Plötsligt händer allt möjligt💥

Dagens plan var i princip bara att ta det lugnt efter konferensen i Trollhättan. Vi hade en enda grej vi tänkte göra och det var att hämta hem husbilen från makens jobb, men…

När jag hämtat bilen hos kollegan igårkväll och körde hem på gamla riksettan (riksväg 1) såg jag en skylt som det stod "gravfält" på strax efter att jag passerat Åker och innan jag körde förbi Åkers kyrka, så jag frågade maken om vi kunde åka den vägen. En diskussion uppstod kring riksettan och maken sa att vi kunde köra riksettan via Strängnäs ända till Nykvarn där vi skulle svänga mot Järna och hans jobb. Nu svängde vi ändå av vid Åker, som inte ligger efter riksettans sträckning, och det är jag innerligt glad för att vi gjorde, även om den inte låg längs riksettan. Vi stannade vid  Åkers kyrka där jag fick springa runt själv…

(null)
Åkers kyrka från 1100-talet. Visserligen ombyggd några gånger, men har ändå behållit sin medeltida karaktär.

(null)

(null)
Att kika in i sakristian gav mig lite gåshud. Lite som i Huddinge och Hölö där historiens vingslag flaxar 🦅
 
(null)
Minneslunden. Statyn heter "Tröst" och det är Lars Wall som gjort den (1988)

(null)

sen tog vi en promenad vid gravfältet som heter Skämbygravfältet.

(null)
Alltid (nästan) ivriga på äventyr 

(null)
Den mest iögonfallande graven på Skämbygravfältet från vikingatiden 

Vi åkte vidare och körde ut på riksettan mot Nykvarn och stannade till för lunch.

(null)
Mångfaldens club sandwich 🥪

(null)             
(null)

(null)

(null)

(null)
Vid Mångfaldens inredning fick vi pippi 🐣 

Blir alltid lika förvånad som glad när maken faller hejdlöst för något. Nu valde vi nogsamt ut en tupp och en höna som fick följa med hem 🐓🐔 

(null)

(null)
Föll bara nästan för frestelsen… priset. Kanske nästa gång… 🦗 

Men resan var inte slut riktigt än. Vi fortsatte till makens jobb och där släppte jag honom vid husbilen och for hemåt. På vägen till hans jobb körde vi över Nykvarn. Nu åkte jag samma väg tillbaka för att njuta konsten på husväggarna vi sett vid det nybyggda lägenhetsområdet vid Brokvarn.

(null)
Fiskljuse med ungar, vita näckrosor och kantareller. Fiskljusen är Sörmlands landskapsdjur och den vita näckrosen är Sörmlands landskapsblomma.

Bäst som jag stod där och fotograferade kom en byggnadsarbetare och började prata med mig. Han berättade om Curtis Hylton och att han fotat under målningarnas tillblivelse, att det var spraymålat och att allt hade en symbolisk betydelse.

(null)
Tärnan hittade jag inget mer om än att det är namnet på en sörmländsk sjö och Sörmlands fågelförening (spana in fågelbajset!)

(null)
Svanen har tydligen att göra med att byggnaderna är svanenmärkta  🦢 och den gula sländan till vänster om balkongerna är forssländan i Nykvarns kommuns vapen.

Mötet med mannen i de gula arbetskläderna gjorde mig lyrisk. Jag älskar symbolik! Blev under samtalet varse att sländan vi kört förbi i Nykvarnsrondellen förmodligen oxå betydde nåt. Jodå. Det var ju givetvis oxå en forsslända.

(null)

Jag fortsatte över E20 till riksettan för att följa rätt väg vid Läggesta. Efter några km hörde jag ljud, först trodde jag det var barn vid vägkanten men insåg snart att det var Bamse som grät. Han hade kräkts. Jag tog fram honom i framsätet men han kräktes snart igen. Jag stannade och gick ut med honom, han tömde sig åt alla håll och ville sen in i bilen igen. Hade tänkt att stanna om jag hittade nåt mer kul, men nu blev fokus på det jag skulle - blötmat hos veterinären, ägg på Linas och fästingtabletter på apoteket. Det sistnämnda släppte jag få det var tio nr före mig i kön.

Under kvällen har hundarna fått duscha, vi har grillat och jag ligger ff i tunnan. Maken har gått in och lagt sig. Jag ska masa mig upp nu och tumla kopplen så vi kan gå ut sistanaden.

 🍃🌸🍃 Tack för idag 🍃🌸🍃
🍃🌸🍃Tack för en underbar vanlig dag 🍃🌸🍃











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0