Krabbkakor med apelsin/vitlökssås

Janne tittade på TV4:as Nyhetsmorgon 9 maj 2012. Han fastnade för receptet på krabbkakor med apelsinsås som vi nu provat. Förstås hade vi inte alla ingredienser hemma så jag gjorde en egen variant av det vi hade hemma och kunde låna av grannen. Jösses vad goda de blev!

                    

4 portioner

Räk- och krabbkakor
1,5 dl bulgur (ska eg. vara ris, men bulgur går lika bra, vi fick låna av grannen :O)
200 gr skalade räkor (vi tog kokta räkor i lag)
200 gr crabsticks
1 fänkål
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 tsk malda pomeransskal
1 knippe dill (vad är en knippe? Vi tog hela krukan)
Ca 1 dl ströbröd (4 skivor vitt bröd stod det i receptet)
4 ägg (3 stod det receptet, men det band inte ihop. Har man vitt bröd räcker nog 3 ägg)
salt

Koka ris eller bulgur.
Blanda ägg och ströbröd/vitt bröd.
Skär räkor och crabsticks i mindre bitar.
Finhacka, lök, vitlök, fänkål samt skär dillen.
Blanda ihop allt med pomerans och lite salt. Smeten blir rätt stabbig.
Stek i smör på medelhög värme till de blir gyllenbruna.

              

Apelsin- och vitlökssås
1 dl creme fraiche
0,5 dl majonäs
2 vitklöksklyftor
saften av en halv apelsin (man kan riva skalet oxå)
svartpeppar (vi hade bara vitpeppar och det var ok, men jag tror ändå på svartpeppar om man kan välja)

                                       Bon Apetit !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0