Ännu ett julfirande

Igår låg jag i sängen och läste nästan hela dagen. Jag har två svenska favoritdeckarförfattare och det är Läckberg och Marklund, och jag trodde jag läst alla deras böcker, men när jag nu läste Lejontämjaren så insåg jag att jag måste ha missat någon av Läckbergs! Alla böcker är ju fristående, men samtidigt så följer man ju personerna i Erica Falcks närhet och där märkte jag att jag missat en bok för en av konstaplarna i Fjällbacka har förlorat sin hustru... eller kan jag ha missat två böcker? Jag får leta mig tillbaka och börja köpa den föregående boken. De flesta har jag nerpackade i nån kartong i svärmors garage och ett par har jag lånat... så jag får helt enkelt knalla iväg till biblioteket eller bokhandeln och börja köpa böckerna en i taget bakåt så jag hittar den/de som fattas mig. Mojkade mig upp ur min halvliggande ställning endast för hundpromenader, middag och när jag till sist la jag igen boken var det för att se Åbergs En segelsällskapsresa.
 
                            
 
En författarduo som jag är galen i är Roslund & Hellström. Deras senaste bok "Två soldater" sträckläste jag i princip. Deras böcker innehåller ju en hel del riktigt och sant material vilket ger böckerna en svårsmält dimension.
 
Idag har jag roat mig på annat sätt. Monica och Arto hade bjudit in till fika. För andra gången hade de Artos dotter hos sig i Stockholm. Jag har träffat henne endast en gång tidigare och det var för ett år sen när jag skjutsade Monica och Arto till Karlstad. Det är där de brukar träffa henne varannan helg, men nu är hon här en hel vecka. Vi hade med oss hennes julklappar och hon blev jätteglad för dem, Play-Doo-lera och en skelettklänning, det hade hon själv skrivit på önskelistan!
 
 
De andra barnbarnen har redan fått sina julklappar förstås. Justin önskade sig Darth Vader-sängkläder, Jennifer en älva som blinkar och flyger, Thyra och Ängla fick presentkort på bio och Meija ville ha nappar och leksaksbilar... och det har de fått.
 
 
Det var fullt av folk i Monica och Artos lilla lägenhet. Linnéas tre flickor var där, samt Monica och Linnéas yngsta syster som är jämngammal med Linnéas barn, och de levde härlig rövare... och så alla vuxna på det.
 
Barnen får hjälpas åt att öppna paketen till Monica och Artos bäbis i magen
 
 
Efter ett par timmar gjorde vi oss klara att åka men då blev vi inbjudna till Linnéa på tacos vilket vi tackade ja till så vi åkte dit och fick middag.
 
 
Nu har Janne och jag sett ett program till om Björn Skifs, denna gång om sommarturnén 2014. Bamse är helt slut efter alla äventyr. Janne har lagt sig, han ska upp i ottan. Jag ska ta ut Bamse nu för jag ska också upp och jobba imorgon.
 
Tack för idag, ännu en av världens härligaste dagar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0