Vård av sjuk hund

Fakta: En olycka kommer sällan ensam!
 
I tisdags kapades vår IP-adress när Janne var ute på Youtube så nu har vi bara segdatorn i källaren. Vill med detta skicka ut en varning om er dator skulle låsa sig och ni uppmanas betala 1000kr i böter inom 72 timmar för att slippa typ 10 års fängelse osv, så är det förstås bara en råbluff. Man betalar inga böter förrän man är dömd och det blir man inte via internet! Vi polisanmälde händelsen och polisen får in ca 3 anmälningar per dag (eller var det per vecka?) och detta har pågått ett halvår.  De är visst rätt skickliga de som håller på  med det och då kapar IP-adresser när de är ute på stora sajter, typ Youtube. Datorn måste rensas om ni drabbas av detta då det är troligt att t.ex viruset trojan horse laddas ner i datorn, sa polisen.
 
I onsdagskväll när jag var på väg hem med Bamse efter kvällspromenaden började han kräkas, sen svimmade han i snön. Jag fick knalla ut på skaren och lyfta upp honom, så sprang jag hem och ringde Bagarmossens djurakut. Han var inte död som jag först trott, men han rosslade tungt när han andades. Vi fick komma in omgående och i bilen var han först helt lealös och kall så jag trodde han inte skulle klara sig, men så rättade han till benen under sig i mitt knä där han låg medan Janne körde så fort han tordes. På akuten var han vid medvetande, men var medtagen och skakade som ett asplöv. De gjorde en liten undersökning och han fick gå lite på golvet, sen fick vi 5 ml sockerlösning i en spruta som jag med milt våld fick tvinga i honom. Efter en stund vågade vi åka hem. På akuten trodde de att han fått ett blodsockerfall efter kräkningarna, men vad kräkningarna beror på vet vi inte. Jag ska boka tid hos neurolog igen, men så här långt tror vi att det är magsjuka.
 
I väntrummet på Bagarmossens djursjukhus
 
Dessvärre är han ff inte frisk. Jag jobbade hemifrån i torsdagsmorse så jag kunde ge honom vätskeersättning varannan timme, sen tog Janne över när jag åkte på hembesök, syförening och hämtade kakor till en fest på måndag. Han kräktes igen på kvällen. Igår var jag kompledig från jobbet men var ute på annat hela dagen. Janne hade fått i honom kokt torsk, men på kvällen kräktes han igen. På nätterna har han  varit väldigt orolig och travar runt i vår säng, vilket han får göra så mycket han vill just nu! Imorse gav jag honom vätskeersättning vid fyra, han kräktes igen vid sju och vägrade gå ut. Han fick torsk och vätskeersättning vid 8 och vid 10 gick han en mycket kort promenad. Han har ju i princip inget han kan få ur sig men nu dricker han självmant iaf och så får han vätskeersättning varannan timme för att få lite salt och socker.
 
Nu har jag ringt Roslagstulls djurkliniks rådgivning och de tycker jag kan fortsätta så här under dagen. Blir han inte bättre ska jag kontakta Bagarmossens djursjukhus får då får han kanske läggas in. Han är rätt pigg mellan varven, men mest sover han. Jag vill inte tro att det är mer fara än en ordentlig magsjuka, men nog har jag varit hysteriskt rädd!
 

Kommentarer
Postat av: Snurran

Usch så hemskt, hoppas han snart återhämtar sig! *kram*

Svar: Mm, jätteläskigt! Och de kan ju inte säga nåt heller, bara titta med stora bruna bedjande ögon...
Guggelutt

2013-03-16 @ 12:46:55
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0