Mangokyckling
2 vitlöksklyftor
1 tsk malen ingefära
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
1,5 tsk salt
2 tsk garam masala (se recept nedan)
2 msk tomatpuré
1 dl grädde
2 dl créme fraîches eller matlagningsyoghurt
200gr fryst eller färsk mango i tärningar
Smör
En kruka färsk koriander eller malen efter smak
Skär kycklingen i bitar
Hacka och fräs vitlöken i smör med tomatpuré och kryddor (vänta med koriandern)
Salta kycklingen och låt den fräsa med i kryddblandningen några minuter
Tillsätt grädde och créme fraîches/yoghurt och låt sjuda 5-10 min.
Tillsätt mango och låt sjuda ca 2 min
Garnera med färsk koriander eller krydda efter smak med malen.
Garam masala
- 1 msk spiskummin
- 1 msk svartpeppar
- 1 msk kardemumma
- 1 msk muskotnöt
- 1 msk kanel
- 0.5 msk kryddnejlika
- https://www.aftonbladet.se/matdryck/a/e1Qwn9/garam-masala--sa-gor-du-din-egen-blandning
Kommentarer
Trackback