Halloween

Mitt halloween-firande har bestått i att äta ett öga 👁 
 

Det var gott! Hundarna verkar ha roat sig desto mer på dagis. 

 
Nå, så roligt har de väl inte haft det för Bamse bet en av valparna på dagis idag. Han tycker rent allmänt att valpar är besvärliga, men han har inte visat våldstendenser förut. Fröknarna tror att bettet beror på att han har ont nånstans så jag har bokat tid med en hund-fysioterapeut som ska gå igenom honom på torsdag nästa vecka. Hittar hon inget som är tokigt får vi kolla tänderna. Han är ju ändå nio år så det är ju inte konstigt att krämporna kryper på, men jag hoppas få ha kvar honom många många år ännu!
 
Själv stod jag och fixade frukost i Prästgården kl. 8.00 imorse. En bra frukost-förmiddag med bra samtal. Knallade sen ner till LP-stiftelsen och surrade med det gänget över en god kycklingryta. Fortsatte till en glasögon-firma och betalade ett synundersökning för en besökare och gick tillbaka till jobbet för fondhantering och telefonsamtal. 
 
Ikväll har jag varit hos bästisen och fått zonterapi och ätit salladsrullar, varma jordgubbar och glass. Supermysigt som vanligt. Två långpromenader har det blivit oxå, en före och en efter zonterapin.
 
 
Imorgon väntar en lång och angelägen dag så det är nog bäst att knoppa nu.

Handarbetstema

Imorse när jag körde hundarna till dagis stod två ambulanser vid macken vid Huddingevägen. De stod inte där för att tanka utan en av ambulanspersonalen hängde in genom förardörren på en liten bil som stod snett och framför tankautomaterna. Jag satt vid rödlyse och kunde just inte göra annat än att antingen titta bort eller titta på. Ambulanspersonen backade bort från förardörren med ett knyte i rosa filt och strax klev en annan ambulanspersonal fram och tog emot en kvinna som rörde dig långsamt. Då blev det grönt för mig och jag rullade vidare. Vad hände? Ingen aning! Fantiserade resten av min bilresa...  Livet rullar liksom på tills det händer nåt - ett hjärtstopp, vattnet går, nån snavar och bryter sig... - och bredvid rullar livet på...
 
Min dag fortsatte ganska som vanligt. Parkerade bilen och åkte in till stan för handledning. Stickade på Thyras mössa 🧶
 

Åkte till jobbet och lyssnade på Chorus Emerithus som sjöng fint på lunchmusiken. Stickade på Thyras mössa 🧶 Härlig köttfärssoppa och blåbärsmuffins på sopplunchen. Sen blev det hembesök.
 
Kom hem efter fem och satte mig en stund med Thyras mössa 🧶 Sonen och hans flickvän kom hem och bjöd på goda hemgjorda halloumiburgare innan jag tog knyppeldynan och åkte på knyppelkurs på Farsta Gård. Nu har jag börjat med första kattrumpan!
 
 
Kom hem vid tio och gick långpromenad med hundarna. Så skönt att ha vägarna för sig själv!
 
Godnatt världen 🌎 

Provapånytt-tisdag

Eftersom jag valde att sova hemma inatt fick jag gå upp kvart över fem. Det var inte alls så jobbigt som jag trodde. Duschade varmt och kröp ner några minuter i sängen igen för att få upp värmen i kroppen. Det är inte alls lika varmt hemma som i lyan, men inomhusklimatet är ändå då mycket skönare. Efter morgonpromenaden packade jag in väska och djur och for iväg, lämnade Ragge i lyan och hundar på dagis. Började arbetsdagen med möte kl 8.30, besök kl 10.00 och kreativ handledning kl 11.00. Det var kul. Jag fick välja ett ärende och med tydliga kroppsignaler och gestaltning med träfigurer gå igenom känslor och metoder. Det var riktigt roligt och givande. Ett nytt sätt att ta emot handledning helt enkelt!
 
 
Gick ner på Pang's och köpte med mig tre små rätter före mässan kl 13.00 och personalmöte 13.30. Besöket kl 15.00 uteblev så jag passade på att administrera till kl 17.00. 

Sonen ville ha hjälp att hämta en dataskärm han köpt så jag häntade den innan jag köpte pizza och åkte upp till lyan. Efter promenad och middag började jag med två stickningar till barnbarn - en reflexmössa till Thyra och en tröja till Wille. Änglas reflexmössa ska bara få en tofs, sen är den klar. Ska försöka göra så många som möjligt innan jag träffar dem nästa gång. Åtta har jag planerat få klara så fort som möjligt till två av döttrarna och sex av barnbarnen, Wille och hans kusin ska få tröjor till jul och sen ska svärdottern och jag kunna mysa med nästan likadana sockor så småningom. 


Nu har vovvarna och jag gjort Ormkärr osäkert. Det är dax för en dejt med John Blund! 

Ledig måndag

Eller ledig och ledig, vad är det egentligen? Låg vaken från halv sju, bestämde mig för att gå upp så småningom... klockan nio snurrade första tvättmaskinen och jag satt och jobbade med föreningstidningen. Vid tio skulle jag skicka utkastet till mina medarbetare men tji fick jag. Provade att göra om det till pdf, provade än det ena än det andra. Nope! Svor, bönade, suckade, vrålade. Icke! Så där satt jag med en halvfärdig tidning som inte går att få ur min dator. Halv 11 gav jag upp, skickade artikel för artikel, fotona ett och ett till jobbmailen innan jag släpade ut två morgontrötta hundar. Får sätta mig nån kväll på jobbet och göra om allt... eller åka dit på lördagmorgon innan jag går på mitt allhelgona-pass. 

 
Sen åkte jag in till Lill-stan och åt lunch på Grassa-gården med en underbar människa!! Efter det kändes det bättre. Gick långpromenad med hundarna och lät nästa tvättmaskin snurra.
 
Ikväll har jag varit med mina fina knyppelelever. Åt middag när jag kom hem därifrån eftersom jag haft både ont i magen och huvudet av och till hela veckan. Stress kombinerat med spänningar som släpper, javisst, men det gör ont ändå. Läste några artiklar i nyaste Akademikern med tema död, ingen rolig läsning... Över 700 personer dör av stress på jobbet varje år! Det är avsevärt mer än arbetsplatsolyckor, men man hör aldrig om dem. 
 
 
Nå, nu är hundarna rastade och jag har bäddat ner mig. Om kommande veckan i verkligheten överensstämmer med almanackan blir det fullt ös...!

Helg i Vadstena

Halv åtta igårmorse satt jag i bilen på väg ner till Vadstena. Anlände Vuxenskolans lokaler ganska precis kl 10.00. Styrelsemötet pågick till halv sex med avbrott för lunch och besök i spetsaffären. Vi checkade in på vandrarhemmet och gick ner till stan för middag.
 

Åter på vandrarhemmet kröp jag i koj och sov före kl 22.00. 

Idag har vi gått igenom kontoret, arkivet och affären. Min uppgift blev att gå igenom alla dynor tillsammans med en annan ur styrelsen, men vi tittade oxå igenom en gåva vi fått med spets i guld- och silvertråd, silke och lin. Otroliga spetsar! Det blev allt som allt en givande helg. 

Nu är jag hemma igen. Ska bli skönt att bara vara ledig imorgon...

Handarbetsfredag

Alltså! Bästa dagen! 14 besökare på Handarbetsgruppen och jag fick springa som en tätting mellan 4 knypplare och en stickare. Vadå 2,5 timme? Kändes som en kvart! Efter hopplock och lunch på (!) bilen tog jag bussen till Älvsjömässan och spanade in Syfestivalen.
 
 
En härlig stund hos mina Knyppelpinnar genererade att jag köpte ett mini-solfjäderställ i en annan monter inkl annat... som att släppa in ett barn i en godisbutik.


Kom hem med mönster till virkade ugglor och knypplade solfjädrar.
 
En mysig hemmakväll med stickning, telefon och paket som maken hämtar ut... pumpan från förra helgen!

 
... och imorgon nya äventyr...

Fullsmetad torsdag

På plats kl 8.00 i Prästgården för att göra frukost. Klockan nio kom gästerna och det blev en rätt lugn förmiddag, iallafall för min del. Unnade mig att sitta ner och äta lunch - kalla chicken Nuggets från Burger King som jag köpte på hemvägen igårkväll. Tycker de är både prisvärda plus att de går att äta kalla likaväl som varma. Sen blev det torsdagsträff med spanskt tema. Underbar sångerska, Rita Saxmark, gjorde succé!
 

Efter planering av Stilla Dag skrev jag protokoll från igår och löste lite annan admin innan jag åkte hem vid femtiden, hämtade hundar osv osv och åkte hem till änkan. Det blev några timmar där.... känner så otroligt starkt för henne ❣️

Nå, John Blund nu. Veckan är inte slut än...

Barnvaktaronsdag

Märkbart lättare liv nu när saker och ting börjar rätta till sig. Hann med en hel del administration på morgonkvisten innan besök. Underbar lunchmusik med orgel och violin före supergod broccoli-sopplunch. Bra för-möte inför julfirandet på Annandagen. 

Klockan två hastade jag iväg för att vara barnvakt. Det blev en supermysig kväll!
 

Ikonmålar- och planeringstisdag

Började dagen kl 8 i Prästgården. Målade konturer idag och det är det roligaste av allt, tycker jag. Nu börjar det bli det nåt på riktigt liksom.
 
 
Mässa och vårplanering på em. Dax att köpa ny almanacka!
 
Luften gick lite ur mig efter det positiva beskedet igår så kvällen blev en lugn historia med sonen och hans familj. Nu sover jag 💤💤💤

Kompledig måndag

Å vad skönt det var att sova tills jag vaknade imorse. Jag satte på tvättmaskinen, matade djur och förberedde disken medan maken tog ut hundarna. Det var inget roligt väder så vi småfixade inomhus, fyllde i ESTA och packade upp mina Måleråsfynd. Och så ringde äntligen doktorn från kirurgimottagningen... jag har en godartad tumör, ett lymfangiom, i tarmkäxet vid tunntarmen. Den ska eventuellt kollas upp igen senare men nu är det inget att oroa sig för... och så står jag på kö för operationstid av gallan som innehöll en hel del stenar på upp till 0,6mm.
 
Kvinnoansiktet ska upp på väggen och jag har köpt en liten anpassad hylla med lyse underifrån till den. Den är inte så stor, men sååå vacker.
 
Sorterade in mitt fina diplom bland mina andra diplom och kursintyg 😁
 
Vi gick långpromenad med hundarna tillsammans. Skönt att få umgås lite idag när vi varit ifrån varandra så pass mycket ett tag nu...
 
Ikväll hämtade jag ut ett av två beställda garnförsändelser. Ivrigt började jag sticka på en mössa i reflexgarn innan mina knyppelelever kom till kursen på ABF. Idag blev vi oxå bjudna på födelsedagsfika som tack för blomman vid senaste tillfället.
 

Nu har jag varit i Lyan en stund, tittat lite på tv med ungdomarna och stickat lite på den rosa mössan. Nu ska det bli skönt att sova 💤💤💤

Knyppelsöndag 📍

Fyller på med en blogg om dagen oxå. 
 
Sov himla gott inatt men det var ändå rätt tufft att gå upp halv åtta imorse. Halv nio satt jag i bilen på väg mot Kallhäll. Fyllde på en tom dieseltank på vägen...
 
 
Efter styrelsemötet riggade vi projektorn men givetvis saknades nåt - datorn.  Tack och lov hade jag tagit med min egen som jag kunde kila iväg och hämta i bilen. 
 

Idag berättade en av våra medlemmar hur man kan klä om en knyppeldyna. Hon har under de två senaste veckorna klätt om en dyna och skickat foton till mig på förloppet. De sista bilderna laddade jag ner igårkväll på dator och förde över på sticka innan jag gick och la mig, så bildspelet var klart på datorn.
 
 
Det blev ett jättebra möte. Många medlemmar kom, föreläsningen var jättebra och många klämde och kände på de sex omklädda dynorna. Jag hann prata med flera medlemmar, har eventuellt raggat upp en ny tidningsredaktör och har fått tips kring mitt kommande sodukoknypplingsprojekt. 
 
 
Kvällen har bjudit på räkor och tunn-bad. Ser fram emot sängen 💕

På äventyr i Glasriket

Efter 82 mil och fantastiska upplevelser i Målerås försökte jag bara smälta intrycken igårkväll och förstå vad jag varit med om. 
 
 
Det kändes extra bra att åka med min barndomsvän just den 18 oktober. Vi hittade varandra i sorgen efter min syster som dog 1982, de var bästisar och vi var ... ja, systrar. Min syster skulle ha fyllt 54 år i fredags... och då gav vi oss iväg på ett litet äventyr. Efter jobbet hämtade jag upp henne, vi stannade för middagsrast pä Dackes hotell i Virserum och landade på Målerås vandrarhem strax före kl 21.00.
 
 
Kl 8.30 kunde vi gå ut i köket och äta en fantastisk frukost innan vi bäddade upp och körde ner till glasbruket.
 
 
Vi började äventyret kl 10.00 med glasblåsning, vi blåste varsin pumpa under ledning av Hytthäxan. Jätteroligt! Det verkliga resultatet får vi se så småningom. Våra alster kommer att skickas då de måste svalna under ett dygn och då länge kunde vi inte vara kvar.
 
 
Sen följde invigningen av utställningen kl 11.00... Bygdens son och glaskonstnären Mats Jonasson är en av både både mina och min väninnas favoritkonstnärer. Han var där liksom de unga "grabbarna" Peter Hermansson och Björn Friborg. 

Mats Jonasson
 
 
Mellan kl 13-15 satt vi klistrade på första raden i hyttan och tittade på en makalös show när Peter och Björn blåste varsitt konstverk tillsammans med en assistent. Helt otroligt hur de svängde med de växande glasklumparna på uppåt 6-8 kg som blev helt fantastiska glaskonstverk.
 
 
Om vi pratade alla fyra timmarna ner på fredagkvällen så blev det nästan tvärtom på vägen hem. Vi satt tysta större delen av vägen och bearbetade alla sinnesintryck. 

Lämnade av min vän och kom hem till make och hundar vid halv nio och efter en timme i tunnan sov jag gott....

🙌🙌🙌

Blev en aningens jättemycket stressad av att hamna i kö imorse, men tio över åtta var jag i full gång i Prästgården. Koka kaffe/the till två grupper, plocka fram dukar och skarvsladdar nere, bära upp fika till ena gruppen och sätta ihop bord åt den andra. Klockan nio hälsade jag kontraktets diakoner välkomna och höll en kort andakt i kapellet innan fika på övervåningen. Föreläsaren kom och vi hade en kanonförmiddag om kyrkans nya utbildningsvägar på övervåningen medan min bästaste volontär tog emot och höll i handarbetsgruppen i nedervåningen.
 

När kontraktsdiakonerna gått fick jag en halvtimme med handarbetsgruppen. Jag kände mig så uppfylld av hela förmiddagen trots all stress den inneburit innan. Åt ett par överblivna smörgåsar från fm medan jag pratade med min volontär som är så mycket mer än "min volontär". 
 
När jag kört ner projektor, dator, bord och projektorduk till Klockargården hämtade jag hundar, packade ihop och hämtade en väninna. Nu är vi ute på äventyr!
 
 

🏃🏼‍♀️🏃🏼‍♀️🏃🏼‍♀️

Ja vad ska man skriva om? Dagarna går fort nu och det kan ju vara både bra och dåligt. Långtråkigt kan jag inte ens stava till men ibland går det lite väl fort kanske? 
 
Klockan åtta stod jag i prästgården och fixade med frukosten. Idag var det bra flyt under frukosten och jag hann med både enskilda samtal och småsnack vid borden. Ett samtal som det spanns på vid ett av borden om Huddinges historia gav mig inspiration till att kanske försöka göra något mer. Får gå och smutta på den karamellen ett tag.  
 
Efter avslutad frukost ilade jag ner till Klockargården och möte med Väntjänsten. Lunch och föreläsning om demens. Riktigt bra. Sen plockade jag ihop projektor med alla tillbehör och körde upp till prästgården. Kånkade upp allt och skyndade vidare för att köpa salladsrullar...

 
...hämta hundar mm mm för att till sist landa hos bästisen för middag och zonterapi. 

 
När jag kom hem berättade sonen och hans flickvän att två grannar varit in och klagat på att hundarna skällt i timmar...  Jag fattar ingenting! Det har aldrig varit nåt problem förut så vad har hänt idag? Jag ska ringa på hos dem imorgon och höra om det hänt förut utan att de sagt nåt. Förstås kan inte jag veta om de skäller när jag är borta, men när jag var nyinflyttad i Lyan testade jag att stå utanför dörren av och till i flera månader och hundarna var tysta, så vad som hänt idag har jag ingen aning om!
 
Nåväl, nu blir det dejt med John Blund. Morgondagen blir förmodligen lång...

Vad sägs om en onsdag?

Fy skäms på mig! Här sitter jag i mörkret och myser med en chokladkaka 🤗 Jag råkade köpa den när jag lyckades få tag i batteri till bilnyckeln på den tredje macken jag stannade vid. Batteriet kommer min händige son byta imorgonbitti så jag slipper stå och klicka på en död nyckel när jag ska till jobbet. Den dog för mig när jag parkerade utanför Lyan efter jobbet men återuppstod igen, vågar inte chansa på att det håller så mycket längre för jag har inte bytt nyckelbatteriet sen jag köpte Pärlan för fem år sen. Fördelen, för dem ska man alltid leta efter, är att jag fick lära mig hur jag kommer in i bilen när batteriet är slut på riktigt! Jag visste inte att jag hade en riktig nyckel i nyckeln och en låskolv i bildörren, jag har aldrig behövt ta reda på det. Nu är ännu en kunskapslucka är ifylld.
 
En raritet på södra Stockholms mackar!

Bouppteckning, egen handledning, besök och admin har arbetsdagen bjudit på.
 
Lunch i hasten (...i parkerad bil förstås 😉)
 
På kvällens meny stod knyppelkurs med trevligt sällskap och fortsättning på den flandriska tekniken. Nu är botten fram till första kissen klar så nästa gång kommer det knypplas flandriska katter på Farsta Gård.
 
 
Efter rundresan efter batteriet som företogs efter kvällens knyppling gick jag långpromenad med hundarna. Jätteskönt! Skön luft, vackra färger, knappt en käft ute och tid för alla tankar som trängs mellan öronen... nu ska jag spara resten av chokladen och spana efter John Blund.
 
 
Godnatt världen 🌍

9-21

Började småsvära vid frukost när jag insåg att missat en timme... så det blev full rulle! På tisdagar brukar jag vara på jobbet kl 8 för att hinna göra iordning inför morgonens ikonmålarkurs och gå igenom mailen innan vi börjar kl 9. Idag satte jag mig vid frukostbordet kl 8 och insåg min väckarklocka-miss. Jag lubbade in i Prästgården 20i9, samtidigt med några tidiga ikonmålare, med gemensamma krafter var vi klara kl 9, ja inte kaffet då, men resten. Kaffet fick puttra på i godan ro medan jag försökte gå ner i varv samt måla lite.
 
Långsamt växer julevangeliet fram...
 
När gruppen gått slängde jag i mig lite lunch, diskade och åkte iväg till Huddinge brandförsvar för utbildning i hjärt/lungräddning, hjärtstartare och heimlich.
 

Vi var klara en stund efter tre, men jag hade erbjudit mig att jobba på kvällens ikonmålargrupp oxå eftersom jag missade förra veckan och verkligen vill bli klar denna termin, så jag åkte till dagis och ringde igenom telefonmeddelandena utanför innan jag hämtade hundarna. Efter promenad och middag åkte jag tillbaka till jobbet, kokade fika och var med gruppen. Grupperna är väldigt olika och har väldigt olika behov av samvaro och närvaro. Jag körde läraren och en deltagare till Älvsjö station efter avslutat pass. I lyan strax efter halv tio.
 
 
Nu har jag promenerat hundar och beställt garn för 2000kr. Mycket nöje att se fram emot med andra ord så "häng me'"...

Och så en liten måndag

Klockan nio imorse var jag på hembesök. Hoppade över lunchen eftersom jag fick mackfika hos hembesöket och gick direkt iväg till kyrkgruppen. Idag besökte vi sjukhuskyrkan på Huddinge sjukhus... eller Karolinska sjukhuset i Huddinge som det heter på riktigt.
 
Meditationsrummet är inspirerat av FNs högkvarter i New York som i sin tur är ett verk av Dag Hammarskjöld. Mitt i rummet finns en svavelkristall som kan användas både som ljusbärare och dopfunt. 
 
I sjukhuskyrkan arbetar en präst och en diakon från svenska kyrkan, en frikyrkopastor, en präst från rumänska ortodoxa församlingen och en präst från katolska församlingen med lite olika antal timmar i veckan. Vid behov ringer man in en judisk rabbin, en muslimsk imam eller en företrädare för buddismen. Mångfalden av religiositet gör att det som på andra sjukhus kallas kapell här kallas meditationsrum och är helt utan religiösa symboler.
 
"Horisont", en skål för bönelappar, Qibla är böneriktningen mot Mekka och sista bilden är bubbelkosmos-en vägg med glasbubblor som ändrar färg
 
Efter visningen fikade vi i sjukhusets entré. 
 
Åter på jobbet blev det nästan tre timmars admin innan jag rusade iväg för att hämta hundarna före 18.00. Det var mindre jobb som låg liggande än jag befarade efter förra veckans hemmavistelse, så jag hann klart vilket känns skönt inför veckan som ligger framför mig.
 
Wille har haft väldigt roligt i hoppgungan
 
Ikväll stickade jag nästan klart en disktrasa till medan vi tittade på den spanska kvinnofängelse-serien som heter "Inlåst". Nu är hundarna kissade och stegräknaren färdigmotionerad med knapp marginal.
 
 
Godnatt världen 🌍 

En händelserik söndag

Gick upp strax efter nio och pysslade med morgonrutinerna. Tjugo över tio tyckte jag att hundarna kunde vakna, då gick vi på långpromenad i det vackra vädret.
 

En och en halv timme senare var vi hemma igen. Jag bestämde mig för att göra några aip-matlådor för maken hade köpt hem allt möjligt smått och gott. Fyra lådor baconlindade, mandelstoppade dadlar och blomkålsris hanns med samtidigt som jag packade och fixade.
 
 
Efter dusch och kort prommis satte sig hundarna och jag i bilen och for upp till Storstan. Det var kö den tidiga söndagseftermiddagen till trots, krock vid Hallunda... Jag slängde in hundar och kylvaror i lyan och drog iväg för att hinna till en konsert i Huddinge kyrka kl 16.00. Hann med fyra minuter tillgodo. Odyssé i dödens landskap. Nykomponerad musik av Johan Berke (som för övrigt är vår vaktmästare) som ikväll uppfördes för första gången med elgitarr, kontrabas, klarinett, sopran- och barytonsaxofon. Två av mina kollegor reciterade. Det var så bra, så gripande!
 

Sen åkte jag och tilläggshandlade, gick ut med hundar och fortsatte laga mat. Maken köpte alldeles för mycket rotsaker förra veckan, så nu blev det kött- och rotsaksgryta i två kastruller. Medan det kokade fixade jag middag åt mig och ungdomarna, de hade oxå varit och handlat, så det blev stekt kassler, småblad och ungdomarna fick ris till.
 

Ikväll har vi suttit och såsat vid tvn. Några avsnitt av en spansk kvinnofängelseserie. Ruskig! Grytorna står på balkongen för att svalna och hundarna är rastade, jag har plockat bort en fästing på min hals och tänker sova med fönstret öppet!
 
Godnatt världen 🌍
 
Nästan 12345 🚶‍♀️

I’m back 🙋‍♀️

Nej, det var ingen kul vecka, men nu ligger den bakom mig och jag blickar framåt! Förkylning och feber har gått i vågor och så har jag ridits hårt av "maran". Som betraktare är det egentligen väldigt spännande när en del av det som är en själv börjar leva ett eget liv utanför helheten, det som är jaget och självet, det är väl det bästa sättet jag kan beskriva det på. Det hänger förstås ihop med de mörka fläckarna i magen som jag aldrig tycks få svar på, och när det blir för mycket av allt smått och gott rinner det över. Mänskligt. Fruktansvärt jobbigt. Livet.
 
 
I onsdags ringde jag Mälarsjukhuset och fick veta telefontiderna på magnetröntgen och kirurgimottagningen. På torsdagen ringde jag dem bägge och bokades in på olika tider för samtal. På MR fick jag veta att de hade personalbrist och att de skickat mina röntgenplåtar till nåt annat sjukhus för granskning, ja kanske tillochmed utomlands, det var ju olyckligt att nån sagt att det bara skulle ta en vecka.... På kirurgen fick jag prata med en ängel. Hon skulle "jaga" och återkomma. Hon återkom när hon skulle gå hem och tog sig tid med mig. Hon hade inte fått tag i mina "plåtar" men bekräftade min rätt till oro, förklarade ord ur min journal som jejunumslynga och mesenteriet, berättade  att de kollade resultaten från MR innan de skickades vidare för detaljkontroll nu när de hade personalbrist bland röntgenläkarna, att jag inte hört nåt är med största sannolikhet goda nyheter och att hon ska ringa under sitt nästa pass nästa vecka. Jag var så lättad efter samtalet och ändå vet jag inte mer nu än innan vad MR visade. Men att nån tar sig tid och förklarar allt runt omkring! Allt det där som vi som inte har en examen inom nåt vårdvetenskapligt ämne förstår. I takt med att förkylningen lindrats har oxå ångesten gjort det. Ångest är inte förnuftsstyrd, den rockar solo utanför logiken!
 
Knypplat längdspets i färg och monterat på glaskrukor
 
Under veckan som gått har jag inte gjort mer än nödvändigt. Mest suttit i en ställbar fåtölj, ibland med ett handarbete framför mig, ibland utan, ibland med tvn på men oftast har den varit avslagen såvida inte maken tittat lite innan han lagt sig, då har den fått stå på. Såklart har hundarna fått komma ut oxå. Eftersom "ångesten" sa att jag snart ska dö kontrade "logiken" med att börja med aip (antiinflammatorisk kost) igen. Det var bra. Blev i princip värkfri på två dagar. Idag gick jag tillochmed ut i skogen och letade svamp, det gör jag inte ensam när jag har värk. Svampresultatet var magert men segern är min!
 

Nu tar jag nya tag. Ikväll är temat "ta till vara". Disktrasor i fin bomull av resterna från sommarens alla sjalar!
 
 

Lazy söndag

På morgonpromenaden började jag ifrågasätta mitt deltagande i Änglas kalas. Ont i kroppen med förkylnings- och feberkänslor. Ringde och pratade med både Linnea och Ängla, rådgjorde med Linnea om klokskapen i att åka på kalas om man inte mår bra och sen med Ängla för att berätta vad hon ska få - nåt kul! Bio och bowling eller shopping typ. Det blev jättebra!
 
Sen tog jag det lugnt. Båten kom hem vid tio...
 
Fantastiskt lugn häst som bara beskådade händelsen...
 
Maken har jobbat utomhus med att täcka båten och klippa gräsmatta, vi gick empromenaden tillsammans... övrig tid har jag knypplat eller hängt i soffan.
 
I originalet är allt gjort i ull... men jag ville ha en distinkt skillnad i knypplat och stickat så det blev stickat i ull och knypplat i lin...
 
Maken fick åka på jobb några timmar, då eldade jag i tunnan och gjorde lax i ugn, när han kom hem blev det middag och tunnbad. 
 
Nu har jag tagit kvällspromenad med hundarna och förvånas över dagens steg!
 
 
Har inte alls mått bra idag men ändå knatat på över förväntan... Ingen logik alls!
 
Godnatt världen 🌍

Flyttlördag

Gick upp kl 7 och tog en långpromenad med hundarna efter frukost. 
 
 
Klockan nio träffades flytt-crew vid lägenheten och började jobba. Vid fyra gick sista lasset. Det är ju alltid mycket mer än man tror!
 
Nyvaken prins och bästa hundvakten ❤️
 
När sista lasset gick åkte jag till lyan och hämtade hundarna. Sonen och hans familj hade prommat dem mitt på dan, så jag gick en sväng med dem innan vi satte oss i bilen hem.
 
Lunchen var inte liten!
 
Åkte via jobbet och lämnade ett SL-kort en sökande fått beviljat för jag jobbar hemifrån på måndag, och sen ett pitstop på Burger King i Nykvarn. Janne önskade sig nåt snabbt och enkelt för han hade jobbat med fasaden hela dan. Det blev 18-pack Nuggets... men jag sparade mina, fortfarande mätt efter den eminenta pizzan. 
 
 
Bästa avslutningen på dagen - maken har värmt badtunnan! Där ska vi krypa ner nu 🙏

Kanelbullens dag

Hur kan det inte finnas en kanelbulls-emoji? Eller har jag inte letat tillräckligt noga?
 
Nå, imorse parkerade jag bilen nära dagis i Rågsved och tog t-banan in till stan. Kontraktsdiakonträff på fm. Alltid lika roligt och givande! Kanelbullar fick vi oxå dagen till ära!
 
 
Satt kvar i foajén en timme och surrade med en kollega, åkte sen till Hornstulls köpcentrum där jag såg en död man. Han satt hopsjunken i ett hörn, ena byxbenet hade glidit upp och blottade en fotprotes i metall, kryckan stod bredvid.Två väktare stod bredvid och pratade som och inget hänt... när jag tog rulltrappan upp kom polisen. Det sköttes så snyggt. Lugnt och värdigt. Få förbipasserande förstod. Jag gick över gatan och tog en kebabtallrik, som lämnade en hel del övrigt att önska, innan samtal på St Lukas. 
 
Hämtade hundar och bil i Rågsved, tankade och köpte en meny på gyllene måsen, promenerade hundar och slängde mig i soffan i lyan. Åt och spetsade läsken med lite gin, det är ju ändå fredag efter en tuff vecka. Stickade klart handlovsvärmarna i blå ull så nu är det bara några dm mönster-knyppling kvar. Har inte riktigt bestämt mig om jag ska följa originalet och knyppla ”Pandora” i samma blå ull eller om jag 1. knypplar ”Pandora” i ett tunnare halvblekt lin för att få fram spetsen tydligare 2. knypplar nån annan skirare spets i den blå ullen. Får testa mig fram, men jag tycker inte spetsen kommer fram ordentligt om man knypplar ”Pandora” i ullen. Jag vill att det ska synas tydligt att det är knypplat och stickat i kombination. Kanske blir det en virkad uddkant oxå, man vet aldrig 🧶
 
 
Bubblade lite med son+flickvän när de kom hem. Wille sov för natten. 
 
Nu date med JB (John Blund)

Floff


Var på jobbet halv åtta imorse och hämtade papper. Klockan åtta var jag i full gång att fixa frukost i Prästgården. Mina kollegor kom indroppande vartefter. Vi var många personal under frukosten idag så jag kunde i lugn och ro ta ett möte med Huddinge Lions.
 
 
Fick med mig några chicken nuggets som maken inte ville ha igår som jag åt när jag parkerat bilen utanför lyan. Åkte sen in till stan och bästa frissan. Hade läst fel i min kalender så jag kom en hel timme förtidigt. Det var bra för då hann jag klara av en del jobbgrejer och fylla i makens nya schema för resten av året. Sen fick jag gofika, kunde uppdatera mig på kungahusets förehavanden och blev fin.
 
 
Efter hundhämtning, -promenad och -middag åkte jag till bästisen för zon, tacos och bubbel.
Vilken höjdardag!
And I’m worth every second of it!
❣️
 
 
Godnatt världen 🌍 

On off

Satt uppe till ett inatt - stickade, repade upp, stickade, repade upp. Kunde helt plötsligt inte läsa ett enkelt mönster! Kände mig inte särskilt orolig men ibland lever kroppen ett eget liv liksom. Vaknade halv nio, gick ut en långis med vovvsen och arbetade sen intensivt ett par timmar, slängde i mig lite rester till lunch och gick ut igen.
 
Tam ta dam ta dam 🎶
 
Halv två satt jag i väntrummet till kirurgimottagningen på Mälarsjukhuset. Läkare och läkarstudent kom ut och hämtade mig, läkaren bad mig sitta i gröna stolen och sen började hon berätta att jag legat inne för inflammation i bukspottkörteln, en inflammation jag fått pga gallsten som med stor sannolikhet hängde ihop med min snabba viktnedgång i våras... Jag väntade på fortsättningen som inte kom. - Hur mår du nu? frågade hon efter en liten stund. - Jag mår bra tack men jag är skiträdd just nu, svarade jag. - Vad visade MR, fortsatte jag. - Nej, den har vi inte fått svar på än, men proverna du lämnade i måndags såg fina ut... Jag visste inte om jag skulle bli arg eller skratta. Det skulle ta en vecka att få svar sa personalen på MR, efter en vecka fick jag en kallelse till kirurgin och en remiss på prover som skulle tas inför besöket vilket jag tog i måndags... och så har jag tagit ledigt från jobbet och åkt till Eskilstuna ... och det har gått två veckor ... och det finns inget MR-svar. Varför sitter jag då här??? Men så fortsatte läkaren prata om att man kan utesluta en aggressiv cancer, att de mörka fälten förmodligen är vävnadsförändringar eller vätska och att praxis är gall-operation efter en bukspottkörtelinflammation. Både hon och läkarstudenten klämde på magen och lyssnade på hjärtat. Allt verkade bra. Hon ska ringa från dolt nr när MR-svaret kommit, då ska vi oxå prata gall-operation om allt annat är bra vill säga. ...Vävnadsförändringar, vad är det? 
 
 
Jag var helt tom när jag gick därifrån. Och inte ett dugg klokare. Trots att jag varit i sjukhuskyrkan flera gånger förut hittade jag inte dit i mitt småförvirrade tillstånd utan jag fick ta hjälp av en röda korset-volontär, men i kyrkan satt finaste M och väntade på mig. Min frustration fick bubbla ur mig, sen gick vi och fikade. Jag längtar till nästa gång vi ska ses 💕
 
 
Åkte hem och tog ut hundarna, sen fick stickorna sig en omgång medan mörkret föll.
 
 
Maken stack till jobbet i ottan och kom hem efter en akuttid hos tandläkaren ikväll. Han har haft duktig värk sen helgen och det fixade hon till provisoriskt, snart blir det rotfyllning. Vi satt och hängde vid friidrotten en stund, sen åkte jag upp till lyan.
 
 
Men allt är inte jämmer och elände. Mitt äldsta barnbarn fyller tolv idag och hon har fått massa beröm av project Nima där hon är en av ambassadörerna. Inte pga sin födelsedag utan för sitt engagemang ❤️
 
 
Jag skickade ett ”wow” och fick detta svar:
 
 
Nu ska jag försöka sova... 💤

On

Började kl 8.00 i Prästgården med att sätta på fika och göra ordning stora rummet för ikonmålning. Lika bra idag som alltid. Samtal varvas med tystnad och fikastunden är ett välkommet avbrott.
 
Jag hann fylla i alla fält idag. Nästa gång kanske jag kan börja med konturer...
 
Vår fina Prästgård
 
Knallade ner till Pang’s och åt tre små rätter utomhus. Mysigt att sitta och gotta sig i höstsolen, den är nog inte varm så länge till. Hann tillbaka till jobbet lagom till tredje versen i första psalmen i lunchmässan. Personalmöte på em. Hämtade bilen i Prästgården, hundarna från dagis och satte mig i köerna hem med ett telefonsamtal på högtalartelefon. Hemma strax efter sex.
 
Lugn kväll med friidrott på tv...
 
 

RSS 2.0