Ärenderejs

(null)
Det har varit mycket snö länge nu

Jag brukar alltid behöva gå upp på nätterna och då kan jag inte låta bli att lysa med ficklampan för att kika på hararna 🐇 Oftast sitter en eller två under fågelmataren, igårnatt såg jag tre 🐇 Maken såg fem springa ifrån vår tomt när han kom hem sent en kväll för några veckor sen så det är ett gäng som håller till i krokarna 🐇 För mig har det blivit en självklarhet att hälla ut fågelfrö från fågelmataren när jag kommer hem från kvällspromenaden så även hararna får i sig lite feta frön i kylan 🐇

(null)
Blev en rätt ok bild genom fönsterrutan på långt håll med ficklampan som ljuskälla 🔦 De bryr sig inte om att jag lyser på dem, men rörelser och ljud gillar de inte.

Vaknade en halvtimme före väckarklockan, gick upp och tvättade håret. Kröp ner igen och ställde om klockan till 7.15 ⏰ 

(null)

Klockan nio gick jag in på gymmet där jag hade en tid bokad hos fysioterapeuten sen över en månad tillbaka. VCs fysioterapeut gick inte att få tag i och Friskis & Svettis har inte ens svarat. På Balanze hade de ett externt bokningssystem så där gick det åtminstone att boka, om långt fram i tiden, men det spelar ju mindre roll bara man får en tid! Jag fick berätta, stå på ett ben och sen på det andra. Så fick jag ligga på britsen medan hon  gjorde en undersökning. Högerbenet är felställt från knät, hon trodde absolut på artros och skickar mig på röntgen. Det kan ta ett tag, men nu är det på g iallafall.

(null)
Såg redan på bilderna från provpromenaden inför Emmausvandring 2022 att benet är snett från knät. Tillochmed mamma reagerade när vi såg vår egen spegelbild i glasdörrarna när vi besökte pappa på lasarettet i somras. 

Nu får jag bestämma mig för om jag vill vänta på röntgen och röntgensvaren eller kontakta VC och fordra en utredning om psoriasisartrit parallellt oxå. Hursomhelst ska vi ses igen om några veckor och arbeta oss uppåt i kroppen och gå igenom ländrygg, bröstrygg, nacke och händer för att se om det går att göra något åt smärtan där. Till dess har jag fått några rörelser, enklare än JointAcademys, för att försöka smörja upp lederna och göra dem rörligare. Det är fanimej inte roligt när krämporna smyger sig på! Jag trodde aldrig för 25 år sen att jag skulle få några krämpor. Jag tränade, mådde bra och hade värden och kondition som en elitgymnast.

Uppmuntrad över att ha blivit tagen på allvar körde jag bort till Präntaren. Först tog jag ut 1g Paracetamol som jag har på recept. Sen fortsatte jag till optikern. Satt och väntade en stund på att få boka tid, men gick sen in online och kunde boka där. När killen ett par minuter senare frågade hur han kunde hjälpa mig sa jag att "jag bokade precis en tid online, om 10 minuter". Jag fick följa med direkt. 

(null)

Ögonbottnarna var friska och trycket bra 🙏 Trycket kollades flera ggr i olika maskiner eftersom både mamma och moster har glaukom. Eftersom åldern tar ut sin rätt beställde jag två par progressiva glasögon plus ett par läsglasögon. Fram till nu har jag sett som en hök på långt håll, nu börjar det bli lite suddigt…

(null)
Det är lätt att bränna pengar hos optikern, 7000pix på 30 minuter‼️Men nu hoppas jag att slippa svidande ansträngda ögon 🥸 Om inte jag tar mig på allvar, hur kan jag tro att nån annan gör det?

Handelsbanken öppnade först kl 12 så fixa blippen på mitt kort, som slutade funka på flyget från Rom i oktober, får jag göra en annan dag 💳  Jag fortsatte till Willys i Solberga som hade extrapris på högrev. Köpte med mig tre klumpar på dryga kilot, morötter, champinjoner och broccoli 🥩🥕🥦  Smet in på leksaksaffären vägg i vägg och köpte två födelsedagspresenter. En till Wille som fyllde år i förrgår och en till Ella som fyller om två veckor 🎁 🎁 

(null)

Ute hade snöstormen tagit fart och det gick sakta hem ❄️🚙💨 Fastnade bakom en kabelbil två hus från oss. Efter en stund kom ena killen och pratade med mig, det skulle bara ta några minuter till. "Jag ser att ni har fullt upp", sa jag, "ta det lugnt". Det var lite kul att se på. 

(null)

När jag sen svängt in på vår tomt och såg att soptunnan tömts (värdetransporten kommer varannan onsdag) så försökte jag släpa den oxå så den kom ur vägen för fallande kablar, med matkassen i ena handen och sopkärlet i andra, genom all snö som fallit sen jag åkte. Då kom kabelkillen pulsande genom snön och sa att "det där hjälper jag dig med". Gulleplutt 🥰

Sen stod jag och kikade nyfiket när kablarna över vår tomt föll.

(null) Fiberkabeln får hänga kvar. Vad de andra två var vet jag inte…

Visserligen var det dags för vovvenad, men med kablar över gräsmattan och önskan om en välkokt högrevsgryta fick det vänta. Hundarna verkade inte ha bråttom utan låg och slaggade i varsin puff.

(null)

Resten av eftermiddagen har jag tatt de lugnt. Igårkväll beställde jag både glukosamin för lederna och recleanse för levern i ett försök att återta hälsan. Nu hoppas jag att det blir andra bullar.

Maken har skickat mig i säng. Trodde jag skulle palla del 2 i NCIS.

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0