I’m back đŸ™‹â€â™€ïž

Nej, det var ingen kul vecka, men nu ligger den bakom mig och jag blickar framÄt! Förkylning och feber har gÄtt i vÄgor och sÄ har jag ridits hÄrt av "maran". Som betraktare Àr det egentligen vÀldigt spÀnnande nÀr en del av det som Àr en sjÀlv börjar leva ett eget liv utanför helheten, det som Àr jaget och sjÀlvet, det Àr vÀl det bÀsta sÀttet jag kan beskriva det pÄ. Det hÀnger förstÄs ihop med de mörka flÀckarna i magen som jag aldrig tycks fÄ svar pÄ, och nÀr det blir för mycket av allt smÄtt och gott rinner det över. MÀnskligt. FruktansvÀrt jobbigt. Livet.
 
 
I onsdags ringde jag MĂ€larsjukhuset och fick veta telefontiderna pĂ„ magnetröntgen och kirurgimottagningen. PĂ„ torsdagen ringde jag dem bĂ€gge och bokades in pĂ„ olika tider för samtal. PĂ„ MR fick jag veta att de hade personalbrist och att de skickat mina röntgenplĂ„tar till nĂ„t annat sjukhus för granskning, ja kanske tillochmed utomlands, det var ju olyckligt att nĂ„n sagt att det bara skulle ta en vecka.... PĂ„ kirurgen fick jag prata med en Ă€ngel. Hon skulle "jaga" och Ă„terkomma. Hon Ă„terkom nĂ€r hon skulle gĂ„ hem och tog sig tid med mig. Hon hade inte fĂ„tt tag i mina "plĂ„tar" men bekrĂ€ftade min rĂ€tt till oro, förklarade ord ur min journal som jejunumslynga och mesenteriet, berĂ€ttade  att de kollade resultaten frĂ„n MR innan de skickades vidare för detaljkontroll nu nĂ€r de hade personalbrist bland röntgenlĂ€karna, att jag inte hört nĂ„t Ă€r med största sannolikhet goda nyheter och att hon ska ringa under sitt nĂ€sta pass nĂ€sta vecka. Jag var sĂ„ lĂ€ttad efter samtalet och Ă€ndĂ„ vet jag inte mer nu Ă€n innan vad MR visade. Men att nĂ„n tar sig tid och förklarar allt runt omkring! Allt det dĂ€r som vi som inte har en examen inom nĂ„t vĂ„rdvetenskapligt Ă€mne förstĂ„r. I takt med att förkylningen lindrats har oxĂ„ Ă„ngesten gjort det. Ångest Ă€r inte förnuftsstyrd, den rockar solo utanför logiken!
 
Knypplat lÀngdspets i fÀrg och monterat pÄ glaskrukor
 
Under veckan som gÄtt har jag inte gjort mer Àn nödvÀndigt. Mest suttit i en stÀllbar fÄtölj, ibland med ett handarbete framför mig, ibland utan, ibland med tvn pÄ men oftast har den varit avslagen sÄvida inte maken tittat lite innan han lagt sig, dÄ har den fÄtt stÄ pÄ. SÄklart har hundarna fÄtt komma ut oxÄ. Eftersom "Ängesten" sa att jag snart ska dö kontrade "logiken" med att börja med aip (antiinflammatorisk kost) igen. Det var bra. Blev i princip vÀrkfri pÄ tvÄ dagar. Idag gick jag tillochmed ut i skogen och letade svamp, det gör jag inte ensam nÀr jag har vÀrk. Svampresultatet var magert men segern Àr min!
 

Nu tar jag nya tag. IkvÀll Àr temat "ta till vara". Disktrasor i fin bomull av resterna frÄn sommarens alla sjalar!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0