Stagnation

Vaknade halv fem imorse och kunde inte somna om 🕟 Tankarna snurrade kring två drömmar och ett ord som dök upp i huvudet: stagnation. Drömmarna jag drömt kanske hakade i ordet, jag vet inte… men i första drömmen var jag jättekissnödig och hittade ingen toalett. Plötsligt befann jag mig i huset där vi bodde när jag var ung, satte mig på köksstolen med röd dyna, såna som vi har idag, och kissade på den, sen skyndade jag mig att tvätta den under rinnande vatten i vasken. I den andra drömmen hade jag hyrt ut en stor glasveranda i sektioner. De klagade på att det var grusigt på golvet och ostädat, så jag la mig på knä och skurade de olika sektionerna med en disktrasa. Det var fortfarande grus kvar, men i fuktränderna efter trasan hade det nu oxå fastnat hundhår - Rambos korta svarta hår. 

Drömmarna kan nog delvis förklaras med att jag pratat med två personer på sistone om alla onödiga ansträngningar man gjort i livet. Nja, inget är väl onödigt i sig, för all lärdom är enligt min mening av godo, men om jag tittar på mina högskoleutbildningar och -poäng så trodde jag nog att jag skulle haft nån nytta av dem. Nytta i bemärkelsen karriär, lön osv. Jag har stickat en bok som nu ska skickas hem till mig från förlaget då jag inte vill betala tusentals kronor för lagerhållning… Min bod - Ugglebo - som skulle bli min fristad är fortfarande ett hem för kartonger. Jag har fyllt 60 år och är definitivt på dö-sidan av livet. Livet där flödet i både kroppen och utrymmet runt omkring mig stagnerat.

(null)

Halv sex började jag skriva ner mina tankar och tio i gick jag upp och duschade. Jag har ju lösningarna i min hand men jag utför dem inte. Energin har stagnerat.

Makens klocka ringde sju. Han var ledig idag och skulle jobba med båten. Vi stod båda och tittade på rågeten en stund. Så fin 🦌

(null)

Och småfåglarna!

(null)
Bergfink i mängd, grönsiska och en steglits i flykt 

Maken åkte, jag gick ut med hundarna och åkte till VC. För första gången var jag otrevlig! Jag hade rört ihop lite keso, kvarg, valnötter och blåbär i en burk för jag visste inte om jag skulle vara fastande vid provtagningen och jag skulle träffa stress-terapeuten efteråt. Jag frågade om jag kunde ställa min burk på skrivbordet men hon sa att jag fick ställa den på golvet. Förmodligen såg hon inte vad det var, men jag slängde jackan på golvet och la burken på den för jag ville inte ställa min frukost på golvet där säkert 25 människor gått med sina uteskor. "Jamen jackan kan du ju hänga upp, och jag behöver ha min stol där", säger hon. Jag reste mig och sparkade undan jackan med foten. Sa inget. Vägrade ögonkontakt. Bara sååå trött på att lisma och vara trevlig. Hon tog fem rör 🩸 utan att yppa ett ord, sen sa hon hejdå. Jag gick.

(null)

Började äta min frukost i väntrummet. På krigsstigen! Nåde den som försöker hindra mig 👿 Fick samtalet jag väntat på. Inga cancerceller i knölen de hittade i dotterns bröst 😅

Uppskattade inte mötet med stressterapeuten. Hon har rätt och jag vill inte höra det, inte eller göra som hon säger ☠️ Att man ska göra det så svårt för sig⁉️ Bokade en ny tid bara för att jag tror att jag behöver det, för jag vill inte gå dit alls 🥴

(null)

Började koka högrevsgryta och gick ut med hundarna igen. Båda höfterna hakade upp sig och jag hade så ont. Tog värktabletter när jag kom hem och somnade i fåtöljen med Tvn på. Ute sken solen och det sket jag fullkomligt i❗️

(null)

Jag sov mer eller mindre till det var dax för nästa promenad. Då tog jag nya värktabletter, sen åt jag middag, öppnade balkongdörren, bäddade ner mig i filten och slöglodde på ett avsnitt av Morden i Midsomer jag redan sett. Röja badrumsskåpen, byta gardiner i sovrum och kök samt städa köksbordet blev det inget av.

Klockan åtta kopplade jag upp mig på ett lärarmöte på zoom inför knyppelkurserna i Vadstena i sommar. Det blev bra. Kom tillbaka till verkligheten även om det inte finns en gnutta lust i nuläget.

(null)

Jag kan inte fatta att det varit så skönt att ge efter för att vara supergrinig idag. Jag behövde verkligen få vara arg, sur och elak!

😈



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0