Vilken kväll det blev!

Jag var grymt trött när jag satt här för ett par timmar sen och funderade... men så ringde jag Linnéa, packade ihop Ragnar och hans grejor och gav mig av. Linnéa och Bella hade varit med alla barnen på Skansen och nu skulle Justin få sova över hos kusinerna så det var fullt ös när jag kom. När jag klev ur hissen hoppade tre barnbarn och en mamma fram och skrämde vettet ur en stackars mormor, sen blev det burbygge. När jag pratat med mamman och pappan en stund ropade barnbarnen in sin gamla mormor i vardagsrummet, de ville att mormor skulle titta på filmen med dem, och så fick mormor lite fredagsmys oxå i en skål. Efter en stund var det läggdax. De små hade stirrat på mig för att visa att deras ögon inte var trötta efter att ha tittat på alla djuren på Skansen, men jag tror nog att den här mormorn hade rätt, ögonen var väldigt trötta och tårarna var inte långt borta när allt kom till kritan. 

             

Mormor pussade på sin fågel och smet iväg från tre nakna barnbarn med varsin tandborste i munnen, alla på rad i hallen... SÅ SÖTT!


                      

Känns sorgligt att lämna ifrån sig mina älsklingar, men jag är så oerhört tacksam över att ha föräldrar och barn som tar hand om djuren när jag känner för att smita hemifrån! Ragnar får bo hos Linnéa och hennes familj under hela min semester. Imorgon hämtar jag Bamse hos föräldrarna och lämnar samtidigt sköldpaddorna (Esmeralda och Kautchuk) och småfåglarna (Solero och Blue Moon)... nu har Bamse varit på "kollo", nu får de andra djuren "semester".

På vägen hem från Linnéa passerar man Tensta och Rinkeby samt avfarten till Spånga kyrka om man ska hem till oss. Jag jobbade ju där 2005-2007. Det slog mig att det var väldigt länge sen jag hörde av JD. Han var ungdomsledare när jag jobbade där och var med till Tanzania 2007. Jag hade hans nummer kvar och chansade på att ringa. Han hade kvar sitt gamla nummer och vi pratade i 1,5 timme! Jag visste att han gick i präst/diakon-tankar... men blev ändå jätteförvånad när jag fick veta att redan var inne i antagningsprocessen för att bli präst! Vad tiden går fort ibland! En annan ungdomsledare som jag oxå tänker ringa upp snart är färdig socionom (eller så blev hon det i juni?) !!! De är inte mina "pluttisar" längre utan i högsta grad unga vuxna! Men under tiden jag pratade ikapp med JD så hann jag hem, parkera och sitta en stund på uteplatsen. Det prasslade i löven och fram kom en igelkottsunge!



Den smet undan och kom fram igen på ett annat ställe...

                           

All trötthet är som bortblåst... det blev en så himla bra kväll! Men jag tror jag ska gå och lägga mig ändå. Läsa lite i "Matrevolutionen" kanske? Jag behöver börja om. Har fått en internetkompis hjälp med att inse att jag är helt och hållet sockerberoende. Kanske blir det lättare att bekämpa mitt sockermissbruk under några lediga veckor när jag inte behöver ställa ett enda krav på mig själv... mer än att rasta hunden och vara snäll mot min make förstås, vilket kan räcka om jag blir extra lättretlig under tiden!

Sköt om er! Det ska jag fortsätta med!

                                                                           

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0