Lite lördagsgodis

Idag har vi varit ute litegrann, fåglarna har varit ute hela dagen (ja... sen vi vaknade dvs vid 12-tiden vill säga :O/ ) och sköldpaddorna fick vara ute till det började hällregna. Då tog jag in dem, fåglarna satt under tak) och började knepa och knåpa med Kautchuks penicillin med banansmak. Började med att ge honom lite gurka vilket han började äta, men när jag sprutat en droppe penicillin på den slöt han ögonen och knep igen munnen så det blev stört omöjligt. Då skar jag upp ett par skivor gurka och la på ett litet lock med annan god sallad och satte in det i transportburen, med sköldpadda, men tji, han VÄGRADE! Så då började jag "djurplågeriet" igen. Ställde honom på högkant och droppade en fjärdedels milliliter i taget i näbbkanten så jag såg att det långsamt rann in. Tog 20 minuter igen. Han knep, jag envisades... misstänkte att mycket av det aldrig hamnade i magen så jag blandade ut nån milliliter i dricksvattnet och ett par i maten. Visserligen äter Esmeralda oxå, men jag tror inte hon tar skada av lite penicillin. Hon kanske har samma infektion fast utan symptom, de lever ju ihop!

Jobbade på i vardagsrummet, tog en paus och släppte ut Ragnar en stund. Han fick klättra runt en stund i vår Flammentanz.


                    

Ragnar gillade nypon-karten som börjat bildas!


                    
                     I år har vi fått TRE päron i päronträdet! Vi får se om fåglarna tar dem
                     innan de mognat...   :O(

Vårt körsbärsträd har fått en massa vissna bruna blad. Vet inte om det är nån skadeinsekt eller om det bara varit för torrt, men Ragnar fick husera i trädet medan jag klippte bort allt som såg fult ut.


                


Janne hade köpt hem en självvattnade kruka som jag tror vi ska använda till porslinsblomman. Sen hade han köpt några konstiga blåsor som man kan trycka ner uppochner i jorden, fyllda med vatten, och de satte vi i Clivian och Benjaminfikusen. Får se om det blir nån ordning.

                
                 Här är mitt inspirerande olivträd! Den har en oliv och har skjutit nya
                 skott sen jag kom hem från Vadstena där jag köpte den!


Vår Flammentanz har blivit flerfärgad!!! ???

Nu har jag lagat lite mat åt mig och gubben. Vi har båda känt av att vi åt kolhydrater på kinarestaurangen igår, så nu blev det strikt LCHF så jag tror natten blir "lugn". Just nu bokar han flygbiljetter till Fuerteventura och förhoppningsvis hyrbil för hela den veckan oxå, det var rätt billigt om man gör det via nätet. Sen har vi lite mer lördagsgodis att ägna kvällen åt:
                 

Jag frågade om han drabbats av speldjävulen, men det är nog tvärtom. Vi vann 100kr i våras och de har han hämtat ut nya lotter för. Han prenumererar på nåt sånt där och han har inte skrapat på tre eller fyra månader så det kan vara dax nu så vi kan slänga skiten!

Jag har fixat min knyppelmönster-pärm nu, och har bestämt att göra en egen pärm för det jag knypplat själv. Får se om jag orkar ikväll och det blir en syssla för morgondagen. Vill plantera om porslinsblomman oxå!

Nog för ikväll! Sov gott nu!


Gäsp! (Visst är hon/han lik Drutten! Men det är
en bild snodd från internet)

Kommentarer
Postat av: Snurran

Oj vad många lotter, hoppas det var minst en högvinst! :-) Jag "premmar" också på triss, fyra lotter i månaden, men man brukar bara vinna någon ny lott då och då - men hoppet är ju det sista som överger en, eller hur? :-D

2011-07-16 @ 21:09:41
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Guggelutt

35 kronor, vinst på sex av Femman-lotterna, fem femmor och en tia! Inte ett öre på Triss! Föga snopet!

2011-07-17 @ 14:38:03
URL: http://guggelutt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0