Äventyr vid bryggan!

... än ligger vi bara vid bryggan, lite invänjning lixom...


Kika ut... var har vi hamnat?


             
              Spana lite...


                        
                        Kolla att allt är i sin ordning!


                 

 Kissdax

                                      
                     Mycket spännande att nosa på!


                   
                    Ombord igen


Kvällsgodis

Just nu ligger han i mlitt knä... han började skälla som bara den när vi skulle lägga oss, men vi hoppas han ska vänja sig snart. Hittils har det gått över förväntan!

                

Snart så...

...sticker vi. Nyduschad och packad :O) med strukna pirater och högdragen valp.



Jens ska gå med sina nyfärgade rosa sockor på fest ikväll.



... och Janne och jag ska packa ut i bilen nu :O)


Lugn och fin...

Har tillbringat resten av dagen i ett lugnare tempo. Suttit och käkat ostbågar och pratat med ungarna, låtit tvättmaskinen gå för sig själv, dragit valpen runt tomten... Nu är det nästan färdigpackat. Fåglarna har fått njuta dagen på trappen och jag har hittat mina vita pirater och t.o.m tvättat dom. Nu ska piraterna bara strykas, jag ska duschas och så har jag skickat iväg en del av familjen till Sörskogens pizzeria för att köpa salladsrullar till middag.

                   
                    Sån stil han har den lilla latmasken!

Rebekka har redan dragit, Monica har bjudit med sig Jens på 30-årsfest (återstår att se om han följer med), 

                                                  

Janne och jag ska väl dra oss ner mot båten så småningom... 

                  

Egentligen ska jag väl inte sitta här...

...  utan jobba på utav bara sjutton... MEN vad jag är trött på just det! Så det finns inget bättre ställe jag kan sitta på just nu. Jag sitter här för att samla tankarna helt enkelt. Tänk vad lätt det är att hamna "i spinn" och bara rusa runt med alla måsten, sen glömmer man hälften iaf.

Imorse fick jag en överraskning när jag plockade sängkläderna ur tumlaren, för vad trillade ut??? Jo, rosa trosor, en rosa BH, rosa strumpor och värst av allt... Jannes 700kr-skjorta som inte heller var vit längre. Varför det då? Jo, för första gången på över 20 år har jag lyckats med konsten att ofrivilligt färga tvätt. Min nya fina rosa tunika från Indiska som ska handtvättas hade åkt in bland sängkläderna. Likaså diverse andra plagg som inte ska tvättas med sängkläderna i normala fall... och varför händer sånt? Inte av okunskap utan för man ska stressa undan med allt som ska göras innan man ska göra nåt annat. På nåt sätt har jag inte uppmärksammat att, inte ett, utan t.om FLERA plagg åkt in med lakanen. Hur det kan komma sig kan man bara spekulera i... eller strunta i spekulationerna och spara energin till annat. Gjort är gjort! Min rosa tunika går nog att använda. Trosor och BH är väl bara lite söta, de kan jag ju ha till tunikan för de går ju ton i ton, lite chict. Jannes rosa strumpor vill säkert Jens ärva, men hur ofta köper Janne så dyra kläder som en skjorta för 700kr??? Typ aldrig! Och vad lyckas jag med??? Ingen idé att älta, utan ta lärdom och gå vidare!

                     

Nu har jag fortsatt att vika det oändliga tvättberget, men nu är det bara en tvättmaskin från helt färdigt (för denna gång). Ängat mig åt lite eftersatt kroppsvård som ögonbrynsbuskar, pälsklädda ben, tånaglar mm. Lite fin vill man väl vara när man ska på bröllop. Det som bekymrar mig är att mina vita piratbyxor jag tänkte ha på bröllopet försvunnit på vägen mellan Sanda och Hagsätra... Hm, får göra några efterforskningar alternativt hitta på nåt nytt att ha på mig... DET ÄR VERKLIGEN INGEN IDÉ ATT STRESSA!!! Det blir bara fel! Det blir väl bra om jag kommer ihåg att packa mina nya fina puppor! 

                    

ÅÅÅåååkej. Då ska jag släpa ut min pömsiga hundvalp som inte alls är sugen på att promenera i skogen. Sen får jag vända uppochner på väskan och lita andra saker i jakt på piratbrallorna... 
                              ....... vi ska ändå inte sova förrän ikväll!

Trevlig helg!


Semesterns första fredag

Ajajaj, vad ryggen värker... och milde vad trött jag är! Vi bestämde att vi åker ner och sover i båten imorgon och ger oss av tidigt på söndag istället, så får vi se hur Bamse reagerar på båtlivet medan vi fortfarande är i land oxå :O)

Jag är nöjd med dagen. Bamses bula/hål var inte infekterat och nu får han nån sorts anibiotikapasta som han ska ha två gånger om dan. Det smakar gott verkar det som för han slickar i sig det utan tjafs... men det ser ut som han blivit skjuten i halsen efter att de rakat honom över såret :O/

                

Djurrummet har tagit timmar. Halva väggen har jag sprayat med Cillit Bang och gnidit och gnidit. Det blir ju så dammigt av hö och sågspån! Fåglarna har fått ny sand och terrariet har jag gjort minutiöst rent med miakeltrasa och fönsterputs. Kautchuk är ofta snorig och jag kan tänka mig att sågspån och hö blir för dammigt för honom, nu har de sand och så har jag ställt dem vid fönstret så de får riktig sol på sig oxå. Inte för att den gör nån skillnad genom dubbla fönster men jag tror de kan få en annan dygnskänsla. Vi får se. Tungt var det och fint blev det! Resten av väggarna får jag skura när jag kommer hem liksom att fixa alla djur-grejer. En del ska jag slänga för jag använder det inte, annat ska bara "kategoriseras" som ben och hundleksaker på ett ställe osv.


Kautchuk njuter under värmelampan

                                   
                                   Esmeralda tar en tupplur i hyddan efter maten

Nu ska det bli kul att "dekorera" i terrariet när jag kommer hem. De ska få nya skålar och några ickegiftiga växter så luftfuktigheten blir lite bättre. Nu hoppas jag Kautchuk ska bli helt bra.

Plockat undan mina handarbeten och fixat i köket har jag oxå gjort. Tvättberget vek jag undan men har lite ny tvätt på gång som jag ska vika imorgon. Nu ska jag duscha varmt och vila ryggen så resten av semestern blir bra! Och jag hoppas verkligen inte att jag låter gnällig för det är inte ett dugg synd om mig! Jag KAN trots diskbråcket och tröttheten och jag är så himla glad för det!

Till sist ett par bilder från Sanda på Bamse och hans kompis lagotton Kasper:


                          


Städa städa varje freda...

Har varit hos veterinären med Bamse... det var chipet som kommit ut. De fick raka honom runt såret och så fick han antibiotika för att hindra infektion, det är ju ett sårigt hål där chipet blödde ut. Nåt nytt ID-chip blir det nog inte... troligen en ID-tatuering (sådan matte, sådan hund). Veterinären hade aldrig varit med om ett chip som avstötts så det får förbli en gåta. Antingen tål han det inte eller så fick han en infektion i samband med chippningen.

                

När vi kom hem åt jag snabbt lunch och håller nu på att städa för fullt. Huset är uppochner och jag tänkte att ungarna skulle ha lite fint omkring sig nu när min semester går in i fas två. Fas 1 var Sanda, fas 2 blir sjön. Sen ska vi ha familjeråd ikväll där vi ska prata om underhåll av städningen, djurhållning, mat och pengar. Det ska nog bli bra.

Än håller jag på med tvättberget och just nu laddar jag backup-CDs på sommarens bilder. Toan är klar, sen står djurburarna i tur, liksom att snygga upp kök och vardagsrum. Packar gör jag i samband med tvätten...

                          ---------------------------------HEPP HEPP---------------------------

Semesterns första torsdag

... regnade bort. Eller bort och bort... jag satt inne och hade mysigt, lyssnade på musik medan jag virkade och broderade. Några rosa rutor, några gröna rutor och så broderade jag klart vargen...



...nu ska jag börja med indianflickan vars fläta är halvfärdig...

På kvällen packade vi ihop och åkte hem från Sanda.

Vädret....

...är kanske inte det bästa, men vad gör det? Janne jobbar under huset och jag njuter av djuren. Ragnar ville inte gå in, men jag tvingade honom efter nån timme... och han SKA få komma ut igen! Det är rätt kul att se Ragnar och Bamse, de har så lika intressen, t.ex gnaga på grenar. Vi har lyft upp ett par rejäla grenar på altan och Ragnar sitter överst och gnager medan Bamse gnager nertill...


         

Grannen påpekade att det nästan är samma färger på min fjäril och Ragnar... det har jag inte tänkt på förut.



Till sist en liten stilstudie av fågelvärldens snygging, här presenterar han sig själv med namn och allt:


..det är tooorsdagmorgon...

...och mitt huvud känns så tungt... och varför skulle nån vara intresserad av det? Jag ville bara skriva det. Sovit riktigt tungt inatt, vaknade på småtimmarna av ett rejält åskväder och var upp och drog ut kontakter lite här och där. V berättade igår att det blixtnedslag som fått vårt hus att skaka i helgen hade slagit ner i hennes hus. Blixten hade sökt sig till den gamla vedspisen så hon vågade inte längre ha hundarnas (Bamses föräldrar) matskålar där utan hade flyttat dem ut i hallen... inatt blixtrade det betydligt mer men var inte fullt så nära.

Veterinären ringde igår vid 21-tiden och vi ska få komma imorgonbitti och kolla såret och vad som hänt med chipet. Jag tror det blivit en infektion för blodet som rann var gulkladdigt, sen har det väl brustit och jag är glad att det brast utåt och tömdes. Hade det brustit inåt hade han kunnat bli jättedålig.

Bamse Bus vägrade gå ut i morse, han snabbkissade vid ytterdörren och rusade sen upp på altan, vill inte bli blöt om tassarna minsann. Nu ska jag försöka gå ut en liten sväng med honom.

                  

Semesterns första onsdag

Trodde inte det var sant när väckarklokan ringde kl 9.00 imorse. Janne hade tack och lov varit ute med Bamse vid 6-tiden... Tog Ragnar och Bamse på morgonpromenad, frukost, sen åkte jag in till min frissatid kl 11.00. Min favvofrissa var upptagen, men de hade en elev som var nästan färdigutbildad så jag hade bokat hos henne. Färgen blev bra... men jag vet inte vad jag tycker om platt-tången.... kul att prova iaf.

                

Sen kunde jag inte hålla mig utan sprang iväg till Ankis och köpte mer garn... grönt denna gång. Virkfingret är så ivrigt... Janne och jag fikade på stan och åkte hem så jag fick fortsätta med mina filtar. Tog Bamse och gick över till V, Cl:s mamma som passar Cl och J:s hundar medan de är på Cuba. Satt och pratade med henne en stund sen ringde Janne att fikat var klart så jag tog med mig V, hundarna och Cl:s dotter Ci som kom för att hälsa på mormor. Grannen Ca mitt över var redan på plats, så fick vi en trevlig stund tillsammans med alla hundar.       



Sen fortsatte jag med filtarna tills vi var så pass hungriga att vi åkte in till Strängnäs och åt på Kina-Thai. När vi kom hem tog jag ut Bamse, men hann bara över till närmsta grannen Ca för att prata lite när jag såg att Bamse blödde vid halsen. Jag ringde om en knöl som han har på halsen förra veckan, misstänkte att det var chipet som kapslats in... men vi bestämde att vänta till efter semestern eftersom det inte verkade vara akut på nåt sätt. Nu var knölen borta och en liten vit kapsel hängde i pälsen invid rännilen av blod... det måste vara chipet! Fick tvätta honom med sårtvätt hos Ca och gick sen hem för att ringa veterinärjouren. Nu sitter jag och väntar på att de ska ringa upp, men de ringer nog inte förrän imorgon. Skum händelse, men inget jag känner oro över...

                                     

Nu...mera babyfiltar!

Semesterns första tisdag

Idag har vi gjort Strängnäs. Vi tog med oss Bamse och uträttade några ärenden. Äntligen kom jag ihåg att köpa nya CDrom-skivor så jag kan tömma kameran inför nästa semesteretapp, bokade tid hos frissan, beställde en berlock till Bamse med hans namn och mitt mobilnummer på... ifall olyckan skulle vara framme. Och så garnaffären förstås! "Min" garnaffär hemma har semesterstängt och jag känner mig inte så "otrogen" när jag handlar lite i Strängnäs. Denna skyltdocka satt i fönstret...



Det var lite kul för jag stickade den i två ex förra våren, en till Ängla och en till Thyra:

                   

I garnäffären köpte jag garn (förstås, men man kan köpa massa annat där oxå!) Rosa och vitt, jag ska göra en ny babyfilt, men inte till nåt barnbarn denna gång utan till Filtklubben. Diakonissan i Valmiera (Letland) delar ut babypaket i soppköket där och jag älskar ju att göra de de där babyfiltarna, den är en så härlig terapi. Tänkte experimentera med lite nya färger... rosa denna gång alltså:



Lite fika och glass blev det oxå, sen slappa hemma på altan:

      
                    

Nu är det Morden i Midsomer och en babyfilt som ska virkas!
  
 

Semestern har börjat...

... och jag varvar slöandet med aktvitet. Igår blev en mycket aktiv dag. Janne och jag gick upp tidigt, vinkade av Linnéa med familj som gav sig av på husvagnssemester med första anhalt High Chaparall. Sen packade vi in Bamse och Ragnar och åkte hem, lämnade Ragnar i voljären. Bekki hade vart hos doktorn på morgonen med sina ögon som svullnat upp... och vi skjutsade upp henne till apoteket för att lösa ut hennes medicin och salvor innan hon försenad fortsatte till sin första dag på sommarjobbet, stackarn.

               

Sen åkte vi in till Ersta sjukhus där jag hade läkartid kl 11.00. Janne promenerade lite med Bamse medan jag fick veta att natriumbrist är en vanlig biverkan av antidepressiva och att mina höga D-vitaminhalter är ovanliga, men bara är bra och antagligen ett sätt för kroppen att jobba med mina låga fosfatvärden, det hör nämligen ihop. Lite kläm och känn och lyssna, nya prover i slutet av augusti och en telefontid 1 september. Sköldkörteln är ok, liksom ämnesomsättningen men tröttheten måste spåras...

Sen fortsatte Janne, Bamse och jag till Lågarö där jag lämnade tröjan till mor och därefter tillbringade vi eftermiddagen hos min kusin med familj. Jättetrevligt. Mycket prat, god mexikansk mat och Bamse fick leka med "riktiga" vavvor. Själv är han ju "bara" 3/4 vavva.

                
                 "...är det så där en "riktig" vavva ser ut" ...undrar Bamse...

Vi tog hem sköldpaddor och småfåglar men lämnade marsvinen ett tag till på Lågarö. Sköldpaddorna fick komma hem till terrariet men småfåglarna fick komma med till Sanda. Vi landade här vid midnatt.

Sovit som bara den har vi gjort. Vaknade först halv nio och tog en prommis med Ragnar och Bamse. Två halvvuxna katter var uppe på altan och skrämde fåglarna medan jag stod i duschen och Janne sov. Nu är klockan efter ett och Bamse bara sover.... Ragnar och jag har gått runt ute på tomten och tittat på fjärilar.



Till sist ett litet videoklipp som jag lyckades fånga på familjens yngsta kärleksfulla förmågor. Tyvärr får ni vrida bildskärmen åt vänster.... Nu ska vi in till Strängnäs en liten stund...


Första semesterhelgen

Oj vad jag har slappat. Hela dan igår satt jag i princip och gjorde klart en tröja som mamma har gett upp om och som hon vill lämna till brorsan på måndag. Slö, slö, slö. Kvällen tillbringade vi med "Men in black 2" sen sov iaf jag gott hela natten. Det har regnat som bara den, mer är 50 mm för regnmätaren var överfull. Var ute med Bamse kvart över 7 men han bara rusade upp på altan, vägrade att göra nåt ute! Två korvar fick jag plocka upp senare inomhus men inget kiss. Janne tvingade ut honom efter 11.00 och då kissade han en sjö.

            

Blixten slog ner här runt halv 8 imorse. Jag hade gått och lagt mig efter den misslyckade kissrundan då ett ljussken blixtrade genom rullgardinen och strax efter small det så hela huset skakade. Inget mer, bara den knallen. Igår vid samma tid tog jag med mig Ragnar när Bamse skulle ut och morgonkissa och då träffade vi två par stavgångare som stannade och pratade, ena paret var från Hagsätra där vi bor. Båda paren gullade med Bamse och hoppade sen till när Ragnar började prata på min axel... Han väcker lite upmärksamhet när han helt plötsligt säger "heeej", min stiliga fågel. Ragnar var ute hela dan i sin större bur och på kvällen fick han sitta inomhus PÅ den, men när vi åt middag tröttnade han på att sitta på buren så han flög med dödsförakt på sina vingklippta vingar ut i köket, klättrade upp på Sandras ben och skuttade över köksbordet till mig, han ville vara med sin flock! Sen fick han sitta på min axel resten av kvällen. Båda djuren satt i soffan och tittade på TV med oss, mysigt!



Linnéa med failj kom på förmiddagen. De ska fixa med sin husvagn och ge sig av på husvagnssemester imorgon. Önskar dem bättre semesterväder... men nog 17 är det skönt med detta ordentliga regnväder nu, det behövs verkligen! Hoppas bara att det inte blir lika mycket regnande de närmaste veckorna som det varit tropisk värme de senaste veckorna.

Nu ska Janne och jag laga mat, färskpotatis och grillade hemgjorda hamburgare. Har lagt in min favvodikt på min andra blogg.

Semester...

...äntligen... men ändå, det har varit skönt att jobba när det varit så lungt och hett, jag har kunna hålla mig aktiv och "glömt" hur svettigt det varit. Idag har det varit svalt och det har varit så skönt att slippa ha en kropp som hotat börja brinna. Jobbade bort min lilla hög på jobbet, åkte hem och packade och väckte ungdomar, Jens och Sandra skulle följa med till landet.

Nu är vi här på Sanda. Janne satt och fikade med grannen när vi kom. Bamse och Kasper fick kolla in varandra. Sen har Janne och jag varit till Strängnäs och handlat, jag har lagat middag och Janne har diskat, Jens och Sandra har åkt in till Strängnäs. Behagligt supertrött....

              

Hemmahund


Han är lite tveksam till att lämna hemmet, vår lille Bamse. Mamma går först med sträckt koppel.
Bamse kommer efter...


Skogen är stor och lite läskig... men det finns mycket intressant att sätta valpnosen i oxå...


Hemåt går det alltid fort, kopplet är sträckt och matte kommer efter...


Hemma bäst...


Hoarding...

... som vanligt... trött som en björn som längtar efter sitt ide, men ändå fastnar jag i nåt. Denna gång var det två program om sjukligt samlande, jättespännande! Jag tror man kan känna igen sig i mycket av det som i grunden är missbruk och faktiskt börjar jag tro att det är en överlevnadsinstinkt, detta med missbruk eller samlande....en instinkt som slår fel liksom. När nåt går fel i livet så kan det blomma upp, detta maniska samlande, maniska drickande, nåt som dövar, nåt som lugnar, nåt som får bort tankarna... och i vårt shoppingcentrerade idag så är det lätt att det går överstyr. För några år sen skrattade vi åt ord som "spelmissbruk" och "shopoholics", men idag är det vedertagna begrepp... och nåt som faktiskt "marknaden" styr över. Men för hundra år sen handlade fortfarande vår överlevnad om vad vi kunde samla i ladorna och i visthusboden... samt stoppa i oss vad vi kunde för att ha lite hull till bistrare tider. Jag kommer fortsätta tänka mycket kring det. För mig handlar det om vikt, handarbetsnojor, fotograferande, bloggskrivande, prestationsbehov osv... att stanna vid det friska och inte låta det blomma ut till ett sjukt beteende. Jag pratar ofta om mitt behov av att rensa, men jag orkar inte hela vägen, det stannar alltid vid nån ursäkt. Hm, spännande...

Annat spännande som hänt är att Bamse träffade tre stora hundar på kvällspromenaden. Han gapade och skällde och gömde sig bakom mig... men när jag stått och pratat med de "läskiga hundarnas" matte en stund hade han lugnat sig så pass att han t.o.m försökte leka med tiken. Dessutom satte han sig i respekt hos den enorma schäferhanen, när han kom för nära rusade Bamse fram och visade tänderna så schäfern satte sig på hasorna, sen kvickt bakom mig igen... det var faktiskt kul att se hur han agerar med andra vovvsingar...



Bekki...

... har gjort det igen... lyckats fastna i TV-rutan...



Själv har jag jobbat två timmar, hade samtal idag oxå, krafsat lite bland gamla papper och börjat läsa omvärldsanalysen som vi ska arbeta utifrån på start-upp-dagarna i höst.

                

Åkte sen och hämtade upp Bekki vid pendeln, hon har gjort sitt sista kiropraktorbesök och är återställd efter moppeolyckan nu. Bekki hade försovit sig och det var rena rama turen att Janne inte hunnit åka iväg för när jag ringde hem hade Bekki 30 minuter på sig att ta sig till stan... omöjligt om man inte har bil... men det hade ju Janne då... men Bekki var vrålhungrig så vi åkte till Donken. Janne kom förbi på sin väg till landet och tog en glass med oss, han fortsatte mot Strängnäs, Bekki och jag åkte till Willys och handlade. Förutom att jag rastat Bamse och skjutsat Bekki till T-banan (hon ska upp till Lågarö och träffa sysslingarna) så har jag bara legat i soffan och svettats. Behöver en vilodag. Ragnar vägrar komma ur voljären och Bamse ligger helst raklång under köksbordet. Jag tror jag ska lägga mig vid TV:n och titta på nåt inspelat program. Jag är ensam till Monica kommer från jobbet och Jens+Sandra kommer hem från tältningen. Sandra är visst på nån arbetsintervju så jag ska hålla tummarna!

R.I.P Bagheera jan2005-juli2010
Sen kan jag berätta att det var inte Tova som dött uppe på landet... utan Bagheera. Bagheera var den yngsta (tror vi, vi är lite osäkra på Tovas ålder) och den jag trodde skulle leva längst. Hon är dotter till Drutten som blivit väldigt mager under våren och som jag trodde skulle vara den som gick först... eller Tova med alla sina knölar... men så var det Bagheera. Anledningen till att mamma och jag pratade förbi varandra var att Tova har alltid varit störst, men nu måste Bagheera svullnat av värmen eller nåt för när mamma sa att det var den stora som dött så trodde hon att jag visste vem det var. Snacka om att jag blev förvånad i tisdags när jag skulle ut och pussa på dem och Tova satt där...


Bagheera är den helbruna som man ser rakt framifrån. Drutten i mitten
och Tova närmast i bild.

Men nu vet vi iallafall och det är inget konstigt om de "försvinner", de är ju gamla damer nu...

Denna gamla dam ska lägga sig en liten stund, sen occupera TV-soffan sen... får se om det blir nåt handarbete idag då... jag är så trött på att kroppen är blöt hela tiden... det tar på krafterna...

Däckade...



Nej, efter Fjärilshuset och jobbet igår däckade jag. Kände redan när jag kom till jobbet att det blivit för mycket, även om det varit kul. Jag har ju gjort nåt extra varje dag den här veckan. Satt en stund och pratade med ett par arbetskamrater för jag orkade inte gå in till sommarcaféet. Men efter nån kvart gick jag dit och tog ett glas vatten och en "dammsugare" för att försöka få lite energi. Det gick vägen. Caféets underhållning bestod av ett par från koptiska kyrkan i Egypten. Mycket intressant, men i mitt tillstånd var det svårt att hålla tråden eftersom de haltade lite med språket oxå. Däremot gick jag fram efteråt och pratade lite med den koptiska prästen. Jag var i Egypten och besökte koptiska kyrkan i mars 2008 och reste runt lite med en grupp diakoner. Vi var i Cario, Port Said, King Marioutt och Anafora bla. Han ville gärna ha ett utbyte med oss och kunde tänka sig att agera både tolk och samtalspartner. Kul!

Sen åkte jag hem en kortis och hämtade Bamse innan jag åkte ner till Länna och hämtade Monica från jobbet. När hon slutar sent gå bussarna så konstigt och när hon slutar sent börjar hon tidigt dan efter och då måste hon gå upp halv fem. Själv däckade jag vid TV:n. Inga handarbeten, ingenting, det har varit så ett tag nu. Lyckades hålla mig vaken hela "miss Marple" men sen slocknade jag. Janne kom hem efter Lågarö-jobbet, Monica hade lagt sig, Jens och Sandra tältade en natt till och Bekki hade jag en sms-konversation med för att hon skulle komma hem.

Nu ska jag rasta Bamse igen, Ragnar vill inte komma ur voljären, sen ska jag till jobbet. Jag hade tänkt åka in till Aquaria... men jag känner att jag kommer inte orka det. Hur kul det än är med regnskogar så är jag slut i hela kroppen! Men det finns kvar, det blir en annan dag!

Vill du ha lite mer fundersam läsning kan du kolla min nya underblogg: http://guggelutt.blogg.se/fundeleringar/

Kram så länge!

Fiskpussar på Fjärilshuset

Idag gjorde jag slag i saken och gjorde en utflykt jag länge tänkt. Jag åkte till Fjärilshuset i Hagaparken. För min del är det en del i min rehabilitering att göra lite annat utöver jobbet och det jag gör hemma. Att komma ut på andra saker i meningen att stärka mig så jag ska orka arbetsupptrappningen i höst...

              
Rävsvans heter denna skojiga växt

           

                     
                      Här har vi fjärilar som kommer ur puppan


Vad dessa har för sig kan vi bara gissa...

              

De har några papegojor och sköldpaddor oxå, men det är inte så märkvärdigt för min del som har dessa juveler hemma. Dagens stora behållning hade jag inte förväntat mig... och det är ju så det brukar vara, förväntningar som är för högt ställda resulterar i besvikelse medan oförutsedda händelser blir fantastiska:


             

          

            

Koifiskar stora som min arm och som gärna pussade besökarna på händerna. En "tuttig" upplevelse, de liksom snuttade på en...

En händelserik tisdag...

... eller ja... lång och bra har den varit. Började med mässa, personalmöte och sen ett möte med nya diakonen om Torsdagsträff och Filtklubb. Sen åkte jag hem och hämtade Bamse, Ragnar och Bekki...vi åkte upp till Lågarö. Janne jobbar på lill-kojan där och jag ville träffa min kusin med familj som har sina veckor där. Linnéa med familj kom oxå upp för de skulle låna Hagge ett par dagar, Mattias familj ville gärna träffa honom... det var ju lite dramatiskt med ormbettet och det där... och Hagge är älskad av många,

                  

"grabbarna hjälper Janne med byggandet"

Jag var upp till kusinen och pratade, kom tillbaka lagom till tacomiddag som mamma och Linnéa fixat. Mums. Lite småprat och ungarna tittade på Bolibompa.


En liten udda stil för en ung människa. Bolibompa från hundkorgen!

När Linnéa med familj åkt släpade mamma med mig till en modebutik hos en kvinna som har egen affär på sin gård. Vi skulle byta en blus som var för stor och mamma hade ringt henne och hon öppnade sin lilla butik bara för det. Det var rea och jag kom därifrån med ett linne och ett par byxor oxå... mamma betalade! Hon hade tydligen släpat dit mina syrror oxå för hon hade rea över sommaren och nu gaddade hon ihop sig med butiksföreståndaren om kvalitet och mode... och jag som hatar shopping! Men jag fick mina svarta byxor som jag letat efter en tid, en snygg blus och ett snyggt linne och ett hot om att få träffa "Tutt-Lena" som säljer snygga bekväma BH... Jag klagar inte. TACK MAMMA! ... men jag känner mig lite fånig med allt fläsk och så totalt utan stil som jag är, med mina bekväma BH utan byglar som låter brösten falla fritt mot marken...

Sen fastnade vi vid TVn, "Morden i Midsomer". Bekki, jag, Ragnar och Bamse kom hem strax efter midnatt. Monica sover, Jens och mupparna tältar i Tyresö nånstans.... och Janne är kvar på Lågarö en natt till.

                  
                     En liten froggy som kom och sa farväl när vi lämnade Lågarö...

Nej, nu mot bingen... jag har planer för morgondagen oxå, men vi får se om jag orkar. Ingen idé att skriva nåt här och nu för när jag gått händelser i förväg förut så brukar de inte inträffa...

AKKURAT

           

Har "man" haft en trevlig kväll eller har "man". En f.d granne och jag träffades i Slussen och hade måndagsmys på Akkurat på Söder. Min son och hennes mellanson var bästisar så länge de bodde här och de ses fortfarande. Hon och jag håller oxå kontakten med kortare och längre mellanrum, beroende på livets växlingar. Fyra timmar gick fort, sen promenerade vi Götgatan bort och över till Gullmarsplan där vi tog T-banan hem.

Jens och Sandra hade tagit med sig Bamse för att bada och sen lyckats få punktering på en mack... så de kom samtidigt till Hagsätra och kunde hämta upp mig vid T-banan. Bamse hade inte badat... men GRÄVT så han var skitig... nu är han nyduschad och sover gott i sin korg. Monica sover, Bekki röker vattenpipa vid Älvsjöbadet, Janne har åkt till Lågarö och Jens+mupparna spelar TV-spel i TV-rummet... Själv har jag startat en ny blogg. VÄLKOMNA!

Måndagen lunkar på...

... som vanligt när man kommer iväg känns det lite bättre. Värmen är på gränsen till olidlig nu, det går inte att komma undan den liksom. Ringde ett par telefonsamtal, pratade lite med en kollega, kuverterade och skötte några småsaker på jobbet, sen iväg till Willys för att handla. Hem och laga sen lunch till som oxå ska räcka till ungarnas middag, själv planerar jag äventyr till kvällen.

När jag skulle ut och gå med Bamse och Ragnar ringde min BA från öppenpsyk och berättade att de fått in en anmälan från Patientnämnden från mig och att hennes chef bett henne ringa för att se hur de kunde hjälpa till med intyget till Försäkringskassan. Jag gick in i en myndig yrkesroll och pratade med henne om vad jag ansåg om deras brist på rutiner och hur det drabbar folk som går på medicin och står i myndigheternas kikarsikte. När jag åter närmade mig "kärnpunkten" sa jag att jag hade en human handläggare på FK som skjutit på utredningen till mitten på september pga öppenpsyks slarv och för att jag inte skulle behöva råka mer illa ut än jag redan gjort. BA lovade kolla av med medicinkunnig om mina låga natrium- och fosfat-värden för jag sa att jag vägrar diskutera sånt med dagjouren, sen ringa mig imorgon, i övrigt skulle vi låta tiden för intygsskrivning stå kvar i september. Denna kvinna verkar ha mer reda på sig än den förra, men fortfarande brister det i mycket. De har verkligen ingen koll, inga rutiner.

Het prommis med Bamse och Ragnar. Båda grabbarna vill gärna in efter en stund... Ragnar är väl mer tålig för värmen än Bamse, men alla är vi trötta... Janne har åkt till Lågarö för att snickra på fasters lill-koja, Bekki badar i Älvsjö, Monica jobbar, Jens och Sandra är på 2-årskalas... Själv ska jag vila lite, duscha, kissa Bamse en gång till och åka in till Slussen :-)

                 

Usla måndagmorgon...

Jag sover och sover och sover... men nån energi lyckas jag aldrig uppbringa. Skulle vilja ta sköldkörtelvärdena men det blir först i augusti. Jag har en trevlig dag framför mig, men kroppen vill inte vakna trots en mysig och sval prommis med Ragnar och Bamse samt frukost med massa kaffe... och nu har jag gnällt här oxå. Det är svalare ute och jag välkomnar det. Har inga direkta problem med värmen, men det ska bli skönt att slippa fuktlagret över huden och svetten som konstant rinner i hårbotten. Många klagar över trötthet och kanske är det värmen som gör oss lite slöa...?

Nu ska jag droppa Ragnars öga och släpa Bamse runt lilla skogspromenaden, sen jobbet.... HEPP HEPP!


Kyrk-söndag

Gick ut med Bamse vid 8.00, gick och la mig igen... men gick upp igen och gjorde alla morgonsysslor, sen åkte jag till kyrkan. Det var jättelänge sen jag var i Vantörs kyrka utan att jobba och det var gott att bara få sitta där och ta emot. Däremot hoppade jag över kyrk-kaffet för att komma hem till Bamse igen.

            

Eftermiddagen har jag tillbringat i telefonen och vid datorn, alternativt liggandes i soffan. Får inte fart på energierna alls. Gick två kortare prommisar med Bamse i koppel och Ragnar på axeln. Ragnar blir lite orolig när vi går för långt, men om grannarna stannar och pratar deltar han gärna i samtalet...vilket inte är gott för min hörsel då han är HÖGLJUDD när han pratar med andra än mig!

              

Klockan 18.00 var jag tillbaka i kyrkan och lyssnade på Orgelgodis med organisten Per Jansson. Han kan hantera en orgel!

Kvällen har jag tillbringat liggandes vid TV:n och kastat leksaker åt Bamse. Sen tog jag en lite längre promenad för hans energi har ökat med svalkan...

Nu går jag in i sista arbetsveckan före semestern. En del annat kul är planerat... må energin återvända... eller åtminstone räcka!

Bamse har blivit 4 månader...

... eller 17,5 vecka. Men det betyder att han flyttade hem till oss för för 8 veckor sen.


2 veckor


3 veckor


5 veckor


7 veckor


8 veckor


3 månader

4 månader

Ännu mer lööööördag...

När Janne vaknade efter sitt nattpass åkte vi till Länna för att leta list ... så vi plockade upp Monica från jobbet och åkte till Farsta. Både Monica och jag är i skriande behov av byxor, men det hittade vi inte. Däremot hittade jag ett par SKOR!!! Jag behöver verkligen ett par snyggare skor, ett bröllop är ju på gång i sommar... och jag är jättenöjd! Jag läser mig till att de borde gå att kombinera med "kavaj" ... hursomhelst så blir det så här nu! Fila bort lite förhårdnader, klippa tånaglarna snyggt och måla dem i nån vit pärlemor kanske? Jag har ett par superbreda 36:or så jag kan inte göra nåt åt passformen... alla mina skor är för smala och för långa, jag är nöjd om de sitter hyfsat bekvämt!

               
                     
                      ...eller är det lite shabby chic med slitet rött nagellack?

Sen åkte vi förbi Hagsätra för att köpa mera mjölk, glass, rödbetor och pyttipanna. Jag har en ny sån där craving och det är oxpytt med rödbetor... jag undrar varför jag får såna där grejer för mig ibland...

Sen har jag tänkt mer på djur. Jag glömde nämna den heliga birman jag suktar efter. Inte olik siamesen, men ändå inte ett dugg lik. Lelleplutt har en härlig helig birma, hon heter Smilla! Kan det bli vackrare?

                

Har varit ute och gått lite med Bamse och Ragnar. Jag tycker det är lite kul med uppmärksamheten man får när man kommer med världens stiligaste goja på axeln och världens sötaste valp i koppel! En del försöker kika så jag inte ska se, andra går direkt fram och börjar prata. Idag var det två pappor i lekparken som stack upp sina huvuden bakom rutchkanan och försökte kika obemärkt... så söta! Men jag är inte ensam i området om att rasta hund och fågel. Det finns en lite äldre kvinna med en lite större hund än Bamse och en amazonpapegoja som brukar promenera tidigt som attan i skogen. Träffade henne för två år sen och flera har berättat om henne så jag vet att hon bor kvar i området med sina djur. För två år sen stannade jag och pratade lite med henne och då skulle hon skaffa en amazon till och hon berättade att hon gick ut tidigt för att hennes goja inte skulle utsättas för större nyfikna hundar. Det var sommaren före jag skaffade Ragnar och nu skulle det vara roligt att träffa henne igen!

              

Fy 17 vad jag är trött, jag tror jag får gå och lägga mig snart! Monica är ute med Linnéa, Bekki är på fest i Bergshamra, Jens och Sandra spelar TV-spel i TV-rummet och de kan säkert ta ut hunden lite senare...

Och fy 17 vad jag är nöjd med mina puppor!!!


                           

Mera löööördag...


                     

När man droppar Ragnars öga får man vira in honom i nåt, t.ex en handduk så han inte kan flaxa runt, sen håller man näbben försiktigt och droppar i ögonvrån så rinner antibiotikadropparna ner dit se ska, lätt som en plätt.

Har bakat en jordgubbspaj på halvtaskiga jordgubbar... städat ur voljären och småfåglarnas bur. Skulle gjort det för länge sen men det har inte blivit av och nu är det sköldpadds-terrariets tur nästa gång jag får energi. Gänget är på landet hos mina föräldrar, marsvinen har sin bur med sig men småfåglarna och sköldpaddorna har mindre burar. Duschat har jag oxå, men det är liksom lönlöst att torka sig för man är lika blöt ändå, det är en otrolig luftfuktighet!

När jag var ute och rastade Bamse gick jag och tänkte på djur... Djur har jag i princip haft i hela mitt liv, alt från olika sorters möss och sköldpaddor till orm, katt, större gnagare, fisk och hund. Jag har mycket länge haft en önskan om en röd ara, en svart långhårig chihuahua-hona som jag skulle kunna få några kullar på, en minigris och höns... men livet har velat annorlunda. Istället för en röd ara blev det en mer lätthanterlig dvärg-ara som är grön och skön och som jag är jättenöjd med, vill aldrig byta ut honom, men det blev inte som jag tänkt... möjligtvis bättre.



Samma med hund. Jag har ju varit allergisk i många år, men Bamse tål jag och nån form av desensibilisering sker väl eftersom jag tål andra hundar bättre nu. Hoppas det håller i sig. Men min önskan har varit en svart långhårig chihuahua... och istället så valde Bamse mig, en vit blandras och dessuto hane!



Vi får se vad som händer med minigris och höns. Marsvinen är jättegamla, aggorna är oxå till åren komna, sköldpaddorna kommer att överleva mig... blir det mer sällskap i form av en ny överraskning eller är det slut nu?


Det är löööördagsmorgon...

Sov gott inatt, trots att jag sov hela eftermiddagen igår. Monica väckte mig strax efter 7.00 imorse för jag hade lovat att köra henne till jobbet. Kommunikationerna till hennes jobb funkar inte så bra på lördagsmorgnar...! Tog med mig Bamse, han gillar att åka bil och så blir det en liten prommis oxå, lagom i värmen. Som vanligt när vi kommer ur garaget vägrar han gå ur sin väska utan ska bli buren, antagligen gör värmen honom extremslö oxå. Men när vi kom förbi grannen med kattungar hoppade han ur väskan. Jag såg henne inte men Bamse hade koll på att det var spännande saker på gång... Grannen satt ute med kattmamman och ungarna. Tyvärr hade jag inte kameran med men mobilen fångade dem rätt bra den här gången!


                 
                   
                      
                     

De är ju så fantastiskt söta!

Nej, dagens äventyr har bara börjat! Ska försöka leva även denna dag med ett öppet sinne. Kanske kommer jag iväg till Sanda, kanske händer nåt annat skoj. Nu har Bamse och jag fått frukost, återstår Ragnar som oxå ska få sin ögondroppe.


Så här ser han inte ut längre, nu blinkar han mest och är lite irriterad. Om ett par dagar är han nog helt återställd, han ska ha droppar till på måndag.

Videos på Bamse Bus


Ork´ int´ åk´ ti Sanda

Mymy... Effektiva två timmar på jobbet, papper kom iväg, telefonsamtal ringdes, sen åkte jag och handlade i Hagsätra till pippin, hunden och människorna. Mycket glass! När jag kom hem och fixat lunch åt mig, Jens och Sandra somnade jag i vardagsrumssoffan och sov en timme, sen gick jag ner i sängen och sov ett par timmar till. Resten av kvällen tilbringade jag vid TV:n med broderiet... och nu ska jag ramla i bingen igen. Jag hade tänkt åka till Sanda men ja´ ork´ int´....

                  
                   så här ser vargen ut nu... snart ska indianskan börja ta form oxå

Jens åkte iväg och badade på kvällen, han kom hem med en skitig hund. Ska försöka komma ihåg att lägga upp ett bar videor på Bamse när han ägnar sig åt en av sina favvo-sysselsättningar, nämligen att GRÄVA! Jens har skickat ett par på mobilen och jag ska leta efter sladden så jag kan dela med mig av valpens bus.

Och vad är nu detta? Jag älskar alla former av djur, men myror är väl inte favoriten direkt. Det är Monica som fått för sig att de ska ha lite fredagsmys och det kan vi väl bjuda på...


                         

Kort om torsdagen

En man som lämnade in kompletterande papper och sen ett samtal på nån timme. Dessförinnan hann jag skriva klart Filtklubbens papir som ska skickas ut före årsmötet i september. Effektiv dag, verkligen.

Sen tog jag tunnelbanan till Slussen och gick upp till Ersta:

            
             Gröna Lund

Jag skulle till sjukhuset för provtagning för jag har fått en läkartid hos endokrinologen nästa måndag. Det var njurar, lever och mycket socker som togs, sex rör! Sen gick jag ner till Slussen igen.

            
             Gamla stan

Gick av i Högdalen där jag lämnat bilen, hittade ett par sköna sandaler på en sko-rea, tog en sväng förbi Hagsätras pizzeria och åkte hem och åt lunchmiddag. Sen satte jag mig vid TV:n med vidöppna fönster och broderade till halv sex då jag åkte till Länna och hämtade Monica från jobbet. Bamse fick följa med i bilen för det är mycket svalare i bilen än nån annanstans just nu. Bamse fick pälsen ryktad, han fäller så otroligt just nu, det är väl både valp-pälsen och värmen som gör att man ser ut som man fått päls själv när man kelar med honom. Klippte hans klor oxå, det gick jättelätt.... och Ragnar fick sin droppe i ögat.

                 

Kvällen har jag tillbringat vid TV:n med broderiet. Monica har lagt sig tidigt, Jens och Sandra är kvar i Tumba och Bekki som aldrig kom iväg till sin kompis igår har gett sig iväg ikväll istället.

                
                  Bilden är gammal nu, hela varghuvudet är nästan klart...

Softish onsdag

Kunde sova lite längre eftersom Jens och Sandra sov i Tumba med Bamse...så min enda animala uppgift idag var att ge Ragnar frukost, droppa hans öga och njuta hans sällskap en stund.



Jobbade två timmar på morgonen, möte med Filtklubbsordförande och nya diakonen, sen ett lite tuffare fondärende. Gick över till Konsum och MrMinit och gjorde en ny nyckel till Sanda samt köpte rostbröd till Su som bjöd på lunch idag. En trevlig pratig eftermiddag innan jag åkte hem. Fixade lite middag, satte upp "Vårfjäril" på knyppeldynan (spolade ju på garnet igårkväll) och satte mig sen vid TV:n för att brodera lite till "Mrs Marple". Bamse är hemma igen så vi har varit ute och hälsat på myggen. Monica sover, Bekki ska sova borta, Jens och Sandra sover i Tumba, Janne kommer snart hem från kvällspasset och jag ska falla ihop i sängen nu. Ont i huvudet och extremtrött... MEN imorgon är en ny dag med nya äventyr på lut!

Kul och mindre kul

Jobbade mina två timmar igår, åkte sen hem och satte mig vid knyppeldynan och svettades. Det är liksom ingen idé att försöka hålla sig fräsch. Turligt nog luktar inte denna värmesvett illa på samma sätt som när man är ute och motionerar. Bamse vägrade gå ut, han kissade på tomten och gick in och la sig där han hittade en svalare plats.

Framåt kvällen åkte jag och hämtade upp Su, så gav vi oss av till Stocksund för att hälsa på en klasskompis från mellan- och högstadiet. Hon kunde inte vara med på förra klassåterträffen för hon bor i Singapore, men nu var hon "hemma" en sväng. Vi var fyra tjejer som var fria att komma dit och det blev en jättetrevlig kväll med mycket prat och god mat tillsammans med en magnifik utsikt ... Lidingöbron som sken röd i solnedgången, påminde lite om bilder från GoldenGate-bron fast i mindre format. Kom hem sent.

Gick upp tidigt imorse. Mässa och lite planerings- och uppföljningssnack med en kollega, sen hem, skjutsa Jens och Sandra, handla, hem och knyppla, laga mat, hämta Jens och Sandra, knyppla mera... och nu är jag klar med Johannesörnen, ska bara fästa trådarna.

             
 
Värmen är obeskrivlig. Ändå tycker jag att det är lite ballt att man kan vänja kroppen så. I vintras var det extremkallt och nu är jag väldigt glad när temperaturen inomhus håller sig under 30grader. Att vara ute är inte att tänka på...

             

Janne jobbar, Bekki ska till en kompis, Jens och Sandra har tagit med sig Bamse för att bada och Monica kommer hem snart. Ska ta en lugn kväll framför TV:n och "Morden i Midsomer", tänkte spola på nytt garn!

R.I.P Tova f. vintern 2005, död 13 juli 2010



Tova är den lilla tufsan närmast i bild. Hon har haft några knölar och blivit dubbelt så stor på sista tiden, men idag somnade hon in hemma hos mina föräldrar. Hon blev lite dålig igårkväll och imorse "läckte" hon, sen somnade hon in under dagen. Hon har varit pigg och matfrisk in i det sista och jag är säker på att hon haft fantastiskt sina sista veckor på semester i Roslagen då hon fått vara utomhus och kunnat frossa på friskt gräs.

Nu har vi bara Drutten och Bagheera kvar, mor och dotter. Drutten föddes våren 2004 så hon är riktigt gammal nu... och Drutten födde Bagheera i januari 2005 så det är damer som är till åren komna...


Söndag på Lågarö

Vi trodde att vi skulle gå upp tidigare imorse för att göra oss klara... men vi segade oss upp vid 9-tiden som först. Packade ihop efter frukost, pratade lite med grannen... kom väl hem runt 12 nångång. In med packningen och Ragnar och sen upp till Lågarö. Vi kom inte dit förrän efter 1, men det gjorde väl inget, vi hade tid på oss. Mamma och pappa bjöd på lunch och vi var in till faster och farbror och hälsade. Janne ska bygga klart "lillkojan" åt dem om en vecka så han skulle mäta och kolla vilket material som behövde köpas till. En lugn och väldigt varm eftermiddag i skuggan på altan hos mamma och pappa. Hagge och Bamse busade lite grand, men inte hur mycket som helst i den dallrande hettan.


                         

Jag somnade i bilen på vägen hem! Hur ofta händer det? Jag är bra sugen på att knyppla lite, men vete 17 om jag orkar... sängen i nedervåningen är ett svalare alternativ och mer attraktivt alternativ .... kanske ... det suger i knyppelfingrarna....

Lördag på Sanda

Hot, hot, hot ...! Hett alltså, på svenska då... Bamse ville inte gå ut imorse men när han hörde sin pappa skälla så blev det fart, han forcerade nästan den stängda balkondörren så jag gick ut med honom så han fick hälsa på sina föräldrar som var på rymmen. Närmsta grannen kom oxå ut med sin hund så det var rena rama hundträffen utanför oss. Huvudet sprängde nåt fruktansvärt, svetten forsade, luften var tung. Ängla kom ut och berättade om en älg hon sett, gick in i Linnéas och Mattias som åt frukost i förtältet till husvagnen. Fick en kopp kaffe och huvudet kändes lite bättre. Linnéa med familj skulle till Parken zoo i Eskilstuna med Mattias famlij. Gick upp till huset och försökte sova en stund till men det gick inte så jag gick upp och åt frukost med massa kaffe. 

Janne och jag åkte till Strängnäs och tog ut ögondroppar till Ragnar samt handlade lite till middag. Temperaturen har gått en bit över 30 grader och det har varit riktigt kvalmigt. Janne har svettats ute med att göra trappstege på taket för sotaren. Själv har jag suttit inne och svettats trots att det varit mycket svalare än ute. Knypplade en stund på Johannesörnen, förberedde korv stroganoff, knypplade lite till, knaprade värktabletter.

                

Vid fem-rycket om Linnéa med familj svär-familj. Vi åt ute, Janne möblerade om och gjorde långbord så vi kunde få lite skugga i partytältet. En trevlig kväll. Linnéas svärfamilj åkte efter sju och efter ytterligare nån timme åkte Linnéa med familj oxå. Thyras panna hade svullnat upp och de behövde en medicin de glömt hemma. Thyra är antagligen allergisk mot mygg och hon såg hemsk ut, som en figur från Star Trek eller nåt...


               

Mommos lilla gull. Och Ragnar får ögondroppar med antibiotika morgon och kväll. Det sker inte helt frivilligt så jag får vira in honom i nåt så han är stilla, det är lite svårt att sikta med en pipett när han far omkrng. Men han har inte ont av det, så snart jag är klar får jag klia och kela med honom. Ögat såg bra ut igår så jag trodde jag kunde skippa dropparna, jag såg inte ens vilket öga som var skadat, men idag var det sämre igen och då jag chansar inte. 10 dagar ska vi hålla på morgon och kväll.

             

Har packat lite, nu ska jag natta djuren och mig själv... imorgon nya äventyr...

Bamse- videor


Femte knyppeldan och hemresa

Städa städa varje freda... sjöng Pippi Långstrump... och det gjorde alla knypplarna imorse oxå... städade alltså. Men de flesta av oss satt nog och knypplade i lektionssalarna klockan nio i alla fall. Varje dag av knyppelveckan i Vadstena är så värdefull och så rolig så vi tillvaratar varje sekund! Denna sista intensiva timme tog jag tillvara genom att gå runt i lektionssalen och titta på allas arbeten och prata lite. En av knypplarna kom ända från Arizona och en från Oslo, resten av oss var från olika delar av Sverige. Sen hade vi ett gemensamt fika för alla kurserna klockan tio, då var det jordgubbsbakelser och ett litet tal, sen åter till lektionssalarna och till sist diplomutdelning. I vår kurs hade vi skramlat till en flaska vin och en påse mandlar till vår fantastiska lärare Sylvia... och knypplare i nybörjarstadiet förstår skämtet efter som just mandlar är jättesvåra att lära sig knyppla:


mandlar är de tre plupparna rätt högt upp, de ska vara fyrkantiga
men ett är helt trekantigt och de andra är tveksamt fyrkantiga...

Efter den gemensamma avslutningen knackade en äldre kvinna mig på axeln och frågade om jag varit med förra året, när jag kunde bejaka det berättade hon att jag inspirerat henne till att våga sig på en brudkrona och hon ville att jag skulle se den. Jag blev jätteglad och gick upp till hennes kurs och tittade på den, det var en likadan som jag gjort till Linnéa, men det var så otroligt roligt att få veta att man kunnat inspirera någon på det sättet. Sen blev jag inbjuden till "knyppelpinnarna" i Kallhäll som har träff en lördag i månaden. Efter diplomutdelningen plockade vi ihop definitivt och bar ut allt till bilarna. 

                                            
                                             Min vackra dotter i den ovan "omtalade" kronan

Mitt rum denna fantastiska vecka


                        
                         Knyppelpinnar med en färg som inpirerar till julgransprydnad


Min "granne" hade ärvt en knyppeldyna från 1800-talet...fantastiskt, tänk den/de kvinnors
händer som jobbat på denna dyna! Historiens vingslag!



Min ringa fredags-produktion, toppen på de två träden i "hon kom utför ängarna" -
festremsan som jag ämnar ha som nån sorts övnings-spets

                
                 Min nya dyna.... hop-packad för hemtransport med transportband och allt...

Jag åt lunch i en soffa och packade kylväskan det sista jag gjorde, sen bar det av till Södertälje där jag mötte upp med Jens och mupparna och fick träffa mina älskade "smågrabbar". Jag hörde Ragnar prata när jag klev ur bilen och Bamse var så kärleksfull som jag aldrig blivit bemött förut, han hoppade upp på mig innan han kommit ur väskan och var helgalen! Han ser inte ut som en papillon längre utan som en chihuahua... tänk att han blivit så stor på fem dagar!

                  

Nej, nu är det sängen som hägrar. Linnéa med familj sover i husvagnen (som gick igenom besiktningen) och Janne kom precis hit till Sanda efter jobbet.... imorgon nya äventyr!

Fjärde knyppeldan

                 
                  " Hon kom utför ängarna" Design och utförande: Sylvia Krapf

Idag var jag betydligt piggare. Har knypplat på "Hon kom utför ängarna" hela dagen, det har gått långsamt men jag har fått beröm för min sträckning av garnet, vilket betyder att det är bra knypplat... Vår lärare, Sylvia, är fantastisk på att motivera, jag ser ju att det inte är perfekt, men jag suger i mig av berömmet och blir så glad.

På första fikat visades två svartvita filmer från 40-talet (tror jag) om knypplerskor i Vadstena med omnejd. På lunchen tog jag en promenad till stan och köpte middag och lunch till imorgon, ljusglas samt några vyort på äldre knypplerskor... och godis. Jag lät mig frestas i den provisoriska butiken på skolan och köpte Vårfjäril som ska knypplas med egyptisk bomull, så jag köpte det med... och gul, grön, blå och röd linnetråd av en av de mest använda grovlekarna. Ljusglas är nog det jag vill prova härnäst, jag har ju några spetsar som är avpassade för just dessa ljusglas som Svenska Spetsar säljer. Det kan vara fint att göra i färg oxå.

Efter sista lektionen var jag tvungen att gå och lägga mig en stund, jag var helt slut i huvudet, men efter lite vila och lite pastasallad virkade jag klart det oranga transportbandet till nya dynan och sen började jag packa ner allt som jag inte behöver, som smutskläder, olästa böcker, tomma matlådor och rena kläder som inte använts t.ex. Bar ut två kollin till bilen. Sen gick jag till lektionssalen och plockade ihop mina mönster, städade attiralj-lådan med pinnar, mönster-prespan, garn mm, plockade ihop de två dynorna med Johannesörnen och övningsspetsen på som jag inte tänker knyppla på imorgon. Det är lite pyssel med alla pinnarna som ska i transportbanden och skydden som ska på. Skydden till mina två äldsta dynor är på gränsen till för små och om jag orkar nån gång ska jag sy nya...men de går att få på med lite pill så det kan nog dröja om jag känner mig själv rätt. Knallade upp till stan för att hämta ut pengar så jag återigen kan göra mig skuldfri på den provioriska shopen.. den är lite farlig för man behöver bara ange kurs och namn så skriver de upp vad man tar med sig... och vips så har man handlat ganska mycket. Mönster och garn är inte så dyrt, därför plockar man gärna på sig lite utan att tänka... och då rinner hundringarna iväg fort!


När man går sina små promenader för att göra olika ärenden i staden så får man passa på att njuta av allt underbart som inte direkt handlar om knyppling... man får det "på köpet" sas..

 Miljoner tusenskönor
Vackra vilda Vättern


Elsa Petterssons spetsbutik                          Barnens knypplade alster!

Jens har varit hos veterinären med Ragnar, ögat var sämre imorse. De hade färgat hornhinnan för att se om den var skadad och de upptäckte en liten skada som ska självläka, men de fick oxå söva honom för att klippa bort en liten hudflik som irriterade ögat. Imorgon ska jag hämta ut ögondroppar som han ska ha två gånger om dagen.

            8 juni 2009

Sitter med fördragna gardiner, nyduchad och halvnäck medan jag vräker i mig godis... nu är skallen slut! Vad underbart roligt det har varit... och än har vi en halvdag kvar...men det brukar inte bli så mycket knypplat då för det är gemensamt fika och diplomutdelning, men ändå! Det ska bli skönt att komma hem, ändå längtar jag redan tillbaka.

Tredje knyppeldagen

Tänkte börja med lite leftovers och så... Igår skadade Ragnar ögat i buren, Jens hörde av sig till mig och jag ringde veterinären på jourtelefon. De ringde upp i förmiddags och Ragnar fick tid imorgon kl14.15 för att kolla att inte hornhinna eller så har skadats. Vi får se om det behövs, Jens tycker han ser bra ut nu...

I förrgår kom en kvinna in på knyppelkursen, när bara jag och lärarinnan satt där, och var mycket intresserad av knyppling. En rolig dam som berättade allt möjligt, bla annat om sitt intrese för änglar, och tillslut fick både jag och knyppellärarinnan hennes kort. Hon ville verkligen anmäla sig till nästa år och undrade om jag oxå skulle komma då. Jag gick in på hennes hemsida och hon förtjänar verkligen lite extra reklam!!! Kolla in vilka tårtor!!!! Kanske ska man gå en tårtkurs? Inspirerande är det och visst blir man sugen!

Idag har det oxå hänt kul grejer. Jag betalade det jag var skyldig i den provisoriska spetsaffären här på skolan och fick då bl.a. två enkronor i växel. Jag brukar aldrig ta lotter, men på kaffebordet utanför slängde jag i de två kronorna och tog två lotter ur skålen som stod där... och  JAG VANN! Jag ska välja ut ett knyppelmönster innan jag åker härifrån! Jättekul... och verkligen ett prisvärt mönster ;O)

Sen har jag lärt mig hur man vänder ett hörn, detta på övningsspets no1, men det berättade jag om i förra inlägget. På lunchen sprang jag iväg och köpte... inte en utan TRE virknålar! Nu ska jag inte behöva vara utan igen! Hittade oxå tre små pytte-nystan som passar att ha i knyppellådan när man behöver virka ett transportband!

               

Nu på eftermiddagen har jag satt upp och börjat knyppla på en ny spets: "Hon kom utför ängarna":


                                 

Den kommer ni få se mer av, jag lovar! Idag efter fikarasten gick hela gruppen en rundvandring hos de andra kurserna, alla mer eller mindre avancerade. Jag är väldit sugen på att prova på montering nästa år, kanske bildknyppling... men om jag får välja helt fritt utan tanke på nåt annat skulle jag vilja gå den kurs jag går nu (och gick förra året) som är väldigt fri, man knypplar där man är liksom.. och sen montering. Och om två år steg 1... men vi får se. Idag gick jag faktiskt strax efter lektionsslut kl fem. Igår hade jag så rasande ont i ryggen och jag vill inte riskera de sista dagarna här. Jag har oxå lagt bort sandalerna och trampar runt i foppatofflor som är bättre för ryggen när man springer runt på stadens gator i tid och otid. Vilade på rummet till strax före 7 då jag gick på föreläsning om skånsk knyppling som är lite olika Vadstena-knypplingen.


I den skånska knypplingen har man bara nålar i kanterna, i övrigt knypplar man "fritt". I Vadstena-knypplingen styr man upp hela spetsen med nålar, två olika tekniker. Sen har vi dalaknypplingen som är helt annorlunda... Efter föreläsningen fick vi gå gratis på Spetsmuséet. Det kostar iof bar 20 kronor, men nu skulle vi få ställa frågor till föreläsaren... men jag såg aldrig till henne. Det var kul ändå. Det är ett väldigt litet muséum men naggande gott!


Jag hade tänkt gå dit ändå för att se brud-utställningen men det bestod bara i några foton, ett par örngott och en fantastisk brudklänning med massa spets. Kul att få se. Ska nog gå tillbaka imorgon för att köpa en bok om Pettersson-spetsar, den var full av mönster!


                     
Till sist en bild på min knyppellärare i Hagsätras installation på muséet: "Tut i luren". Ett måste när man är här!

Nu har Diggiloo spelat klart för mig och jag ska ta ett steg framåt och ramla i sängen. Längtar efter morgondagens äventyr! 

Hur man vänder ett hörn


Sätt först alla pinnar i transportband så de inte far runt... se till att de inte kan dra i spetsen.


Tag sen försiktigt bort alla nålar... även den sista!!! Jätteläskigt!


Lägg spetsen över pinnarna och tag bort mönstret, vänd det åt rätt håll.
Sätt dit nålarna igen.


Sen är det bara att knyppla på. Kolla noga att den inte drar sig nånstans


Onsdagmorgon i Vadstena

                   

Ryggen är bättre efter en god natts sömn, men idag måste jag se till att dricka mycket för jag har kramp i benen. Huvudet vill inte heller hänga med. Minns känslan av "randiga ben" då jag svimmade på flyget från Egypten 2008.

Nåväl, igår ringde Patientnämnden och de berättade om vidare förfarande av mitt ärende. Idag ringde Försäkringskassan på morgonen och de är goa och vilar med uredningen till efter 2 september då jag varit hos Öpenpsyk och skrivit intyg.

Försäkringskassan har ringt, Janne har ringt och nu är jag sen tll lektion!!!

Andra knyppeldagen

Gjorde klart den andra örnen (av tre) i bokmärket Johannesörnen innan lunchen. Åt min pastasallad som jag köpte igårkväll på trappen. Det finns inget kök i Empiren, bara en plats där kylen står samt kokplattor och en pytteliten diskbänk. Sen gick jag ut på stan. Jag har nämligen köpt en knyppeldyna till så nu har jag tre. Eftersom jag inte hinner klart Johannesörnen så tyckte jag det var en bra idé att köpa en begagnad dyna av min lärare så jag kan sätta upp "hon kom utför ängarna" på den. Detta betyder att jag måste planera och handla. Först gick jag till biblioteket och tittade på en liten utställning av spetsar av Tholin. Sen gick jag in i Svenska Spetsars butik och hittade en bok med knypplade bilder, samt knappnålar, en ring till en ny brudkrona och en ny förpackning till brudkronan, Linnéas har gått sönder. 



Sen in på Konsum och köpa middag och lunch till imorgon. Knallade gågatan upp i jakt på virknål och garn så jag skulle kunna göra ett transportband till nya dynan men det fanns inte. En butik där de skulle kunna ha virknål hade lunchstängt så jag får försöka imorgon. Kom sent till lektionen men det gör liksom inget, man knypplar på bara. Började spola på pinnar till nya spetsen men det var så tråkigt att jag knyppla lite på "övningsspets 1" istället. jag behöver hjälp med hur man ska vända i hörnet så jag kan lika gärna passa på under lärarledd lektion tänkte jag.

 
               

Knypplade på till klockan sex, då gick jag och åt min rostbiffmacka på rummet för jag var jag tvungen att vila en stund. Min rygg säger ifrån ordentligt nu. Men halv 8 begav jag mig tillbaka till lektionssalen för att börja spola på pinnar, 102 pinnar hade jag tänkt mig.... men när jag stått där och spolat för hand en stund kom en räddande ängel, en kurskamrat. Hon hade en spolmaskin!!! Har aldrig sett en sån förut, men oj vad det var bra! Det visade sig senare på kvällen att ytterligare två kursare hade liknande grejer! Jag hade räknat med att spola pinnar till midnatt, men nu var jag klar redan halv 10!!!


              

En sån vill jag VERKLIGEN ha! Det gick så mycket fortare och så skönt för tummar och rygg! Nu ligger jag till sängs, ont som bara den! Måtte jag kunna sova bort smärtan! Jag har korsetten med mig, men inga kryckor... och värktabletter tänkte jag inte ens på...

        
Min nya dyna och alla påspolade pinnar som jag ska sätta fingrarna i imorgon!

Första knyppeldan

Upprop och sen knyppling för hela slanten!


             

Knypplade mellan halv 10 och halv ett, lunch, knyppla mellan halv två till fem, knyppelsnack med en tjej som provat på bandknyppling, knypplade vidare mellan sex och nio, sen gav jag upp! Ringde till min knyppellärarinna och sa att jag var intresserad av en av de dynor hon säljer. Blir aldrig klar med Johannesörnen så jag kan ha nytta av lärarens kunskaper om jag ska sätta upp den två färgade "Hon kom utför ängarna".

                          

Sen gick jag till samma pizzeria som igår och åt en Sandra (skinka, champ, lök och gorgonzola).

     

Tog vägen över Konsum och köpte lunch till imorgon, sen gick jag längs Vättern tillbaka till Folkhögskolan. Nu är jag trött... och inga svala duschar i världen håller nån längre stund, det är bara att vänja sig!
 
                 

Kväll i Vadstena

          
           Vinkar hejdå till svettiga barnbarn

Resan från Strängnäs till Vadstena tog inte fullt tre timmar, inga pauser behövdes. Det är ju mycket varmare utanför bilen än i den när man har AC! Checkade in på mitt rum på Vadstena Folkhögskola, i "Empiren" minsann! 

         
          Empiren

Sen tog jag en liten eftermiddagspromenad till Konsum och köpte margarin, jordgubbscider och chili-ostbågar... ingen superhit vid första smakbiten men det är väl lika bra det kanske så man inte får nya laster! Gick längs de söndagslugna gatorna och kikade i skyltfönster, smet in på en pizzeria och tog en Chiao-Chiao (Champinjoner, räkor och camenbert)
                              
som var synnerligen smarrig medan jag tittade på kajorna som spatserade mellan borden! Promenerade "hemåt" med min kasse, slank in i örtagården invid Klosterkyrkan och njöt av lugnet en stund, lutad mot en enorm Robinia Pseudoacacia.

                          
Acacians löv-verk                                     Medeltida apel med Klosterkyrkans spira skymtande.


Gick över kyrkogården som pryddes av flera miljoner tusenskönor, det såg ut som det snöat... och bakvägen in på folhögskolans område för de har nåt spel på Klostergården och det är fortfarande en massa gapande där. Hade jag inte vetat det hade jag trott det var krog-slagsmål. Har ingen aning om vad spelet handlar om men Klosterområdet har en lång och spännande historia. Själv har jag duschat kallt, packat upp det jag vill packa upp och ligger nu halvnäck på sängen med öppet fönster. Tänkte smita in i Vätternsalen för att knyppla lite på Johannesörnen, men så bestämde jag mig för att bara ligga här och slappa istället. Jag hoppas kunna få hjälp att starta upp "hon kom utför ängarna" medan jag är här, den har den lärare jag ska ha härnere designat och jag har mailat och bett att få köpa mönstret...men båda mina knyppeldynor är upptagna så jag får knyppla ordentligt på Johannesörnen imorgon.

                 

Den rafflande fortsättningen följer.... men nu ska jag sova, läsa eller nåt annat en stund.

SNART...

... bär det av!


                

Med GPS, kontokort och ett tjusigt leende ska jag nog hitta rätt! Sen är det bara att be för att ryggen ska hålla för veckans övningar!


Lördagen fortskrider

Först en söt bild från i torsdags. Saknar min valp som bara den.... har ju inte varit utan honom sen han flyttade hem till oss...

             

Var över till grannen C en stund. Hennes pappa avled förra helgen. Linnéa ringde att maten var klar så jag gick hem och åt grillad karré och färskpotatis med Janne och Linnéa&co. Vi har haft en fin kväll i solen. Nu nattar Linnéa och Matte barnen, Janne och jag ska nog snart krypa i koj...

              
              Chloe och Hugo, Bamses föräldrar


Visserligen stod det att det var spindlar, men det är mina myror!

                    
                     Janne och Matte har flyttat husvagnen och slagit upp förtältet :O)

Vilken fredag!!!

Började dagen med en skogsprommis med valpen, när jag sen kom till jobbet såg jag en bekant precis utanför, en tjej från min knyppelkurs som var i sällskap med någon. Denne någon visade sig vara den diakonissa i Valmiera som Filtklubben skickar sina alster till varje vinter.

               
                Packning inför Vamera-skicket 2009

Jag som tänkt lära mig jobbets nya mobil idag... istället blev jag medbjuden att följa med en liten delegation till Rågsveds äldrecentrum för att visa den lettiska diakonissan hur ett svenskt äldreboende kan se ut.

               

Rågsveds äldrecentrum har ett projekt med s.k hälsoträdgårdar och det var en häftig upplevelse. jag har varit mycket på Rågsveds äldrecentrum och när jag blev sjukskriven så var hälsoträdgårdarna precis i begynnelsen av sin uppbyggnad, nu fick jag se dem färdiga.

Den aktiva trädgården:

En grind som man kan öppna och stänga om sig för att sitta ifred en stund.

                         
                        Mjukt gräs att gå barfota i
   

Rosor under uppväxt

Den passiva trädgården:

Svarta violer

                  
En damm med porlande vatten

                       
                        En srtandfågel med sina ungar


...och överallt runtom ser man höghusen i Rågsved.

När sen sällskapet for vidare till stan för att äta lunch på Ersta var min arbetsdag slut. Jag skjutsade hem Filtklubbens ordförande som oxå varit med på fm och åkte sen hem. Ut en skogsprommis med hunden igen, sen iväg med Bekki till UM, hem och hämta Jens, handla med Jens, hem igen, packa och fylla bilen. Jag körde Jens ut till Gustavsberg där han ska bo i veckan med Sandra, Ragnar och valpen medan Bella och hennes familj är på Gotland. Fortsatte sen ner till Sanda.

Idag har Janne och jag varit in en sväng till Strängnäs för att köpa karré. Vi fastnade på Röda Korsets second hand där vi köpte en ljuskrona och en vävram... så nu får jag leta vävkurser i höst :O). Linnéa med familj har kommit ner för att greja med husvagnen. När de åkte ner till badet passade jag på att vila en stund, det är så varmt och Mmonstret har kommit lägligt till Vadstenaveckan. Nåja, hon ska inte hindra mig från att ha kul! Nu har familjen kommit från badet så jag ska gå ut och svettas en stund :O)


Så blev det torsdag...

Två timmar på jobbet, mesta tiden upptogs av mitt besök. En snabb sväng förbi Willys för att köpa toa-bal, tvål och annat som alltid bara finns hemma liksom. Egentligen skulle jag till Su men hon hade fått förhinder så jag började packa ihop mina knyppelgrejor när jag kom hem. Janne skulle ta med dem till Sanda för jag har bilen full med annat när jag ska åka stan runt imorgon. På söndag bär det av!!!

 
                        

Har fortfarande båda knyppeldynorna igång med övningsspetsen och Johannesörnen. Tänkte hårdköra med Johannesörnen för jag ska köpa ett speciellt mönster av min knyppel-lärare som verkligen är jätteduktig. Gissa vilket!

               

Tänkte att hon skulle få "sätta igång mig" som hon gjorde med Linnéas brudkrona! Tänk att jag lyckades med den! Jag har fått låna den av Linnéa för jag ska ta med den för att visa min lärare vad hennes adept klarade efter hennes uppmuntrande handledning!

                 

Och appropå Linnéa så ringde hon och ville ha sällskap så hon kom över en stund på eftermiddagen med sina flickor. Jag fixade kyckling i ugn och så åt vi upp resten av marängsvissen från igår. Precis när de åkte kom min syrra som varit på Lågarö med två tunikor och ett linne som mamma köpt åt mig... fråga mig inte varför, men glad blev jag, de var jättesöta! Har inte provat dem än, det ska jag göra efter kvällsduschen.

Nu har jag skrivit en komihåglista på allt som ska packas ner imorgon. Sängen ser mer än inbjudande ut!

RSS 2.0