I arla morgonstund

Ligger kvar i sängen och mediterar. Två händelserika dagar har passerat... Ovanpå det har jag börjat ana att mitt periodvisa stressade, speedade beteende har att göra med mitt extremt låga TSH, det har övergått lite till en hyperthyreos. Den 23:e har jag nytt läkarbesök på sköldkörtelkliniken och då kan jag fråga om de båda avvikande värdena (TSH och TPO-ak). Fram till dess får jag bara försöka hålla mig medveten om mina ”maniska skov” och andas lugnt.
 
I torsdags på frukosten fick jag chans att prata med för mig nya människor. Jättefina livsnära samtal utspanns vid bordet. Sen bjöd en kollega som ska sluta på lunch i Prästgården. Det blev fint, trevligt och sorgligt. Samtal med chefen och vid två skyndade jag iväg för att hinna till Ayaha-mosken för lektion i islam och för att få övervara eftermiddagsbönen. Tänk om alla kunde få islam förklarat för sig, så mycket rädsla som skulle försvinna!
 
 
På kvällen när jag stod och diskade höll jag på att skita på mig av rädsla. En nyckel sattes i låset och dörren öppnas. Maken jobbar kväll så jag visste att det inte kunde vara han. Det var sonen med familj som kom på överraskningsvisit. Det blev några mysiga timmar. Wille har blivit så stadig! Vad fort det går med de små...
 
 
Igår hade vi handarbetsgrupp och då kom informatören upp med en kvinna som skrev för ”Nytt i Flempan” och ville ta bilder med anledning av inbrottet där ikonmålarnas ikoner stals.
 
Nålbindning, olika former av broderi, stickning, virkning, knyppling och torrtovning sysslades det med.
 
Jag tovade lite för många år sen. Dessa små konstverk gör mig såååå sugen igen!
 
Efter ett besök på kommunen häntade jag packning och hundar och åkte hem. Räkor med maken innan han åkte på nattpass samt knyppling vid Tvn innan sänggåendet.
 
 
Och nu återstår väl inget mer än att kliva upp och börja dagen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0