VĂ€rldsmalariadagen 🩟

Det Ă€r egentligen inte alls mĂ€rkligt att det finns sĂ„ mĂ„nga ingĂ„ngar till sorgen. Pappa levde ett lĂ„ngt och innehĂ„llsrikt liv. Bland annat som missionĂ€rsbarn i Kongo. DĂ€r fick han malaria. Jag sĂ„g honom malariasjuk nĂ„gra gĂ„nger under uppvĂ€xten, för malaria ligger kvar latent i kroppen och kan blossa upp vid andra infektioner. Han fick inte heller ge blod pga detta đŸ©ž Kombon med messet frĂ„n blodcentralen igĂ„r och att det Ă€r vĂ€rldsmalariadagen idag blev en sĂ„n ingĂ„ng 💧 Men det Ă€r bara att lĂ„ta tĂ„rarna ta plats. Jag vill inte vara utan sorgen heller. 

(null)

Samtidigt pÄgÄr livet. Haren kom pÄ frukost vid sextiden och strax efter ett stort gÀng smÄfÄglar.

Herrar och siskor

Frukosten Àr serverad

vid fÄgelbordet



Vi blev fem pÄ morgonbönen och alla stannade kvar och pratade om identitet och sociala medier en stund. Andakten handlade om det.

(null)

DĂ€refter planerade vi en mini-retreat för finska gruppen, sen jag Ă„kte ivĂ€g för att hĂ€mta lite material skĂ€nkt till Knutpunkten. DĂ„ hĂ€nde det! Jag lyckades backa pĂ„ en bil, för första gĂ„ngen i mitt 35-Ă„riga körkortsliv har jag skadat en annan bil! Hittade ingen penna men skrev med kajal pĂ„ en papperslapp sĂ„ hen kan fĂ„ tag i mig. Bara en sĂ„n sak, att inte ens ha en penna i bilen utan skriva med smink 🙄 Efter det var jag rĂ€tt blockerad för tĂ€nk sĂ„ fort det kan gĂ„. Bilen smĂ€lte fĂ€rgmĂ€ssigt sĂ„ vĂ€l in i den bakomliggande hĂ€cken att den inte syntes
 men jag Ă„kte Ă€ndĂ„ köpte thai i Saltskog, Ă„kte tillbaka till jobbet och Ă„t lunch, jobbade lite administrativt innan jag körde upp till Nykvarnskyrkan och tog ett samtal.

(null)

Sen bar det av igen. HĂ€mtade mamma, vi Ă„t pĂ„ grillen och fortsatte till Gnesta. IkvĂ€ll deltog vi i Stilla Stund, en vĂ€gledd retreat i Frustuna kyrka. Efter att ha sjungit en psalm lĂ„g pĂ„ madrasser framme i koret och bara lyssnade. Först avslappning, sen sjöng hon finstĂ€mmiga melodier till ett indiskt instrument, shruti, en mĂ€rklig liten lĂ„da đŸ—ƒïž Intressant och rogivande upplevelse. 

(null)  
(null)  
(null)

Efter en timme var vi klara och Äkte hem igen. Mamma och jag har tittat pÄ nyheterna och nu ligger jag nerbÀddad i hennes soffa.

đŸ„±





Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0