Dag 199

I morgonens sysslor ingick idag även Soporna! Ragnars burar gjordes rena och alla sopor ska ut plus att sopkärlet ska rullas ut till gatan. Detta inträffar varannan tisdag och ger en mental känsla av fräschhet 🥰 Ut me skiten, typ 💩 Sen kommer "värdetransporten" imorgon och för våra sorterade sopor till nån sorts återbruk 😁 Tänk om livet vore lika lätt 🗑️ 

(null)

Blev så där urarg på en cyklist igen 🚴‍♂️ Kommer en karl i hög fart bakom en kurva och saktar inte in. Hann knappt få in hundarna. Tur att han kom framifrån, tänkte jag. 15 minuter senare skäller Rambo till och tror ni inte att karl-fan kommer i samma höga hastighet bakifrån. Jag slet i kopplen så hårt att jag började blöda i ringfingret. Vad är det för fel på folk som sätter sig på cyklar? De förvandlas till hänsynslösa idioter!

Avslutade morgonsysslorna med att plocka en burk hallon. Det är ca 2,5 dl i en "burk" och jag lägger dem direkt i frysen. Att plocka en "burk" nu och då känns inte lika kravfyllt som att plocka ren alla buskarna varannan dag. Same same but different, liksom.

(null)

Strax före klockan två hämtade jag upp yngsta dottern i Södertälje Hamn för sista övningskörningen före semestern 🕑 Hon såg inte så glad ut när jag förkunnade att "idag blir det krypkörning i Tveta", men när vi började öva parkering blev hon desto mer taggad 🅿️ Köra in i en ruta, köra ut och sen backa in i samma ruta. Efter en stunds idogt övande klev jag ur bilen för att hon skulle ta större eget ansvar och våga experimentera mer med ratt, gas och broms. Det gick jäääättebra! Jag filmade och skickade henne så hon kunde gå igenom med sig själv på hemvägen.

(null)

(null)

(null)

Vi avslutade med att köra landsvägen till Nykvarn, provade 6:ans växel. Hon fick fortsätta premiärköra genom två rondeller, köra över motorvägen och köra sista biten på gamla riksettan där vi kört de två senaste gångerna. Nu får kunskaperna ligga och mogna några veckor. 

Lämnade dottern i Södertälje Hamn, körde via chopchop och köpte middag. Åt med maken innan han åkte ner till båten för en stunds mek medan jag körde släpkärran med Ragnars extrabur till nästäldsta dottern. Vi hjälptes åt att bära upp den, jag hälsade på alla barnen och åkte hem igen. Om vi räknar bort det yngsta dottern övningskört har jag ändå kört 30 mil idag. Det kostar att ligga på topp!

Ringde upp äldsta barnbarnet, 15 år, som precis kommit hem från Taize med kyrkans ungdomsgrupp. Hon hade lånat sjalar av mig som jag nu fått med mig hem och hon var jättenöjd med resan. Hon berättade om nunnor som kört elsparkscyklar, det tyckte hon var häftigt 🤩

(null)
Första gången jag backar med släp *lite stolt*

Mord i Midsomer med Himmelsk röra (glass) innan sistanaden fick avsluta denna tisdag.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0