Julhjälp

Nu ligger jag efter med haiku. Helgen blev intensiv och jag är allt lite schleten. Vaknade inatt med både ont i magen och huvudet, även om huvudvärken klingade av framåt morgonen.  Ser fram emot ledighet efter jul. Men här kommer jag ikapp med haiku-utmaningen iallafall 💪

16/12 - Magen stor och rund

Min dotter svämmar över

av nytt liv


17/12 - Glädje i hans ögon

Barnbarn bryter tristessen

Men kroppen är så trött


18/12 - Och snön försvinner 

Ersätts av is och vatten

Än härskar mörkret


Gick upp kvart över fem, tvättade håret och gick igenom blanketterna. Jag hade inga överex av presentkort och tänker att en del av sömnstörningarna handlar om stress/nervositet. Det är helt onödigt för jag har full koll på jobbet, det handlar om det där andra, det där som ingen har koll på. Nu skrev jag på varje blankett vad var och en ansökt om och blivit beviljad. Helst hade jag velat skriva numren och fästa matkorten på varje blankett men de hade jag inte tillgång till. 


(null)

Strax efter åtta var jag i Pingstkyrkan och tittade på när de lastade ur den sista maten ur lastbilen. En halvtimme senare kom två arbetskamrater med kyrkbussen och vi packade ihop våra antal av Julkassen, LT-klapparna och åkte över till Nykvarnskyrkan. 

(null)
Vi packade 15 kassar i Södertälje pingstkyrka …

(null)
och körde dem till Nykvarnskyrkan 

(null)
(null)
Här har de delats ut under dagen 

De 13 första minuterna delade jag ut kassar och presentkort till 11 personer av 25. Resten har troppat in under dagen plus att ett par fått sitt levererat.

Efter att ha levererat sista matkassen hämtade jag hundarna från dagis, åkte hem, gick ut med dem och började laga mat och diska. Det var inte så smart för när vi satte oss var knäna dubbelt så stora och det stack i hela benen. Borde ha vilat benen en stund efter vovvenaden eftersom jag har så svårt att stå.

Kvällen har ägnats åt Tvn och att hålla benen i högläge… ska ta en Alvedon och krypa i säng 🐜  Morgondagen kan bli intressant…




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0