Cheesecake
3 ägg
2 dl socker
2 små paket philadelfiaost (200grammare)
1-2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
5-8 st digestive kex
Dela äggulan och vitan. Äggulan rörs ihop med socker och ost. Vispa äggvitorna hårt (man ska kunna vända på bunken utan att det rinner ut), blanda sedan ner vaniljsocker.
Vispa grädden, vänd ner äggvitorna respektive äggulesmeten och rör sedan ihop alla ingredienserna.
Krossa kexen och lägg dem i botten på en form, häll smeten över kexen. Sätt sedan formen i frysen (minst 5 timmar)
Ta ut formen 20-30 minuter innan du ska äta den. Garnera med vad du vill (hallon, kiwi, blockchoklad osv)
Som smaktillsats kan man använda pressad citron... eller kanske chokladpulver för att få den tigerrandig?
Recept från min kära M i Örebro
Men hallå? Till mig då? ;) Ser supergod ut, skulle kunna äta upp hela själv... Puss
Fasiken vad gott!
Vad gott det lät :D
Tack tjejer! Kan upplysa om att den VAR jättegod! Här åt ungarna cheesecake även till frukost! Så idag ska jag göra en med björnbär tänkte jag!
sv; Håller med dig fullständigt. Tack för din tanke!
Jag vill ha en med kiwi :D Tjing för det när ni kommer på sön ;)
oj då...bäst att diska bunkarna igen då ;O)