Valborg 🔥

Inser hur dåliga gubben och jag är på att fira olika högtider... men vi lider inte av det, jag bara konstaterar.
 
Igår efter knyppelkursen var jag så ruskigt frusen. Hade haft den där gnagande olustkänslan hela dagen. Absolut biverkningar! Duschade riktigt varmt och somnade före kl 22.00.
 
Idag har vi inte gjort mycket. Jag har broderat lite, vi har varit handlat nya kuddar bland annat, och två filtar jag ska ha som överkast i lyan. Återkommer med bild senare.
 
Grillat och badat tunna. Snart sängtajm 💫
 

Soliga söndag och måndag 🌸

Två lugna soliga dagar har förflutit. Igår satt jag och broderade i princip hela dagen. Idag har jag jobbat hemifrån men har oxå broderat ett par timmar... medan jag satt i två timmars telefonkö till psykiatrin! Tack och lov för högtalarfunktionen! I övrigt en del telefonsamtal.
 
Ikväll nästnäst sista gången på knyppelkursen.
 
Vår lilla magnolia blommar nu. Hela tre vackra vita blommor! Den stora stoltserar med elva rosa knoppar...
 

Lustfyllda lördag 🌸

Idag har vi haft finbesök! Sonen med familj och vänner kom hit, fikade, grillade och spenderade dagen med oss i finvädret. Supermysigt! 
 
 
Tack för idag 💕

Fantastiska fredag 🌸

Handarbetsgruppen i Prästgården på morgonen. Lika roligt och inspirerande som vanligt 💕 Snabb lunch och ett par timmars admin då besöket återbudat. Det gjorde att jag kunde gå från jobbet drygt en timme tidigare än jag tänkt för att åka in till Kungsan med kompisen. Det är tredje året vi åker in till körsbärsblomningen och umgås några timmar.
 
 
Vi köpte lim till mitt knypplade halsband och till baksidan på mina ikoner på Panduro samt åt thai innan vi åkte hem. 
 
Jobbsamtal i telefonen på väg hem. Landade nyss. Njuter fåglarnas sista kvällskvitter medan maken går med hundarma. Det är en fantastisk fredag!

Tokroliga torsdag 🌸

Det blev en intressant fm på frukosten imorse. Det är verkligen en otrolig mix av människor som kommer. Jag skulle vilja berätta så mycket mer för att kunna ”göra reklam” för vilket fantastiskt spännande yrke/kall diakonin är. Denna förmiddags fokus låg på psykiatri samt specialistmödravård, men även sorg, ensamhet och missbruk vilket vi alla som arbetade delade. 
 
 
Åkte hem och slängde i mig en lunch på resterna från fina Lailas goda hemgjorda räk/lax-sallad efter gårdagens   knyppelbesök. Vidare till 3/4 lektion om islam. 
 
Ikväll skulle jag eg zoona hos bästisen... men fd nattens taskiga sömn genererar en easy evening.... 

Otroliga onsdag 🌸

Möte på förmiddagen och sen långlunch. Träffade barn och barnbarn 🌸
 
 
Eftermiddagen bjöd på besök och möte. Skötte lite admin och kom från jobbet halv sex, handlade, hämtade hundar... sen kom Laila med sallad! Knyppelkväll 💕
 
 
Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag 🎶🎵

Trevliga tisdag 🌸

Gick upp halv sju imorse och gjorde mig iordning. Älskade maken gick oxå upp och tog ut hundarna åt mig så när han kom tillbaka var det bara att bära packningen till bilen 🚘
 
Just nu blommar magnolian vid Huddinge kyrka. Är du i närheten? Ta dig dit och njut!
 
 
När jag lämnat packning i lyan och hundar på dagis var det jobbet som gällde. Uteblivet besök på fm genererade tid till administration. Eftermiddagen bjöd på personalmöte med höstplanering och genomgång av nya lönerapporteringssystemet. Kom från jobbet kvart i fem, hämtade hundar och tog med dem på en promenad bort till Ormkärret. Grodorna hade tyvärr redan lekt klart för säsongen, men dammen var full av resultatet av deras lek.
 
 
Inte bara grodorna trivs i dammen, nu har man hittat salamander där oxå, och förutom ett andpar som kommer varje år har även en bäver flyttat in. Om jag inte skrutit om det förr så kan jag berätta att dammen är ett resultat av att jag svarade på en förfrågan på Facebook för ca 10 år sen. Stockholm stad sökte områden där det behövde göras en insats för groddjur. Jag berättade om bäcken där ett fåtal individer kämpade med sin överlevnad och hur området 15 år tidigare invaderades av lekande grodor i hundratal. (http://grodkollen.se/projekt/dammar/ormkarrsdammen/)
 
Ikväll har jag pratat med en läkare på Sköldkörtelkliniken. Han var mycket mer intresserad än den läkare jag pratade med i februari. Jag ska ändra lite i doseringen och skriva ett blodtrycks-, puls- och temperaturschema. Det här kommer bli bra det!
 
Sov gott världen 🌍 

Underbara påsk 🐣

Vi har inte firat påsk i år heller. Fira-fokus låg på Lunas namngivning. Resten av dagarna har jag bara njutit av vädret och broderat på Lunas födelsetavla.
 
 
Det har varit underbart att få gå ner i varv på det här sättet. Janne jobbade 12 timmar på påskafton och har grejat ute på tomten igår och idag.
 
Idag fick Esmeralda springa runt på tomten några timmar
 
Ett antal timmars jobb kvar
 
Snart dax att krypa i koj... 😴

Namngivning och påskafton

När jag sent omsider (9.30 ungefär) vaknade igår såg jag att dotra hade ringt strax före åtta. Vi skulle på namngivning för Luna och jag trodde att de blivit sjuka... men det var döttrarna som satt och gjorde ceremonin och då kom Monica på att hon glömt fråga om jag ville sjunga. Jag började skratta men tog det sen på allvar. ”Kärleksvisan” var önskemålet. Jag hittade noterna till ”Kärleksvisan” som Linnea och jag sjöng på Edwins dop samt pianokomp på Youtube, sjöng och sjöng och sjöng medan jag diskade och la färg på ögonen... sen åkte vi.
 
Det blev en enkel, jättefin och känslosam ceremoni i gröngräset. Jag kunde inte hålla tårarna tillbaka så sången gick väl sådär, men är man omgiven av barn och barnbarn så må det vara hänt. Dessutom dansade Nova till hela sången så fokus låg säkert där 💕
 
Klänningen jag virkade till Novas namngivning satt perfekt 😃
 
Rebekka, Linnéa och Jens är Lunas faddrar
 
Kärleksvisan med dans 💕
 
Vi fikade både ute och inne, vi var många vuxna och barn, från 2 veckor till 70+.
 
 
Idag har jag ”inte gjort nånting”. Promenerat hundar och broderat på Lunas födelsetavla.
 

Superskön skärtorsdag

Maken hade tandläkartid kl 7 imorse, vi vaknade på riktigt ... HALv ELVA!
 
Lugn fm. Vi åkte till Solberga och köpte tårta, hundben och grönsaker typ.
 
Försenat födelsedagsfirande med grannarna... sypermysigt.
 
 
 Grillat. Bad i tunnan... no more to say! 🤗

Inledning till påsk...

Det blir nog inte av att fira påsk på riktigt i år heller för mig. Påsk blir det ändå.
 
Idag började jag arbetsdagen med att handla mackfika, sen mecka dator, duk och projektor samt fixa fika i Prästgården. Efter fika med herrarna fick de göra uppgiften jag klurat på. Den gick ut på att ta reda på huruvida man är blå (analytisk), röd (dominant), gul (utåtriktad) eller grön (tjänstvillig), grovt förenklat. Vi diskuterade lite om kategoriserande och personlighetstyper i olika livstadier samt skillnader i jobb och på fritid efteråt. Sen berättade en av herrarna om sitt arbete på Televerket, om kommunikation via satellit och sjökabel. Intressant.
 
Granitplattan är spännande. Det är en ingraverad bild från Tanum som visar kommunikation från 3000 år sen, hällristning, och parabolantennerna. Gravyren är taget från ett foto. En hällristning hittades under byggandet på 1970-talet och har blivt lite av en symbol för kommunikation.
 
Efter att ha plockat undan och slängt i mig lunch åkte jag på hembesök. 
 
Ikväll har maken och jag grillat och badat tunna. Han fyller år idag ❤️ 
 

Idag...

... blev inte mycket som planerat, det blev bättre.
 
Var helt inställd på frukost med kollegor imorse. Det har vi på tisdagsmorgnar men jag har ju haft ikonmålningen samma tid och missat dessa tillfällen. Husmor är bortrest så jag och en kollega fixade kaffe. Samtidigt kom ett sorgehus som skulle ha begravning för en ung person. Jag fastnade i samtal med dennes mor och en nära vän. Fantastiskt att vara på plats och att ha tid!
 
Jag skippade fikat för alla verkade vara på påsklov, men blev hämtad efter en stund. Vi blev fyra som satt och hade en trevlig stund med kaffe och smörgås.
 
Mitt besök ringde återbud och jag fick tid att göra klar uppgiften till Herrklubben imorgon istället. Lunch, en stund i solen vid magnolian, mässa, personalmöte. Sen hade jag bett en kollega om pedagogiska råd ang upplägget på uppgiften. Fint att ha bra pedagogiska kollegor, jag suger på såna här uppgifter och tycker det är toppen att få chansen att gå utanför min comfort zone. Det är bara så man utvecklas.
 
 
Till sist åkte jag upp till Prästgården med lite grejer inför morgondagen och upptäckte att en dörr stod olåst! Mailade en vädjan till alla mina kollegor att kolla sånt innan de går. Ett inbrott kan räcka tycker jag...
 
Hämtade hundar, promenad, fixade middag och åkte över till sonen en stund.
 
 
Nu har jag unnat mig lite vardagslyx till bloggen, Blue Castello organic och vindruvor. Middagslaxen blev torr och innehöll ben, så jag tycker jag var värd lite gotta.
 
Känner mig så glad över den tid jag haft idag att spendera med besökare och framförallt kollegor. Inser att jag behöver mer ”luft” i min kalender!
 
Sov gott, vänner 💕

Full rulle

Gick upp och duschade vid 6.00, gick längre än jag tänkt med hundarna bara för det var skönt ute, satt i bilen 7.30. Klockan 9.00 var jag på hembesök efter att ha lämnat packning i lyan och hundar på dagis. Åkte och hämtade ut ett paket åt hembesöket som hemtjänsten vägrade hämta, innan jag åkte till jobbet. 45 min admin och snabb lunch innan vi mötte upp kyrkgruppen vid busstationen. 
 
Idag besökte vi Flemingsbergs kyrka som invigdes 1976.
 
 
Konst och kyrklig utsmyckning är alltid intressant. Gobelängen är gjord av Kerstin Ekengren och symboliserar människor tillsammans i en röksvamp efter en kärnvapensprängning. Den hängde mer centralt tidigare men flyttades åt sidan då många tyckte den var otäck. Altartavlan i furu är gjord av Pär Nilsson-Öst. Ikonen på segelduk är gjord på Gotland av en biskop emeritus om jag inte minns fel... och den underbara statyn i lera är en 40-årspresent där jag inte heller minns vad konstnärinnan heter.
 
Klockstapeln har gett form åt nattvardskalken.
 
Efter fika i samlingsrummet åkte jag tillbaka till jobbet och planerade in höstens grupper och kollade magnolian som så smått börjar gå i knopp...
 
 
Ikväll har jag broderat lite och suttit i telefonmöte med styrelsen i Svenska Spetsar medan jag repade upp ett stycke i broderiet som blev fel. Älskar högtalarfunktionen då man kan göra två saker samtidigt!
 
Tog andra halvan Liothyronin vid lunch. Konstaterar att jag ska inte ta den efter kl. 13 om jag ska slippa den där otäcka fysiska oron framåt kvällen. Ska höra med dr på måndag om jag ska minska eller skippa den dosen helt.
 
Nä, lite sova på det här?

Söndag solo

Har knegat på. Knypplat klart jubileumsknypplingarna och de blev helt ok, tycker jag. De hade sina klurigheter och de bär sina skavanker bägge två. 
 
Design Sylvia Krapf och Irene Hålen Lindstrand, utfört av undertecknad.
 
Fick ett kul samtal från Bekki. Hon har börjat släktforska så jag fick hjälpa henne med så mycket som jag kom på. Vi funderar på att ha ett konto tillsammans 💕
 
På långpromenaden rullade sig Bamse i nåt skit så nu är han nyduschad.
 
Packat har jag gjort, diskat och plockat undan... men jag har varken gjort uppgiften till Herrklubben eller åkt upp till lyan. Satte mig vid Tvn och broderade istället.
 
 
Skippade eftermiddagsdosen av Liothyronin i hopp om att slippa oron. Ska bli skönt att få prata med sköldkörtel-läkaren nästa måndag.
 
Nog nu. Morgondagen får bära sitt! 

Vilken härlig dag 🎶🎵

Igår kom sonen med familj på besök. Så himla mysig dag det blev. Vi satt och pratade, grillade, gick långpromenad och hade det allmänt toppen ❤️
 
 
På kvällen när de åkt smög sig obehaget på... igen... Tänker att det är lika bra att säga det. Jag mår mycket bättre! Jag är piggare, är värkfri (förutom knäna) och har gått ner lite i vikt. Men jag mår oxå sämre. Att säga ångest och tvångstankar är att överdriva rejält, men det pyr en oro i kroppen nästan hela tiden när jag inte är sysselsatt. Jag är helt säker på att detta kommer försvinna när mina mediciner är rätt inställda, men jag måste komma på ett sätt att tackla det fram till dess. 
 
Imorse var oron så förlamande att jag först försökte somna om. Låg och försökte meditera samtidigt som jag lyssnade på grannens maskiner som pep och dundrade och njöt av sällskapet. När hundarna sent omsider började röra sig gick vi upp och ut. Nu försöker jag planera dagen. Djuren har fått mat och hundarna har fått sin morgonpromenad. Nu ska gårdagens disk diskas, jag ska förbereda en uppgift till Herrklubben på onsdag, packa och leta reda på några papper som ska med upp till lyan, knyppla klart 10-års jubileumsknypplingen... säkert nåt mer... om jag inte kan fylla dagen får jag fortsätta meditera!
 
Är jag så grön som min kollega tror? Bara det är ju ångest!

I arla morgonstund

Ligger kvar i sängen och mediterar. Två händelserika dagar har passerat... Ovanpå det har jag börjat ana att mitt periodvisa stressade, speedade beteende har att göra med mitt extremt låga TSH, det har övergått lite till en hyperthyreos. Den 23:e har jag nytt läkarbesök på sköldkörtelkliniken och då kan jag fråga om de båda avvikande värdena (TSH och TPO-ak). Fram till dess får jag bara försöka hålla mig medveten om mina ”maniska skov” och andas lugnt.
 
I torsdags på frukosten fick jag chans att prata med för mig nya människor. Jättefina livsnära samtal utspanns vid bordet. Sen bjöd en kollega som ska sluta på lunch i Prästgården. Det blev fint, trevligt och sorgligt. Samtal med chefen och vid två skyndade jag iväg för att hinna till Ayaha-mosken för lektion i islam och för att få övervara eftermiddagsbönen. Tänk om alla kunde få islam förklarat för sig, så mycket rädsla som skulle försvinna!
 
 
På kvällen när jag stod och diskade höll jag på att skita på mig av rädsla. En nyckel sattes i låset och dörren öppnas. Maken jobbar kväll så jag visste att det inte kunde vara han. Det var sonen med familj som kom på överraskningsvisit. Det blev några mysiga timmar. Wille har blivit så stadig! Vad fort det går med de små...
 
 
Igår hade vi handarbetsgrupp och då kom informatören upp med en kvinna som skrev för ”Nytt i Flempan” och ville ta bilder med anledning av inbrottet där ikonmålarnas ikoner stals.
 
Nålbindning, olika former av broderi, stickning, virkning, knyppling och torrtovning sysslades det med.
 
Jag tovade lite för många år sen. Dessa små konstverk gör mig såååå sugen igen!
 
Efter ett besök på kommunen häntade jag packning och hundar och åkte hem. Räkor med maken innan han åkte på nattpass samt knyppling vid Tvn innan sänggåendet.
 
 
Och nu återstår väl inget mer än att kliva upp och börja dagen...

Bök

Ett möte och ett besök, ett besök uteblev men det gav mig bara mer tid att ägna mig åt inbrottet. Jag har ringt och pratat med ikonläraren och nästan alla kursdeltagare, vaktmästaren som var där och fixade med fönster och dörrhandtag m.fl samt varit uppe i Prästgården för att kolla om nåt annat försvunnit. Det jag upptäckte var att även knyppelgarnerna var borta och när jag gick ut en vända på gården såg jag en rutig påse i ett buskage. Jag kände igen den för i den hade det legat en knyppeldyna... när jag öppnade påsen låg där blandannat tvättmedel och annat från tvättstugan... men inte ikonerna tyvärr.
 
Kom från jobbet kl 17.00. Handlade lite och hämtade hundar. Ikväll bjöd Laila på tonfisksallad och så knypplade vi vitsippan. Skönt att bli distraherad.
 
Nu ska jag läsa lite. Vi ska prata lite om röd, grön, gul, blå på Herrklubben på onsdag!
 

En dag med glädje blandat med sorg

Har haft flera anledningar att vara glad idag, men glädjen har oxå förmörkats av klåfingriga typer...
 
Rambos mage var stabil igår och Bamse skötte sin mage på rätt sätt under dagen. Så skönt att det inte blev värre, jag har ju några dåliga erfarenheter när de har fått läggas in med dropp!
 
Eftersom jag inte fått provsvaren från förra måndagens prover ringde jag VC och fick några glädjande besked: levervärdena är återigen normala och T3 har gått upp till 5,2! Sämre med TSH som är så lågt att det inte är mätbart... jag har nu tagit beslutet att ta ner levaxin-dosen från 150 till 125mkg. Kan tänka mig att den behöver tas ner ytterligare men nu tar vi små steg... Men att levern nu reparerat sig ger jag två saker cred: AIP och att jag helt lagt av med Alvedon och Ipren!
 
Ringde dottern och sa att jag kunde komma över med lampan de fått i födelsedagspresent eftersom hundarna är ok och jag ändå ska upp till lyan.
 
Vi hjälps åt att installera den häftiga lampan!
 
Oj... nåt blev visst fel?
 
Det sorgliga i allt det positiva står ett inbrott för. Nån/några har tagit sig in i Prästgården och snott tre ikoner från ikonmålarkursens deltagare. Varför? De måste tro att de är värdefulla i pengar, men det stora värde de har är den tid målarna lagt ner på dem. Jag har pratat med några om det och messat chefer, imorgon får jag ta tag i det på plats och på riktigt. Så himla typiskt att jag inte var där idag!
 
Kvällen har jag tillbringat med zon och the hos bästisen.
 
Dax att sova nu. Morgondagen får bära sina bekymmer..,

Surt sa röven

En riktig skitdag. Har grämt mig som 17 när bilderna på kollegors namnbrickor dykt upp på fejjan. Nå, det är bara att gilla läget. Ringde morsan och fick ur mig lite frustration... I övrigt flera kortare promenader, handmata med ris och fisk. Tack och lov har jag kunnat knyppla, hundarna har mest sovit. 
 
 
På eftermiddagspromenaden gjorde iaf Rambo en riktig💩 Han var mycket loj igår, ville varken äta eller dricka så jag var orolig för uttorkning. Men idag är han piggare och äter. Bamse har inte riktigt orkat gå men har börjat äta så smått nu. Han är inte sig själv alls vilket inte är konstigt med tanke på att lilla kroppen måste vara tom, men om han följer Rambos sjukdomsförlopp borde han oxå vara bättre imorgon.
 
Har plockat bort en blomma som jag ser att de tuggat på. Det som kommit ur dem i båda ändar har varit senapsgult och det känns inte som nån vanlig magsjuka...
 
Nog med skitsnack nu. Ska knyppla lite till innan sistanaden och hoppas de klarar natten sen 💩
 
Kejsarpionen börjar komma sig 🌸

Skit oxå 💩

Rent bokstavligt! När jag var ute med hundarna igår vid 14-tiden spydde Rambo. Eftersom allt annat var ok tänkte jag inte så mycket mer på det, även om han verkade lite loj och jag bar honom bitvis. Det är ju gräsätartider nu. Imorse sa Janne att han hade rejäl ränneskita och att allt han hade i sig bara rann ur baken. När jag var var ute vid halv-sex-tiden var det Bamses tur, både fram och bak... So here we go again 💩🤮 De brukar ju bli dåliga en i taget och med ca ett halvår emellan, men inte denna gång. Handmata med små portioner kokt ris och kokt fisk 🐟 och nåt präst/diakonmöte blir det inte för min del. Torka skit och spyor och kanske blir det nån knyppling oxå får jag hoppas...📍
 
 

Mittihelgen

Hyfsat lugn arbetsdag igår. Besöket kom inte men ringde på sin tid istället så det blev ett telefonbesök kan man säga. Handledning på em och själavård per telefon på hemvägen. 
 
Satte upp en ny knyppling på kvällen. Inför Knyppelpinnarnas 30-årsjubileum (år 2023) funderar vi på nån sorts jubileumsknyppling. Det utfördes vid 10- och 20-årsjubileerna och dessa båda tänkte jag knyppla upp till nästa medlemsmöte.
 
 
Idag har jag suttit ute och knypplat nästan hela dagen, upptäckte när jag var nästan klar med 20-årsknypplingen att det blivit ett megafel i början... i skarven mellan det jag gjorde igårkväll och imorse. Spolade på nytt garn och började om...
 
Ikväll har vi badat i badtunnan. Känner mig nästan febrig vilket jag skyller på mycket sol och sen varmvatten på det. 
 
Suss gott nu och njut av helgen 💕
 

Mittiveckan

Dagarna har varit lugnare än almanackan lovade eftersom besök uteblivit eller lämnat återbud. Målformuleringen är därför redan klar och jag har börjat på en definition. Igår var jag ute på lunch med en ”gammal” klasskompis och det var så supertrevligt. Eftermiddagen bjöd på möte. På kvällen började jag brodera på Lunas födelsetavla och på tur ligger sen Williams.
 
 
Idag har dagen rusat. Torsdagsfrukost och därefter lunch och föredrag om brottslighet mot äldre tillsammans med Väntjänsten. Besöket på em hade ringt återbud så jag passade på att åka och lämna tillbaka överblivet garn efter ”lost souls”.
 
 
Ikväll har jag gjort ett jätteryck med alla knyppelpapper jag släpat hit till lyan. Nu ligger allt sorterat i årtal och alla andra papper i egna mappar. Att slänga dubbletter och sätta in protokoll och kallelser i datumordning får bli en annan dags arbete. 
 
 
My 600lb life, Big Bang Theory och NCIS till broderiet...

Ingång till arbetsveckan

Jobbade hemifrån igår. Hyfsat lugn dag. Satte tofsarna i sjalen jag stickade klart för ett år sen.  
 
 
Knyppelkurs på kvällen. Vi knypplade blommor och kycklingar.
 
 
Orkade inte åka upp till lyan igårkväll så jag åkte hemifrån halv sju imorse. Halv nio var jag i Prästgården för nionde ikonmålargången. Fick mina tre ikoner vaxade och jag är så glad att alla mina ikoner nu är klara. Sista gången kan jag inte vara med för jag ska på präst/diakon-möte. 
 
 
Ser fram emot en målande fortsättning i höst.
 
Personalmöte, telefonsamtal, mail och möte innan jag åkte till Tallkrogen för fotvård. Fötterna är så mycket bättre nu. Hon tittade på mina händer och trodde att det kanske var en utrensningsprocess för det ser varken ut som psoriasis eller köldsprickor, mer som skärsår.
 
Lika otrött som jag var i fredags är jag trött nu 🙄

RSS 2.0