Hon korsade Atlanten... ⚓️

Min mormor och morfar var kusiner. Alltså mormors far och morfars mor var syskon, så mycket visste jag. Idag har jag fått veta mer! Nån gång i livet skulle jag vilja ägna lite tid åt släktforskning, men så har det inte blivit än. En av mina systrar däremot släktforskar. För en tid sen blev hon kontaktad av en släktforskare i Västervik som i sin tur blivit kontaktad av en amerikansk kvinna. Turerna kring det ska jag inte gå in på utan summa summarum så fick syrran kontakt med amerikanska släktingar som iallafall jag inte visste fanns. Och de hade redan bokat biljetter till Sverige. 
 
 
Idag träffades syrran och jag på lunchen för att planera inför deras besök. Då fick jag oxå veta mer om denna släktgren. Mormors farmor och farfar tillika morfars mormor och morfar fick 14 barn. Tre av dessa var mormors far August, morfars mor Ida och Wilhelmina, eller Minnie som hon kallades. Ida blev kvar i Sverige medan Minnie for over there och skaffade familj. Ida och Minnie verkar ha stått varandra nära och det har visat sig att min moster har ett brev från aunt Minnie som mormor sparat och som moster tog hand om när mormor gick bort 1999.
 
Liv Ullman som Kristina från Duvemåla. Tavlan hänger i Klasatorpet där Mobergs film Utvandrarna spelades in. 
 
Nu är det inte långt kvar innan de kommer och intresset är stort hos släkten här att få träffa dessa släktingar. Skansen, regalskeppet Vasa och nån liten Södervandring kan det bli. Det hela är såååå spännande!
 
I övrigt har dagen  bestått av handledning och tre möten utöver den spännande lunchen med syrran!
 
Over änd out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0