Fred dag

Pictures of my girls! Everyone except Esmeralda (my Greek turtle).

          
           Nybadade Solero och Blue Moon


Drutten och Tova .........                          och  Bagheera

Flickorna njuter av sina nystädade hem....eller jag ska kanske numera benämna dem "gamla damer" för de har alla ett antal år på nacken. Marsvin blir normalt mellan 5-7 år och Drutten är redan 6 år medan Bagheera och Tova är dryga 5 år. Solero är äldst och Blue Moon nåt år yngre. Agapornis har en livslängd på ca 10 år och jag minns inte riktigt när vi skaffade aggorna, men de har åtminstone nått medelåldern! Vi hade dem före marsvinen iaf!

Sköldpaddor och stora papegojor blir äldre. Esmeralda, Kautchuk och Ragnar kommer alla överleva mig om vi följer statistiken. Paddisarna lever 60-75 år, likaså dvärgaror. Emeralda är äldst och hon kom till oss 1998 vilket gör att hon blir 60 år när jag beräknas vara över 90 år, tror jag. Kautchuk fick jag som pytteliten bebis 2002 och Ragnar är kläckt på midsommarafton 2008. En hel del djur på ålderdomshemmet allstå ;O)

Bilderna tog jag imorse. Det kändes extra skönt att pyssla om dem idag när hela rummet var rent, samvetet likaså! Det är ju lite trångt därinne och grejerna har en benägenhet att bara samlas på hög. Burarna är alltid shyssta, men spån, hö, mat och leksaker kan hamna lite varstans. Nu är det utrensat och sorterat!

Åkte till jobbet och var där före 9.00. Skrev schema och pratade en del med min rumskompis. Halv tolv var jag hos kiropraktorn som knäckte både här och där och sa sen att det räckte med att jag kom nån gång i halvåret för att underhålla. Alla låsningar är borta, jag har läkts otroligt väl. Jag blev jätteglad och tolkar det som att värken är muskulär och att jag nu kan börja träna lite mer effektivt i en lugn upptrappning. Efter det 45 minuters terapi och efter det mötte jag Linnéa med sina fina flickor i Skanstull. Monica, Linnéa och Rebekka fixade tacos som vi  alla åt med god aptit.

     

Nu har jag landat på Sanda och tillbringar helgen här med Ragnar. Hoppas kunna besöka Grisen nåt, i övrigt blir det TV, handarbete och nån promenad. Jens och Sandra med Victor, Sarita och Jonny har bott härnere sen i tisdags och de har putsat upp tomten jättefint! Riset är borta och välkrattat är det! Inne är det oxå snyggt och städat! Jag är mycket stolt över "mina" ungdomar!


Kommentarer
Postat av: Marianne

Jag är så glad över att läsa att du mår bättre och att du slipper springa så ofta och "bända rätt" rygg och nacke.

Din nya kärlek måste du hälsa på men försök håll fingrarna i styr...de är ju lätta att "plocka med sig" de där små grisarna.

Och JA du har verkligen duktiga ungdomar! Skulle hoppas att mina hade lite av det i sig också.För trädgården ser ut som skrutt.

Fast nu ligger Emilia sjuk igen så jag kan inte kräva så mycket av henne. Feber och en otäck hosta och urinvägsinfektion igen....men det är väl "sköldpaddssjukan" som spökar ;)

2010-04-09 @ 22:24:56
Postat av: Guggelutt

Jag har alltid vetat vilken potential Jens har. Nu när han slipper det, i hans fall, vidriga skolsystemet så kommer han verkligen till sin egen rätt. Jag är jättestolt över honom och är jätteglad att se honom. Nu skulle hans skitstövlar till lärare se honom: glad, ansvarstagande, duktig, lättlärd. Jag vet inte vem som gjort vad härute nu, men jag är övertygad om att alla fem jobbat på bra och det gör ju att vi utan tvekan låter dem åka ner igen. Vi ska bara lösa problemet om "bokning" eftersom vi alla verkar vilja vara här typ jämt!

kram

2010-04-10 @ 12:31:47
URL: http://guggelutt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0