Sopor 🗑

Det mest rafflande idag har vÀl varit vÄr sop-pelle. Vaknade tidigt men lÄg kvar i bingen som vanligt, trodde det var grannens hemtjÀnst jag hörde strax före Ätta och det var det förmodligen. Efter vanliga morgonsysslor började jag planera för morgondagens sophÀmtning som brukar ske i ottan, och det brukar betyda lite mer udda sopgrejer som att gÄ igenom fÄgelburar, metall och "svarta pÄsen"... sÄ slog det mig. Feck! Det Àr midsommar pÄ fredag och det betyder att sophÀmtningen skedde imorse, det var inte hemtjÀnsten jag hörde! Jajaja... inget att göra Ät saken men Àven vÄr soptunna blir jÀttefull pÄ fyra veckor, för att inte tala om odören den sprider i vÀrmen! Sopplanering pÄ hög nivÄ de nÀrmaste tvÄ veckorna alltsÄ! 


Promenaderma i hettan Àr extremt myggrika! Trodde de höll sig undan i höga temperaturer men bÄde jag och Rambo ser ut som igelkottar i myggmolnen. Bamse gÄr hyfsat fri, men till honom söker sig fÀstingarna. JÀkla kryp!
 
Int’ gĂ„r vi sjĂ€lv' int’
Myggor, myggor, myggor och
myggor. MyggjĂ€vlar‌
 
Men bĂ€st som jag satt och jobbade med föreningstidningen stannade (!) sopbilen utanför oss och klockan var 12.30. Jag sprang i strumplĂ€sten sĂ„ fort som ryggen höll, fick ögonkontakt med föraren, pekade pĂ„ vĂ„r soppelle och han log stort. Det var en ny ung kille och han var förmodligen lite osĂ€ker pĂ„ vart folk stĂ€ller sina sopkĂ€rl, plus att han var massor av timmar senare Ă€n ordinarie. Kan tĂ€nka mig att han gjort en annan rutt. Jag lubbade efter pellen, positionerade den vid lyftarmen och hallelujah - rĂ€kskal, laxskinn, blöta fĂ„gelburspapper och annan stank slukades i "vĂ€rdetransporten"! SĂ„Ă„Ă„ gott det kĂ€ndes! Tack snĂ€lla sopgubben 🙏 
 
 
Annat gott idag Àr tre trevliga intervjuer med Knyppelpinnar. Tyckte det var lika bra att göra det jag kan göra med föreningens augustinummer nu eftersom jag börjar jobba i augusti.
 
FlĂ€skfilĂ©-nuggets till middag och lite tv. HĂ€ngde med Irene Huss sĂ„ lĂ„ngt att jag fick veta vem mördaren var, men nĂ€r de tog fast honom sov jag. Det förĂ€ndrar inte det faktum att hundarna mĂ„ste ut sistanaden, vilken för övrigt bjöd pĂ„ nĂ„t kul. Kattuggleungar 🩉 Inga jag sĂ„g, men de hördes tydligt 50 meter frĂ„n vĂ„rt hus.
 
Det gnisslar, kvider
i skogen bakom vÄrt hus
Kattugglans ungar 🩉

🍃đŸŒș Godnatt pĂ„ er đŸŒș🍃 

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0