Ledig måndag

Natten är stjärnklar 

Jag står stilla och lyssnar 

till syrsornas sång


Tog ledigt på kort varsel idag då jag fick veterinärtid för Bamse, så morgonen började med att hålla honom i kort koppel och få in plastburken under magen varje gång han lyfte på benet. Där kan man prata om precision! Två koppel, bajspåse, koll på eventuella cyklister, tecken på benlyft och snabbt böj under liten hund 😅 Jag fick ihop en skvätt och vi gjorde oss redo för avfärd.

(null)
Hon har inrett en liten klinik i den välskötta ladan.

Urinen är ff lite för koncentrerad vilket orsakar nya stenar, men han hade inget blod i urinen idag. Hon ska läsa på lite om vi kan göra något mer för honom och ringa imorgonbitti. I övrigt rekommenderade hon Pepcid för att se om hans ler- och gräsätande beror på magkatarr. Det har han haft i omgångar förut. Pepcid kan oxå höja det alldeles för låga pH-värdet oxå. Vi hoppas!

(null)
Passade på att ta en promenad i de fina omgivningarna.

Så åkte jag ut till Solberga, slängde sommarens glas-skörd i återvinningen samt köpte nuggets på McDonalds. Det funkar om man inte kan värma mat man ev. får äta i hast och så blev det idag. Jag fortsatte till Hundtrim i Gula Rosorna och lämnade in Bamse, Rambo och jag åkte hem. Jag hann lägga sista handen vid föreningstidningen där jag nu fått allt okejat och skickade iväg den för genomläsning. Sen blev den ljumma nuggets!

(null)

Vi fick en ordentlig och härlig regnskvätt som upphörde lagom till Bamse skulle hämtas. Han blev så fin! 

(null)
Han är 12 och nästan ett halvt år!

Vi gick en sväng, sen fick hundarna "passa huset" medan jag åkte och lämnade blod 🩸 

På blodcentralen

rinner jag ner i påsen

som ger liv tillbaks


(null)

(null)
Eftersom jag åker långt får jag ta lite extra gåvor. Förra gången brydde jag mig inte om det, men idag bunkrade jag upp på lite hygienartiklar. Jag tycker deras deo luktar så gott!

Idag frågade jag om p-tillstånd och fick det, men jag fattade inte var blodgivarplatserna fanns så när jag var klar gick jag och letade. Jag var inte beredd på att stegräknaren skulle landa på nästan 3 km i det våtvarma omslag vädret blev efter regnet. Jag hittade platserna tillslut och de ligger jättenära ingången direkt till blodcentralen. Skönt att slippa springa via huvudentrén genom hela sjukhuset nästa gång.

När jag kom hem kände jag att den där promenaden runt sjukhuset var lite dum när man precis pumpat ur sig en halvliter blod så jag vilade till maken kom hem🩸

Fixade Wallenbergare till middag och efter det har vi bara hängt i ACns svala vindar. Vi hade tänkt åka och bada vid båthamnen men vi orkade inte. Nu har hundarna och jag varit ute i det våtvarma omslaget i den öronbedövande syrsesången. Känns som utomlands 🦗

🩸 Godnatt världen 💦


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0