Konfa och Mors Dag

Idag har jag varit på konfirmation. Mitt äldsta barnbarn konfirmerades i Hillsong church, Märsta.

(null)
Mormor och konfirmanden Ängla ❤️

(null)

(null)
Det var inte en sån där konfirmation jag var van vid. De fick hämta ett diplom på scenen under applåder. 

Medryckande lovsång och alla kvinnor/flickor fick en ros eftersom det var Mors Dag. Jag reagerade ändå lite på att barn och ungdomar inte har nån plats i gudstjänsten… och jag var inte alls överens med predikantens utvikning om hur att det var mycket viktigare att ge än att tänka på sig själv. Visst är generositet viktigt, men varför skulle omtanke om sig själv vara mot Guds vilja? Varför skulle ett ekonomiskt tänkande kring sin privatekonomi förhindra spridandet av Guds rike och hindra människor att komma till tro? Jo, för man ska ge även om man inget har, när man ger kommer pengarna till dig "and you prosper". Och varför i hela friden är nostalgi farligt? Jo för det hindrar en att se framåt… bullshit! Det kändes som han predikade framgångsteologi för en rik och självgod medelklass som kan betala för nästa "campus". Sen duger det inte att böja huvudet och be, du måste sträcka upp dina händer och visa Gud med din kropp, för först då blir det på riktigt. Allt detta på temat Miracle May. Han skulle säkert anklaga mig för att vara förstockad eller nåt om vi kommit till tals, men det hela gav mig känslan av amerikansk show där människor utspridda i publiken skrattade, hummade medhåll och applåderade på rätt ställen. När jag var där på Änglas dop var känslan en helt annan, men då predikade en svensk pastor. 

(null)
Casey Treat från Seattle 

Vi fikade och tog kort vid en vägg där de fixat för fotografering för Mothers Day, sen åkte vi hem var och en till sitt.
 
(null)
Tre generationer kvinnor på Mors Dag

Satt i solen en stund och ringde min egen mamma. Blev gratulerad av alla mina barn och svärdotter. Värmde rester och pratade med maken en stund innan jag gav mig av till vårens sista knyppling. Satt kvar en halvtimme extra så en elev blev klar med sin bildknyppling hon jobbat med hela terminen. Hon var glad och jag kände mig så himla nöjd! Det är härligt att se hur mina fina elever utvecklar sin knyppling 📍

Och så blev klockan gör mycket igen 🕚 Dax för en djupdykning i sänghalmen! Och träningsvärk har jag i varenda gevärhållarmuskel! Och blåmärke efter kolven. Vart ska detta landa?

(null)


Mörkret
sänker sig sent om kvällen 
i maj

🍃🌸🍃 Godnatt världen 🍃🌸🍃




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0