Ledig onsdag

Ledig och ledig... ledig från jobbet vill säga. Passade på att ta ut komp för söndagen på en gång, hade massor att göra hemma efter semestern, hann inte hälften. Viktigast var väl att gå på utvecklingssamtal med Bekki... elevvårdskonferens kallade de det och bara det fick mig att gå igång... varför ingen rakryggad info om att det var en EVK utan hymmel om samtal? Vad det blev av det var att jag fick säga mitt vad gäller hur besviken jag är på skolans löften om stöd efter mordet på Täss och rehabilitering av Bekkis skadade rygg (moppeolycka strax före skolstart) för att sen låta allt rinna ut i sanden utan att kontakta hemmet eller ge Bekki klara besked. Nu har skolan en ny biträdande rektor och jag fick faktiskt förtroende för henne. Vi får se vad jag säger om tre veckor. Jag har iallafall bestämt sagt ifrån att Bekki inte ska dansa mer, hon får ha ett IG i det ämnet för att riskera hennes rygg är inte värt ett G. Hon får inte läsa engC som utökad kurs, men det gick bra att göra det som Fritt Val... som om vi skulle bry oss om vad det kallas? Det viktiga är att hon får sina poäng! Snacka om byråktrati! Det känns som det ska kunna bli ordning på det här före studenten.

Åkte hem och efter en lätt lunch åkte jag ut till Campus Sköndal och lämnade igen biblioteksböcker från tidigare kurser. Jag hade lånat dem över sommaren ifall jag skulle få omtentor, men det gick ju väldigt bra, VG i båda kurserna. Lånade om en bok som vi ska ha i ena höstkursen oxå. Tog omvägen förbi graven på hemvägen. Mosters namn har kommit upp nu.

 
                 

Köpte vattenspruta på Willys och ny matskål till sköldpaddorna på vägen till Pyttelitens hunddagis där jag skulle hämta Bamse kl 15.00. Invänjningen går jättebra och imorgon ska Janne lämna honom kl 9.00 och jag får hämta honom efter jobbet, men inte före 16.00 och så förstås före stängning kl 18.00.

                 
                   Ingången till Pytteliten

Hemma väntade svärmor och Janne, vi begav oss ut till Gustavsberg för att få se lilla Jennifer... vi har inte sett henne sen hon var typ 24 timmar gammal! Lillskruttan hade växt 4cm och ca 700gr så hon var nu 50cm lång och vägde nästan 3 kg!


                          
                           Gos

 
Justin följde med på Bamsenad med sparkcykeln och visade "sin" skog

Nu har vi varit hemma en stund. Ska knoppa nu... imorgon väntar nya äventyr!


Kickoff i Vadstena

                                                     
Nu har jag varit på några dagars kickoff i Vadstena. I söndags gick Jens och jag upp vid 7, gav oss iväg 10i8 och var hemma vid 9. Jag hann packa och göra iordning inne hos djuren, Solero och Blue Moon fick sin större bur iordninggjord och jag fyllde på sand hos sköldpaddorna (Jens hämtade dem från  mina föräldrar i på tisdagen och Bekki hade inte tillräckligt med grejor hemma för att hon skulle kunna göra allt själv) Jens skjutsade mig till jobbet kl 11.00, jag var med på gudstjänsten och fixade lite efteråt, åt lunch med kollegor och vid 14.00 gick bussen till Vadstena där vi landade vid 17-tiden. Middag, dopintro, sen hoppade jag över kvällsikat och gick en promenad på stan istället, återupplivade goda minnen från knyppelkursen i juni-juli.


Svenska Spetsars butik i skymningsljus

                                   
                                    Solnedgång över Vättern

Dagen efter var vi uppdelade i två grupper, de som skulle pilgrimsvandra och vi som skulle ha retreat. Jag hade ju fått byta grupp pga min fot, men besvikelsen hade jag lagt bakom mig och såg fram emot en dag i tystnad. Efter frukost och Laudes (morgonbön) i Klosterkyrkan började vi retreaten med en andakt i Pilgrimscentrums kapell.


                                   

Jag satt länge kvar ensam i stillheten i kapellet innan jag gick ut en "korsvandring". Det var en berättelse i fruktträdgården med ikoner över Jesu sista dagar i livet. Jag fick med mig ett litet häfte och det var faktiskt en mer häftig upplevelse än jag kan beskriva. Sext (middagsbön) i Klosterkyrkan, sen lunchmacka. Därefter satt jag i Pilgrimscentrums bibliotek och lyssnade på munksånger innan vi hade ett litet bibelstudium. Sen gick jag över till KLosterkyrkan där jag tillbringade en timme i munkarnas del.


                           
                               Gamla altartavlan som beskriver Heliga Birgittas liv


Diakonen St. Lars

Klockan 15.00 hade vi en avslutande andakt med dopförnyelse i Klosterkyrkan... därefter fri tid som jag tillbringade i Rödtornetspetsutställningen som snart skulle plockas ner! Sen blev det vinprovning, middag och ostbricka som vi avslutade med kareoke.


Hittade en kille som uppenbarligen suttit i vinkällaren för länge!

                            
                            Snackade allvar med honom en stund!

Dagen har mest präglats av den stundande hemfärden med hoppackning och utcheckning, men en tur på Heliga Birgittas Klostermuseum hann vi med och det är ett fantastiskt museum, en fantastisk byggnad som är en av Sveriges absolut äldsta, uppbyggd av Magnus Birgersson, Birger Jarls son... och som sen testamenterats till Heliga Birgitta för att hon skulle kunna infria en av sina visioner, ett kloster!


Jag och Salig Katarina, Heliga Birgittas dotter (obs: vaxdocka)

Efter lunch for vi hem med en surig busschafför. Janne hämtade mig vid kyrkan över en timme efter jag räknat med att vi skulle komma hem, så jag hoppade över skolstarten. Hade redan förvarnat läraren och studievägledaren om det. Har tagit det lugnt hemma. Förhört mig om Bamses dagis-start... Nu sover Bamse på bordet över min arm samtidigt som jag knappar på tangenterna. Janne snarkar och Bekki har oxå lagt sig...


Lycka kan liknas vid...

... att själv få bestämma över tingens ordning. Kanske framförallt i det lilla. När middagen är klar och jag packat frågar jag min man och min son om vi inte ska stanna över natten. Jag känner mig trött och modfälld, Janne ska hursomhelst inte åka hem förrän imorgonkväll, men Jens kanske hade planer? Nej, det hade han inte. Så jag vilade en liten stund innan jag tog tag i disken och ringde Bekki för att kolla att inte hon deppar ihop om inte mamma kom hem. Det gjorde hon inte... så nu blir vi kvar. Det blir till att gå upp tidigare än vanligt imorgon, men absolut inte i ottan. Klockan 11.00 ska jag vara på jobbet så det är gott om tid att åka hem, slänga in allt i hallen, packa en väska och så. Känns skönt att få starta pigg och fräsch imorgon och slippa åka hem och harva när man känner sig... modstulen liksom.

Jens och Janne har fortsatt med den blivande förlängningen av vardagsrummet och det blir så SNygGT!


                      

Kvällen är ljum. Igårkväll satt vi ute med våra gäster till halv 11. Himlen var klar och när fladdermössen tog sina lovar över tomten gick vi ut allihopa på gräsmattan så vi kunde se dem tydligt mot den mörknande himlen. Det är en sort som bara är lite större än sparvar, jättesöta, påminner om kolibirierna på Kalles julafton. Sen hämtade Janne lyktor med värmeljus så satt vi och tittade upp mot stjärnhimlen och letade olika stjärnbilder. Det blev en härlig avslutning på denna semester. Nu känns den lite förlängd bara för att vi blev kvar härnere och det känns gott. Janne och Jens har åkt in till Strängnäs för att köpa groggvirke efter ett gott dagsarbete. Jag tänkte nog duscha och tvätta håret, dels så jag slipper tänka på det imorgonbitti och dels för att jag kan bara fantisera om hur mitt hår, med all hårspray, ser ut imorgonbitti när jag sovit på det. Mm, viss spänning tänker jag vara förutan :O)

                    

Nu blir det väl ingen blogg på några dagar. Släpar ingen dator med mig på kickoffen så vi hörs på onsdag, kära vänner.

Sista semesterdagen!

Sista semesterdagen har jag försökt göra mig lite fin inför höststarten. Janne och jag åkte en sväng till Karlssons och köpte det sänglinne och den fruktkorg vi bestämde oss för i förrgår. Sen släppte Janne av mig hos min favoritfrissa i Strängnäs. Hon klippte en hel del, slingade och jobbade upp mitt självfall till ett hav av lockar! Undar hur det kommer se ut när jag ska försöka jobba upp nåt liknande själv!!!Hon fick ta ett nytt hål i örat på mig oxå. På baksidan av örat hoppar örhängena kråka, det är väl missar från den tid grejerna inte var så bra som idag... för att inte tala om min ungdoms eget experimenterande... Jag får se om det går att få in ett till, men först ska detta få läka ordentligt. Jag har nu 11 hål i högerörat men jag har säkert tagit hål 15 ggr, men fått plocka ut dem då de inte läker. Nu börjar jag uppifrån så får vi se :O)

                

Janne och jag handlade lite småsaker, nya silverploppar till mig och alsollösning samt middagsmat. Nu har jag fixat med mina örhängen och lagat mat medan Janne och Jens jobbat på uteplatsen. Nu ska jag ta ut Bamse innan maten, sen är det hög tid att åka hem och tvätta och packa inför kickoffen imorgon... men vädret är SÅ vackert och det är SÅ underbart här på Sanda!


                          

Varm fredag

Huvudvärk hela dagen... Tung och kvav luft och så en sol på det! Så här ljust har det inte varit sen förra halvan av semestern!
                                     
Har stickat lite, vilat, rensat ur en garderob, bäddat rent, försökt gå ut med en superslö Bamse, bakat en äppel-sockerkaka och en äppelpaj för vi får gäster till kvällen. Jens kommer ner för att hämta mig eftersom jag inte kan köra än (foten) och så har Janne bjudit över bonden och hans fru på grillat. Så idag är alltså sista riktiga semesterdagen, imorgon åker jag hem och ska tvätta och packa inför kickoffen på söndag.


Janne håller på att bygga ut vårt hus. Gamla altan ska bli extrastort vardagsrum.

                         
                          Bamse är trött idag, kanske tröttare än mig...?                     


Hoppas det blir gott


Insekter har vi gott om, vissa blir jagade av Bamse och andra får vara ifred

Baket är klart nu så jag ska lägga mig på sängen en stund innan gästerna kommer... Snart är semestern över :O(

Löne-torsdag

Även idag åkte Janne och jag på shopping-tur...lönen hade kommit in på våra konton och vi behövde lite småsaker. Vi köpte block, Janne för att anteckna inför sina byggprojekt och jag inför skolstarten, jag hittade nya lakan och en fruktskål på Karlssons igår när jag rusade in och ut för att leta pälsborste till Bamse... men vi beslutade att åka tillbaka i helgen för då är det 20% rabatt på hela sortimentet och vi sparar minst 120kr på  det vi vet att vi ska ha! Men några saker köpte vi ändå för risken var för stor att de skulle försvinna, ett par skor till mig för 99kr vilket var enda paret kvar i stl 37, de sista rosa barnregnrockarna som turligt var i stl 104 och 110 för 35kr resp 70kr till Ängla och Thyra samt lite annat smått och gott. Vi var oxå på Jysk där Janne hittat bord och stolar han vill ha hit till Sanda som matsalsmöbler när vi byggt om, då blir det just inget kök att sitta i, mer ett all-rum. Han hade oxå hittat en ...byrå liksom...
                                       
...den trodde han skulle bli perfekt för att hålla ordning på mina handarbeten... jag blev överförtjust! 270kr för den vita och 400kr för den svarta, vi tog den svarta! Lite leksaker till Ragnar slank ner i korgen på Ö&B.

Hemmavid fikade vi på äppelpaj med bonden som kom förbi och hämtade en rem vi köpt åt honom. Grannen kom förbi med en hundbajspåse fylld av skogens guld:Efter det har jag ägnat lite tid åt att plocka ögonbryn och klippa naglar... smärtsamt och trist men nödvändigt ;O) Rensat kantareller, diskat och gått igenom äppelpåsarna har jag oxå gjort. Janne håller på att bygga ut kåken. Nu tänkte jag laga laxfjärilar med kantareller till middag... en äppelkaka och en äppelpaj tror jag att jag ska göra oxå, vi har så pass många äpplen kvar och frysen är bara till hälften fylld :O)

                   
                    Dagens outfit: Tunika med resår i "midjan" och leggings från KlädEtta

Shopping! (varning för spindelbild)

Dan före lön! Perfekt! Janne och jag åkte först in till Strängnäs och pratade med the Phone House om att min nya fina mobiiiil ännu inte "hoppat igång" vilket den skulle gjort inom 24 timmar. Ett samtal och 20  minuter senare funkade den! Janne och jag fortsatte till KlädEtta och jag köpte två långtights, ett par byxor, tre tunikor och en hoodjacka, allt för en dryg tusenlapp. Ett par byxor till och ett par bra skor så är jag rustad för höst och vinter. KlädEtta passar mig perfekt, stora öppna lokaler och så dan före lön var det tomt och välsorterat. Janne hjälpte mig att springa med kläder för jag hade problem med foten i provrummet och han vet hur mycket jag hatar att köpa kläder. Jag är fet och ful i vanliga fall, men i ett provrum blir jag nästintill grotesk, har ingen form alls...

Sen åkte vi hem (till Sanda) och bjöd in grannen på lite äppelkaka. Efter det har jag försökt lära mig lite om mobilens funktioner vilket nog synts på Facebook. Sen har jag gjort en tofs till bruna babymössan.

                 

Har börjat på en vit tröja nu. Janne har börjat jobba på altan, vi ska göre ett större vardagsrum av den ursprungliga altanen. Han ropade ut mig för att visa ett praktexemplar av korsspindel... men jag tror den var död :O(Nu ser jag plötsligt vad klockan är... laga middag kanske?

                                                     

LÄSA!

Igår bakade jag till foten värkte. Två sockerkakor med äpple och två smulpaj. Är inte sams med ugnen så de blev lite... degiga... men det var gott, särskilt sockerkakan med kanel! Men vackra blev de inte. Är förvånad över vilken tid det tog. Sen gjorde jag fläskfilé med hackade jordnötter och banan till middag. Kvällen ägnade jag åt barnmössor. Hade stickat två som jag inte gjort tofsar och knytsnören till, men det gjorde jag nu (utom en tofs som jag inte hann innan läggdax).
 
Idag vaknade jag riktigt låg. Hade skitont i foten och det är för jäkligt att inte hormonsprattet ger sig utan tilltar istället. Hela semestern! I got the message att jag skulle ta det lugnt redan när foten gick sönder, behövde verkligen inte resten!

Men det är bara jag som blir bitter om jag ska sitta och sura över det en hel dag. Kände inte för att handarbeta så jag förlorade mig i en bok som jag köpte på Hundmässan i höstas, släpat runt länge men ännu inte vilat ögonen i, Lexikon i Hundspråk av Andes Hallgren... det gjorde jag nu:

                                 

Den var fantastisk! Lika spännande som matrevolutionen som ställer allt "vi vet" på ända och ger en ett nytt sätt att tänka. Bamse är ingen aggressiv problemhund utan han är helt enkelt osäker på människans signaler. Kunde jag ha honom lös skulle han antagligen själv fixa sina "issues" vad gäller andra hanar, men iom att jag håller så hårt i kopplet då han gjort "utfall" så blir hela situationen aggressiv. Nu ska jag fortsätta läsa Kontaktkontraktet av Eva Bodfält.

Styrkt av mina nyvunna kunskaper tog jag en promenad med honom och han fick nosa på allt han ville. Idag fanns ingen anledning till "gåfot"-träning med mina tre ben (inkl kryckan) utan han fick roa sig med att gräva och bada i dikena. 

             

Vi träffade Kasper oxå så de fick skita ner sig ihop.


Bilder från i höstas

Nej, nu ska jag göra klart sista mössan och börja på en ny babytröja... Bilder imorgon kanske...

Regn i Sanda

Heldagsregn... Janne har åkt och hämtat sin utlånade släpkärra och jag småfixar. Kan ju inte köra bil än så jag har pysslat med att få ihop mina barns scheman. Linnéa behåller Ragnar till efter jobb-kickoffen, Jens tar min bil och hämtar Solero, Blue Moon, Kautchuk och Esmeralda från mina föräldrar imorgon och Rebekka ska göra iordning terrariet och ta hand om dem till jag kommer hem på lördag. På söndag ska Jens passa Bamse medan jag åker på kickoff och Janne kommer hem på kvällen, på måndag tar han hand om Bamses invänjning på dagiset Pytteliten... Det händer mycket nästa vecka... jag ska börja jobba och skolstart är det oxå, få se om jag kan börja eller om det skiter sig från scratch.
                                                         

Idag har jag lite av en hopsamlingsdag, allt som ska funka i livet efter semestern. Bamse sover, vi har varit ute två 5-minutare, mer vägrar han i regnet. Han går bakom bommen och gör sitt, sen ska han in igen, vill bara ligga och sova i en fåtölj och det får han faktiskt. Det småregnar i fem minuter, sen kommer ett hällregn... och så håller det på. Jag har tvättat, det lär inte bli torrt ute så det får droppa av under tak, sen ska jag dra igång gasolvärmaren. Har fryst in äppelsockerkakan som jag bakade ir och tänkte baka två nya nu när formarna är diskade igen. Vi har gott om Örebro-äpplen så det blir väl en paj oxå. Ska försöka komma ihåg att köpa engångsformar när vi åker en runda bland olika affärer imorgon så blir det Äppelpaj till frysen oxå.

                       

Det regnar så det dånar! Ska börja med sockerkakorna nu så jag kan sy ihop en babymössa sen. Vore kul att knyppla klart spetsen till ett ljusglas som jag började med på båten oxå...

Åter i Sanda

   Känner mig låg. Bakar sockerkaka med äpplen som Maran och jag plockade i onsdags. Inget blev som vi tänkt under semestern och jag känner mig lite urlakad efter fotincidenten och hormonsprattlet som inte ger sig. Men, men ... man kan ju inte ligga på topp jämt!

                       


Regn i Rättvik

Har just inget att berätta om dagarna i Rättvik. Vi myser, äter gott, har trevligt sällskap. Bamse får gå ner i varv vilket han behöver. Veterinären har ringt och det var inga fel på hans blodprover men hon trodde att han varit stressad vilket orsakat skakningarna. Fortsätter det ska han dock genomgå en neurologisk undersökning, men han har varit bra sen vi var hos veterinären så vi hoppas!.

Idag regnar det. Janne och R har varit i Rättvik och handlat medan jag och Bamse varit ute barfota i regnet. Nu ska jag fortsätta sy ihop en babytröja och lyssna när R och Janne munhuggs.


Buffils Anna i Siljansnäs


                                            

Igår satte sig Janne, jag och Bamse i bilen och åkte upp till Rättvik där vår granne har hus. Här har vi myst och mått gott. Idag har vi gjort en utflykt till Siljansnäs där vi fikat och just nu håller Janne på med grillen medan grannen hemifrån fixar sallad. Jag är lat och vilar foten som varit på äventyr på Björkbergets Naturrum :-D Janne gick upp i utsiktstornet och tog lite bilder åt mig eftersom jag inte kunde gå uppför alla de trapporna :-/ Skönt att ha en snäll karl och en bra kamera som funkar ihop ;-)


Bamse vaktar även här!

                                    
                                      Pekanötspaj hos
Buffils Anna på Björkberget. Siljansnäs i bakgrunden.


Hittade en kompis!

Känner mig lite fåordig.
                                          ~~~ Kramas~~~


Örebro!

Igår fick Janne en bra idé som jag fullföljde. Jag ringde och bjöd in mig till Maran och hennes man i Örebro. De är valplediga f.n, har skaffat sig en ljuvlig Cockerspanielflicka, Tanja, som ska vänja in sig i sin nya familj med katten Baileys och människorna:

Baileys som bäbi

Lite osäkert i början men snart lekte Tanja och Bamse hur bra som helst... och hur mycket som helst!

                        
                 

God mat och jättetrevligt sällskap verkligen. Underbar utflykt!


Tanja och Bamse                                                               Baileys

Snyggaste mobiiiiiilen!

Först tänkte jag inte följa med Janne in till Strängnäs, foten gjorde för ont, men sen ångrade jag mig. Det blir ju inte bättre av att ligga och känna efter... Så vi åkte in till tillsammans. Har ingen aning om vad Janne egentligen skulle göra, men jag blev med telefon. Hade tänkt vänta tills jag betalt av datorn jag fick panikköpa i juni, men Janne övertalade mig att köpa en idag. Det kostade mig inte mer att köpa denna per månad än det gör att betala räkningen med min gamla så... varför vänta? Den stänger av sig ibland, knapparna börjar ramla av och kameran funkar ... ibland. Nu har jag Ericssons senaste Xperia... ska bara lära mig använda den oxå :/
 
Sony Ericsson Xperia Arc 

Fick en liten rosa väska på köpet om jag köpte skyddsfilm för skärmen och det gjorde jag. Likaså en rosa stötdämpare, så jädrar i min låda, nu har jag en FIN mobil!!! Fikade gjorde vi oxå. Har lovat mig att aldrig bara handla så där, så vi gick iväg och fikade fast jag redan bestämt mig. Vuxenpoäng till mig (som Bekki brukar säga!)

               
                Gissa vilken kaka som är min :DFoten var mer svullen än blå idag. Ska försöka ställa mig och laga mat utan förband...eller inte...

Tiden läker alla sår...

... så det är bara att låta tiden gå. Jag handarbetar eller ligger i sängen och stirrar prick i taket. Har inte kollat foten idag, men den värker som vanligt. Sköterskan la om bandaget så bra igår att jag inte haft lust att ta av det.

Fått lite söta mms från Linnéa:

                    
Godisarna kommer bra överens med min fågel!


Thyra leker goja!

                    
                     Ragnar har så kul... undrar om han vill komma hem egentligen?

Bella uppdaterar sin blogg så man får se lite söta bilder på familjens nyaste tillskott.

Annars händer inte så mycket. Jag ska läka. Idag har vi funderingar på att åka in till Strängnäs och spana efter byxor till mig. Mitt sista par gick sönder innan sommaren så jag har bara "pirater" kvar. Kanske kolla efter en ram till "indianflickan och vargen" som är klar nu. Janne är i full färd att planera hur han ska bygga om huset här på Sanda! Vi roar oss!

                                                      
                                            Hittade på nätet! Denna är ju inte
                                            broderad, måste vara förlagan!

                                     ~~~ Always look on the bright side of life ~~~

Sjukhusvandringar (eller Always look on the bright side of life :O)

Har det börjat så fortsätter det ofta. Foten har minskat något i storlek men mörknar i samma takt och smärtan har tilltagit. Jag fick just ingen info och mycket lite skötselråd så idag bestämde vi oss för att ta mig till sjukan igen. Trevligt att åka till Strängnäs närsjukhus tänkte vi... och kanske en second opinion. Jag fick komma in rätt snabbt och prata med en sköterska, veta att de inte kunde göra nåt åt foten för de hade ingen röntgen, och vad gäller mitt andra problem, en tilltagande blödning, så var det bara gynakuten som gällde. Jaha... vända nosen åter mot hemmet och Huddinge sjukhus. Allt ståhej kring den där blödningen gav mig ångest och innan jag kommit upp till sjukhuset hade jag redan skrivit min egen dödsruna. VAD är det egentligen som är så farligt med blödningar? Cancer? Inte med min storlek och med mina blodvärden va?

Så placerade jag mig återigen på Huddinges Lättakut, fick prata med en läkare efter en dryg timme, hon erbjöd mig att få göra om röntgen men jag avstod då hon berättade att två röntgenläkare skrivit under att de tolkat den och de hade inte hittat några frakturer. Dock medgav hon att det var en av de värsta stukningar hon sett. Vristen är stenhård av svullnad medan fotsvullnaden gått ner något, samt hela foten skiftar i färger från ljust gult till mörkaste blått.Sen fick jag anmäla mig i akutluckan igen för att få komma till gynakuten. Där gick det fort som bara den. Hann sticka ett halvt varv innan jag fick träffa en sköterska och ett halvt varv till innan jag fick komma in och slänga upp benen. Han var jättebra, visade mig mtt myom som är stort som en pingisboll men menade samtidigt att Mmonstret knappast kan bero på det eftersom det sitter på utsidan av livmodern. Han tog ett invändigt prov som var det värsta jag utsatt mig för. Tack och lov att han var så lugn och snäll som han var, men jag trodde han skulle vända mig utochin, fy 17! Jämrans vad jag brölade, värre än när jag fött något av barnen. Men han trodde inte det var nån fara, en hormonblödning, han trodde inte heller jag var i klimakteriet (varpå jag svor så han skrattade) utan att jag nog skulle hålla på åtminstone ett par år till. Provet ska utesluta allt som möjligen skulle kunna vara nåt farligt.

Dagens höjdpunkt var när jag klev ur hissen på väg att leta reda på akutintaget där jag tänkte gå ut för att möta Janne. Där kom min kusin på en sån där skjukhuscykel. Jag menar, vad är oddsen? Sjukhuset är ju enormt! Jag vet att hon jobbar på förlossningsavdelning, men jag har inte sett henne på hur många år som helst, det har inte blivit av bara! Ja, det var bara så kul! Sen blev livet mycket lättare igen!

Nu är vi tillbaka på Sanda. Jag får väl fortsätta sitta med foten högt och handarbeta. Ska belasta lite mer för var dag som går, har fått smärtstillande men jag tänker inte ta dem om jag inte måste. Sjukskrivning nej (tack och lov), Pimgrimsvandring på kickoffen nej (shit!)... en dag i taget jajamen!

                          ~~~ Always look on the bright side of life ~~~


Frustration

Såja... nu har Janne och jag haft ett hejdundrandes gräl ett par dagar och det var skönt på sitt eget sätt och vis. Jag har ju känt hans frustration över vår avbrutna båtsemester och även om ingen är skyldig så är vi båda lidande. Nu är luften rensad och jag tror vi mår riktigt bra båda två. Vi har åkt till landet... för mer båt är inte att tänka på och hemma i röran vill ingen av oss vara. Nu går han och småskruttar på tomten, bonden har varit här och schaktat där vi ska bygga bod och bastu med badtunna. Jag ligger i soffan med foten högt och låter den vädra lite utan bandage. Jag sover med bandaget för det ger både skydd mot stötar och stadga, sen luftar jag ett par timmar varje morgon samt vickar och fixar. Ute går jag med kryckor och inne går jag myrsteg. Jag ska ju belasta och jag får välidgt ont i knä och rygg av att halta. Värst är knävecket, har ju gått väldigt snett.


                         

Svullnaden har minskat något, men istället har fossingen blivit gul och blå. Tillochmed tårna går i blått så även om inget är brutet så har jag helt klart mosat mjukdelar. Fattar ff inte hur jag kunde kliva så snett och att man kan trasa sönder en fot på DET sättet!

Så...vad ska jag göra nu då? Diska och brodera en stund kanske? Janne tog Bamse och gick över till bonden så Bamse får träffa sina föräldrar en stund....Igår akuten, idag veterinären

                                  
 
Ja, lilla Bamse.... Ett par gånger under semestern har han haft underliga skakningar... påminner lite om Parkison, senast igårkväll och så imorse igen, så jag ringde veterinären och fick en tid nu i eftermiddags. Blodprover både på längden och tvären... får svar nästa vecka. 3500 spänn! Det kan vara nån fästingburen historia, det kan oxå vara nåt allvarligare... i värsta fall blir han inlagd för neurologisk undersökning. Min j*a fot skiter jag i, men det får inte vara nåt farligt med min hund! Nu ska vi inte måla f*n på väggen utan försöka göra det bästa av helgen. Min fot är lite bättre idag, jag försöker skutta på med mina kryckor och använda fossingen försiktigt. Svullnaden har inte gått ner och den är ff blå, men jag känner mig inte lika stel av svullnaden som igår.


                         

Besök på akuten

Det var väl inte så mycket mer att fundera på med färgen och storleken på foten imorsen. Vi gjorde oss klara och åkte hem. På väg från båtklubben släppte Janne av mig vid akutintaget på Huddinge sjukhus.

Efter ungefär 1,5 timme fick jag träffa en läkare som direkt sa att foten är bruten och du ska sitta i rullstol. Så iväg på röntgen i alla möjliga ställningar... sen gick det fort. Foten var inte bruten men jag tänkte aldrig på att fråga vad som var galet. Hon sa att jag hade en ordentlig blodutgjutning och att leden är svullen och inflammerad, men det hade jag oxå kunnat berätta. Vet inte om ledband eller nåt annat är skadat, men jag fick ett sjukintyg som gäller nästa vecka ut. Janne hämtade mig, vi köpte mat på vägen och sen har jag legat i vardagsrumssoffan. Ska belasta foten så länge det inte blir outhärdligt, men jag ska först försöka få ner svullnaden genom högläge. Janne får ta Bamse och det känns inte så kul att hela tiden belasta honom med det.

                                                                                 

Nej... jag tror jag ska försöka duscha och sen sova. Ska nog skippa trappan och bädda i vardagsrummet. Jag fryser och är oändligt trött... läkningen har kanske börjat?

Vi får bryta upp :O(

En god natts sömn gjorde inte foten bättre. Nu börjar den bli blå... och jag kan inte stödja på den utan tillräckligt svår smärta. Jag ville fortsätta först, men som Janne sa... hur ska han kunna hoppa iland på öarna samtidigt som han styr båten? Jag törs inte styra inne i trånga vikar!Nu får vi bryta upp och åka hem. Ett besök hos en läkare kan tänkas bli av oxå för jag är svullen runt om plus att det börjar bli ordentligt blått... Fasiken!

Vet väl hur dum i huvet man kan va!

...men blir lika ledsen varje gång! Hur dum kan man va? .... när man klliver snett bakom pumphuset? Hur dum som helst! ...eller så har man bara lite otur! Jag menade hursomhelst inte att sabba semestern.... men just nu vill jag bara hem till kryckorna!

       
                                          

....tycker lite synd om mig själv... men är ändå glad att inte är brutet vilket jag trodde den första kvarten i min ensamhet bakom pumphuset... i vägran att tillkalla hjälp! MAN ÄR VÄL INGEN GAMMAL KÄRRING HELLER!!!! ...eller så är så precis det man är!

9 augusti

...och 29 år sen syrran dog. Datumet är ff etsat i hjärnan och även om det är länge sen finns ärret kvar. Sorgen avtar men minnena finns kvar och krafsar man lite på ärret så blöder det igen. Man undrar hur hon hade levt om hon fanns idag, vem hade hon utvecklats till, vad hade hon gjort, skulle vi haft bra kontakt, skulle hon haft barn och barnbarn som jag har nu?... Man tänker en stund, så återgår man till sin egen verklighet. Vissa saker bara är...

Gårdagen tuffade på ute på Aspö. Jannes mamma fyllde år så vi var kvar på lite mat och dricka. Morgonmålet åt vi dock i båten med en trut som sällskap.Jag tillbringade några förmiddagstimmar med att knyppla Kumlagaller och låta Bamse sova ut. Han var bra stingslig när vi kom ut hit och jag tror han haft lite för många spännande upplevelser för att hans lilla söta hjärna ska orka smälta allt. Han sov gott... när han sen började krypa upp och slicka mig i ansiktet samt jaga knyppelpinnar på dynan tyckte jag det var dax att låta honom vara social med släkten.

                           

Igår hoppade jag av vattenskotern och badade med kläderna på. Nu badade jag igen med kläderna på för jag har ingen baddräkt med mig... Det är 19 grader i vattnet så tillochmed jag kan kliva i när nöden kräver det.Eftermiddagen och kvällen tillbringade vi på verandan hos svärföräldrarna och inomhus när mörkret kom. Jag har stickat en hel del på babytröjorna som ska till ett widow center i Tanzania. Bamse har vi flyttat ner i ruffen för det börjar bli kallt om nätterna. Han sover så tryggt och stilla i midkabinen. Men klockan 7 imorse fick jag sitta med honom i famnen en stund för då åskade och blixtrade det. Han var inte rädd direkt, men han ville ha lite kroppskontakt. När Janne sen tänkte ta ut honom för att kissa tittade Bamse bara på honom och visade med all tydlighet att sånt ville han vänta med tills åskan var långt borta! Klockan 9 ville han gå ut! 

        

Idag ska vi ge oss av härifrån... vi planerar att röra oss söderut. Men först ett proviant-stopp vid guns Livs på Nämndö. Vi får se vad det blir efter det :O)

                                                                 

AspöPå förmiddagen lämnade vi Sandhamn till förmån för Aspö. Här har vi haft en mysig dag, soligt och blåsigt... och tillochmed lite vattenskoter!

                  
                   Kolla Guggelutten!


                       
                         Matdax tycker Bamse!

Jennifer ska hon heta!

               

Nu har Bella och Rickard bestämt sig för att Rumpnissan ska heta Jennifer. Justin och Jennifer blir väl jättefint!

Ännu en skön promenad över Sandön efter middagen:


 Om fettot rätade på ryggen skulle det se bättre ut!

                     
                       Sandhamn är vackert så snart man kommer från hamnområdet


Vi kom försent till konserten :-D Fullt medvetet. Vi åt i båten till livemusik,
scenen hade vi bara 25 meter från oss ... och promenerade när folket gett sig av.

Kvällen har varit lugn och fridfull. Vi har sett en båt full med fulla killar klippa ankarlinan när de inte fick upp ankaret. Sen har vi legat och tittat när folk rusat runt och fixat med sina båtar när vinden kantrade och från sydväst till nordost på några sekunder. Vår närmsta grannbåt hade tur i oturen att de hade gott om plats för den la sig med bredsidan mot bryggan. Tanten var ensam i båten med sina tre yorkshireterrier så hon fick hjälp av båtgrannen i vars båt aktern dundrade in i. Sen kom gubben och sonen i full fart med gummibåten de varit ute i. Men som sagt... förutom en orolig Bamse har vi det lugnt och skönt i vår båt, med värmeljus och underhållning på nära håll.

Bekki lagar god mat därhemma. Jag har föreslagit henne att bli kock i vårt residens... men hon bara garvar åt mig :-S


Fyllda paprikor och korvstroganoff med mozarrella och persilja!!! Bara njuta via mms :O(

Tja... här stormar det på... Janne tog kvällskissningen själv... Ja, Bamse var absolut inte med på noterna men Janne tvingade ut honom. Jag ska kolla kontot och sjövädret, imorgon planerar vi för avfärd mot Aspö...

                                        

Sandön

                           

I förmiddags lämnade vi paradisön Brändö till förmån för Sandön och Sandhamn. Oväder är utlovat och vi behövde fylla på proviantförråden, batterier i dator och telefoner samt färskvatten så det var bra tajming.


                             

Jag har tagit en superskön dusch och fått rent hår! Vi har promenerat runt lite men regnet har gjort att vi inte vågat gå för långt från hamnen ifall det skulle komma en störtskur. Blöta kläder i en båt blir lite unket. En alltför blöt hund likaså!


                   

Bamse är lite orolig, vet inte om det beror på nya miljöer, allt folk + båtar + hundar eller att han inte gillar när det gungar när vi står still... Under färd sover han så gott i min famn med hakan på min axel eller under min haka.

                             

Bamse mitt i centrum!

Här sitter vi nu och guppar lite precis invid Hotell Sandhamn. Erik Gadd repar inför sin konsert om en stund. Roligt att läsa om dagens begivenheter... grovsopor och Eric Gadd med Blacknuss Allstars :-D Men allt har ju sin plats i tillvaron, liksom vår lilla folkbåt bland alla feta muskeldunder till motor- och segelbåtar!

Lite rara bilder får vi via mms. Skönt att få ta del av verkligheten hemifrån:

                      
                        Rumpnissan JennifeRosalie


Ragnar har det bra hos Linnéa, Mattias och godisarna. Han får vara lös när de är hemma
och de har köpt nya leksaker... "överraskning" ropade Thyra när de kom hem från affären :O)


...och Thyra delar gärna med sig av frukostmackan!

Så Ragnars matte och husse kan vara lugna! Och Rumpnissans morföräldrar får rapporter i hur det går på hemmafronten. Hon har redan fått komma hem från sjukhuset, hon är så pigg trots att hon var på gränsen till förtidigt född!

Nu... kyckling i gräddsås smaksatt med jordnötter till Eric Gadd live! LCHF is the shit!

Brändö

Brändö heter ön vi landade vid igår... och här har vi legat hela dagen och njutit. Det har varit molnigt och det har passat mig perfekt, ser ut som en stopplykta sen vi var på Lilla Tistronskär igår.


Bamse tuggar vass

                     
                      Kan man bo bättre?


Solnedgång över Brändö

                         
                          Janne plockar blåbär åt sin värkbrutna fru...

Janne och jag har gjort en bra uppdelning. Han tar ut Bamse när jag har svårt att ta mig i land för värken... då lagar jag all mat och diskar i gengäld. Passar extra bra när jag återigen dragit igång med en strikt LCHF-diet. Det funkar hur bra som helst. Värken har minskat och jag är rörligare, men jag riskerar inte ett enda onödigt hoppiland i taskiga miljöer för om jag skadar en hälsena eller ryggen nu är semestern förstörd. Hittills är allt mer än otroligt underbart!


Bamse och Janne njuter av solnedgången.

Kvällen är här och jag ser inte längre tangenterna... det är dax att knoppa in. Sov gott därute <3

                                                          

Lilla Tistronskär

                
                  Några centimeter fot... kan det bli sötare?

Idag har vi lämnat Ljusterö. Jens sov över hos oss i båten och åkte sen hem. Vi fortsatte ut mot havsbandet och tillbringade några fantastiska timmar på en kobbe invid lilla Tistronskär:

                      
                       
                            På spaning efter farliga måsar!

Bamse jobbade sig trött kan jag lova. Han jagade ön fri från måsar och det var ett hårt jobb. Han sprang och sprang och fick tilllslut spatt och överföll mina tröjarmar. Sen somnade han en stund, sen full fart igen. När vi sen lämnade Tistronskären till förmån för en natthamn i lä, somnade han djupt, först i min famn, sen på sin kudde på golvet. Vi har kunna kliva över honom gång efter annan utan att han ens rört en fena!Var vi ligger inatt har jag glömt namnet på, men vi rör oss i trakterna av Sandhamn och Möja... Janne är ute med Bamse på en ö som kryllar av flygmyror, men vi räknar med att de svärmat klart imorgon.

Vi njuuuuter! Gör nu detsamma alla ni därute!

Besök hos Rumpnissan!Vi tog en lugn morgon. Bamse fick bada med Janne... men tidig eftermiddag kom Jens och hämtade oss ute på Ljusterö så vi fick åka och hälsa på vårt 4:e barnbarn.


                                
              

När mamma och pappa gick och pratade med doktorn hängde jag ut genom fönstret och tog kort på ambulanshelikoptern som hade landningsplats precis utanför BB-fönsret.

                       
.
Liten och söt var hon, Rumpnissan. 46cm lång, 2360gr tung och född v.37+1. Snart nog blir de stora och självständiga ;O)

Janne, Jens och jag åkte och fikade i Liljeholmens centrum... jag blev blixtförälskad i en dörrstopp! En sköldpadda! Han fick följa med hem och ska få ersätta vår trasiga igelkott. Vi hämtade upp Bamse som varit hemma hos Bekki medan vi var på BB, sen styrde vi kosan mot  Ljusterö igen.

           

Nu är vi hos moster Sylvia på Ljusterö igen, där båten legat hela dan. Liksom igår, en mysig kväll på uteplatsen. Jens sover antagligen över hos oss på båten. Jag ska gå och vara trevlig :O)

Plötsligt kom Rumpnissan!

Helt otroligt... här ligger vi och myser och mår gott på Edö... funderar på vart vi åka ska härnäst... och så plötsligt händer det! Vi väcks av telefonen vid 6.00 på morgonen och får veta att vattnet har gått. Hm, man SKA ju inte bli förvånad när en höggravid kvinna ringer och säger så, MEN ett kejsarsnitt var planerat till 12 augusti och då hade vi skaffat båtplats, hundvakt och SL-biljetter för att finnas på första parkett. Snacka om att bli överraskad! Hela dagen har bestått av väntan... hur gör vi nu? Vad gör vi av båt och hund? Hur går det för Bella? När blir det snitt nu?

Så ringde Bella vid 3-tiden och berättade att en liten tjej kommit till världen, hon kom strax efter 11.00, vägde nästan 2,5 kilo och var 46 cm lång. Allt hade gått enligt planerna, utom det där med vilken dag då... Den här lilla damen vet redan nu hur man överraskar genom att ta kommandot direkt!

Så ändrade planer alla kategorier. Vi ligger kvar här idag och tar oss till Ljusterö ikväll där vi blir hämtade imorgonbitti av Jens med bil. Hundvakteriet har vi inte löst än, men han får antagligen sitta hemma en stund medan vi åker till SÖS och spanar in det ännu namnlösa lilla underverket!

Allra varmast välkommen, älskade lilla Rumpnissan!


Edö - en sommarfavorit

Semstern är här och vi är verkligen ute på sjön! Äntligen!!!


Vi fick sällskap av Jens en bit. Han skulle hämta Sandra i Slussen.

Vi kom iväg vid fem, ungefär som vi tippat. Jag hade fått ett paket och döm om min förvåning när de 3,2 kilona från Jönköping innehåll två rese-knyppeldynor från Finland. Ja, jag hade beställt dem, men transporfirman var Jönköping och två dynor på sammanlagt 3,2 kilo inklusive emaballage och väskor mm... DET var otroligt! Nu skulle jag inte ha båda två utan vi släppte av den ena i Vaxholm där en av knyppelkursisterna från Vadstena bodde. Så nu är jag utrustad med knyppeldyna, stickning och böcker om jag skulle känna för sånt!

Vi tog oss ut till Edö, här har vi varit många gånger. En skyddad vik öster om Ljusterö... här njuter vi av solen och tystnaden...


Bamse njuter av att vara på sjön han oxå

                      
                          Gamla stan från sjösidan


Vaxholm

                        
                         Bamse hjälper pappa ratta båten!


Edö! Här njuter vi!
                            

                                                           
                                                            Hoppsan                ;O)


Måste sätta fart!

Som vanligt när det är mycket att göra blir jag handlingsförlamad. Iallafall hemma. Igår em efter kyrkan och lite snack med Janne och Bekki lyckades jag tvätta tomt i tvättkorgen och ta bort all sand och allt tidningspapper ur djurens tomma burar, samt få undan tvättberget. Sen satte jag mig att "sticka för Tanzania". Eftersom garnet tog slut till Änglas tröja började jag med restgarnerna och det som ska bli babytröjor till ett barnhem i Tanzania, ett barnhem som en klassis till mig på Ersta varit med om att bygga upp. Jens kom hem och han tog ut Bamse sista naden så jag kunde krypa i koj vid midnatt.

                                   

Gick upp halv nio imorse. Nu måste jag ut med Bamse, har satt på en tvätt med Jannes kläder han kom hem med från nattpasset i morse. Bekki och jag ska storhandla, jag måste skura sköldpaddornas terrarium och Ragnars voljär... packa förstås... men jag sitter apatisk i värmen!

SKÄRPNING! Bamse ligger och knoppar i sin reseväska... nu ska vi UT!


RSS 2.0