Dopparedagen

Skinka, köttbullar,

prinskorv, ägg, saffran, sill och

risalamalta 


Satt uppe och tittade på "ett päron till farsa firar jul" och "Indiana Jones och det sista korståget" igårkväll. Maken kom hem efter midnatt. Kändes snöpligt att missa uppesittarkvällen hos yngsta dottern igår, men jag försöker tänka positivt och att det var bra att få tid att tänka 🤔 Faktum är att dessa båda dagar i fåtöljen känns som en vecka.

Idag gick vi upp när vi vaknade, jag har tagit det lugnt medan maken varit huslig. Han har kokat risgrynsgröt, bakat saffranskladdkaka och gjort risalamalta, griljerat julskinkan och tagit vovvenaderna. Jag har legat under en filt och läst. Det enda jag gjort i matväg är förrätten - en räkcoktail vi gjorde förra året med mango, physalis, avocado mm men den blev inte lika god som förra året. Det blev faktiskt ingenting men det kan ju bero på att jag inte är helt återställd än. Det enda som varit riktigt smarrigt var den söta saffranskladdkakan.

(null)
Risalamalta 

(null)
Det räckte mer än väl… 

(null)
Oväntat god kladdkaka med mandelmassa och saffran

Ikväll ligger vi och jäser under varsin filt i våra fåtöljer och tittar på "Strålande jul". Det kanske blir nåt med Indiana Jones oxå…

✨🤶🏼🎄🎅🏼🌟















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0