NĂ€r det blommar i betongen 🌾

Det blev en förhÄllandevis lugn dag idag. Var pÄ jobbet strax efter Ätta för att ta emot en kollega. Fick ta emot ett spontanbesök dessförinnan. Sen lite admin, telefonlappar och göra instruktion för mÄlning av iotakors till pÄ söndag. Kvart i tio började herrarna dyka upp. Vi blev sju pers idag sÄ vi klÀmde in oss i vÄr eldrivna kyrkbuss och Äkte till Hammarby sjöstad dÀr vi parkerade utanför Lumafabriken.
 
 
DÀr blev vi uppmötta av Sjöstadsguiden Inger som gav oss en timslÄng guidad visning av Lumafabriken. Det var superbra!
 
Bilder uppifrÄn tornet som ursprungligen anvÀndes för att testa lamporna i. Glastornet syntes vida över Stockholm. Numera konferenslokalen Volt med vidunderlig utsikt.
 
Wolfram bröts i delar av Afrika och Sverige. Den anvÀndes som glödtrÄd. Unga flickors flinka fingrsr ansÄgs lÀmpliga för att forma dessa wolframtrÄdar pÄ bÀsta sÀtt.
 
Sen Ät vi god lunch tillsammans pÄ Eatery i bottenplanet. En bra avslutning pÄ en bra termin tycker jag! NÀsta Är har vi bokat in fyra trÀffar!
 
Åkte tillbaka till jobbet en dryg timme, la bland annat sista handen vid foldern om VĂ€ttern runt-resan vi ska göra nĂ€sta vecka, sen drog jag. Jag verkligen ville hĂ€mta min bestĂ€llda lack tull ikonerna samt trĂ„d och kantband till bĂ„tgardinerna. Imorgon fĂ„r jag Ă„terigen hjĂ€lp av min kompis och blir inte det av dĂ„ sĂ„ blir det vĂ€l inga gardiner i sommar heller!
 
 
Fick tag i det jag sökte plus lite annat, bland annat knappar, vilket inspirerade mig till att ta ett nytt nappatag med handlovsvÀrmarna med ugglor som jag hÄller pÄ att sticka av alpackan Barillos pÀls.
 
 
Knapparna blir perfekta ögon pÄ ugglan jag stickat in som mönster. Skulle vara kul att ha dem med mig nÀr jag ska trÀffa Barillo igen om ett par veckor. Vi fÄr se vad jag mÀktar med.
 
Nu ska det bli riktigt skönt att sova iallafall! 
 
NÀr jag var ung sa vi att vi bodde i betongen, idag kallas det orten. Jag Àlskar nÀr det blommar i orten men det lÄter frÀsigare nÀr betongen blommar. Godnatt vÀrlden!

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0