Lustprincipen

Städat hela dagen

Luften är mer lättandad

Dimman har lättat


(null)
Vårtbitare på väg

Idag, liksom de flesta dagar de senaste veckorna, skrev jag en lista på morgonen bara för att det är så skönt att bocka av ✅ Det hjälper även mitt fokus. Att skriva listor för fokusets skull ingick i stress-skolan som jag genomförde i våras och det är verkligen ett bra tips. Listorna raderas varje kväll och om något inte gjordes tas det bort eller överförs till nästa dag. Allt är en fråga om prio och är det något jag lärt om mig själv och hemma-projekt (det är stor skillnad på jobb- och studieprojekt) så är det att jag börjar på ett ställe och snart håller jag på överallt 😂 Att greja hemma är mer som meditation och det funkar ju inte om man vill ha nåt färdigt ✅

(null)

Så idag efter morgonsysslorna satte jag igång. ArtosGympa, sen satte jag mig in i valberedningens uppgift, valde bort Ugglebo och började med vardagsrummet. Huset har blivit en katastrof under denna jobbiga vår och sommar. Först nu säger både kropp och själ att det får vara nog.

(null)

Jag började med "djurens hörna" (översta bilden). Jag rensade förvaringen och fick in djurens storförpackningar mat i den. Sen röjde jag ovanpå Ragnars bur som blivit nån sorts permanentad akutförvaring och hittade två böcker jag letat efter. Mindes i samma stund jag såg dem att jag lagt den där, men mindes inte varför. Troligen plockat undan inför ett barnbarnsbesök. Denna hörna, den osynligaste delen av vardagsrummet tog 3 timmar! Det har blivit viktigt för mig att klocka den här typen av uppgifter för jag tror alltid att städa sånt inte tar nån tid…

(null)

Sen tog jag lunchrast!

Blommorna på bild två tog nästan två timmar de oxå. Jag trodde på riktigt att jag skulle hinna hela vardagsrummet, det är så svårt att förlika sig med att plocka, damma, sortera osv tar sån tid, och flyttar man blommor från ett fönster till ett annat duschar jag dem och plockar blad, kanske planterar om nån, sen måste en påse till soptunnan eller ett lass till boden… det tar TID, men jag vill ha det ordentligt gjort.

(null)

Jag hann hälften av det jag tänkt, gav upp en stund före maken kom hem och vilade. Lagade fläskfilé i svampsås där jag använde grå kantareller med inslag av svart trumpetsvamp. Det var gott.

(null)

Lugn kväll vid Tvn med virkningen i knät.

(null)
Nu är snart maj klar oxå…


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0