Kalvfrikadeller i dillsås
(recept från Coop)
Kalvfrikadeller (4 port)
400 gr kalvfärs
0,5 dl osötat ströbröd
1,5 dl mölk
1 tsk salt
1 ägg
0,5 tsk vitpeppar eller svartpeppar
Kokning:
1,5 tsk salt per liter vatten
Låt ströbrödet svälla i mjölken minst 10 min. Lägg i färs och salt och blanda väl. Tillsätt ägg och peppar och rör tills allt är väl blandat. Forma färsen till 10-12 runda eller ovala bullar på vattensköljt skärbräde. Mät upp vatten till 8-10 cm höjd i en kastrull. Koka upp och tillsätt salt. Lägg i frikadellerna, ev hälften i taget. Koka sakta tills de flyter upp, 8-10 min. Tag upp frikadellerna med hålslev. Gör ev sås av spadet, t ex Citron-, Dill- eller Tomatsås.
Servera frikadellerna i såsen.
Servera med kokt ris eller kokt pressad potatis, någon kokt grönsak, t ex ärtor, bönor, eller en blandad sallad.
Dillsås (4 port)
1,5 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl buljong
3 msk grädde
1 dl hackad dill
0,5 citron, pressad saft
1 krm socker
0,5 krm salt, efter smak
0,5 krm vitpeppar, efter smak
Hej!
Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.
Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.
För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen
Med vänlig hälsning,
Emilie
Hittarecept.se