Recept bananbröd
Har letat som 17 efter bananbrödet jag gjorde flera ggr i våras. Nu tänker jag inte tappa bort det igen!
- 100 gram rumsvarmt (eller smält) smör
- 2,5 dl strösocker
- 4 dl mjöl
- 1 msk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 5 st mogna bananer
- 2 st ägg
- 2,5 dl valnötter
- 1. Sätt ugnen på 175 grader.
- 2. Blanda smör och socker i en bunke.
- 3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan bunke. Häll i smörblandningen och blanda ihop.
- 4. Tillsätt mosad banan, ägg och nötter och blanda ihop till en smet.
- 5. Häll smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Om bananbrödet får för mycket färg kan du täcka över formen med aluminiumfolie.
- 6. Ta ut formen och lossa brödet från kanterna med en kniv medan det fortfarande är varmt. Låt bananbrödet svalna med en handduk över.
Recept:
Sofia Eriksson
Sofia Eriksson
Kommentarer
Trackback