Värdetransport

(null)

Jag tycker sopbilen är så rolig! Det brukar stå på den att det är en värdetransport och jag tycker så mycket om det. Det är ett ett viktigt budskap på ett roligt sätt. Sevab menar givetvis återvinning och miljö och det är superbra när praktiska samhällsinstanser gör sin del. Jag tycker att man alltför ofta får höra om hushållens ansvar, men allt kan inte ligga där. Jag sopsorterar och gör spännande maträtter på rester för att minska matsvinnet, men jag kör bil för annars hade jag inte kunnat jobba, alternativet är att flytta in till stan och för att få gångavstånd till allmän-kommunikationerna och göra mig av med hundarna. Nej, där prioriterar jag bilen, men som sagt, jag gör det jag kan och det tror jag de flesta av oss gör. Men hos mig triggar sevabs budskap flera dimensioner, framförallt människovärdet i samhällets olika skikt… mer om det en annan gång.  Idag körde sevab inte med de vanliga bilarna, denna är kanske ny? Jag hoppas verkligen inte att de tar bort sina viktiga dekaler: "detta är inte en sopbil, det är en värdetransport"

Jobbade hemifrån på förmiddagen. Själavård och inläsning av dokument. Före lunch tog jag ut en friskvårdstimme. Tog med mig hundarna och så åkte vi för att leta reda på Kungstornet. Det blev en jättefin promenad i skogen ovanför resecentrum.

(null)

(null)

(null)
Vansinnigt vackert 🤩

(null)
Det blåste på bra uppe i tornet 

Nu fick jag lämna hundarna nedanför för de kunde inte gå upp i tornet då det var gallertrappor och -golv och jag orkade inte bära dem upp när de ändå inte kunde vara däruppe, så jag var inte uppe så länge. Jag kommer definitivt gå tillbaka! Det var så fantastiskt vackert! Och det fanns en massa historia jag ska läsa in mig på!

(null)

(null)
Två små pälsprickar

Köpte McNuggets, lämnade hundarna på dagis och åkte till Nykvarnskyrkan. Det blev en trevlig eftermiddag på Knutpunkten med gott kaffe (som jag bryggt 😄) och en god bakelse från Änglagott ☕️  Ett par damer önskade sig högläsning och jag hittade Barnens Bibel i sakristian, så jag berättade om bilderna på Jona och valfisken i katakomberna i Rom, sen läste jag den berättelsen för dem 🐳 Det blev uppskattat 😃

(null)
Chokladdröm med havssalt 😋 Grymt god 😋 

(null)

Efter att ha plockat undan disken mm åkte jag till Södertälje hamn och hämtade upp dottern. Vi övningskörde ca 1,5 timme. Mest kurvig landsväg i det tilltagande mörkret så hon fick prova på helljus oxå. 

(null)

När jag lämnat tillbaka henne i Södertälje hamn tog jag kurs mot Hedlandet i Mariefred. Där vankades fjärilskurs. Den blev ju inte av i Vuxenskolans regi pga för få deltagare, men läraren har skramlat ihop ett gäng och vi ska ses hemma hos honom några kvällar. Han har hållit på med detta sen han var tonåring vilket blir minst 50 års erfarenhet han gärna delar med sig av 🤩 Nattfjärilar flyger än och till sist visade han oss några han fångat under dagen.

(null)
Poppelspinnare

(null)
Plattfly

Jäsingen vad trött jag är, men vilken bra dag det blev! Hundarna har varit ute och jag kommer sova som Törnrosa 🥱 

(null)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0