det vackert när man stannar och höjer blicken 🤩

Ändå, sett i backspegeln, har jag fått saker gjorda. Efter jobbet la jag sista handen vid föreningstidningen och lagade mat för två dagar - kållåda och en liten lufsa. Inga megaprestationer, men jag tog mig iallafall igenom dagen! Kvällen har jag ägnat åt broderiet och diverse skumma tv-program. De två sista om UFOn 🛸 Nu är det iallafall dax för sistanaden 👣🐾🐾

(null)
Ytterligare några hundra stygn gjorda 🪡 


Mindre slapp söndag

Började med föreningsarbete direkt efter frukost, men släppte det mitt på dan och började brodera. Vi såg dramat kring Frida Karlsson, hur hon vann och kollapsade…

(null)

Sen lite slalom i Adelboden ⛷️ 

Fixade mangokyckling och åkte iväg. Klockan sex började styrelsemötet och om jag kände mig ⬇️ när jag åkte dit kände jag mig desto mer ⬆️ när jag åkte därifrån 🕕 Mer om det efter årsmötet 😇

Tog sistanaden och ett par majskakor när jag kom hem och såg slutet av Morden i Midsomer 

😇

Slapp lördag

(null)

(null)
Meståget, men med flest grönsiskor, hänger runt mataren på förmiddagarna. Koltrast och hackspett är oxå flitiga gäster 

När jag säger att jag inte gjort många knop… märker jag att jag snarare pratar om att jag inte sprungit runt så mycket. Jag har faktiskt gjort en hel del, men sittandes i fåtöljen. Efter frukost satte jag på en tvätt och ägnade några timmar åt föreningsarbete. Tvättade en tvätt, broderade, lagade middag och fortsatte brodera. Vill så gärna bli klar med Ellas födelsetavla gör hon blir ju snart ett helt år.

(null)

Maken är ute med hundarna, vi får se om han vill se ett avsnitt till av Morden i Midsomer, annars blir det väl godnatt nu…




Förvandlingen

Förvånansvärt nog var nästan all värk borta imorse efter fallet igår. Knät gör ont och låret har fått sig en sträckning, men allt annat har förvånansvärt nog gett med sig. Tack för all omsorg 🙏

Efter att ha jobbat en stund med föreningsarbete åkte maken och jag iväg. Jag släppte make och hundar utanför svärmor, han skulle efter en fika hos henne promenera till sonen. Själv for jag vidare till frissan. För mig är ett frissabesök inte bara ett besök hos frissan, det är en upplevelse! Som jag berättat tidigare har jag stalkat henne sen vi båda jobbade i Högdalen, jag i Vantörs församling och hon tvärs över torget från kyrkan. Idag tog vi 3,5 timme på oss inklusive kycklingwraps och mycket snack.

Var tredje månaden 

går jag till frissan och där

sker Förvandlingen!


(null)

(null)

Efter avslutat härligt besök åkte jag hem med schampoo, balsam och en liten gåva i en häftig påse plus iskaffe och bulle som hon skickade med mig som färdkost. Som sagt, det är inte bara ett frissabesök, det är verkligen en upplevelse! Och jag vet aldrig hur jag ser ut när jag åker därifrån, men jag har hittills alltid varit mycket nöjd 💝

(null)

Jag åkte hem till sonen och hans familj. Wille och jag byggde Lego tills maten ringde på dörren. Då åt vi tillsammans.

(null)
Det blev ett hus med tre väggar och brandmän på taket!

(null)
Ella sitter med foten på bordet, precis som hennes far gjorde i den åldern 😄

Maken och jag tog varsin kebabpizza, men med facit i hand hade det räckt med en. Jag tror att de hade lagt på all kebab de hade kvar innan stängning och jag orkade bara hälften 😥

Vi körde hem vid halv tio i snöovädret 🕤 Det var inte mycket bilar ute och det var ju skönt. Nu sitter vi iallafall inne i värmen och ska strax krypa i koj. Jag har fyllt fågelmatarna till brädden och "spillt" på marken. Både fältharen och råbocken kommer på besök om natten.

🦌 Godnatt världen 🐇 




Årets första ”torsdag i Hovsjö”

Plötsligt ligger jag

på mage och tuggar snö

Hatar hatar is


Det var skönt att få sova lite imorse. Jobbade ett par timmar hemifrån men borde fattat att jag glömt sätta på ljudet på telefonen eftersom den var så tyst. Det upptäckte jag när jag skulle åka och ringde upp missade samtal från bilen. Men innan jag åkte gick jag ett par km med hundarna. Vädret var vackert, men jäsingen så lömsk snön är. Rätt var det var låg jag på mage med munnen full av snö samt ömmande knä och handleder ❄️ Jag slog händerna i marken och skrek rätt ut hur mycket jag hatar, hatar, hatar den j🤬vla h🤬lvetes-isen. När jag lyckats kravla mig upp trodde jag först att jag skulle få sjukskriva mig, men smärtan avtog tackochlov på hemvägen och blev hanterbar. 

(null)
Brun kärrhök på låg höjd 🦅 

(null)
Blå-is några cm under snön 🤬 

Jag stannade till vid Spelpoolen och hämtade ut mitt nya körkort, mitt förra gick ut igår så jag fick legitimera mig med passet. Lite fånigt men om vi inte har regler… var går gränsen?

Nästa anhalt blev restaurang Liban där vårt arbetslag tackade av vår vikarierande musiker som varit med oss i ett år. Vi kommer sakna henne. 

(null)
Maten var jättegod 😋 

Efter lunch åkte de flesta av oss upp till Hovsjö för vardagsgudstjänst. Fina psalmer och en gripande predikan om Miriam, Yosuf och Carina som följde stjärnan. Den kommer finnas kvar i mitt hjärta ❤️ 

(null)

(null)
Imorgon hittar de vise männen till Betlehems stall 

Jag fick ge mig av lite tidigare då dagis stänger 16.00 dag före röd dag. Jag hann förbi Ragnhildsgården med två pussel som ska bli delvinster i lotterier till förmån för ACT 🧩 sen gick jag en promenad med hundarna i Geneta. Dag före röd dag hinns inga promenader med utan det blir bara en snabbkiss eftersom mattar och hussar hämtar sina hundar från 12.00. 

(null)Dessa vägar kände Bamse och Rambo igen. Här går de sannolikt ofta med dagis.

Ringde de två sista missade samtalen i bilen på vägen hem. Det andra samtalet slutade lite dråpligt då hen önskade mig en god trikoners dag… jag fattade ingenting. Men är inte det idag? Vad? Trikoners? Jag vet inte vad trikoner är, sa jag. Hen blev tyst och sa sen "tre ko nung ar". Oj vad vi skrattade. Tre konungarnas dag, de tre vise männen som har sin dag på trettondagen, den 6 januari 🤴🤴🤴

Gick en sväng till när vi kom hem så hundarna skulle klara sig till kvällsnaden. Maken var och handlade middagsmat och kom hem med koldolmar. Det var längesen och gott.

(null)
Man ska aldrig vänta med att ta ett foto. När jag gick med hundarna var himlen klar och häftiga skuggor spelade på snön. När vi kom tillbaka hade en skärm lagt sig framför månen som snart är full 🌕

En stillsam kväll vid Tvn. Maken sprang precis ut med Rambo som har ont i magen 😳 Själv har jag ont lite överallt. Inte längre i handlederna men i axlar, nacke, höger höft och framförallt knät. Minns ju inget från själva fallet så jag vet ju inte vad som tog i först eller hårdast, men högerknät har jag definitivt slagit i 😤

💥 Godnatt världen ❄️


Onsdag i Södertälje

Tio minusgrader när vi stack imorse. Bamse och Rambo fick ta på sig tröjorna!

(null)
Tuffingarna

Förmiddagen spenderades med besök och samtal, lunchen med arbetskamrater och många skratt, eftermiddagen hembesök.

(null)
Buskatten klättrade in i min jacka

Lugn kväll vid Tvn och broderiet. Behöver inte gå upp i ottan imorgon vilken jag är tacksam över. Snön vräker ner ❄️ 

Ett envist snöfall

lyser upp i mörkret, men

gör sinnet dunkelt



Eftermiddag i Trosa

Jobbade på fm. Fick iväg allt som rörde ikonmålarkurserna vilket kändes perfekt i tid 👌 Såg ikväll att jag fått flera svar, men de sorterar jag imorgon. Efter lunch tog jag ledigt, åkte iväg och handlade lite åt föräldrarna, hämtade hundarna och åkte till Trosa. 

Vi har haft en mysig eftermiddag, vi har fixat lite, pysslat med Sune Tryggs pelargoner och hunnit prata en hel del.

(null)
Räven på Rävudden 🦊 

(null)

(null)

Tre vovvenader blev det, en i dagsljus. Då gick jag ner till Trosa havsbad och njöt av sol och vatten… och fyra sångsvanar 🦢🦢🦢🦢

Snöknarr under sko

Guldgata över vatten

och fyra svanar 🦢


(null)

Jag hade med mig några matlådor, ett bananbröd och en mango 🥭 Pappa berättar mellan varven om sin barndom i Kongo och jag vet att mango och bananer hör dit 🍌 Idag berättade han ett minne som smaken lockade fram, hur han och kompisen tävlade om att springa ut och plocka morgonens första mango 🥭 Det är alltid lika kul att höra om hans äventyr där. Och så bjöd han på sin Fars Dagschoklad. Mamma och jag lät oss väl smaka 😋

Vid halvåtta bröt jag upp, stannade till vid sopstationen och slängde lite och körde hem. 

Nu har vovvarna och jag gått en liten kvällssväng och tänker krypa ner bredvid maken 👣 🐾 🐾 


Årets första måndag

Månen lyser vit

Frosten gnistrar i gräset

Långt bort hörs räven


Igårkväll —> härlig kväll i tunnan. Två stjärnfall, månen klart lysande i sin färd från halvmåne mot fullmåne, mars syns tydligt i sydöst och rävens skrik nånstans i fjärran. Vi pratade om hur långt det är till månen och det är visst bara 35-40.000 mil googlade jag fram när vi kom in. Det är 8000 fågelvägen till Thailand 🇹🇭 så det är ju inte alls så långt till månen 🌕  Fastnade vid Morden i Midsomer, kom i säng till midnatt och hann brodera några 100 stygn till.


(null)


Regndropp från träden

Stjärtmesarna småstjattrar

och året är nytt


Idag —> har jag jobbat hemifrån men har haft lite dåligt samvete. Det fanns inte tillräckligt med arbetsuppgifter helt enkelt…. men fredade mig med att hellre jobba hemifrån med för lite att göra än att bränna diesel för att åka till jobbet för samma sak. Jag har haft stenkoll på mail och telefon och lite i affekt badat hundar, tvättat ett par maskiner och lagat mat för ett par dagar framöver… Dessutom åkte jag iväg för lunch med nästäldsta dottern. Lyx deLux ❤️

(null)
På riktigt! Vi var dagens första lunchgäster!

På vägen hem svängde jag in vid en kyrka jag bara sett på håll. Det var Enköpingsnäs kyrka, byggd på 1100-talet då det fanns gott om stora gods i bygden. Runstenen utanför muren var trasig med en halv skrift om Styvjald och Stake som lät resa ett ståtligt minnesmärke…

(null)

I matlådor finns nu kållåda, köttbullar, lufsa och bananbröd. Det kan räcka för en dag, tycker jag 😄

(null)

När vi ätit middag kroknade jag vid Tvn och blev skickad i säng. 

C’est la vie 😄

På utflykt till Kjulamon

Vi sov länge idag. Hundarna var ute sista gången vid två inatt, så även de tyckte det var skönt att få dra sig. 

Mitt på dagen föreslog jag en utflykt till Kjulamon. Jag var där några gånger i våras och tittade på de sällsynta mosipporna, en gång fick jag även med mig maken. Nu ville jag dit och leta reda på varggården som jag visste skulle finnas där.

(null)

(null)

(null)

Vi gick och gick. Jag hade fått en karta av en Facebook-kompis, men jag var oklar på avstånden. Vi gav upp tillslut och tog en annan väg tillbaka. Vi visste ju att vi var nära, men inte hur nära eller hur synlig den skulle vara från vägen/stigen. På håll såg vi ett par komma med en stor pitbull/amstaff så vi svängde av och tänkte gena längs en liten stig mot bilen. Se där! En varggrop!

(null) 

(null)
I bruk var de minst två meter djupa med lodräta kanter och vassa pålar i botten, men tidens tand gör sitt …

Efter tipset om varggården hade jag läst mig till att det skulle finnas fyra varggropar som Kjula-Jäders hembygdsförening varit tvungna att hägna in pga idioter kör motocross i omgivningarna. Jag blir galen när jag hör om sån egoism. Att människor för sitt eget nöjes skull kör sönder fornlämningar och den tunna jordskorpan där de sällsynta mosipporna kämpar för sin överlevnad. Allemansrätten bygger på ansvar och inte egna intressen! Att säga "jag visste inte" funkar inte för har du en cross ska du oxå veta att den inte får köras hursomhelst i terräng.

Alldeles intill varggropen vi hittat låg varggården. Sååå läckert! Fångstgropar har använts sen järnåldern och det har inte bara varit varg man fångat i dem, men sen 1300-talet fram till 1860-talet har det funnits en skyldighet att hålla varggropar för att hålla vargstammen stången. Till groparna lockades vargen med tex självdöda djur och när de föll i spetsades de på pålar i gropen. Även till varggården lockades vargen med självdöda djur och konstruktionen var sådan att de kunde komma in, men inte ut. I den här vargården såg man tydligt muren runt som, när den användes dessutom var bebyggd uppåt med staket för att inte vargen skulle komma över.

(null)

(null)

(null)

Det blir garanterat fler besök dit, men idag var vi tvungna att rappa på lite eftersom solen går ner vid tre 🕒 Och förstås på vägen dit och tillbaka tittade jag till mosipporna. Förvånat konstaterade jag att bladrosetterna redan finns där. 

(null)
Så fina med kanter i is 

Innan vi lämnade åsen svängde jag av vid "Bältdjuret i Kjula". Det är en flyghangar som lämnades åt sitt öde vid Kjula flygfält efter ett forskningsprojekt på 80/90-talet som havererade. 2017 tog sig två konstnärer an hangaren, tog hjälp av eleverna i Kjula skola och i oktober invigdes konstverket, väl synligt från E20 vid Kjula-avfarten. 

(null)
Det skulle behöva fräschas upp nu…

Vi åkte hem och gjorde en lugn eftermiddag, värmde diverse rester till middag och nu vankas ett dopp i badtunnan💦

Ett nytt år randas

Fyll det med möjligheter

Våga misslyckas  🌿



Nyårsafton

Verkligen en kolugn dag. Har mest suttit och broderat. 

(null)

Grillat och gjort smashed potatis samt badat tunna. 

(null) Ring klocka, ring med Lena Ohlin

(null)

Rambo var mycket lugnare vid tolvslaget i år, och när han fått komma ut och skälla ut raketerna en kvart över trippade han stolt in. Maken och jag fastnade vid Kopps. Få filmer är så rolig som den 🤣

(null)

Nu är det iaf dax att sova, två timmar in på det nya året 💝


RSS 2.0