21 juni

Foppatofflorna

Bästa fotbeklädnaden

i duggregnet


Allt har sin tid, det finns en tid för allt som sker under himlen: en tid för födelse, en tid för död, en tid att plantera, en tid att rycka upp, en tid att dräpa, en tid att läka, en tid att riva ner, en tid att bygga upp, en tid att gråta, en tid att le, en tid att sörja, en tid att dansa, en tid att kasta stenar, en tid att samla stenar, en tid att ta i famn, en tid att avstå från famntag, en tid att skaffa, en tid att mista, en tid att spara, en tid att kasta, en tid att riva sönder, en tid att sy ihop, en tid att tiga, en tid att tala, en tid att älska, en tid att hata, en tid för krig, en tid för fred. (Predikaren 3:1-8)


I början av varje år skriver jag upp i min almanacka när sopbilen ska komma under året. Den kommer varannan onsdag, med några få undantag. Då kommer den på tisdagen och det sker när det är en storhelg i samma vecka. När jag kom hem igår kom jag på att sopkärlet skulle tömts på tisdagen i denna vecka, men det hade jag förstås missat. När jag låg i sängen imorse och filosoferade hörde jag sopbilen och tusen tankar for genom huvudet. Jo, det är onsdag, nej , jag kan inte springa ut näck, var är morgonrocken… jag sprang upp och såg sopbilen genom köksfönstret. Vad ska jag göra??? Det surrade i både huvud och kropp. Sopbilen åkte. Jag stod kvar handlingsförlamad: JAG MISSLYCKADES! 

(null)

Om detta är en värdetransport så borde väl jag oxå vara värd något?

Jag gick in på toa, stirrade mig i spegeln och slog handen i väggen. Nu räcker det! Det finns en tid för allt! Det finns en tid att oroa sig och vara ledsen, men det finns oxå en tid att ta sig i kragen och bygga upp. Två i min närmaste familj är/har varit allvarligt sjuka och min kropp har reagerat kraftigt av oron. Det duger ett tag, men inte längre. Nu får jag spotta i nävarna och ta tag i saker. Flera steg har jag redan tagit, nu är det dags att fortsätta på inslaget spår!


Jag kokade två ägg, kaffe och gjorde atrosjumpan. Precis när jag skulle gå ut med hundarna ringde min chef och vi hade ett jättebra samtal.


(null)

(null)

(null)
En Amiral med trasig bakdel

(null)
Svingelgräsfjäril 

När jag kom in igen ringde jag och skickade ett par mail, sen åkte jag iväg. Köpte nuggets till lunch, lämnade hundarna på dagis och åkte ner till mamma. Även mamma och jag hade ett jättebra samtal innan vi åkte och hälsade på pappa. Han var ännu lite bättre idag och orkade sitta upp en lång stund medan vi var där.

(null)
Hihihiss-selfie 😄

Körde hem mamma, köpte ännu ett gäng nuggets och mötte upp maken i Solberga en kvart i åtta där vi köpte det mesta av midsommarmaten 🌭 Åt hälften av min nugget-middag när jag väntade på maken och den andra hälften på hemvägen. Vi pratade lite, sen gick han och la sig. Har varit ute och gått sistanaden i en mjukt duggregn och sitter uppe en stund till med stickorna och reflekterar 🧶 

(null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0