Knyppelhelg på landet!

Jaa, jag knypplar verkligen så det slår härliga till! Jag är nu klar med sex av nio spetsar... men så hade jag den nionde spetsen fastnålad på min knyppeldyna. Jag har ju gjort alla spetsarna en eller flera gånger, men vill inte ta dem ur min pärm... denna sista, Rosenmandel, gjorde jag i två ex förra våren och nålade bara fast dem på dynan, nu får den ena faktiskt åka in i abetsprovet så jag får iväg det så fort som möjligt. Igår knypplade jag klart Flätspetsen och började med Sockerudd Med Spindel, den hann jag klart inatt.

Lite annat har jag faktskt gjort, annars orkar man inte. Eller iallafall så tar alltför ensidiga aktiviteter bort all glädje så...

Janne tog ut Bamse på morgonen och mitt på dagen medan jag jobbade som en lite gnu med spetsarna. Eftermiddagspromenaden följde jag med dem, ut på bondens åkrar... och det var underbart!


                    
                      

Det blåste kraftigt, men det var varmt, himlen blå, snön borta, tussilagon blommar och Bamse hittade grönt gräs i hagen som han åt med förtjusning. Vi la oss i en gräshög och solade en liten stund.

Sen gick vi hem och gjorde oss iordning. Avloppet funkar nu, men vattnet är ff fruset så vi får hämta vatten i dunk hos närmaste grannen. Vi blaskade i handfatet så vi kände oss hyfsat fräscha. Vid halv sex kom bonden och hans fru och vi åkte in till Strängnäs för att äta middag. Janne och jag har provat oss igenom flera restauranger, men denna var för oss ny. Sju rum och kök! Det blev ingen besvikelse kan jag säga. Vi provade deras helgmeny och den var suverän!


Oranga mattan utrullad!                    Jag tog Fransk Löksoppa till förrätt


Bouillabaisse till huvudrätt och                     chokladmoussetårta med hallon till efterrätt

Det var fruktansvärt gott alltihopa! Bouillabaissen skulle jag kunna sätta i mig flera gånger i veckan. Ojojoj! Efter denna goda och trevliga middag åkte vi hem. Bamse fick springa lite på tomten innan jag gick in och satte mig med knyppeldynan igen. Tittade på Rosa Pantern samtidigt. Strax före midnatt tog jag ut Bamse på en kort promenad. Vanligtvis brukar han skälla och vara nervös när det är becksvart härnere, men igår var han lugn.


                             

Sov verkligen som en sten inatt. Igårmorse väckte Bamse mig kl 6.00 med ett ivrigt slickande på mina händer... imorse hade han väckt Janne kl 7. Jag gick med Bamse till han gjort det han skulle, sen gick jag hem och sov några timmar till. Janne hade tok-tur imorse och fick se en flock tranor landa på bondens åker. Han hade inte mobilen med, annars hade han ringt mig... synd... men jag sov gott till klockan TIO! Då vaknade jag av Bamses tok-skäll och hörde på håll en ljus vovve-stämma. Det var Bamses föräldrar som var i farten. Jag släppte ut Bamse på altan, slängde på mig lite kläder för att möta dem i dörren. De fattade att jag var helt nyvaken, men de ville bara ta med Bamse på en promenad. Glatt viftande försvann Bamse med sina föräldrar ut på promenad, sen bjöd vi på kaffe när de kom tillbaka.


Bamse är lik båda sina föräldrar. Pappa upp i dan, men mammas färger.

Nej, nu ska jag jobba på med Vågkrus en stund...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0