Husbilslogg 2: Sörfjärdens camping, Gnarp 🚎💨

Dagen började bra, även om det regnade. Jag är den enda som har stövlar och regnjacka med så jag tog morgonaden.

(null)
Bara mörka moln…

Sen träffade jag en kvinna i disken och vi hade ett trevligt samtal. Hon hade sett oss på morgonaden och berättade att det var hon som hukat under regnjackan när hon gått ut med sin jakt-golden. Jag kände inte igen henne men min regnjacka känner man igen, lixom. Vi kom ofrånkomligen in på jakt och hon berättade att hennes golden inte tyckte om att ta fåglar i munnen så de tränade med dummies. Hon hade oxå en påbörjad jägarexamen, men pausade när hennes make fick cancer. Han gick bort förra året så i år hade hon köpt en husbil och tillbringat tid med dottern som spelade innebandy i Norge.

(null)
Campar-Ragnar var med och diskade. Han är alltid en ingång till samtal 🗣️🦜

Vi åkte iväg men svängde strax av igen. Trollharens fisk lät alltför intressant för att avstå. Tur hade vi oxå för de hade bara öppet tors-sön kl 12-20, det är torsdag idag och klockan var tio i tolv när vi kom dit. Vi gick en liten promenad medan vi väntade.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

När vi kom tillbaks var det öppet och vi köpte räkor, torskrygg, citronpepparlax och västerbottenostlax (!) vilken var ny för i år.

(null)

(null)

(null)

(null)

Bäst som maken körde och jag stickade fick jag syn på en skylt: Enånger! "Här vill jag svänga av och titta på en kyrka, sa jag" och av svängde vi. I Enångers gamla kyrka finns förlagan till min ikonbild av St Ragnhild.

(null)
Enångers gamla kyrka

(null)
(null)
(null)
(null)

(null)

En lite ovanlig procedur att få komma in, men jag var så glad. 

(null)

Jag gick igenom hela kyrkan…

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Här trodde jag att jag funnit henne bland helgonen, men attributen var fel

… även uppe på orgelläktaren.

(null)

(null)

Mycket besviken gav jag upp. Fortsatte upp till nya kyrkan, den var öppen då ett gäng elektriker jobbade.

(null)
Enångers kyrka

(null)

I nya kyrkan fanns givetvis inga kalkmålningar, men jag gick igång på textilierna 😃

(null)

(null)

(null)
Virkad altarduk

(null)
Näversöm!!!

(null)
Sidoaltaret…

(null)
… hade en knypplad altarduk!

(null)

(null)

Jag köpte bägge skrifterna om gamla och nya Enångers kyrkor och bläddrade i dem i bilen. St Ragnhild finns mycket riktigt i gamla kyrkan, men förmodligen skymmer läktartaket henne. Jag har skrivit till församlingen och frågat.

(null)

Vi fortsatte vår färd norröver. Köpte 1,5 kilo hjortronsylt, kanalgrävarsenap (med pepparrot och äpple) och knäckbakelser på BG Lindhs bageri och Kronans pepparkakor i Jättendal.

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi testade att stanna vid Mellanfjärdens camping men deras gräsmattor var så vattensjuka att vi fortsatte till Sörfjärdens camping. Här står vi på rejält grus och har en trätrall utanför dörren.

(null)
Vi vill inte gå ut…

Så… förutom att jag tappade en maska i stickningen och fick plocka upp den i 20 varv, att knäckbakelserna ramlade ut kylskåpet och blev knäckmos, det har regnat heeela dagen och jag inte fick se st Ragnhild i Enångers gamla kyrka så blev väl dagen rätt bra ändå 😅

(null)
"Knäckmos"

Väntade ut en lucka i regnet för att gå kvällsnaden. Hann klart det tionde röda nystanet och maskade av under tiden. Hoppas de två saknade nystanen ligger i brevlådan när jag kommer hem. De ska bli själva stjärtfenan på jungfrustjärten. 

(null)

Regnet ser inte ut att avta…

(null)






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0