Juldagen

Kände mig lite smådeppig imorse efter den hattefnattiga julaftonen. Det är skillnad när man vet att man ska vara ensam... samtidigt är ju oddsen för TRE utryckningar inte så stor. Nå, nu blev det så och man kan välja mellan att hänga läpp eller göra nåt uppiggande. Maken blev kvar på jobbet hela natten och jag hade ingen aning om gubben skulle komma hem idag öht. Bestämde mig för att göra nåt kul, det blev att baka en omgång saffransbullar och ny risalamalta. 
 
Efter morgonpromenaden tog jag tag i diskberget, sen fick jag springa ut igen med hundarna. Det kom både fram och bak på Bamse... lite för mycket julgotta förmodligen. 

Så började jag med grötris och saffransdeg.
 
 
Det var både jätteskönt och roligt att hålla på. Tidig em kom gubben hem och då var stöket i full gång. Det blev 36 saffransbullar och risalamalta på en liter mjölk.

Saffransbullar med fyllning av mandelmassa, kakao och kardemumma 😋
 
När bullarna svalnade fräschade jag upp räkcoktailresterna från igår och fixade heta räkor till middag. Till sist vände jag ner vispad grädde och mandariner i risgrynsgröten som svalnat på trappen, diskade alla kastruller och stora byttor samt förpackade bullarna innan jag sjönk ner i tv-soffan.
 
 
Här sitter jag och slumrar av och till. Maken har tagit de senaste hundpromenaderna vilken uppenbarligen gjort mig superslö. Rätt skönt det oxå faktiskt 💤 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0