Husbilslogg 8: Sandviks camping, Degerhamn

Vaknade med ett ryck imorse! Någon tog i dörren 😱 Men det var make och hundar. Jag hade inte vaknat när de gick ut, de hade varit ute en halvtimme. Vi släppte ut Ragnar och jag började laga frukost, en frukost innehållande de goda äggen vi fått av min knyppelkompis 😋

(null)

(null)
Tre dagars frukostgott 💝

Vi gitta och styrde kosan österut. Efter ungefär en timme körde vi in in Smålands Anneberg. Vi körde genom Anneberg ut till Arakullen (eller Orrekullen?) där mormor visade mig skrevan i berget för länge sen. Om man tvättade sig i regnvattnet i skrevan botade man vårtor. Det var inhägnat för djur nu så jag kunde inte gå dit. Vi körde långsamt förbi disponentens hus vilken hade stor respekt i byn, sen stannade vi till vid Knåpet. Vi vet inte vem som bor där nu.

(null)

(null)

I Knåpet bodde min mormorsmor och mormorsfar. De fick nio barn så här föddes min mormor. När jag var 17 år visade hon mig runt och visade mig var alla hennes barndomsberättelser ägt rum. Efter det har jag bara varit där på begravningar av fyra av hennes systrar som återvände dit på ålderns höst.

(null)
Solberga kyrka

Vi fortsatte till Norra Solberga kyrka där mormor konfirmerades. Jag gick runt en stund på gamla kyrkogården och letade efter mormorsmors och mormorsfars grav men hittade den inte. Jag gick över till nya där mormostrarna ligger.

(null)

Jag var inte alls beredd på de starka känslor som vällde upp. Tårarna sprutade och snoren rann. De var en så viktig del av min barndom när vi bodde i kapellet i Ekeby. De hade ett välrenommerat bageri där och jag var ofta hos dem. Även sen vi flyttat till Norsborg hade vi mycket kontakt, ända tills de flyttade ner till Småland igen. De var viktiga 💔

Vi fortsatte en bit innan vi stannade till vid en rastplats och sen åt vi lunch på Biltema i Vetlanda.

(null)
Två kokta med bröd och en stor mjukglass med noisett i mitten 👌

Sen fortsatte vi nonstop över till Öland och Sandviks camping, tog en promenad och drog ut markisen.

(null)

(null)

(null)
Ragnar hittade en kompis 🦜 

(null)

Slöade, lagade middag och jag diskade medan maken tog ut hundarna. När han kom tillbaks gick vi ner till stranden och tittade på solnedgången.

(null)

(null)
Solen gick ner i en skärm 😒

(null)
Nån söt svärmare. De ser ut som kolibris 😍

Vi avslutar denna dag med lite bubbel och chips 😋

(null)

(null)

🚎 Godnatt världen 🌅

Husbilslogg 7: Hyltena, Jönköping

Rubriken ger ingen hint om vad vi gjort idag, men min vana trogen skriver jag övernattningsstället i rubriken. Vi har haft en underbar dag, fast inte i Hyltena då, här står vi på en grusplan bakom Circle K och ett lastbilshägn av nåt slag. I skogsdungen bakom oss fick vi kryssa mellan högar av skithuspapper och picknick-avfall när vi var ut en sväng med hundarna. Platsen hade kunnat vara hur fin som helst då det finns både toaletter och stora sopkärl, men människor kan vara bra äckliga ibland. Nåväl, detta är bara en övernattning på väg mot nya mål och ställplatsen är billig.

Nu släpper jag gnället och övergår till att berätta om vår superhärliga dag med knyppelkompisen vid Mjörn 💝 

Maken och jag gick morgonpromenaden tillsammans i området. Sen tog vi ett morgondopp i ett 20-gradigt Mjörn…

(null)

… och fick en härlig frukost med hemvärpta ägg och hembakta frallor.

(null)

(null)

Höga berg, grytor

och vattenfyllda dalar

Vandring i istid


Sen åkte vi ut på äventyr. Vi stannade vid en parkering nära Brudsängen, sprang över vägen och fick plocka på oss varsin pinne, sen gick vi längs en stig och fick klättra igenom en springa i berget.

(null)

(null)
Lite förlossningskänsla? 

När vi kommit igenom springan fick vi ställa ifrån oss våra pinnar så de stöttade berget, och det var många före oss som gjort detsamma.

(null)

(null)

(null)

Vi fortsatte ner till Brudsängen och fick höra de båda sägnerna, den om jätten som kastats i sjön från stupet och om paret som hade sin brudsäng utan att vara gifta och sen kastade sig ner från klipporna. 
Läs om dem —> här <—

(null)

(null)

(null)

Vi gick tillbaka till bilen och körde runt för att komma till andra sidan stupet och se jättegrytorna från istiden och soldattorpet från 1800-talet. Det vi missade var minnesstenen från 7-årskriget men det gör inget, nu har vi ju en anledning att komma tillbaka 😉

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)
Olika jättegrytor

(null)
Soldattorpet, 1800-tal

Till sist åkte vi till Brobacka kaffestuga och åt sommarvåfflor 😋

(null)

(null)
Sommarvåfflor med lemoncurd, jordgubbar och maräng 🍓 

En helt fantastisk dag som har växlat mellan istid och solpaneler, knyppling och film/pod-tips.

(null)
Sara säger hejdå till Ragnar

Så körde vi hem min knyppelvän och hämtade Ragnar som fått sällskapa med hönsen i hönshuset och satte kursen på Småland. De första ställplatserna jag ringde var vid gästhamnar men de var fullbokade, så fick vi tag på denna i Hyltena söder om Jönköping. Den duger gott och väl, även om jag sörjer människans oaktsamhet om miljön. 

(null)
Ragnar tyckte det var så skönt att få komma ut på riktigt en stund. Sista stunden i bilen blev väldigt skränig.

Jag har diskat och krupit ner. Lyssnar på lastbilarna som kommer och går. Maken borde komma in med hundarna närsomhelst.

(null)

☕️ Godnatt världen 💦






Husbilslogg 6: Mjörn

Vi började morgonen med en långpromenad. Idag trodde jag att jag skulle få vända för höfterna värkte värre än vanligt… men jag misstänkte att maken tänkte gå upp på Stöberget så jag höll ut och det ångrar jag inte!

(null)

(null)

Vi såg sen att det fanns andra vägar upp och vi gick en lättare väg ner, men vi tog mördartrapporna upp 😅

Under frukosten försökte vi hitta nånstans att ta vägen inatt, men det var svårt. Vi tänkte styra kosan mot Småland, men så fick jag ett meddelande på Messenger från en knyppelkompis. Ville vi komma och besöka henne vid Mjörn? Vi plockade ihop oss och gav oss iväg. Vi ville se Fjällbacka och så tänkte vi oss kanske Trollhättan.

I Fjällbacka fanns ingenstans att stanna och parkera husbilen så vi åkte bara igenom. Snart därefter uppenbarades en vit katedral och där  stannade vi. Det var kyrkan i Kville.

(null)

(null)

(null)
Kville kyrka byggdes på 1800-talet och ersatte en medeltida kyrka

(null)
Dopfunten var originell i mina ögon

Vi fortsatte ner till Trollhättan och såg både det nya och det gamla slussområdet.

(null)

(null)
Lite skillnad mot Strömsholms kanal

(null)

(null)
Gigantiska slussar som tar ett helt fartyg 🚢 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Jag led av att se förfallet…

Vi åt lunch vid slussarna…

(null)
Sköftabaguette

(null)

Vi stannade till vid Trollhättans kyrka (1860)

(null)

(null)

(null)

(null)

Därefter fortsatte vi till Mjörn, och vilken härlig kväll vi haft med bad, god mat och härliga samtal 💝

(null)
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

🍃🌸🍃 Godnatt världen 🍃🌸🍃

Husbilslogg 5: Grebbestad

Vilken fantastisk dag! Först en härlig morgonpromenad i Håverud.

(null)

(null)
Kristallklart vatten 💦 

(null)

(null)
U 137 😅

(null)
Dax för avfärd

(null)

Vi for vidare till Vitlycke. Jag hade verkligen velat se loggan för jägarexamen på riktigt, men den fanns inte här heller. Det kan vara så att den inte är helt autentisk…

Det pågick en guidning vid den första och största hällen så vi gick upp till gravrösena. De låg vackert men var inget särskilt om man jämför med Strömsholm och trullhalsarna på Gotland. 

(null) 

(null)

(null)

(null)

Märkvärdigt var dock hällristningarna som var många, och vissa stora!

Bilder i rött

berättar om livet

på bronsåldern


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null) De tre skeppen är ristade med 500 år emellan och finns tryckta på vår 50-lapp! Roddarna är avbildade med åror, lur och vapen.

 
(null)

Jag hade turen att komma tillbaka till den första och största hällen lagom till nästa guidning, dessa visade sig vara gratis! Och så intressant! Ristningarna var från bronsåldern och ristades under ca 1200 år! De knackades in med sten och det vita stendammet som blir när fördjupningen knackas in syns tydligt i över 100 år. Sen 1930-talet används röd färg. Brons är en blandning av koppar och tenn. På bronsåldern reste man långt och mycket för att inhandla dessa metaller för att göra vapen, verktyg och smycken. Cuprum - koppar tros ha gett Cypern dess namn för på Cypern fanns gott om koppar. På bronsåldern hade vi medelhavsklimat, åtminstone södra halvan av Sverige, och det gjorde att vi hade val och sköldpaddor i vattnen runt Bohuslän och mycket sällan minusgrader på vintern. Landet har oxå höjts med ca 17 meter sen dess, så de vita ristningarna, som nu ligger uppe på land, lär ha legat vid vattnet då och ha synts på håll.

(null)
Visst syns valen 🐋 

(null)
Brudparet som på något sätt blir välsignade 

Jag skyndade ner till maken efter visningen för vi skulle vidare, men efter nån km svängde han av vid en skylt och släppte ut mig, efter att ha sett en skylt vid Aspeberget. Där fanns ristningar av bla tjurar som visar på bronsåldersfolkets resande.

(null)

(null)
Bamse och Rambo?

(null)
Tre tjurar uppe i högra hörnet

(null)

(null)

Väl i Grebbestad tog vi en promenad från Sportshopens naturställplatser ner genom hela "stan". Jag hade nog förväntat mig lite mer … skönhet? med tanke på trycket av folk som vill hit.

(null)

(null)
Taube. Han bodde ett par månader i "hönshuset" där han skrev några av sina kända sånger.

(null)

(null)

Aprikosfärgade

Dansande en dödlig dans

Smaragdgrönt vatten


(null)
Maneter! Vackra och smärtsamma 😓 

(null)

Det blev fish ’n mac när vi kom till husbilen. Fiskpanetter med makaroner och romsås! Fish ’n chips var på menyn överallt i Grebbestad🐟🍟 

(null)

Jag är med gott samvete jättetrött ikväll!

(null)

🪨 Godnatt världen 👣





Husbilslogg 4: Håverud, Mellerud

Imorse ringde klockan sju ⏰  Vi gjorde oss klara och åkte iväg. Målet var akvedukten i Håverud, men vi stannade först till vid Otterstads kyrka. Jag kände en gång en man via ett av mina första jobb som hette Otterstad… 

(null)

(null)

Kyrkan låg iallafall väldigt fint och hade en liten häll invid med hällristningar. Jag såg flera fotspår, men fick inga bra kort på dem då den röda färgen inte fyllts i. 

(null)
Fotspår från bronsåldern 

Även vid Läckö slott fanns en liten häll med ristningar. 

(null)
Ett skepp och skålgropar 

Men som sagt, målet för dagen var Håverud! Så fort vi kom fram till campingen tog vi med oss hundarna och gick. Stället är inte så stort, men vackert och ett byggnadskulturminne.

(null)     

(null)
Ingenjör Nils Ericsson är pappa till akvedukten som stod klar 1868. Tack vare akvedukten kan man ta sig från Vänern ända upp till Töcksfors vid norska gränsen via 17 slussar och 12 km grävd kanal. Hela Dalslands kanal är 250 km.

(null)     

(null)


En märklig syn

Båten tuffar över bron

högt över forsen


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi kom tillbaka till husbilen ett par timmar senare med trötta hundar som fick gå in och lägga sig medan Ragnar fick komma ut. Han väcker som vanligt uppmärksamhet och folk vill komma och prata, både med honom och med oss 😅

(null)

(null)
Fyllkaja

Framåt kvällen gick maken och jag ner till Brasseriet och åt middag. Gott, men jösses så mätta vi blev! Resten av kvällen har gått åt till att jäsa… typ

(null)
Toast Skagen

(null)
Brasseriets Omtalade Fisksoppa 

Nu gick maken ut med hundarna och skickade mig i säng. Klev lite snett i gräsmattan tidigare idag vilket var onödigt... men imorgon är det bra igen 😃

🛥 Godnatt världen 💦


Husbilslogg 3: Läckö slott, Lidköping

Vi började dagen med promenad. Vi tänkte inte att vi skulle gå så långt men vi gick ut Roparudden och promenaden slutade på 4,3 km. Det var en riktigt vacker promenad. Sen var det gott med kaffe och frukost kan jag lova ☕️ 

(null)

(null)

(null)
Över klippor, hällar och rötter. En jättefin stig 👣

(null)M/S Diana

(null)

(null)
Sista km var grusväg

(null)
Här stod vi natten som var

(null)

Vi kunde inte stanna kvar på ställplatsen då nån annan bokat den vi stod på inatt, men det fanns en annan, så vi tuffade iväg en stund när vi ändå var tvungna att byta plats på campingen. Vi körde till fiskehamnen Spiken, där vi köpte rökt fisk i regnet igår, och gick runt en stund. Jättefint ⚓️

(null)

(null)

(null)

(null)

När vi kom tillbaka till campingen och checkat in på vår nya plats fick hundarna vila medan vi gick upp till Naturrum och slottet.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

I kyrkan, byggd av Gabriel de la Gardie på 1600-talet, pågick en andakt så jag slank in i en av de gamla vackra träbänkarna.

(null)

(null)
Orgeln var 1600-tal och i fönstren fanns de 12 lärjungarna med symboler i sina händer som antydde hur de dog.

(null)
Takmålning 

(null)
En gravid jungfru Maria

(null)
Läktaren där paret de la Gardie deltog i gudstjänsten 

(null)
Köpte en bäver på Naturrum 🦫 

När vi kom tillbaka till husbilen åt vi sen lunch och fikade på samma gång innan vi tog lite siesta.

Vinden viner

Trötta tassar och fötter

tar midagsvila


(null)

När maken tog ut hundarna igen redigerade jag de två artiklar från igår som jag redan fått svar på, sen började jag fundera kring nästa knyppelutmaning. Bestämde mig tillslut för att jag behöver provknyppla, är inte tillräckligt säker på hur jag ska få det som jag vill ha det.

(null)

Avbröt efter en stund då klockan började närma sig sju och det kändes som middagsdax även om hela dagen blivit lite förskjuten. 

Känner mig lite trött ikväll så jag tror jag ska gå och duscha och lägga mig. Så härligt med semester då man inte behöver bry dig om klockslag utan ta saker som de kommer 💝

(null)
Här sover vi inatt 

(null)
Inte fulla milen 👣

👣 Godnatt världen 🏰


Husbilslogg 2: Läckö slott, Lidköping

Förutom de två timmar jag sov igårkväll sov jag 12 till. Hade en jättekonstig dröm. Av nån anledning skulle jag gå ut och äta lunch nånstans och de hade gömt sina tallrikar plus att de serverade bara panerad potatis 🥔 När jag gick därifrån såg jag flera sädesärlor med röda inslag, sen en hel familj med vanlig hackspett och sädesärlor blandat och insåg att de fått ungar ihop 🐧 En kvinna hade en sädesärla med rött bröst på sitt huvud som jag fick fota, sen erbjöd hon mig att prenumerera på ett nyhetsbrev där de skulle följa denna udda fågelfamilj 📸 Jag såg att klockan blivit fyra minuter över tre och jag måste skynda mig till en tenta kl 3 men måste först via vår båt och byta kläder 🕒 Där var allt huller och buller och jag var tvungen att gå på ett utedass 🚽 … där någon stod och pissade utanför så mina fötter blev blöta av pisset, men när jag kom ut kunde jag trampa runt i snö som höll på att smälta bort ⛄️ Jag gick tillbaka till båten men kläderna hade blivit blytunga så jag tänkte att jag kanske kunde springa barfota 🦶 i linne och trosor det skulle kanske ingen tänka på? 🤔 … men så såg jag att klockan blivit kvart i fyra och jag skulle förmodligen inte bli insläppt i tentasalen ✍️ Då började jag leta efter lärarens telefonnummer bland olika papper för att be om en omtenta, men hittade det inte. Där vaknade jag… alltså var börjar man tolka detta virrvarr?

Hursomhelst hade jag jätteont i ryggen när jag vaknade så jag tog två Alvedon och gick morgonpromenaden i regnet för att mjuka upp den. Det lättade något. 

(null)
Ingen ville bada imorse 😄 (Sundörns camping)

Efter frukost körde vi vidare i regnet mot Läckö slott. Vi stannade till vid Spikens fiskehamn och köpte rökt lax och rökt sik. Det ösregnade hela vägen, även när vi kom fram, men vi har hamnat på ett kanonställe. Mysigt på alla sätt, med en liten camping i skogen, välordnat med spår, Natturum osv.

(null)

Vi gick en promenad i omgivningarna när regnet börjat avta. Så fint!
 
Tinnar och torn
Historiens vingslag på
udde i Vänern
 
(null)

(null)

(null)

Det var biskop Brynolf som lät anlägga en borg på udden i slutet av 1200-talet. Borgen tillhörde sen biskoparna från Skara till Gustav Vasa införde Luthers lära på 1500-talet och tog den katolska kyrkans skatter till kronan. På 1600-talet fick slottet sitt nuvarande utseende och i drygt 100 år har det varit en turistattraktion. Numera drivs verksamheten av en stiftelse.

(null)
Till middag blev det Spikens rökta lax och hemmagjorda potatissallad innehållandes ärtor! Det var gott.

Efter maten satte jag mig att skriva artiklar till nästa nr av föreningstidningen. Fyra stycken blev klara och ivägskickade till de som ska läsa igenom dem. De handlar om en knypplad garderob, återbruk - knypplade smycken samt de båda kurser jag gick i somras. De jag har kvar att skriva är om nationaldagsknypplingen vid Görvälns slott och mitt besök i Mikaelikyrkan där en del av Birgitta Rudeskogs knypplade verk finns.

Sen gick vi kvällspromenad i skymningen. Så fint här är!

(null)
Vi såg massor av smågrodor 🐸

(null)

(null)

Imorgon ska det inte regna, men blåsa. Vi får se om vi kan vara kvar en natt till 🫶

🏰 Godnatt världen 🌲 




Husbilslogg 1: Sundsörn, Mariestad

(null)
Påfågelöga 

(null)
Nässelfjäril 

En sån där skön morgon. Ingen stress. Det som inte blev packat igår packades ner och vi pysslade med olika saker. Jag sammanställde de lokalerbjudanden som är intressanta för Knyppelpinnarnas räkning och skickade till kassören, de ska ut till styrelsen inom kort. Anmälde mig till augusti månads haiku-utmaning. Kollade upp min anmälan till en endagskurs i kulning. Livet rullar på i maklig takt.

(null)
Mjukglass med saltlakrits på väg  🛣

Mitt på dan åkte vi iväg och tillbringade ca 3 timmar i bilen innan vi anlände vår bokade ställplats vid Torsåbrons brofäste, Sundörns ställplatser strax norr om Mariestad 🚐

(null)

(null)
Torsåbron

Efter en lagom vovvenad åt vi middag på Brygghuset. 

(null)
Mariestad förstås, vi är ju här!

(null)
Schnitzel 

Vi satt ute en liten stund men med regnet som började blev det lite svalt så vi gick in. Nu har jag sovit 2 timmar till regnsmattret mot taket och väcktes av maken som gick ut med hundarna. Hoppas att jag somnar om 😅

(null)
Upplyst Torsåbro från mitt fönster ikväll 😍



Förberedelser

Tack och lov för goda grannar! Idag har vi fått tvätta tre maskiner nödvändig tvätt hos dem. Mindre grejer som underkläder och tunikor har jag tvättat för hand, men alla lakan och handdukar vi behöver för nästa semester-etapp fick vi tvätta hos dem. Miele lovade snabb hjälp med tvättmaskinen när vi kommer hem, de kunde komma redan nästa vecka men vi ville inte vänta med våra semesterplaner.

(null)
Bamses pappa Hugo får lite ryggmassage 💙

I övrigt har vi packat och planerat. Jag försökte frigöra min platta knyppeldyna för nästa projekt, jag gjorde klart Schneeberger-hjärtat på baksidan och klippte av ett gammalt Scneeberger-hörn på framsidan som jag inte har lust att göra klart, men draken var så tilltrasslad att jag gav upp försöken att reda ut pinnarna. Jag fäste istället pinnarna ordentligt och tänker använda baksidan till mitt nya projekt. I höst måste jag verkligen börja göra klart olika handarbeten som blivit liggande, läsa klart halvlästa böcker, sortera i Ugglebo och få lite ordning i min soppa som kallas livet 😂 I vissa delar är jag organisation personifierad och i andra rent kaos 😇 Men jag börjar oxå tänka i banor som att jag inte måste göra klart tråkiga saker eller läsa ut böcker jag tappat intresset för. Att kasta och lämna till återvinning är oxå ett sätt att bli klar med saker.

(null)

En stillsam kväll vid Tvn med två avsnitt av Morden i Midsomer.

(null)
Luna och Nova ringde en sväng och berättade om sin semester 💝

🧺 Godnatt världen 🫧

Snart mitt i…

… semestern. Vi har haft en fin dag på land med sonen och hans familj. Jag vaknade inte när maken gick ut med hundarna imorse, men när han kom tillbaka till husbilen ville Rambo i vanlig ordning berätta att han varit ute 💙 Vi gick upp till huset och sonen med son var vakna. Vi gjorde frukost och lät tjejerna sova.

Älskar min familj

Älskar mina barn och barnbarn

Jag är så rik

 

Vår altan är dom en djungel! Vår granne har verkligen lyckats ta hand om Sune Tryggs pelargoner och bägarrankan jag fick av mina knyppelelever. De blommar utav bara den 🌸 När han kom förbi och jag sa att han hade gröna fingrar sa han att "visst, jag stoppar ner dem i jorden och är den torr så vattnar jag" 😂

(null)

Dagen med barn och barnbarn blev mysig och regnfri. Vi löste vattenproblemet med vattenkrig. Jag vann inte men lyckades blöta ner "små"grabbarna ordentligt med blomsprutan 💦

(null)

(null)
Älskart ❤️

Innan jag åkte och hämtade Ragnar hos nästäldsta dottern tvättade jag upp tvätten som fastnade i tvättmaskinen igår och lagade jag svärdotterns favorit - korvstroganoff.

(null)

(null)
Välkommet som alltid, men inte självklart besked 🎀
 
När jag kom till nästäldsta dottern hade de redan åkt men jag flirtade som vanligt med deras kanin. Idag blev det klöver, maskrosblad och så repade jag lite vinbärsblad. Ragnar var apa-sur och har inte gått att flirta med, inte ens med jordnötter och solrosfrön. Det har säkert gått över imorgon 😄

(null)

Nu känns det som läggdax i den bädd denna gamla body vanligtvis nannar i så…

🌍 Godnatt världen 🌎


Båtlogg 13: hemmahamn

Solen steker hett

Inte ett moln på himlen

Tack Gud för vatten 💦  


Hela fm och till efter lunch låg vi i vattnet i Borgåsund, denna årets varmaste dag 🥵 Vad annat kan man göra? Kände stor tacksamhet att vara ute med båten just idag.

(null)
William och Rambo älskade verkligen avokadon 🥑 

(null)

(null)

(null)

(null)
Efter nån minut bara hängde han där och njöt ❤️

(null)

Vi hade lite span på grannbåten, dem vi slussade sista slussen med igår. De blev intervjuade av SVT för de hade slussar 1000 slussar, den tusende var Kronprinsessan Victorias sluss vid Västanfors och det på hennes födelsedag.

(null)

Efter lunch tuffade vi iväg, vi hade planer på att eventuellt sova i Sundbyholm, men vi släppte den tanken. Det utlovas regn imorgon så efter ett par timmar i Sundbyholm åkte vi hem. Det blev just inga kort tagna där för jag blev jättedålig när vi lämnade Borgåsund. Jag tålde inte hettan så särskilt bra, men efter att sonen köpt en kall läsk åt mig när vi tankade och jag blött ner tunikan så överkroppen svalkades i fartvinden blev det bättre.

(null)

När vi kom till Sundbyholm blev vi stoppade av sjöpolisen. De var supertrevliga och ville kolla nykterhet och hur fort båten gick. Hundarna blev galna när en polisman klev upp på badbryggan och höll i sig i vår fastbundna avokado och de dessutom såg en stor schäfer i polisbåten 🥑 Men vi var inte de enda som blev kontrollerade och de fick stopp på mer än en fartsyndare medan vi såg på.

(null)

(null)
Utslagna hjältar

(null)

(null)

(null)

(null)
Alltså, när kapellet är öppet är det som en tavla 😍

Vi släppte av sonen vid föreningsbryggan och han gick hem och hämtade bil. Var hemma vid åtta-snåret. Mycket packning hit och dit och så pajade tvättmaskinen när jag satte på första tvätten. Jaja, det problemet löser vi imorgon. Handtvättat kläder har jag alltid gjort när vi varit på landet och sängkläderna får bara vänta helt enkelt.

Inatt sover maken, hundarna och jag i husbilen på tomten. Ungdomarna får husera i huset, så får vi se vad morgondagen bjuder på.

🥑 Godnatt världen 💦

Båtlogg 12: Borgåsund

Följde med maken på en fullkomligt magisk morgonad innan solen steg för högt. Vi rundade Skanssjön i Hallstahammar.

(null)
Vi hade sällskap en bit med en flock kanada- och vitkindade gäss. Kanadagässen är tydligen väldigt sociala med andra gäss för igår såg vi en grågås i en flock kanadagäss.

(null)
Roligt att se dem tillsammans och veta skillnaden tack vare jägarutbildningen. De vitkindade var mycket mindre än sina kanadensiska släktingar, det syns inte på foton.

(null)    Vitkindad gås med ungar

(null)
Vi gick förbi 1kvm lin, ett projekt som jag hört talas om och finns lite överallt men jag inte sett. 

(null)

Blå flickslända 
på gul näckros gröna blad
Smärtsamt vackert

(null)

(null)

(null)

(null)
Kärlekslås. En liten ritual där älskande låser fast ett lås och slänger nyckeln i sjön som ett löfte om evig kärlek.

När vi kom tillbaka låg svärdottern, sonsonen och avokadon i plurret 😄

(null)

Efter frukost blev det mest bad och flämtande tills vi började slussa ner vid kl 15.30 🕞 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
51 slussningar senare. Sista slussen, nr 52 - Strömsholm 

(null)

När vi kom fram till Borgåsund slängde vi fram skinka, rostbiff och potatissallad på bordet, sen gick vi upp och tog en glass innan restaurangen stängde. Ett gäng Corvette-ägare hade ätit på restaurangen och vi satt och tittade på när skönheterna mullrade iväg.

(null)

Sen blev det mer bad med avokadon i solnedgången 🥑

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu är vi svala och sköna och på väg i koj.

🌞 Godnatt världen 💦

Ps. Det blev en haiku igår som jag glömde publicera:

Speglas i vatten 
Vita moln på blå himmel
Magisk fulländning

(null)

 









Båtlogg 11: Hallstahammar

Vi gick upp vid halv sju imorse och drog iväg strax efter åtta. Halv tio började vi slussa. Idag har vi gjort tolv slussar samt kanaler och sjöar. 

(null)

(null)

(null)

(null)
Vi försökte pussas med pringles-läppar. Rambo var jäääätteintresserad… av pringles 😂
(null)

(null)
På promenad mellan två slussar

(null)

(null)
Vinka till farmor 👋

(null) 
Så spegelblankt 

(null)

(null)
Ibland får man leka med maten 🤭

(null)

(null)
Ett spegelblankt Östersjön 

(null)
Den här bilden tog min son samtidigt strax  bakom/ovanför mig och fick med solen. Bilden ger mig en känsla av rymden. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Färden har varit jättefin och vi stannade i Hallstahammar vid fyratiden, badade och gick upp på stan och åt middag.

(null)
(null)

Sonen och hans flickvän har köpt en uppblåsbar avokado 🥑 Jag är omåttligt road 😂

(null)

(null)

🥑 Sov gott världen 💦



Båtlogg 10: Ängelsberg

Imorse gick jag förstanaden med maken. Sval härlig luft och vindstilla vackert.

Än sover dagen

Vattnet ligger platt

Jag andas

(Missade att dikta haiku igår så det kommer två till längre ner 🤭) 


(null)

(null)

(null)

Efter frukost tog vi allihop en promenad upp till Varuhus1 för ungdomarna ville handla lite. Maken och jag var ju där häromdan så jag satte mig på bänken utanför med hundarna. Flera pratade med mig eller kommenterade hur söta hundarna var… 

Gubben är ilsken

"Inga hundar på bänken!!!"

Först är hon tyst… 💥


(null)

… men så kom det en taxi och stannade precis framför bänken och när passagerardörren öppnades hörde jag hur nån skällde därinne. Jag ignorerade det fast jag hörde vad han sa. Ut stapplade en äldre man och gapade åt mig att ta bort hundjävlarna från bänken, jag ignorerade, men maken bad mig ta ner dem. Okej då, jag ställde mig nån meter från bänken med hundarna, gubben satte sig, men så tänkte jag att jag behövde vila benen för att gå tillbaka till båten så jag satte mig längst ut på motsatt kant från honom. "Vem är du?" frågar gubben. Jag svarade inte och då började han prata om en kärringjävel som låtit hundarna sitta på bänken, varpå jag svarade att det var jag som var kärringjäveln. Han sa nåt mer om det varpå jag sa att han skulle sluta prata med mig. "Satkärring" säger han då. "Satgubbe" svarar jag tillbaka varpå han kallar mig "jävla byråkrat". Jag väljer att ignorera gubbfan. Så kommer svärdottern och Wille ut och Wille sätter sig bredvid mig. Han är en social och sällskaplig pojke så han säger hej till gubben, sen lägger han sin hand på gubbens arm, men jag är riktigt grälsjuk efter gubbens otroligt otrevliga sätt så jag säger till Wille att låta bli gubben för han är så sur. Då börjar gubben protestera och säga att jag är en satkärring varpå jag åter säger att han ska sluta prata med mig. "Det är ett fritt land och jag pratar med vem jag vill" kontrar han och avslutar med att jag är en jävla byråkrat. Sonen kommer ut och vi går. Inte varje dag man blir kallad "satkärring", "kärringjävel" och "jävla bytåkrat" inom loppet av några minuter 🧙‍♀️ 

(null)

När vi kom ner till båten gjorde vi oss klara för avfärd och tuffade iväg. Vi angjorde gästbryggan vid Ängelsberg, kokade korv och gick på promenad 🌭 Vi hade fått tips om Skulpturparken, bruket och Oljeön. Skulpturparken var fantastisk!

(null)
Äppelknyckar-pojkarna

(null)
Gräv där du står

(null)
Under My hat 

(null)
Mirakel

(null)
Rådaren 

(null)
Kärleksbänken

(null)
Trattgubbar

(null)
Ett nytt perspektiv 

(null)
Oändlig förändring

(null)
Sälar 

Vi gick vidare till bruket men valde att gå hem igen efter att ha rundat hyttan.

(null)

(null)

(null)

Vi fortsatte tillbaka genom Skulpturparken till Ängelsberg för att fika men det var stängt, så vi sparar Oljeön till nästa gång och gick tillbaka till båten. Vi tänkte fika, men klockan hade hunnit bli ganska mycket, så jag mätte mjöl med en mugg och vispade till en stor pannkaksmet med en gaffel i en kastrull🍴 Till nästa år ska bunke, visp och decilitermått införskaffas 😅

(null)    Oh, snail
Climb that pine 
But carefully
 (Variant på Kobayashi Issas berömda haiku)
(null)

(null)

Jag vilade medan gubbarna tog disken, sen följde jag maken på kvällspromenaden.

(null)
Badplatsen 

(null)
Två gästplatser längst ut på bryggan

(null)

👣🐾🐾 Godnatt världen 🐾🐾👣







Båtlogg 9: Västanfors

Lugn förmiddag i Smedjebacken. Vi matade givetvis de söta ällingarna.

(null)

(null)
😂😂😂

Wille och jag var i parken och lekte en stund…

(null)

(null)

(null)

… och vid rampen.

(null)

Efter mittpådagenaden tuffade vi från Smedjebacken. Fixade lunch i väntan på att ångbåten Runn skulle passera så vi kunde gå in i första slussarna, men den kom inte. Efter en halvtimme ringde vi och då visade det sig att slussportar hade hakat upp sig så båten hade fått backa ut så de kunde reparera porten. En timme sena kom vi iväg, men vad gör det? Vi har semester 😎

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Två timmar och fem slussar senare la vi till i Västanfors. Jag lagade köttfärssås och spaghetti så fort jag kunde för blodsockret var lågt, i synnerhet hos den yngsta 🍝 

Lugn kväll och så mycket mer lär inte hända 💞

🛥 Godnatt världen 💦



Båtlogg 8: Smedjebacken

Idag hade vi byte av besättning. Dotter med pojkvän mönstrade av medan sonen med familj mönstrade på. Det serverades jordgubbar i vaktavlösningen så chauffören fick lite påfyllning oxå.

Gurgel och skratt,

Obegripliga ord

Livets efterrätt 💞


(null)

(null)

På förmiddagen gick maken och jag en promenad upp på stan för att kolla en outlet och jag kom därifrån med två nya tunikor. Kul med nåt nytt och så slipper jag tvätta för nu räcker kläderna veckan ut.

Eftermiddagen har i stort bestått av stickning och mys.

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)
Jo, jag ska ligga mitt i‼️

🛥 Godnatt världen 💦


Båtlogg 7: Smedjebacken

Vinden friskar i

Mörka moln över himlen

Båten tryggt i hamn


En extremt lugn dag. Jag har mest suttit och stickat 🧶 Tog en långpromenad med maken på em och såg fyra knipor och två rörhönor.

(null)

(null)

(null)
Vi gick runt hembygdsgården 

(null)
Rörhöna 😂

(null)
Knipor

När jag framåt kvällen fick syn på skäggdoppingen i hamnen tog jag med mig systemkameran gick ut på bryggan och gick sen en runda runt dammarna.

(null)
Skäggdopping, häger, sädesärla 

(null)
Rörhöna, knipa, älling (gräsand)

Nöjd med mina fotofynd (som jag inte kan ladda ner) gick jag till båten och stickade klart första sockan 🧦 

(null)
Det ska sys lite konturer oxå…

Nu sitter vi och lyssnar på Willys Washroom som spelar på restaurang Bryggan 150 meter från båten. De ska hålla på mellan 22.30-01.30. Jag tycker det är en konstig tid att ha konsert på men jag har förstått av ungdomarna att det inte är det. Nåväl, det är bra rockmusik så jag kommer nog vaggas till ro 🎸 

(null)

💦 Godnatt världen 💨




Båtlogg 6: Smedjebacken

Klockan nio låg vi i sista etappens första sluss, kronprinsessan Victorias sluss 🕘 Kronprinsessan fyller 45 år idag, då det var väl ett trevligt sätt att uppmärksamma henne på 😍

Ingen vanli da’

Kronprinsessans fölseda 

Hurra hurra hurra


(null)
Kronprinsessan Victorias sluss, Fagersta

(null)     

(null)
Västanfors kyrka

(null)

(null)

(null)

Tre timmar senare la vi till i Smedjebacken, när kyrkklockan slog tolv 🕛 och det utlovade regnet kom… eller rättare sagt, dropparna💧 

Det blev en lugn eftermiddag. Smådroppade lite av och till. Maken och jag gick vovvenad upp runt Norrbärke kyrka ⛪️ 

(null)
(null)
Pilarnas spännande växtsätt… 

(null)
Norrbärke kyrka

(null)

(null)
En någorlunda välskött "Mogna Ax". Inte söndertvättad men möjligen struken.

(null)
Kvinnor ❣️ "Norrbärke kyrka anno 1927" och "Kvinnor i församlingen vävde mattan" ❣️

(null)
Jag tror spetsen på duken heter "Glädjens blomster". Knypplad är den iallafall.

(null)
Dopträd  av järn utvalsat i Smedjebackens valsverk. Maria med Jesusbarnet är skänkt 1984.

(null) 
Ett stjernundsur. Har aldrig sett nåt liknande 🤔

(null)
Blåst kandelaber i ofärgat glas från 1600-talet. Renoverat efter att ha blivit sönderslagen vid ett inbrott 1960 samt 2021 då lagningarna börjat släppa.

(null)
Rökelsekar från medeltiden 

(null)
Tände tre ljus

Vi hann tillbaka till båten och doppa fötterna innan himlen öppnade sig. Därefter blev det innesittarmys…

Kl 18.00 hade vi bokat bord på Bryggan. 

(null)

(null)
Nachos till förrätt och Kingen som varmrätt.

(null)
Titta noga 👀 Det lyser en kristallkrona i fyren 😂

Vi rullade hem, proppmätta … 

🍔 Godnatt världen 💦






Båtlogg 5: Västanfors

Imorse hade vi inga väckarklockor på ⏰ Jag smög upp vid åtta och maken strax efter. Maken tog förstanaden och jag satte mig vid båtklubbens hus och stickade 🧶

Gult garn ränner
över röda strumpstickor
Lilla My tittar fram

(null)

Det blev en sen långfrukost när ungdomarna kom upp. Yoghurten hade legat vid kylaggregatet och var stenfrusen så vi hjälptes åt att med kroppsvärme tina den så pass att vi kunde börja hacka och röra den till en slush-liknade röra ⛏🥄 Riktigt gott i värmen 😅 Själv har jag åter tagit till mig att jag inte tål bröd så det blev en rest-omelett. Så gott med omelett på rester! Idag rödlök, tomat och blå castello 🧀 

Efter en stund båtmys gick vi på långpromenad. Nästan 5 km till "centrum". Vi stannade vid Västanfors kyrka från 1800-talet. Det har legat en träkyrka från 1600-talet på samma plats, men den togs av blixten och ersattes av nuvarande.

(null)

(null)

(null)

(null)
En svårt misshandlad knypplad spets: "Te Deum"

(null)
"Mogna ax" var inte bättre behandlad 😭

(null)
Chokladskära, Ornäsbjörk och Lind



Vi avslutade vår promenad längs en gågata och åt belgiska våfflor med Skagen innan vi handlade lite och började promma hemåt igen.

(null)

(null)

Vi gick via Varuhus1 hem för att leta en flamingo-vattenkanna på väg hem, har hört av en säker källa att de funnits där, men de var slut så det blev två banan-vattenpistoler, några småbackar till mina knyppelgarn och 1 kg godis istället 🍬

(null)
Nej, de fick inte följa med

Tog en paus innan jag tog ett dopp💦 

(null)

Kvällen har bjussat på dotterns risotto och myspys 🛥

(null)

👣 Godnatt världen 💦 

Båtlogg 4: Västanfors

Imorse halv nio slussade vi upp i Ramnäs, fortsatte längs kanaler, insjöar och ett par slussar till innan vi tog natthamn i Västanfors, Fagersta 🛥

Runda blå vågor
bryter grönt sammetsvatten
Båtmotorn puttrar
 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Det är verkligen en underbar resa längs detta kulturbyggnadsminne. Vi har sett sjö- och rovfåglar som örn, forsärla och svärta. 

Innan vi tog oss upp till Fagersta stannade vi till och badade och fikade i sjön Åmänningen.

(null)

(null)              
På eftermiddagen mötte en väninna och hennes man upp oss. De gjorde en utflykt och kom och fikade med oss Västanfors hembygdsgård. Superkul att ses igen och detta på ett superfint ställe 💞

(null)

(null)

(null)

När de åkt gick vi ner för slänten och bokade bord på Hamnkrogen till kvällen, sen gick vi hem och badade/duschade. Jätteskönt i vattnet, 21-22 grader! 

På Hamnkrogen var det bubbel-tisdag så vi beställde in en flaska bubbel och varsin club sandwich på surdegsbröd 🍾 

(null)

(null)

(null)
Toan var värd ett besök 😄

Vi gick en kvällspromenad förbi Ica på väg hem. Misstänker att det kan ha varit årets varmaste dag och det har varit skönt att spendera den på sjön och i vattnet. Att promenera när hettan slutat dallra var bra för fötter och ben 👣 Vi avslutade kvällen med lite bubbel och chips på ett bänkbord som står uppställt utanför vår båtplats. Perfekt avslutning på en perfekt dag.

(null)

(null)

🍃🌸🍃 Jag har bränt fejset 😅







Båtlogg 3: Ramnäs

Så lämnade vi gröngölingarna i Borgåsund och kungsfiskaren vid Strömsholms sluss. Vi klev upp sju och strax efter halv nio ringde vi journumret då det inte dök upp några slussvakter och deras telefon fortfarande var avstängd. Det enda nummer som fanns kvar att ringa var journumret. Det tog bara en liten stund då var två slussvakter där och beklagade sin sena ankomst. Strax kunde vi börja slussa upp.

Slussportar öppnas
I strömmarna lyfts båten
fjäderlätt 🪶 

(null)

(null)
Bamse måste smaka på vattnet

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi har tagit oss 15 slussar upp idag plus en del båtåka över insjöar och grävda kanaler. Jättehärlig resa, verkligen‼️ Vi stannade i Surahammar där gästhamnen var en skränig myggig badplats på en camping, så  efter att ungdomarna gått nära en mil för att handla, badade vi och tuffade vidare.

Inatt sover vi vid Konung Gustaf I sluss i Ramnäs. Maken, ungdomarna och hundarna är ute och kvällsgår 👣 🐾👣🐾

(null)     

(null)
Bävern 🦫 

Båtlogg 2: Strömsholm

Sol och molntussar

Vågorna vaggar båten

Frid i Borgåsund 


Maken och jag gick morgonaden i Borgåsund tillsammans imorse. Det var mysigt. Vi gick bortåt naturreservat Jordmarken.

(null)

(null)
Rölleka, snårvinda och nässelklocka

(null)
Dassvakter

(null)
Morgon i Borgåsund 

På förmiddagen tuffade vi under broarna och la oss att vänta på att få slussa upp i kanalen…

(null)
Mot första slussen i Strömsholm 

… men det kom aldrig nån slussvakt. Olika bud på nätet, var den stängd eller inte? Men hursomhelst kom ingen och vi blev kvar. Det gjorde inget, vi har semester och vi har haft det mysigt ändå. Vi gick långpromenad till Strömsholm slott, fikade, badade och lagade tacos 🌮 

(null)

(null)

(null)

(null)
Strömsholm slott

(null)

(null)

(null)

(null)
Kanalbad 

(null)
Hasselnöt, vete i rågåkern, humla på älgört

(null)

(null)

Det kroatiska vinet fick vi dock vaska, det smakade diskvatten. Förmodligen hade det blivit nåt fel i jäsningen.

(null)
Det vita vinet var orange, redan där anade vi ugglor i mossen 🦉 

Myspyskväll i båten med utsikt över slussen.

(null)

(null)

(null)

(null)

🍃🌸🍃 Godnatt världen 🍃🌸🍃










Båtlogg 1: Borgåsund

Förmiddagen ägnades åt en sak: att bli klara och komma iväg. Jag stökade hemma och maken handlade och hämtade yngsta dottern med pojkvän vid tåget.

(null)

Eftermiddagen ägnades åt båtåka. Framåt kvällen tog vi natthamn i Borgåsund.

(null)

(null)
Middan är serverad 😂

(null)

(null)

(null)

(null)

Här blir vi inatt. Har ingen landström så jag stänger av telefonen nu så vi kan höras imorgon.

🌊 Sov gott 🛥

Fredan före semestern

Satt och njöt ohämmat av sesamknäcke med mosade köttbullar på till frukost imorse samtidigt som jag gick igenom jobbmailen och hade span på fågelbordet. Tre ringduvor, grönfinkar, gulsparvar, steglits, talgoxe, blåmes, stenknäck, hackspett och domherrarna har varit stadiga gäster här på sistone, men igårkväll fyllde vi på de sista fröna och nu ska det tas bort över sommaren. Vi har haft stor glädje av fågelbordet under den kallare årstiden fram till nu och det är inte bara fåglar som kommer. I vårvintras kom en råbock två gånger om dagen och på natten hararna.    

(null)

(null)
Steglits och talgoxe

(null)

(null)
Blåmesar 

Tänkte att oj vad det ska bli skönt att få varva ner. Även om våren och försommaren bjudit på mycket skoj, så behöver jag ändå betona "mycket". Till hösten kommer jag inte ta på mig så mycket på jobbet för att få en hållbar arbetssituation. Visst får det vara mycket ibland, men inte hela tiden, och jag vill ha en levande fritid. Dessutom måste jag ställa om kroppen lite, för de sista veckorna har jag överlevt på ett ohemult intag av godis och choklad för att orka kurser och plugg vid sidan av. Absolut inget jag vill ha ogjort, men det går inte att leva så i längden när man närmar sig sexti bast 😅

Efter ett par timmars jobb satt jag en timme hos fotvården och njöt. Fina fötter till semestern 👣

(null)

Lunch åt jag med en kollega i Salem och till sist avslutade jag juli arbetsmånad på kontoret. Kvitton lämnades in, ärenden överlämnades, telefonsamtal och utskrifter. Klarmarkerade utlägg och juli månads tidrapport ✅ Kändes färdigt och avslutat när jag hämtade hundarna och körde hem 🏡 

(null)
Indisk buffé 

Hemmavid fixade vi enkel middag och åkte hem till ena svärsonen och överlämnade Ragnar. Nu får barnbarnen ta hand om honom ett par veckor.

(null)

Har fruktansvärt ont i huvudet och väntar på att smärtlindringen ska ta. 

🍃🌸🍃 Nu börjar semestern 🍃🌸🍃



Torsdan före semestern

Bamse var urjobbig inatt. Gläfste, skulle upp i sängen, ner ur sängen, sprang runt … men så gick maken och la sig i soffan pga att jag snarkade så förfärligt, Bamse tyckte förmodligen oxå att mitt oljud var jobbigt. Men då kan vi väl ta reprisen på en gång då: JAG ÄR TRÖTT 😂 så var det sagt. Ser fram emot fyra veckors återhämtning 💝

Plockade lite blommor på tomten innan jag åkte imorse. Tänkte plocka en jättebukett prästkragar från vårt prästkragshav, men de hade börjat blomma ut så jag plockade en liten med de finaste och hoppas på att de ska klara sig några dagar åtminstone.

(null)

När jag kom till Hovsjö fick jag en överraskning. Vi har fått en jätteskylt på "taket" så nu syns vi och det blev fint, tycker jag. Jag visste att den var på gång, inte mer.

(null)

(null)
Jesus hade fått nya blommor

Hällde upp godis i våra fina luffarslöjd-skålar (hantverksgruppen) och förberedde dagen.

(null)

Andakten på Attendo gick bra, men det kom bara hälften mot förra gången. Personalen sa att många mådde dåligt idag och trodde det berodde på det lynniga vädret.

(null)

Efter lunch mätte vi altaret och duken som en hantverksgruppsmedlem ska sy under sommaren. Det kommer bli så fint!

(null)

Vardagsgudstjänst och samtal avslutade dagen.

(null)
Det rann om rullatorn som varit ute i ösregnet så vi torkade lite. En sinnebild för vardagsgudstjänst?

Skar frusen lövbiff i strimlor och stekte till middag. Plockade långa svansar av potatisen som sonen lämnat efter midsommar och kokade den plus gjorde svampsås av den härliga trumpetsvampen jag plockade med kollegan i höstas. I övrigt låg maken och jag i varsin solstol och pustade. Han går på semester nu, jag jobbar sista dan imorgon.

💕 Godnatt alla fina 💕


Onsdan före semestern

… men ska jag frångå tjatet om hur trött jag är? 😂 Näää, jag ÄR trött 😁 Och lite uppvarvad förmodligen.

(null)
På vår innegård 💝

Hade satt väckarklockan på 6.30 imorse men gick upp 5.30 då det var omöjligt att somna om ⏰ Fixade lite jobbgrejer, duschade, gick en lite längre promenad med hundarna i den svala luften. Kom till jobbet strax efter 8 och fixade med utskrifter till imorgon. Möte 9, besök 10.30, uteblivet besök 11, fixade med annat och tog lunch 11.45. Besök 12.30, ett härligt och välbesökt café på innergården 14-15.30 och sist men inte minst hämtade jag upp den skänkta spetsen som ska bli altarduk i Hovsjö. Tog med mig den och åkte till Wedas tygaffär. De hade inte jättemycket linnetyger, faktiskt bara några stycken olika, men ett av dem blir riktigt snyggt till spetsen vi fick skänkt tillsammans med knyppeldynor mm i vintras.

(null)

Hämtade hundarna och körde hem med ett samtal i luren. Maken hade köpt fyra små kinesiska rätter. Perfekt 👌 

Började skriva artiklar till nästa nr av Stadkanten, fick många bra uppslag i Vadstena 📍 Myggrik skogspromenad med hundarna 🦟 Med hopp om att slippa skriva hur himla trött jag är imorgon oxå kryper jag i koj nu 😴 

🌍 Godnatt världen 🌎

Tisdan före semestern

Japp, det är nedräkning. Jag är trött, men jag har ännu några jobbdagar framför mig.

Idag tog jag lite sovmorgon. Pressen släpper, de senaste 8 veckorna ha inneburit en tilltagande stress, men den spontana kram och glada leende jag fick av jaktläraren när jag klarat provet igår var värt "besväret". Detta var nåt jag ville göra, men det blev tufft i allt annnat mitt liv bjuder på just nu.

(null)
Har inte tagit en enda bild idag heller så jag bjuder på en gammal från första skyttet

Idag har jag jobbat administrativt hemifrån och varit på mammografi. En andakt till äldreboendet på onsdag, en förbön och en del telefonsamtal har dominerat arbetsdagen. Har knölat in mer än gränsen imorgon då jag är på plats i Ragnhildsgården, men så blir det ibland. Mammografin var som vanligt bara rolig då jag återigen fick en sköterska med humor. Trots att jag var nyduschad beklagade jag mig över mina svettiga tuttar varpå hon flinande säger att "då skulle du vart här förra veckan". Sen knådade hon in mina behag och lät maskinen klämma till dem tills det gjorde ont. Svar om några  veckor 🤗

Maken har rekondat husbilen och blir kvar på jobbet. Jag har rullat köttbullar och sovit framför Tvn 😇

Måndan före semestern

En lugn arbetsdag. Varvade med sistaminutenplugg. Kl 18.00 var det dax för teoriprov. I did it‼️

(null)

Är trött men firade ändå med ett glas bubbel. Nu är det skyttet kvar, 3 skytteprov, och det drar igång efter semestern 💥🔫 

🦊🐻🐰🦆🐺🐗🦭🐏🦌🐇🦡🐁

Schamponerad

Helt slut. Svullen och virrig. Dagen har inte varit på topp. Osäker på vad det är jag kände så jag slutade analysera och ägnade mig åt bandspetsen istället. Idag blev det ett Schneeberger-hjärta som blev nästan klart. Dock har jag inte en enda bild under hela dagen 😳 Nåt stämmer inte och jag vet inte vad det är. Fick ändå kramar när jag sa hejdå till andra lärare och en liten trollslända av norska ordföranden. Vad 17 är det jag upplever? Eller är det kroppen som är i olag? Är ruskigt svullen om både mage och ben!

(null)
En bild från igår som jag inte visste att jag tagit 😅

Åkte hem nästan nonstop. Stannade i Solberga för maken ville ha glass och jag höll nära på att somna bakom ratten så jag behövde pausa. Han bjöd på spenatsoppa när jag kom hem och ville åka och bada, men jag orkade inte. Inte nån glass heller för den delen. Satte på en tvättmaskin och har suttit med benen högt. Upptäckte att jag duschat i schampo istället för duschkräm så det är lika bra att lägga ihop för idag!

🤞 Hoppas på en bättre morgondag 🤞


Bandknyppling

Efter att ha sprungit på toa hela natten och vakna tidigt började jag tänka 🤔 Jag är ju inte dummare än jag fattat att jag tagit mig lite vatten över huvudet, men det blir väldigt tydligt när kroppen säger ifrån. Den tryckande värmen, allt ensidigt sittande, den stress det blir att både vilja hinna knyppla så mycket som möjligt, ställa upp för föreningen , ha roligt och samtidigt plugga 📚 Ingen bra kombo. Samtidigt får jag vara glad åt att kroppen ville göra sig av med all denna vätska under natten för jösses vad jag pinkat! Har sen mer eller mindre legat vaken sen klockan fem och lyssnat på ovädret och ett upprört Vättern 🌊💨 Bestämde mig för att ställa fram klockan en halvtimme och tänkte fortsättningsvis försöka varva ner under helgen för det behöver jag verkligen‼️

Vi fortsatte knyppla på våra hjärtan med lite olika tekniker i rundningarna. På lunchen gick jag upp till Spetsmuseet och pratade med Karin samt njöt av utställningarna. Utomhusutställningen var på temat hus 🏘🏠🏡  Så otroligt roligt och inspirerande.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Inomhus var två 102-årsutställningar. Elsa Petersons spetsaffär har funnits i 102 år samt Ulla Fagerlin skulle fyllt 102 år. 100-årsjubileerna blev ju inte av pga pandemin.

(null)

(null)
Mönster från Elsa Peterssons spetsaffär. Solfjädern har jag mönster till men har ännu inte gjort…

(null)

(null)
Ulla Fagerlin har gjort mängder av roliga mönster. Ripan ska jag försöka hitta mönstret till! Jag ser ju nu att det är en dalripa då dem inte har fjällripans karaktäristiska svarta streck över ögat 😄 Något om hönsfåglarna har uppenbarligen fastnat från allt pluggande 😁

Knypplade klart hjärtana och fick börja på ett litet segel i Idria-teknik. Kände hur jag började varva upp igen så jag gick upp på stan och åt middag vid sex-tiden. Avnjöt en schnitzel på Vasa…

(null)

… och glass på glasserian bredvid. Kändes skönt att gå själv och skrota men lika roligt att prata bort en stund med Karin som avslutat sitt försäljningspass och var på hemväg.

(null)
Hasselnöt, mintchoklad och fudge med havssalt

Hade tänkt gå upp på rummet och plugga men liksom gled in i lektionssalen på hemvägen och knypplade klart seglet, eller runstenen som jag tycker det ser ut som 😄

(null)

(null)

Hjälpte en annan knypplerska att förstå tekniken och blev så glad åt att hon kom på hur det skulle göras. Har känt mig lite nerslagen att jag inte är riktigt duktig, men nu kunde jag gå upp på rummet och känna att jag kan iallafall lära ut!

Bestämde mig för att packa ihop det jag inte behöver och gå till bilen med det. Kom ut lagom till solnedgången över Vättern. När jag gick längs Vättern och njöt kom jag i härligt samspråk med ordföranden i norska knyppelföreningen och hennes sambo. Det blev en härlig sista kväll i Vadstena ❤️

(null)

(null)

Sopade och skurade ur mitt rum och har nu skrivit blogg medan golvet torkat. Ska gå igenom testfrågor i jägarboken innan jag somnar, tänkte jag…




Stora Knyppeldagen

Vaknade tidigare än jag tänkt och bestämde mig för att utnyttja tiden. När väckarklockan ringde var jag redan på väg till lektionssalen. Började knyppla på mitt rosa får och vartefter tiden gick fick jag sällskap. När läraren kom tackade vi honom med blommor och en liten present, sen knypplade vi på.

(null)

Mellan 10.30-11.30 hade vi Öppet Hus och mängder med folk strömmade in. Jätteroligt! Från Knyppelpinnarna kom det ett helt gäng med hyrd buss 🚎 Sen fick vi avsluta i lugn och ro sista halvtimmen innan vi plockade ihop. Jag satte över mitt plickeplock i nästa lektionssal och gick upp till stan och tog en pizza 🍕 

(null)
Mamma Mia, det var mycket på den!

Min timslånga lunch gick fort och jag fick raska på ner till folkhögskolan och hämta dyna och bord. Jag hade lovat att sitta ett par timmar och knyppla längs Storgatan. Det var jättekul. Många stannade till och pratade en stund. 

(null)

Efter två timmar gick jag en kort fotosväng, jag ansvarar för Svenska Spetsars Facebooksida och ville ha lite bilder. Passade på att köpa knäckebröd och ägg innan jag plockade ihop och kilade ner till folkhögskolan för nästa kurs, nu i bandknyppling. (Den förra var en teknikkurs i knypplade bottnar).

Vi började med en teoretisk genomgång av bandknyppling och olika typer av arbetsbeskrivningar, sen gick vi på föreläsning av ordföranden i Svenska Spetsar, föreningen fyller 60 år 23 juli. Festmåltiden fick vi kursare hoppa över till förmån för lektion. Vi fick gå igenom mönsterbeskrivningar och börja knyppla ett hjärta. I brist på utrymme vände jag på min platta dyna där jag har två halvfärdiga arbeten, men det gick bra att knyppla på baksidan oxå även om det blev lite svajigt med de fastsatta pinnarna på framsidan 😅 Jag måste ta itu med mina UFOn (unfinished objects) 🛸 

(null)

Strax före halv åtta ursäktade jag mig och gick 🕢 Jägarläraren ringde som utlovat vid sju men då var vi mitt uppe i instruktion. Nu kilade jag upp på rummet och fick en timmes telefonrepetion om hundar, vapen och jaktmetoder. Tentan på måndag ger mig panikkänslor! Så mycket som han ställt upp, tänk om jag inte klarar det 😱 Jag kommer inte kunna se honom i ögonen 👀 

Nu har jag ätit min trista baguette till kvällsmål i sällskap med gråsparvarna och ligger nu utslagen på sängen 🥖 Ska duscha kallt och plugga en stund 💦

RSS 2.0