Mötisdag

Trots att jag somnade vid Tvn igår, eller kanske just därför, vaknade jag vid två-tiden och kunde inte somna om. Tog till mitt vanliga knep, för det är inte första gången det händer, och försökte att bara slappna av. Men fyra timmar är fasligt långa när man bara ligger och blundar. Maken smög upp vid fem, när han åkt gick jag upp och duschade svalt i hopp om att kvickna till.

(null)

Tisdagar är våra Mötesdagar och idag har vi mötts. Men innan vi mötade, efter andakten och morgonfikat, blev jag firad. Jag hade ju ingen aning om att/hur man uppvaktar sina arbetskamrater. En gång har jag varit med och sjungit och ätit tårta i Nykvarnskyrkan, men då var det för dem som fyllt det kvartalet (?) eller nåt. Det fanns inte i min tankevärld förra tisdagen att min jämna födelsedag kanske skulle firas. Jag har aldrig fyllt jämt på en arbetsplats. När jag fyllde 10 gick jag i mellanstadiet, 20 var jag höggravid med min första, 30 var jag mammaledig med min fjärde, 40 var jag i sluttampen av socionom/diakonstudierna, 50 hade vi precis flyttat hit och jag var mellan jobb… Imorse sjöngs det och jag fick presenter 🎁 Jag blev överraskad, rörd och glad.

(null)
"Nån" hade verkligen tänkt till och jag fick otroligt personliga presenter. Ett hopvikbart kort/låda med fjärilar på och fyllt med skumsvampar illustrerade mina olika intressen. Ett änglaljus symboliserade den ängel jag är för en del (😇) och ljuset det faktum att jag räknar ljusets återkomst i minuter under vintern, idag +3 timmar och 36 minuter. Till sist en bok som ska bli spännande att läsa. 

Dagen fortsatte med personalmöte och undervisning i vårt bokningssystem plus tidrapporteringen. Efter lunch möte i diakonin. 

(null)

Till sist fick jag tid att lite i hasten förbereda morgondagens samtalsgrupp. Hade inte nåtts av informationen att min kollega hade semester och hade därmed inte heller en aning om att jag skulle förbereda samtalsunderlag för eftermiddagen. Kilade upp till husmor innan jag åkte hem för att få lära mig kaffemaskin och veta var allt jag behöver finns. Nu har jag lärt mig det oxå 😇

Maken köpte koldolmar för att underlätta middagen… och "som vanligt" har han skickat mig i säng. Hoppas jag får sova gott inatt 💤 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0