Radiotårta

En kaka som väcker barndomsminnen för oss födda på 60-talet. Kakan har fått sitt namn efter hur radioapparaterna såg ut då :) En söt och mäktig kaka!
 
 
500 g kokosfett
4 ägg
6 dl florsocker
2 dl kakao
400 g kex, t ex Mariekex
 

Låt kokosfettet sakta smälta på svag värme och ställ det åt sidan.

 

Vispa ägg och socker mycket poröst. Tillsätt kakaopulvret.

 

Rör ner det ljumma fettet i en fin stråle. (Är fettet för varmt kan smeten skära sig).

 

Klä en avlång bakform med smörgåspapper. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva sedan kex och smet. Översta lagret ska vara chokladsmet. Låt formen stå i kylskåpet, så att smeten får stelna, gärna till nästa dag.

 

Förvara kakan kallt, ta fram och skär den i skivor när den ska serveras.

 

Tack NettAnn <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0