Att mobilisera ...

... så kallade Mälarsjukhusets läkare det jag håller på med nu. Jag var tvungen att googla på ordet för jag använder inte ordet i samband med rehab... Inkalla, försätta på krigsfot, kalla under vapen, rusta, uppbåda, samla, uppbjuda... göra rörlig! Där kom det! Jag har använt ordet som rusta eller samla... men iof brukar inte jag vistas i sammanhang där man sätter på krigsfot. Vad jag håller på med är att mobilisera som i att göra rörlig!
 
 
Igår åkte maken och köpte en prinsesstårta, så bjöd vi in oss hos grannarna. Där bor Bamses mamma och pappa, och även om inga hundar fick äta prinsesstårta så var de med på kalaset! Bamse fyllde nämligen 8 år igår! Och så fick jag komma ut lite samt mobilisera utomhus. Det som märktes under promenaden var hur påverkad jag är av smärtlindringen. Det känns inte när jag skruttar runt hemma, men när jag gör annat känns skillnaden. 
 
Igårkväll åkte maken och jag upp till Hagsätra. Maken jobbar och är i behov av hunddagis medan jag går hemma och mobiliserar. Jag går inte ut på några hundpromenader, inte än. Två koppel och två stavar på två händer funkar inte optimalt. Men jag halvligger och broderar. Hela tiden. Men varje gång tråden tar slut går jag upp för att mobilisera. Och så ställer jag mig på knä och upp igen, jag sätter mig på en stol och upp igen, jag gör lite olika hushållssysslor, plockar lite och så åter till tråden. Ingen Tv, mycket tid för tankar. Känns skönt! Och det går bra med uttrappningen sv medicinen. 
 
 
Sova är inte heller fel, det ska jag praktisera nu! 
Godnatt 😘

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0