Jag älskar att ha kul!

Imorse gjorde maken och jag en arbetsfördelning innan vi klev upp. Igår skurade han ur badtunnan och fyllde den, idag klöv han ved och eldade medan han gjorde ren röken och plockade lite. Jag fixade glutenfri mandarinpaj, skalade rotfrukter och förberedde nässelsoppa.
 
Allt på en gång förstås!
 
Jättebra att få glutenintoleranta gäster för då köper man hem bra grejer liksom! Jag har ju slarvat ordentligt med min kosthållning på sistone och jag blir ju rent ut sagt skitdålig av mat som pizza 🍕 (som blev gårdagens och förrgårdagens lunch samt dagens frukost (för så länge räcker en vanlig pizza för mig)) samt pannkakor 🥞 (som blev gårdagens middag). Som många andra med hypothyreos och andra autoimmuna diagnoser tål jag förmodligen inte några större mängder gluten eller mjölkprotein och jag skulle behöva komma in i en god vana igen. Visst får man ge efter för sug ibland 😋 men man får vara beredd på att det straffar sig 😰
 
Hursomhelst så var det jättekul att få plocka fram nässlor ur frysen som jag plockade i våras, leta recept på glutenfri smulpaj och göra iordning fräscha rotfrukter. Idag blev det fest!
 
På em kom en fd jobbarkompis till maken och hans fru på besök. Jag har bara träffat dem en gång tidigare. Det blev en jättefin em + kväll. Efter den glutenfria mandarinpajen gick jag och hon en promenad med hundarna.
 
Den smakade inte bränt som man kan tro från bilden utan den blev knäckig och god  😋
 
Rökta räkorna blev kvälls-snacks
 
Nässelsoppa till förrätt 
 
Lax grillad i tidningspapper samt rotfrukter i ugn som varmrätt
 
Efter maten badade vi tunna och hela tiden pratade vi jättemycket. De hade varit i Filippinerna, varit på safari i Sri Lanka mm medan jag kunde berätta om min resa till Filippinerna och safari i Tanzania. Jättespännande berättelser! 

 
Kvällen avslutades med rökta räkor samt kex och fröknäcke, sen åkte de och hämtade en dotter från biografen, maken tog ut hundarna och jag röjde lite.

Uppfylld av nya bekantskaper och berättelser ska jag nu leta rätt på min polare... Mr Blund! Och vet ni, det känns som jag inte behöver leta särskilt länge ... 😴 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0