Lite av varje

Idag har jag jobbat hemifrån. Egentligen skulle jag varit ledig men jag ska ansvara för gudstjänsten på torsdag och behövde dagen att förbereda, så jag böt min lediga dag till på fredag istället. Jag har ju ingen vana att göra gudstjänst så det tar lite tid. Predikan tog längst tid, men jag tror jag blev klar idag. Jag läste upp den för mamma och fick tummen upp 👍 

(null)

På eftermiddagen hade jag tid för datortomografi av magen. Om inte fläcken de såg på röntgen när jag hade bukspottkörtelinflammation för drygt två år sen, och som kollats upp två gånger efter det, har växt så kommer den anses som helt ofarlig och jag behöver inte komma tillbaka. Alternativet orkar jag inte ens tänka på… Det förmodas vara ett lymfangiom, en missbildad lymfa, som jag troligen haft hela livet.

(null)

Först fick jag en fylleriblankett, sen legitimera mig och en infart i armen för kontrastvätskan. Till sist fick jag hälla i mig en halvliter vatten innan jag fick jag komma in. Jag blev lite förvånad då det var fråga om en datortomografi och inte magnetröntgen som tidigare gånger, men jag litar förstås på att de kommer se det som behövs. 

(null)

När allt var klart åkte jag hem till en kollega och vän på fika. Vi satt på hennes fina bakgård och bubblade till solen försvann och kylan började tränga sig på. Hon hade bakat jättegoda glutenfria äppelmuffins 🧁 Fikastunderna med henne uppskattar jag så mycket.

När jag kom hem var klockan nästan sju, men middan gick fort. Vi värmde prinskorv stroganoff från igår. Sen bakade jag ett bananbröd av bananerna som börjat svartna medan jag diskade. Innan maken la sig stekte jag upp kantarellerna vi plockade igår. 

Jag borde sova nu, men tittar på dokumentären om 9/11…



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0