Recept bananbröd

Har letat som 17 efter bananbrödet jag gjorde flera ggr i våras. Nu tänker jag inte tappa bort det igen!
 
https://www.tasteline.com/recept/bananbrod/

(null)

  • 100 gram rumsvarmt (eller smält) smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 4 dl mjöl
  • 1 msk bikarbonat 
  • 0,5 tsk salt
  • 5 st mogna bananer
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl valnötter

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  • 2. Blanda smör och socker i en bunke.
  • 3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan bunke. Häll i smörblandningen och blanda ihop.
  • 4. Tillsätt mosad banan, ägg och nötter och blanda ihop till en smet.
  • 5. Häll smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Om bananbrödet får för mycket färg kan du täcka över formen med aluminiumfolie.
  • 6. Ta ut formen och lossa brödet från kanterna med en kniv medan det fortfarande är varmt. Låt bananbrödet svalna med en handduk över.
Recept:
Sofia Eriksson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0