Fjärde knyppeldagen

... och snart är det slut! Det har gått så fort!
 
Idag har jag knypplat och knypplat på min Vättersnipa. Klockan två samlades vår kurs för att gå runt till de andra kurserna. Jag är fortfarande lite trött och känner mig osocial, men bestämde mig för att följa med ändå. Det var bra. Träffade och pratade massor med "gamla" lärare och kursdeltagare från tidigare år, så kul! Hoppas verkligen på en 12-dagars nästa år, i år har det varit underbart men för kort. Suktar på att få gå om fördjupningskurs 3 (altarspetsar) nästa år, varför inte ägna en hel period för en enda stor spets? Eller fördjupning i metall? Eller sitta igenom två fortsättningskurser och bara knyppla upp mönster jag köpt under åren men aldrig gjort? Knypplingskurserna är fulla av möjligheter!
 
Torskrygg med bakad blomkål                         Smultronbavaroise med tillbehör
 
Klockan sex samlades "min" kurs på Hörnet för avslutningsmiddag. Nu kände jag mig inte alls osocial längre utan fick en riktigt trevlig kväll, vilket jag hoppas att även mina bordsgrannar hade.
 
Nästan alla tavlor på restaurangen hade nån knypplad spets. Ballongen i luftballongen t.ex, eller skorstenen.
 
En dag till i knyppelrike!

Tredje knyppeldagen

Dagen har i stort sett sett ut som igår. Sov till åtta, vilket var otroligt skönt, och var i knyppelsalen minuterna efter nio. Knypplade på till strax efter tolv och gick så ut på stan. Tre ärenden idag också: 1. Klosterkyrkan, 2. Lunch, 3. Handla!
 
I Klosterkyrkan finns f.n en utställning av Svenska Spetsar om kyrkotextilierna.
 
Kauppis Te Deum bönekors, symbol och Vägmärken
 
Broströms Fiskarna på kalkduk och bursa
 
Kauppis Te Deum, på kalkduk
 
Ögontröst på dophandduk
 
Broströms Fiskarna på mässhake
 
Afzelius korsros
 
De fyra elementen samt en stola med Kedjan av Afzelius
 
Kors och ring på altarduken
 
Jag passade på att gå ner bakom koret där det finns ett bönerum. Här finns bland annat en Birgittaaltarskåpet från 1400-talet!
 
Heliga Birgittas relikskrin
 
Nytt sen jag var här senast var Martin Lönnebos sakramentskåp. Birgittakronan och frälsarkransen fanns med i handtaget, resten är jag inte inläst på alls... Men jag hittade lite --> här <--
 
 
Sen gick jag upp på Rådhustorget och åt lunch, köpte en nålmagnet samt en knyppelpinne i glas, potatissallad och lax till middag samt glass. Jag festade loss på rödbeta/peppar och rabarber/ingefära. Riktigt smarriga faktiskt.
 
 
Fortsatte sen med knypplingen till klockan åtta då jag bröt för middag och kvällsvila. Då hade jag också beundrat min lärares kurspärmar och spontana mini-utställning av julknypplingar. Det finns hur mycket som helst som man kan knyppla!
 
 
Själv har jag hunnit med sex båtar, fyra och en halv sen jag kom hit!
 

Andra knyppeldagen

Ännu en dag av knyppelfrossa. Satt i lektionssalen strax före nio och har sen knypplat Vättersnipa hela dagen, förutom ett par avbrott. Jag har betalat 50 kronor för kaffe med kaka för hela veckan, så två gånger om dagen tar jag kafferast! Bra brejk för rygg och ben. På lunchen tog jag en promenad upp på stan. Tre ärenden hade jag. 1 Biblioteket. 2 Lunch. 3. Skoaffären.
 
I en glasmonter utanför biblioteket ställde Örebrouddarna ut. En jättefin varierad utställning! Och på vägen dit upptäckte jag att övergångsställena återigen återtagit formen av Viggen.
 
Spetsen Viggen
 
Ur Örebrouddaras utställning:
 
 
Innan jag åt lunch på Rådhuskällaren gick jag in och tittade lite i Svenska Spetsars affär. Lurar lite på en knyppelpinne i glas! Tittade på utställningen till Ulla Fagerlins minne i fönstret och kom i samspråk med en kvinna som också stod där. Hon bodde i stan och kände knypplare i både när och fjärran. Mycket intressant kvinna.
 
Strängnäs finns på kartan i Svenska Spetsars fönster över knyppelkurser/föreningar! Undrar om det finns fler än vår på ABF, eller om vårt tappra lilla gäng har sin egen lilla nål?
 
Efter lunchen gick jag bort till skoaffären. Jag är i akut behov av nya skor. Ett par stinkande trasiga sandaler samt ett par skitvita blommiga foppatofflor är var garderoben erbjuder. Jag gick från skoaffären med ett par nya sandaler, jättesköna!
 
Sen blev det knyppla av igen. Hann nästan två båtar på hela dagen! Det tar tid att knyppla, så fråga mig inte vad jag ska göra av alla spetsar! Så många lär de inte bli under en livstid!
 
 
Vid kl 21.00 packade jag ihop mig och gick till rummet för en enkel middag. Berättade om tvåveckorskurserna för en kurskamrat och visade kursuppgifterna i min knyppelpärm. Solnedgången var fantastisk så jag gick ut och fotograferade den. Två saker hände. Jag träffade damen jag pratat med utanför spetsaffären och pratade med henne till solen gått ner och jag frös så jag skakade. Himla spännande kvinna - en knypplande skånsk same! Jag bjöd in henne att hälsa på på fredag då vi har öppet hus på kurserna. Sen gick jag med mig så mycket knott i håret så dataskärmen är fläckig av alla lik, de dras uppenbarligen till den! Vadstena är otroligt vackert, men alla dessa knott! Hujedamig!
 
 
Nu ska jag sova. Vem vet vad morgondagen bjuder på? Knyppling?

Första knyppeldagen

Det där med tid är en märklig företeelse. Nu sitter jag här två år senare och tycker att jag alltid varit här. Två år? Nä, igår!
 
Tre snipor klara vid denna dagens slut, vi får se hur många det blir...
 
Nåväl, i år går jag inte nån sån där avancerad tvåveckorskurs, utan en fortsättningskurs som följer på nybörjarkursen på fem dagar. Skälen är två. Det blev problem med Jannes semester så jag kunde bara åka en vecka samt mitt första- och andrahandsval blev inte av pga för få deltagare. Jag hade först valt en femdagars dal-knyppling och som andrahandsval kompositionsövningar, men de blev det inte av så det fick bli fortsättningskursen. Jag visste inte riktigt vad jag ville göra så jag packade lite planlöst ner allt jag hade hemma i knypplingsväg... Metallpinnar och -tråd, alla mönster jag har, kurspärmen, all lintråd och annat material, två knyppeldynor och en platta. Det enda jag tagit med mig till kurssalen så här långt är en lampa, en förlängningssladd och min stora knyppeldyna, resten står på rummet. Som det känns idag kommer jag nog fortsätta med den stora dynan och försöka hinna så mycket jag orkar på Vättersnipan som jag satte upp för tre år sen. Sen blev den nerpackad i flytten och efter det har den stått uppe på en garderob. Inte för att jag inte velat knyppla på den, men dynan är så stor att jag inte har plats för den. Enda platsen jag kan sitta och knyppla på är matbordet och jag är för lat för att packa undan detta stora schabrak varje gång lusten fallit på. Nu är snart min bod klar och därnere kan den stå på bordet så jag slipper packa ihop den. En gång har jag haft med mig den till Ninas Knyppelstuga, men det är inte mycket med tanke på vilken tid det tar att knyppla.
 
Gårdagens solnedgång över Vättern                 ... och dagens
 
Samtalen i klassrummet går i vågor och ömsom är det helt tyst. En kvinna gick runt och visade ett bokmärke hon gjort och jag blev lite nyfiken. Det var samma bokmärke jag lagt upp på föreningen Knyppelpinnarnas Facebooksida samt i tidningen Stadkanten ...och det är väl inga konstigheter med det. Det jag reagerade på var pärlorna! Bokmärkets liljekonvaljknoppar ska knypplas som mandlar, men jag fick för mig att pärlor kunde ge mer liv i blomman, så jag testade och blev så nöjd med resultatet att jag lade ut just den bilden på Facebook när jag bjöd in till aprilmötet, och i vårens tidning i ordföranderutan där jag också bland annat bjöd in till aprilmötet som också är årets köp- och säljdag i föreningen. Så kom denna kvinna med samma idé. Jag luskade lite försiktigt och hon berättade att hon hade sett bokmärket i medlemstidningen och åkt till köp- och säljdagen i april enbart för att köpa mönstret till bokmärket... och trott att pärlorna är original! Det var ju väldigt smickrande att min idé var så inspirerande, men jag berättade också lite försiktigt att mandlar är original, pärlorna är en variant. Blir så himla nervös när det gäller upphovsrätt och sånt...
 
"Konvalj" design: Hildur Kratz                           "Liljekonvalj" design: Harriet Andersson
 
För övrigt har det, förutom lunch-, kaffe- och middagspaus varit Vättersnipa för hela slanten! Enda missödet så här lång är att jag lyckats dra av... inte en tråd, utan en PINNE! Jag är en hejare på att sträcka mina trådar!
 
Å-hej
 
Nu ska jag och mina vänner nanna. För ensam åkte jag inte hit ner!
 
Gäddan kommer från Mariehamn medan alpackan och lemuren fick följa med hem från Parken zoo.

Midsommarhelgen

Att inte planera ett jota kan ibland ge de bästa resultaten... och ibland bli katastrof. Vi lät allt bero och vår helg blev toppenbra! Det enda vi hade planerat var att åka ut till Roslagen på midsommardagen. En kusin som bor i USA är där just nu och vi tänkte passa på att träffa henne, det var tre år sen sist. Janne hade fixat med midsommar-mat för vi ville ändå fira midsommar då han var ledig. Vi var på väg att etablera en god midsommartradition med våra närmsta grannar samt goda vännerna från Örebro, men förra midsommarafton jobbade Janne plus att ena syrran gifte sig så det känns som vi kom lite ur fas med den. Jag har dessutom varit så trött att jag lite grand överaskades av midsommar, fattar inte hur det bara kom liksom... Det var ju påsk nyss!
 
På midsommarafton la Janne oxfilé i marinad och gjorde sin midsommartårta med marängbotten, choklad- och bär-grädde samt massor av hallon och jordgubbar! Den tårtan har blivit ett måste!
 
 
Vi bjöd in närmsta grannen på fika och lyckades smälla i oss halva tårtan. Den andra halvan tog vi med oss på kvällen. Bonden och hans fru var över och önskade oss glad midsommar på väg till lunch hos sin son, och vi bestämde att vi kunde grilla hos dem istället för att vara ensamma hemma. Framåt eftermiddagen kom bonden kom över med traktorn och hämtade upp vår gasolgrill i skopan. Det blev en trevlig kväll med mycket god mat.
 
Att elda torkad björkticka är ett gammalt knep att hålla myggen borta
                                                                               Hugo (Bamses pappa) och Rambo
 
Bertil blir 19 år i augusti. Två år till och han kan slå tax-rekord!
 
Så på midsommardagen åkte vi ut till Roslagen. Vi hittade kusinen och syrran som har "perioden" på landet just nu, nere vid vattnet. Vi pratade en stund och blev sen uppbjudna på leftovers - lax och hovmästarsås på knäckebröd, så himla gott!
 
                                                                          Syrran och Rambo fann varandra

Vi hann också fika och umgås en stund med mina föräldrar samt titta in till faster och farbror och beundra deras fantastiskt söta lilla ettåriga sphynx Kirri.
 
 
Vi kom hem vid halv elva, då blev det take-away middag från Chop Chop i Enköping! Mums!
 
Söndagen har nått halvlek! Det har öst ner, just nu är det uppehåll. Jag ska packa ut det sista i bilen och ge mig av... mot knyppel-land! Det är två år sen sist!

Midsommarveckan

Det har verkligen inte varit någon särskilt tung vecka, men idag är jag så trött att jag bara gråter. Nu ska jag vara ledig en hel vecka så det är väl en avslappningsmekanism efter en osedvanligt tuff vår. Det som tär mest på mig kan jag inte skriva om för det är för privat och rör andra människor... Tack och lov att jag har mitt roliga stimulerande arbete att hänga upp livet på!
 
I måndags hann jag få undan lite pappersarbete, bland annat en summering av utflykten till Parken zoo som ska till Lions. På eftermiddagen en trevlig återträff med vårens sorgegruppsdeltagare. Jag har aldrig varit nån storälskare av sill och tänkte i mitt stilla sinne att nu får jag skärpa mig. Det skulle nämligen bli sill för hela slanten och det går inte an att sitta och peta i maten när man har knytkalas! Till min stora förvåning upptäckte jag att det var gott! Faktiskt! Jag har tagit nån sillabit när det bjudits för att jag tycker att jag ska vänja mig, men det kanske inte har varit så lyckat att äta en bit sill tillsammans med prinskorv, omelett, köttbullar eller nåt annat som vänliga släktingar oftast serverat mig. Att bara äta sill i olika inläggningar var faktiskt riktigt gott! Kanske de där sillabitarna jag plågat i mig ett par gånger om året nu gett resultat? Nu funderar jag i alla fall på egna spännande inläggningar!
 
Svartvinbärs-sillen var en hit! Och M:s egna matjesillsröra med grädde och vinäger var galet god!
 
Själv hade jag bakat fröknäcke.
 
Tisdagen bjöd på diakonimottagning i Flemingsbergs kyrka. Vi samarbetar mellan församlingarna för att kunna hålla öppet över sommaren och det är superbra att få röra sig i de andra diakonernas arbetsmiljö. Det ser ju helt annorlunda ut i Flemingsberg mot vad det gör i Huddinge. På eftermiddagen hade jag tagit ledigt för att hjälpa min bästis få hem varor från Ikea, äta lunch och få zonterapi. Det var härligt! Jag umgås på tok för lite med mina vänner!
 
Onsdagen bjöd på morgonmöte och två uteblivna besök. Båda ringde sena återbud vilket är skönt för då slipper man gå och vänta i onödan. Nu kunde jag hjälpa receptionisten med hennes knyppling och jobba undan papper inför sommaren. Jag tog tillochmed förmiddagsfika och en hel timmes lunch! Klockan tre åkte jag på massage (friskvård).
 
Igår hade vi diakonimottagning i Huddinge. Det kom inte en människa, men när det var en halvtimme kvar fick vi ett telefonsamtal som vi agerade på och när jag sen skickat iväg min kollega fick jag dela ut matkassar minuterna före stängning. Jag röjde på skrivbordet för vi får storstädat under midsommarhelgen, sen åkte jag till centrum och hämtade ut pengar, åt på Sörskogens pizzeria, genomförde en uppsatsintervju i Tumba, hämtade hundarna i Rågsved och for till Handen för service av min bil.
 
Sörskogen har suveräna salladsrullar, men pizzorna är också fantastiskt goda, supertunna och fräscha!
 
Jag åkte från Handen vid sju och fastnade i midsommartrafiken. Jag trodde att det värsta skulle vara över på kvällen men ack så jag bedrog mig. Där jag kunde åkte jag smitvägar och småvägar, men det tog två timmar att komma hem. Fy sjuttsingen vad jag var trött! Man ska inte diskutera trafik och i det tillståndet, det vet jag men gjorde det ändå, så jag rök i hop ordentligt med kära maken innan han for iväg på nattpasset ... sen låg jag vaken förstås och lyssnade på regnet. Så onödigt!
 
Idag har jag, hundar och fågel tagit sovmorgon. Jag var visserligen vaken när maken kom hem halv åtta och sov inte mer efter det, men djuren sov så jag låg kvar. Halv elva väckte jag hundarna och tog ut dem på promenad. De känner nog också på sig att en ledig vecka stundar. Men först ska jag göra sams med maken!
 

Weekend

Oj, vilket perfekt veckoslut! Heldagsregn igår och mulet idag. Jag har summerat, analyserat och bearbetat Blekinge, förlossning, Tönder, Waxholm och Parken zoo samt allt det som hänt däremellan, före, innan och efter! Jag hör till den kategorin människor som inte bara lämnar något utan att ha tänkt igenom det först och det har ju onekligen hänt väldigt mycket den senaste månaden. I helgen har jag inte gjort någonting.... höll jag på att säga, men det har jag ju. Matte kom ner med Spike och Minou igår för de skulle på bröllop, jag var ute med dem i regnet, har slagit frivoliteter, funderat och tittat på TV. Just nu rör sig tankarna mycket kring relationer och engagemang.
 
Spike, Minou, Rambo, Bamse
 
I förmiddags åkte jag hem till Linnéa med vovvarna och tillbringade några trevliga timmar hos dem.
 
Thyra och Ängla                                                   Edwin
 
Meija
 
En ny vecka ligger i pipeline...

Waxholm och Parken zoo

Det var nog tur att ingen såg mig igår, sittande på köksstolen storbölande för jag fick inte av stöveln av min svullna högerfot.... Det får förbli min lilla hemlighet och avslutningen av en intensiv vecka...
 
I måndags jobbade jag hemifrån, tisdagen var fylld av hembesök, besök och administration... och på onsdagen åkte vi till Waxholm. En buss hämtade upp ett glatt gäng från Klockargården och tog oss till kajen vid Nationalmuseum för vidare färd ut i skärgården. En underbar dag tillbringades i Waxholm. Precis lagom varmt!
 
Vi kom dit med Dalarö
 
Vi fick biff och potatiskaka på Lilla Strand, Waxholms hotell
 
Jag kunde inte låta bli att köpa en sjal med små Rambosar! Och popcornglass på Rådhustorget? Man måste ju prova!
 
Efter den fina båtturen, god mat och en härlig promenad i finvädret blev det en somrig andakt i Waxholms kyrka...
 
 
... och sen gick vi ner till hamnen och for hemåt. Jag älskar dessa församlingsutfärder, min närmaste kollega är helt fantastisk på att planera dem!
 
 
När vi kom tillbaka åkte jag direkt och hämtade upp min yngsta dotter. Denna dag tog hon sin examen så nu är hon flygvärdinna på SAS, hon har fått sina vingar (märket på bröstet) och jag bjöd ut henne på middag innan hon åkte vidare in till stan för att fira med sina kurskamrater.
 
 
När jag lämnat av henne åkte jag och handlade förnödenheter till diakonimottagningen, kom hem strax efter 22.00.
 
Torsdagen började med diakonimottagning, fortsatte med besök - både planerade och spontana, samt de sista förberedelserna inför fredagens diakonala utflykt till Parken zoo.
 
Halv nio på fredagen började bussen fyllas med mammor, nån enstaka pappa och massor av barn i åldrarna mellan två och femton år. Detta samarbete med Lions blev så lyckat förra året så det blev en i repris i år. Det blev lika lyckat, tycker jag. För många av dessa barn blir denna utflykt det enda de kommer iväg på i sommar, så den känns väldigt viktig. Förra året tog planerandet mycket tid, men i år gjorde jag en copy paste plus att en kollega tog hand om att ta emot anmälningarna. Det var en jättebra uppdelning, tycker jag, även om jag saknade att inte ha pratat med alla innan resan... men det hade min kollega och allt gick jättebra. Lite gråt på bussen, en skrapad näsa i Parken och ett åksjukt barn på hemvägen... inga stora incidenter, men en superfin dag! Och samma scenario som förra året, trots hot om regn fick vi inte en droppe. Inte lika mycket sol som förra året, men det var bara skönt, temperaturen var perfekt!
 
Det var en del förändringar sen förra året. För det första ingick allt i entré-avgiften. Borta var åkband och annat som blir väldigt rörigt när man kommer med en grupp. Nu släpptes vi in i Parken och sen var det fritt fram i både djurparken och nöjesparken. Dinosaurieparken var borta och ersatt av Lemurernas Värld. Jag gillade dinosaurieparken (klicka här för att se bilder från 2013), men Lemurernas värld var minst lika bra. Sen hade de öppnat ett krokodilsafari samt utomhusbad. Det är kul med förnyelse.
 
Lemurernas värld
 
Surikat                                                           Sydamerikansk miniatyrhäst
 
Strutsarna samsades med zebrorna på savannen
 
Krokodilsafarit var en precis lagom åkattraktion för mig, det var jättekul!
 
Alpacka i Barnens klapphörna och väl inburad tiger
 
Lemuren och alpackan fick följa med hem! Om jag ska ha dem hemma eller på jobbet har jag inte bestämt än...
 
Alla verkade supernöjda, barn kom fram och tackade, mammor kramades och allt kändes superbra när vi landade vid Klockargården halv sex på kvällen. Jag, kollegan och vår volontär gjorde en snabb uppsummering/utvärdering och så åkte vi hem. Janne hade hämtat hundarna från dagis så jag hämtade upp dem på hans jobb och skjutsade sen hem volontären som bor halvvägs hem till Strängnäs.
 
Sen var det den där stöveln då... Den hade nästan växt fast på foten och jag var så himla trött. Nöjd till tusen men så galet trött! Men jag kom ur dilemmat, åt en tinad fryspizza som jag köpt på CircleK utanför Strängnäs, tittade på TV och efter det har jag sovit så himla gott!
 
Nu har jag extra hundar här. Matte kom med Spike och Minou för en stund sen för hela familjen ska på bröllop! Jag tänker slå frivoliteter och titta på nya avsnitt av Vikings så snart jag rastat hundarna i ösregnet och lagat en avancerad lunch på pås-carbonara. Känns som en det kommer att bli ännu en perfekt dag!
 
 

Knyppelfestival i Tönder

Först vill jag tacka alla trogna läsare! Trots att jag inte publicerat några nya inlägg på nästan två veckor klickar ni in här troget varje dag! Tack!
 
Det har varit extremt mycket ett tag och jag har varit tvungen att göra mina prioriteringar. Bloggen ska vara rolig att skriva och inte ett krav, så den har fått vila lite. Nu lugnar det ner sig något succesivt...
 
Efter den otroliga upplevelsen att få vara med om ett barnbarns födelse åkte jag på Knyppelfestival i Tönder. Vart tredje år arrangeras den i danska Tönder, en stad som på sätt och vis påminner om Vadstena med sin knyppeltradition... och ändå inte. Jag blev hämtad kl 22.00 på onsagkvällen av en annan deltagare och vid midnatt lämnade bussen Bålsta.
 
Här ligger Tönder
 
 
Några stopp blev det på vägen ner. Chafförsbyte, kiss- och  matpauser samt några stopp för att hämta upp folk på vägen.
 
Över gränsen till Danmark
 
Vid fyratiden kom vi ner, fick våra rum och innan vi åt middag på vandrarhemmet orienterade sig jag och mina rumskamrater i närområdet. Vi bodde ett stenkast från festivalområdet och tio minuters promenad från Tönders centrum.
 
Denna fastnade jag för förstås, nybliven mormor som jag är...
 
Första dagen hann vi med en liten del av den första av två fullsmockade festivalhallar. Sen gick vi och åt lunch i stan samt gick in på Dröhses hus och tittade på utställningen där. Sen fortsatte vi i festivalhallarna och såg på modeshow.
 
Knyppling i glas, klart jag köpte!
 
Svalkande pauser måste man ha!
 
Det fanns hårkonst ifrån Dalarna också...
 
Till och  med restaurangerna lockade med knyppling. Klänningen är iof virkad, men hättan och duken är knypplade.
 
 
På kvällen fick vi underhållning i form av harpospel av en otroligt begåvad 17-åring och kaffebord.
 
 
Lördagen fortsatte i samma spår. Då hann vi dessutom med en workshop i frivoliteter. Det är evigheter sen jag slog frivoliteter så det var jättekul att komma in på banan igen. Jag köpte en bok och garn för att göra julhjärtan att hänga i granen!
 
 
Vi hann också med Tönders museum där det fanns en utställning med nordrysk knyppling och Visemöllan där de knypplat i pilbark.
 
Nordrysk knyppling
 
Knypplad pilbark
 
Kvällen avslutades med festivalmiddag och underhållning av Basix, sex killar som sjöng alla möjliga låtar a capella. Lite barberhsop, men ändå inte. Fantastiskt bra var det i alla fall.
 
På söndagen gick vi  på gudstjänst. Och altarduken var givetvis knypplad!
 
Läcker, enkel och fantastisk vackert infälld knypplad spets.
 
                                                                          Tönder Kristkirke
 
Därefter handlade det vi det vi skrivit upp på våra önskelistor medan vi gått runt på festivalen innan vi landade på torget, åt lunch, drack kaffe och blev sittande medan staden långsamt tömdes på folk. Det var Danmarks nationaldag och affärerna stängde tidigt.
 
Måndag blev en lång resedag hem, men allt gick bra. Kom hem lite efter midnatt och åkte till jobbet på tisdagen. Därefter flöt veckan på och fre-sön har jag och maken tillbringat utanför Oslo. Mer om det en annan gång... Nu har en ny arbetsvecka dragit igång. Jag var smart nog att boka in dagen för hemarbete. En hel del telefon och skrivjobb har det blivit. Friskvården hann jag inte med. Slutade lite tidigare eftersom både onsdag och fredag blir långa dagar...

Livets under

Några lugna dagar och en superintensiv dag sen sist. Efter Blekinge tog jag det lugnt över helgen. Satt hemma och tänkte igenom vad jag varit med om i Blekinge och knypplade förstås. Valde bort all annan aktivitet. Måndagen var lugn - frukost på LP-stiftelsen i Södertörnskyrkan och en uppsats-intervju i Norra Botkyrka. På kvällen tillät Janne och jag oss att vara lata och åkte in till Strängnäs och åt middag. De har öppnat uteserveringarna nu och vi åt god fisk i hamnen.
 
 
Igår hände allt. Vi hade personaldag och började med frukost hos en av kollegorna som bor i stan. Sen fortsatte vi till Judiska muséet och där klev jag av personaldagen. Vi skulle få guidad tur, därefter lunch och en härlig eftermiddag i ett soligt Vasaparken, men Linnéa ringde under första delen av guidningen i Judiska muséet och sa att hon fått tid för igångsättning klockan 13.00. Jag pinnade på ner till Karlberg, åkte till Huddinge och hämtade bilen, hämtade hundarna i Rågsved och åkte ner till Rönninge-avfarten där Janne hämtade upp hundarna och lämnade över en kanin han köpt till bebben. Han har köpt något till varje nytt barnbarn, först var det nallar, men till Meija blev det en supersöt gul anka och nu en stor kanin!
 
                                                                             Från Hemslöjdens utställning på Liljevalchs
 
Jag mötte upp Linnéa och Mattias på specialistmödravården där de ordnade med allt för en igångsättning. Blodtrycket var lite högt, fostervattnet nästan slut och hon hade gått nästan två veckor över tiden så det var dags nu.
 
Det var lite väntetid på förlossningen så det tog ett par sega timmar innan de kunde sätta igång henne, det hade hunnit bli kväll. Sen gick det ganska fort. Värkarna tilltog och lille Edwin, som troligtvis blir hans namn, kom ut kvart i ett. Eller liten och liten ska jag kanske inte säga. Matte gissade 4.000, jag 4.100 och Linnéa 4.200, men han vägde lite över 4.300gr och 54 lång var han! Det var helt otroligt fantastiskt att få vara med och dela detta, att få se ett nytt litet liv födas. Jag är så otroligt tacksam över att få ha varit med!
 

Precis när jag tänkt åka vid halv tre tillstötte en liten komplikation, så jag väntade till den var avhjälpt och då hade klockan hunnit bli halv fem. Det var nära att jag nickade till och hamnade i diket en kvart innan jag kom hem, så trött var jag efter detta 24-timmarspass. Klockan sex gled jag ner i sängen och sov tre timmar. Efter det var jag uppe ett par timmar sov sen tre timmar till...
 
Idag tog jag ledigt för att få sova och packa. Nu är jag kompledig två dagar. Knyppelfestivalen i Tönder stundar...

RSS 2.0