En regnig lördag ☔️

Sov före kl 22.00 igår men hade ingen som helst lust att kliva upp när väckarklockan ringde kl 8.00 ⏰  … men det gjorde jag. Strax efter klockan tio rullade jag in på jaktskytteklubben 🕙 Vår lärare är väldigt mån om oss elever och ville att jag skulle ringa när jag var på plats, det gjorde jag och han kom som ett skott (…haha) Jag köpte några biljetter och så tog vi oss till lerduveskyttet.

(null)
Cooool … 😎

Först fick jag en ingående instruktion av hagelgeväret. Det var tyngre än jag förväntat mig och han var extremt noggrann att kolven låg rätt mot axeln och att kinden låg dikt mot kolven. Att skjuta lerduvorna på marken gick rätt bra. Sex av åtta tog jag iallafall. De flygande var svårare, men den första av fyra knep jag iallafall. Ser fram emot nästa gång!

I vårrusket

fick jag min första lektion

i lerduveskytte 


Sen var det dags för viltmål. Det gick jättebra! Lättare bössa med kikarsikte och så fick jag använda käpp som stöd. Åtta av tio hamnade i femman, en på gränsen mellan fyran/femman och en kula försvann. Han trodde jag skjutit två skott i samma hål 😁 Snällt sagt 🤗

(null)

(null)

Rörligt viltmål var svårare, förstås, men jag satte åtta av tio i älgen iallafall, varav två godkända i måltavlan.

(null)
Jag fick lära mig ladda och osäkra geväret. Det är mycket säkerhet runtomkring. Det som ser ut som två feta rovfåglar är fyra älghuvuden vända från varandra, två uppe och två nere. Jag skulle sätta tio kulor i de två översta, fem i var. Uppskattningsvis 30 meter?

Egentligen ville jag skjuta mer för det var så kul, men jag får sprida gracerna över tid. Nu gick det jättebra idag för att vara första gången. Jag får vara beredd på att det inte kommer gå lika bra nästa gång, men jag kör på med 12 hagel och 20 kulor på stillastående och rörligt viltmål några gånger så får vi se. Jag tror jag vet vad jag gjort för "fel" så det ska bli kul att prova om jag nu tänker rätt. Vid hagelskyttet behöver jag nog lyfta axeln för att få upp geväret och därmed borde jag få bättre sikte och stöd… och när jag såg tavlan efter det rörliga viltmålet insåg jag att jag inte gjort det läraren sa, nämligen att sikta lite framför tavlan, jag siktade som vid stillastående, alltså mot själva tavlan.

Hämtade upp ett paket hos en kollega och tog en hamburgare på vägen hem 🍔 Maken och jag slappade i varsin fåtölj tills jag började slumrade till. Gick ut för att titta-tömma-skaka-skära. Titta på våra blommor, tömma badvattnet ur tunnan, skaka fågelmataren så sädesärlan och talgoxen skulle sluta slåss om fröna på marken och till sist - skörda den första rabarbern 🌱

(null)

(null)

(null)

(null)
Kejsarpion

(null)
Gulsippor 

(null)
Det blev rabarberkräm 😋

Slö kväll med stickningen, nu i sällskap med maken och Chief Inspector Barnaby 👮‍♂️ 

(null)

Doften!

- När liljekonvaljer 

blommar


🍃🌸🍃Godnatt världen 🍃🌸🍃




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0