Seize the day

Vi sov till vi vaknade, sen lät vi dagen börja. Maken tog morgonpromenaden och efter frukost la vi oss på sängen och pratade en stund. Det känns inte som vi har så mycket tid för och med varandra, om det inte är semester, så dessa oplanerade dagar blir så oerhört viktiga. Det har hänt rätt mycket hittills i år som i synnerhet har påverkat mig och tagit på krafterna. Jag ska framgent försöka tänka klokt och göra vettiga val, skippa "måste" och i större utsträckning fånga dagen. Vi har varit tillsammans i närmare 35 år, gifta i över 30 och verkligen i nöd och lust. Man vet inte hur lång tid man har kvar, i synnerhet inte när man stressar sig igenom tillvaron.

På förmiddagen återbudade jag knyppelkursen eftersom vare sig snuva eller hosta har gett sig. Jag tror inte att jag smittar längre, men det känns inte fräscht att hänga över axlarna på mina elever och snörvla. Maken åkte och handlade medan jag började göra högrevsgryta av kött vi tog ur frysen igårkväll. Den kommer räcka till flera måltider under veckan. 

(null)
Högrev, bacon, gul lök, vitlök, purjolök, palsternacka, morot, broccoli, grönkål skogschampinjon, majs, persilja 
🌿🌽🥕🧄🥩🥦🥓🧅🥬 

Samtidigt beställde jag bord på Pinchos i Eskilstuna. Jag har varit två gånger på  Pinchos med min äldsta och hennes döttrar och tänkt att det här kanske maken skulle uppskatta. Det är ju lite tapas-stuk och det gillar vi båda. Nu påminde han mig om att jag berättat att jag hade en födelsedagsdessert att casha in.

(null)

Efter en lugn trevlig eftermiddag gav vi oss av till Eskilstuna och blev så besvikna. Första missen var min. Man beställer allt via en app och jag hade av nån anledning hamnat på restaurangen i Enköping så beställningen togs tackochlov inte emot. Jag fick hjälp att ändra och beställningen låg kvar så jag skickade den, men efter 20 minuter kom bara fyra av sex rätter, tre av dem var mina. Vi tänkte först att makens två andra kommer väl snart, men inget hände. Då kollade jag beställningen och då visade det sig att hans två rätter bara försvunnit, antagligen för att de inte fanns på menyn i Eskilstuna. Efter lite övertalning beställde han två nya. Planksteken som var så god där jag ätit med barnbarnen i december var pytteliten och ljummen här. Det som skulle bli en kul grej blev inte rolig nånstans.

(null)

(null)
(null)
Tostadan var god, planksteken obefintlig och pastan ljummen

(null)
Visst är alla rätter små, men skillnaden på planksteken är ändå betydande. Den vi fick idag var knappt en fjärdedel av den jag fick på en annan Pinchos i december 

Jag ville gå utan efterrätt men maken tyckte absolut att jag kunde casha in min födeledagsdessert så jag gjorde det. Den var god, jag blev grattad och hon trodde inte jag var så gammal som 60 år 😉 Även om matäventyret blev en besvikelse så var personalen väldigt trevlig. Vi kommer inte gå tillbaka till Pinchos i Eskilstuna för jag vet att det finns betydligt bättre Pinchos i andra städer.

(null)
Glass, grädde och maräng på sockerkaka 

Maken tog en kissenad med hundarna, sen blev det en timme i badtunnan. Det var jätteskönt. Jag fastnade vid ett avsnitt av Morden i Midsomer när maken gick och la sig. Hann ytterligare en bit på stjärten 🧜🏼‍♀️ Jag tror dock att jag kommer föreslå dottern, som är längre än mig, att maska på och sticka på kanske 20cm i överkant. Jag har följt mönstret, men tycker ändå att den känns kort för en 1.80cm vuxen kvinna.

(null)
(null)
Barnens jungfrustjärtar

Jag kom ut på kvällsnaden vid 23.30. När jag kom tillbaka till vårt hus hörde vi höga skrik bortåt stallet. Hundarna blev som tokiga och jag försökte få tyst på dem. Först trodde jag att det var kattslagsmål, men ju mer djuren skrek misstänker jag att det var harar 🐇 Varför skriker haren? Slåss de om honor eller var de jagade av räven? Jag tog in hundarna men stannade kvar ute och lyssnade. Hur lång tid tar räven på sig att slakta en hare? Det måste varit en kamp harar emellan…eller? När det äntligen blev tyst började ett rådjur skälla i andra riktningen. Det kanske var en räv på jakt ändå? 

Så fångade vi den här söndagen. Det hände bra saker och mindre bra saker. Imorgon är jag ledig, har inget planerat, mår rätt bra så jag ämnar fånga måndagen själv.

❤️



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0