Tröttare än vanligt?

Min chef skrev i ett mail för ett par dagar sen (och mailet handlade om nåt helt annat) att flera berättade att de var tröttare än vanligt i oktober och hon ville att vi skulle vara rädda om oss. Det var verkligen en tröst för mig som nästan blivit orolig över min extrema trötthet. Jag menar, maken sover normalt mellan kl 21-05 och jag mellan 22-06… och samtidigt som jag skriver detta inser jag att jag faktiskt slarvar! Men att somna vid Tvn redan före kl 20.00 ett par gånger i veckan är läskigt när jag bara för ett halvår sen kunde sitta uppe till 02.00  och handarbeta, men då kunde jag å andra sidan sova till 11.00 utan problem. 

(null)

Nu ska jag försöka att inte dra några högre växlar på detta, utan stillsamt inse att det är höst, det är mestadels grått ute, jag har börjat jobba heltid på en ny arbetsplats efter ett års ledighet och vi växlar upp efter pandemin.  Jag är oftast pigg på jobbet, men efter middagen är det svårt att hålla ögonen öppna. 

Idag valde jag att jobba halvdag hemifrån. Jag jobbar på söndag och det brukar bara bli 4-5 timmar. Det betyder att jag behöver jobba över ett par timmar i veckorna för att få ihop mina 40 timmar och det känns tufft just nu. Jag tänker prova om det blir lättare att jobba fyra hel- och två halvdagar de veckor jag jobbar på söndagen istället för 8,5-9 timmar på vardagarna. Idag blev det iallafall väldigt bra för jag fick även tid för reflektion kring både detta med arbetstid, trötthet och de gruppverksamheter jag/vi nu har i pipeline. 

Strax före 12 stängde jag av telefonen för helgen och åkte till tandläkaren 🦷 Fick godkänt och lite tandsten bortslipat 🦷 Fick oxå valet att ta bort en visdomstand nu… eller sen… Funderade lite och bokade tid för detta hemska 🦷 för blir det inte nu så kommer det snart nog ändå… Lika bra att få det gjort. Bokade in en fredag om ett par veckor så jag kan grina illa över den helgen 🤪

(null)

När jag kom hem messade jag grannen och vi bestämde att gå ut och plocka svamp efter lunch.

(null)

Vi hittade svamp, både bak hennes hus och lite senare tog vi bilen ner till sandtaget där jag hittade svamp tidigare, i september. Med fulla korgar tog vi oss hem. Hon skulle göra soppa och jag kållåda.

(null)

(null)

(null)

Jag rensade en tredjedel av svampen och ställde ut resten. En tredjedel rensad svamp åkte ner i kållådan och resten förvälldes. Jag brukar torka all min svamp, men vardagsrummet är nyligen städat och kompostgaller samt myggnät (= vår svamptork) bortplockat så även resten av svampen förvälls nog och hamnar nog i frysen. Omväxling förnöjer‼️Och jag trodde svampsäsongen var slut.

(null)

(null)

(null)
Märklig stock…

När vi ätit var badvattnet klart så maken och jag kröp i nån dryg timme. Nu har hundarna varit ute sistanaden, maken drar timmerstockar och jag… bör göra honom sällskap 🪵 
🍄 Godnatt världen 🪵

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0