Lite rörigt ...

Puh, nu sätter jag mig ner och försöker bringa reda i en smått rörig tillvaro! En olycka kommer sällan ensam, sägs det och nog tycker jag det stämmer. Antingen händer en massa bra saker, eller en massa sämre saker... samtidigt! Denna vecka har varit fylld av bådadera...
 
 
I måndags jobbade jag hemifrån. Jag brukar kunna vara effektiv dessa dagar, men måndagen blev rörig rent arbetsmässigt. Jag åkte också iväg för att klippa Bamse. Mitt resonemang inför att klippa honom redan i februari gick i termer av att det lär inte bli nån riktig vinter i år och han blir så elända skitig i vårsörjan. Snöfall räknade jag med, men inte vinter...  Tji, fick jag med besked!
 
 
Men det var petitesser i sammanhanget.  Mina föräldrar var tvungna att akut avliva sin gamla trotjänare Hagge. Han är Linnéas första hund som flyttade hem till mina föräldrar med tiden, och nu blev han deras sista hund i en lång räcka av olika raser. När jag var barn hade mamma kennel och födde upp både papillon och korthårig collie. Sen har det varit sällskapshundar - mest papillon, nån phalene, shelties och så Hagge som var en Jack Russel-blandning. Som lök på laxen hamnade min kära morbror på sjukhus och det ser inte så ljust ut... Detta har förstås präglat resten av veckan. Det är tungt! Men kvällen slutade bra med mina härliga elever i knyppelkursen på ABF 👍
 
 
På tisdagen skrattade Kung Bore oss rätt i fejset, vi hade 1 dm snö när vi vaknade och mer blev det under onsdagens och torsdagens snöfall. Tungt att köra, rörigt i trafiken, folk som håller 50 på 120-vägar och folk som måste visa sin irritation genom att göra idiot-omkörningar, ingen ordning nånstans.
 
I torsdags hjälpte jag till i köket efter en lyckad Torsdagsträff med 52 jubilarer + våra regelbundna besökare. Efter avslutat gott värv fick jag en halstablett av en av damerna. Ja vad säger man... den var god men orsakade att jag fick boka en akuttid hos tandläkaren på fredagmorgon.
 
Men innan fredagen kom firade vi Novas hjärta på torsdagen. För ett år sen genomgick hon en stor hjärtoperation med ett mycket lyckat resultat. Vi blev ett gäng som åt tacos och hade trevligt. Ungarna hade jätteroligt och det är fantastiskt att se all denna livsglädje!
 
På BIVA i Lund för ett år sen...
 
 
Jag sov över hos Monica. Tidigt på fredagen gick jag upp, gick ut med hundarna och åt frukost med Monica och Nova innan jag åkte iväg på min akuttid hos tandläkaren. Jag blev faktiskt irriterad. Det var inte bara en fraktur på kindtanden, hon hittade sprickor i två kindtänder till! Och då var jag hos tandläkaren i januari! Jag har extremt låg smärttröskel i mina tänder och betalar dyrt för både undersökningar och tandhygienist för att slippa obehagligheter så långt det är möjligt. Jag vägrar tro att jag får tre spruckna tänder för att jag tuggar på en halstablett! Först ville hon laga den trasiga tanden med plast, men det ville inte jag. Jag sa att jag nu är ännu mer motiverad att amalgam-sanera. Jag kan inte släppa misstanken om att kvicksilver KAN vara en bidragande orsak till min struma. Då jag bokade akuttiden fick jag dessutom veta att amalgam expanderar med åren och då kommer ju gaddarna spricka en efter en. Hur många vet att amalgam expanderar??? Nu kan jag få tre porslinskronor med högkostnadsskydd och så får det bli. Sen kanske jag sanerar resten på egen bekostnad, men jag börjar så här. Hon lagade två av tänderna provisoriskt, sen bad jag att få byta tandläkare till denna som nu undersökte mig och hon tog emot mig. Om en månad ska jag tillbaka.
 
 
Jag åkte till jobbet ett par timmar och åkte sen hem tidigare. Klockan tre möttes Janne och jag i Tumbo för att få en genomgång av husbilen vi la handpenning på i lördags. Sen körde Janne hem den. Efter middagen och två glas bubbel som vi fick av säljaren, somnade jag i soffan. Veckan har varit väldigt upp och ner, jag är trött....
 
Idag har jag packat och förberett inför Knyppelpinnarnas årsmöte imorgon. Strax ska Bamse, Rambo, Ragnar och jag åka till Linnéa. Nu ska jag läsa igenom mitt blogginlägg för att se om jag rett ut min tillvaro. Ikväll vill jag ha roligt och imorgon vill jag vara fokuserad. Sen kommer en ny vecka!

Kommentarer
Postat av: Inger Diaz

Helt fel ute jag vet :)Men du har möjligtvis inte kvar mönstret på den fina tröjan med pippi på ????
Om du har så skulle jag verkligen vilja köpa eller kanske hyra det av dig, vill så gärna sticka den till mitt barnbarn.
Vänligen Inger

Svar: Hej Inger! Maila mig din adress så löser vi det :)
Guggelutt

2017-02-27 @ 19:32:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0