Tomatsoppa med chili och aprikoser

  

Receptet är taget från Icas receptsida: (inom parentes är varianter jag provat och som oxå funkar)


            ca 4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta (elller två)
1/2 urkärnad chilifrukt (eller cayennepeppar som oxå ger sting åt soppan om man inte har chili hemma)
2 msk raps- eller solrosolja (jag kör på med Zetas olivolja som man kan steka i oxå!)
3 burkar hela skalade tomater - ca 400gr (krossade tomater går oxå bra)
2 msk tomatpuré
8 dl höns- eller grönsaksbuljong, tärning eller fond+vatten
20 torkade aprikoser (eller fler)
1 dl creme fraiche (eller mer)
salt, peppar

Skala och hacka lök och vitlök, fräs lök, vitlök och chili i olja i kastrull några minuter.
Tillsätt tomater, tomatpuré, buljong och aprikoser. Låt puttra ca 15 minuter.
Kör soppan i matberedare eller använd stavmixer tills den är slät.
Tillsätt creme fraiche.

Servera med en klick creme fraiche (eller gräddfil) och kanske knäckebröd med ost.

SUPERGOD och energisnål

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0