”Torsdag i Hovsjö”

Sov så jättegott i husbilen inatt 🥱 Ett stilla regn mot taket och tågen som swishar förbi 🚂 

(null)

Arbetsdagen började med ett givande husmöte och fortsatte med mässa på äldreboende före lunch.

(null)
Efter den grå morgonen blev himlen blå och solen sken 

De andra i Hovsjö-gänget hade med sig lunch så jag åkte och köpte. Har tänkt en tid att jag vill testa thai-kiosken i Saltskog då 1. jag hört att den är bra 2. det är frun till en f.d arbetskompis till maken så jag var alltså nyfiken x2. Jag blev inte besviken. 99kr för en stor portion god och vällagad dagens inkl. läsk och vårrullar! Åt hälften och sparade resten till imorgon.

(null)

Halv två åkte jag ner till Ragnhildsgården för att hälsa ikonmålarna välkomna till en ny termin 🕜 Sen åkte jag tillbaka till kyrkkaffet och umgicks ☕️ 

(null)
De såg lite mysko ut, men rackarns så goda med kraftig chokladsmak 🫘 

Efter kyrkkaffet blev det två enskilda samtal innan jag låste, larmade och stannade upp inför  den fantastiska kvällshimlen 🤩

(null)

(null)

(null)

Naturupplevelserna slutade inte där. När jag hämtat hundarna och rastat dem i Geneta:

Plötsligt händer det

Hjortar i dikesrenen

i Södertälje!


Oväntat! Rådjur hade jag inte reagerat så mycket på, men hjort! Tre dovhjortar tror jag, hindar eller fjolårskalvar iallafall. Svårt att avgöra i mörkret när man bara ser dem som hastigast från sidan.


Maken blir kvar på jobbet inatt oxå och jag har haft en stillsam kväll vid Tvn där "Södertäljepolisen" fick avsluta. Därefter en magiskt kvällsnad. Några minusgrader men torrt och inte en isfläck längs vägen. Det var helt stjärnklart och jag räknade in de stjärnbilder jag kan: Orion, stora björn och Karlavagnen, plejaderna och så mars - den röda planeten. Månen var bara en skära men stod lågt och drog åt orange ikväll. I den påfallande tystnaden hördes kattugglan fria bortåt skogen.


🌞🦌 Life is good 🦉🌟






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0