Klämd fågel...

Ja, dagen har inte varit den bästa. Morgonen var bra, vaknade av mig själv och gick ut med Bamse före 9.00, ingen huvudvärk. Det regnade visserligen men det kändes bara friskt. Fick syn på en stor planta av min syrras favoritblommor, rödklöver, så jag gick och tänkte på henne en stund. Dax att åka ut till graven och titta till... mosters namn har visst kommit på plats.

                
                  Regnfräscha rödklöver

Men idag hade jag egentligen bara en plan, och det var att knyppla klart 1 m spets och sen, om jag hann klart i tid, åka till Heron och se en eftermiddagsbio. Bamse var varit slö, han har sovit bort det mesta av dagen i fåtöljen.

                 

Jag knypplade på, men efter ett par timmar visade det sig att jag spolat på för lite garn, så de siste 25 cm fick jag skarva på 9 pinnar! Trist, jag var så stolt över att spetsen blev så fin igår, när det skarvas blir den lite plumpig men jag vägrar knyppla om en hel meter! Den ska visst användas för montering och då får det vara. Jag kan inte montera så det lär inte bli jättevackert ändå, det får bli en ren övningsspets!

När Janne vaknat efter sitt nattpass åkte han och hjälpte morbror att köpa ny TV. Janne kom hem med en prinsess-stubbe från morbror som tack för att han fått låna maken :D Jag ringde och tackade honom och frågade om han behövde låna honom imorgon oxå, men då skrattade han bara :O/


                             
                              1 meter "udd och stad"

Spetsen blev färdigknypplad, men det tog för lång tid för att jag skulle hinna med nån bio, så jag tänkte göra lite bra nytta istället och gjorde rent hos fåglarna. Bamse har varit väldigt skällig sen kastreringen och jag försöker fostra honom, det går inget vidare. Inne i djurens rum blir det ett väldigt eko för vi har just inget tyg därinne, det blir för fort dammigt, så när Bamse skäller där så är det VIDRIGT! Nu har han fått för sig att han ska skälla som f-n varje gång sköldpaddorna rör sig, så även nu. Först sa jag till ordentligt, andra gången skrek jag högt för skallen kom så oväntat och han hade suttit still och tittat på dem en bra stund... sen fortsatte han sitta där och titta och rätt var det var så kom det igen, denna gång trodde jag huvudet skulle explodera och smärtan kändes ända ner i ryggraden... jag tog honom i nackskinnet och slängde ut honom, det var mer en reflex än något annat och sen gjorde jag det otänkbara: jag slängde igen dörren med kraft. Trots att det gick så fort så fick jag panik innan den gått igen, för Ragnar satt ju ovanpå dörren. Jag hörde hur han skrek när dörren small igen. Tack gode Gud för att jag alltid har ett påslakan hängande över dörren. Anledningen är att Ragnar sticker ut huvudet genom voljärgallret och biter sönder dörren som är av trä. Nu blev det hans räddning för dörren gick inte helt igen. Dessutom hängde han inte ner med huvudet och kikade på mig som han brukar när jag råddar därinne så det blev bara foten som klämdes och blödde. Jag har verkligen lärt mig en läxa. Jag VET att klämskador i dörr är vanligaste dödsorsaken bland tamfåglar, men jag har alltid ansett mig ha 100% koll och det har jag haft hittills... men alltså inte när Bamse har en period när han är galen på sköldpaddorna. Jag kopplade Bamse i hallen och la mig i soffan efter att ha kollat Ragnar ordentligt. Skakade i hela kroppen. Bamse fick sitta kopplad i hallen tills jag skakat klart och gjort rent i voljären och hos småfåglarna.

Usch! Nå, trots skarvade spetstrådar och klämd fågel blev jag klar med spetsen och djuren har rent. Inte perfekt och det kunde gått illa, men ändå. Tänkte brodera en stund, men nu är huvudet kanske lite för tungt... vi får se...

Kommentarer
Postat av: Snurran

Usch så hemskt, men ändå skönt att inget värre hände :-/ Har läst/hört någonstans att hundars vaktbeteende kan bli värre efter kastration, det är väl det som har hänt med Bamse då..men vakta sköldpaddorna verkar ju befängt suck

2011-06-19 @ 20:14:44
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Guggelutt

Ja, eller hur... om han vaktar dem eller vaktar mig från dem är den olösta frågeställningen :O/ Han är på gränsen till FÖR jobbig just nu! Förutom skällandet är han, som vanligt, världens finaste och goaste!

2011-06-19 @ 21:52:48
URL: http://guggelutt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0