Sista måndan i oktober

Maken är ledig i två dagar så vi delade på morgonbestyren … eller snarare, han tog ut hundarna medn jag åt frukost. Det gav mig en härlig halvtimme extra i sängen, men det kändes annorlunda att sätta sig i bilen utan dem där morgonaden 👣 🐾🐾

Pga sjukdom hoppade jag in och tog mottagningen. Den var lugn så jag kunde ta emot mitt inbokade besök utan att det krockade. Kom iväg sent på lunch men slukade en jättegod pizza som kompensation innan hembesöket.

(null)
Fräsch kebabpizza 🍕 

Jag har blivit lite tjenis med kissen. Hen ska upp på bordet och dra svansen under min näsa 🤧 Men det är en bra vaccination för jag blir nästan inte dålig alls längre. Idag gonade det lilla djuret dessutom ner sig i min väska och vägrade kliva ur, inte ens när vi bar iväg väskan rörde hen en fena 🐈 Alltid roligt med djur och ännu roligare när man får en så fin kontakt 👵🏻❤️🐈

(null)

Handlade på hemvägen så jag kunde göra en gryta. Rensade resten av svampen vi plockade igår medan grytan puttrade. Givetvis hamnade en del av svampen i grytan.

(null)

En skön timme i tunnan. Lyssnade på kvällen ljud - Korna som råmar ute på Vansö, kanske vill de komma in nu? Kattugglan som gnäller i skogen. Ett flygplan. Och ett till. Fem stjärnfall såg jag ikväll och jag tror det är Jupiter som lyser så klart i söder just nu. Jag har det så bra och jag är tacksam för varenda minut ⏰ 

🐈 Godnatt världen 🐄 



Äntligen svamp

Vaknade onödigt tidigt tyckte jag, tills jag kom på att det från och med inatt är vintertid. Klockan var inte halvåtta utan halvnio enligt sommartiden ⏰ Fast halvåtta vintertid då…

Skrev klart ordföranderutan och lade sista handen vid föreningstidningen innan jag skickade iväg den och lagom till andranaden försåg vi oss med påsar och gick ut i höstsolen 🍁 Idag hittade vi dem! Mängder! Tre kilo tror jag.

(null)

(null)
Han är ingen skogsmulle, den där Rambo, dessutom tycker han att det är skittråkigt att plocka svamp. 

(null)
Det blev ännu mer efter jag tog denna bild. Vi sa att vi skulle ge oss och gå hem, men det stod ju massor längs vägen som ville följa med hem… 

(null)

Jag messade faktiskt knypplarna och avbokade kursen ikväll. Insåg att jag aldrig skulle hinna ta hand om alltihopa. Det gjorde jag inte ändå. Jag rensade och förvällde drygt hälften innan jag lagade middag. Det blev lite hopkok idag. Jag tog fram köttfärs ur frysen imorse, den stekte jag med allsköns grejer jag hittade i kylen - hackad rödlök, färsk spenat, riven morot, cocktailtomater och sista skvätten créme fraîches. Och nyplockade kantareller förstås! Restfest!

Nu hoppas jag att resten av svampen ska må bra under tidningspapper i paviljongen. Väderappen lovar plusgrader men innan vi gick ut och badade tunna låg tempen på nästan 0. Nu ligger vi på plus igen. Nu Morden i Midsomer och nytt handarbetsprojekt.

(null)

🍁🌾🍄🍂🍄🌾🍁

Dop-Lördag

Vaknade efter en gruvlig mardröm. Den innehöll allt som inte får hända när man ska sjunga på dop. Det saknades stolar att sitta på, man skickade ut gäster, musikern tyckte inte att jag skulle sjunga då det fanns betalda proffs i lokalen och sen tyckte hon att jag skulle köra en standup från ett blad hon kom med istället. Sen upptäckte jag att jag glömt noterna hemma och skulle kopiera musikerns, men kopiatorn på andra våningen var ur funktion då de höll på att renovera… och då upptäckte jag att jag var klädd i makens arbetskläder fulla av byggdamm. Nu skulle dopet börja och jag vaknade med ett ryck.

Jag kan lova att jag dubbelkollade både kläder och noter innan jag åkte. Övningen gick bra, musikern är en ängel och hon var så uppmuntrande. Mellan övningen och skarpt läge hostade jag nästan konstant men i skarpt läge funkade det igen.

Det blev ett jättefint dop. Prästen förklarade hela tiden varför vi läste det bibelstycket eller bad den bönen. Vilken undervisning! 

(null)

(null)

(null)
Välsignelse 

(null)
Storebror häller upp vattnet 

(null)
Nydöpt 💦 

(null)
Mamma och storebror hänger upp dopfisken

(null)

(null)

(null)

Innan vi gick fick vi ta foto och skriva en hälsning i dopbarnets bok 📖 

(null)

Åkte hem och tog ut hundarna. Maken och våra båda yngsta har kört t/r Jönköping för att köpa en bil till "minstingen" 🚗💨 Hon ska övningsköra med brorsan och hade ingen bra bil att göra det i, men nu är det fixat. Själv hänger jag vid "Morden i Midsomer" 🔪🩸


Delvis fridag

(null)
En svårövertalad Ragnar njöt när han väl kom ut på höstpromenad 🍂

Det var galet skönt att få sova ett par timmar extra imorse. Jobbade hemifrån på fm och på em åkte jag på friskvård! På vägen fick jag "nöjet" att peka finger åt en idiot. Där skyltarna visar blixtlås är det väl blixtlås som gäller? Varannan bil! Inte att en karl med stor bil ska lägga sig jämsides och ligga kvar där så hela filen bredvid (i detta fall min fil) får göra en onödig inbromsning? Jag bromsade och blinkade med helljuset på honom, fick fingret tillbaka och han fick givetvis mitt 🖕 Sen körde jag bakom honom några kilometer utan att köra för fort eller göra nån affär av hans kuk-mätning, han svängde sen höger och då körde jag om. Han blängde, jag blängde, men nåt säger mig att kvinnan på han passagerarsida höll på mig 😆

(null)

(null)

Härlig fotvård och massage, sen köpte jag pizza och åkte hem till bästisen 🍕 Vi åt, zoonade och bubblade. 

(null)

Spelade låten jag ska sjunga på dopet hela vägen hem, både originalet och min hesa variant jag spelade in i måndags 🎼🎵🎶 Fick lite hostmedicin av bästisen och hoppas nu att rösten ska hålla imorgon. Övningen i måndags var sååå rolig, men det är inte lika kul att lyssna på inspelningen, den låter som en raspig skiva 🎧 Gurglar mig i saltvatten, sjunger skalor och slurpar hostmedicin. Maken fick åka till jobbet, jag går och lägger mig 🥱

🙏


Himmel och helvete

(null)
Kristus i färgsprak 🍁🍂🍁🍂🍁

Torsdag i Hovsjö 💝 Möte och admin på fm. Bla skickade jag ett mail till tillverkaren av vår fina vepa "Himmel och helvete" och frågade lite. Av de 130 cm rapport har en del försvunnit i fåll och kanal.

(null)

Efter lunch började våra besökare droppa in och den vackra vepan är verkligen nåt att prata om med änglatuttar, en enhörning och fjärtande drakar. Vi hittar nåt nytt hela tiden och har olika tolkningar av olika figurer. Och mitt i samtalet ringde verksamhetschefen upp som svar på mitt mail och ville förklara på bred värmländska om hur de väver rapporterna efter varandra och om fleckera som valt att klöppa vepan så Adam och Eva kom i centrum… ja men kära nån, hur kan man förklara och låta seriös? Jag hävdade att vi hade själva djävulen i centrum och hur en försvunnen ängels tuttar hängde över kanalen. Vi skrattade gott och han bad att få en bild vilken jag mailade omgående. Veckans gapskratt 😅

Vi möblerade om lite inne i kyrkan oxå. För två veckor sen började det brinna i en kvinnas hår då hon försökte få plats för sitt ljus i ljusbäraren🕯 Nu finns det plats att gå runt om. Det är aldrig tråkigt på mitt jobb.

(null) 

Inte så mycket folk på gudstjänsten idag med en tänkvärd predikan om familj. Vad är familj? Är det mamma-pappa-barn eller hur kan det se ut? Vad definierar familj?

(null)

Åkte hem en halvtimme tidigare men fick ta ett akut samtal när jag kom hem så arbetstiden gick jämnt ut. Jag tog ut hundarna i allt det färggranna och maken kom hem med två bitar smörgåstårta. Jösses vad vi är trötta!

🍁 Tack för en underbar härlig dag 🍂









Fullt ös- onsdag

Mottagningen på fm, möte och två hembesök på em plus en del admin.

(null)
Kyrkan mitt i byn ⛪️ St Ragnhild av Telge

(null)
Beundrade både kaffekoppen och glaskonsten. Vände på fatet för att se vad det hette och frågade efter glaskonstnären… fick svar på båda men vad kommer jag ihåg? Jo, att koppen är finsk och glaskonstnären centerpartist 🤪 Det som klingar i huvudet är Marimekko och Vallien men jag vet att båda är fel och det är gamla minnen som spökar. Det såldes mycket Marimekko på Ålandsbåtarna under alla år vi pendlade ut till huset där… och så har vi den fantastiska Vallien som bland mycket annat vackert gjort altartavlan i glas i Brännkyrka kyrka. 
(null)

Nåväl. Kom hem efter sex med hämtmat från chopchop. Stannade vid gärdet vid Märinge och försökte fotografera fyra älgar i mörkret på åkern. Det gick inte. Men sen kom en femte älgande över vägen framför mig. Det blev ingen bra bild, men det syns att det är en älg! FEM ÄLGAR på en gång, vete 17 om jag nånsin upplevt det tidigare.

(null)

Har suttit vid Tvn och inte rört en fena mellan vovvenaderna. Maken har mekat min bil med sonen och sover på jobbet. Tre bromsar var kaiko och jag är glad att jag inte lät mig övertalas att vänta in i november.

🥱 SOV GOTT 😴 


Kurs-tisdag

Idag har vi haft typ sista tillfället i processen "Att bygga kyrka". Har haft lite svårt att hänga med ibland och ibland har det varit väldigt segt men idag var det bara "nu är ni klara, tack och hej". Det känns rätt skönt faktiskt. Nu får vi hoppas att det blir en bra rörelse framåt.

En stor behållning var att komma till Bommersvik. Vi han inte se så mycket av anläggningen, men lite grand är bättre än inget.

(null)
Huvudbyggnaden 

(null)
Mila som i kolmila, inte fotboll

(null) Vi flankerar Tage Erlander

(null)
Hjalmar Branting 

(null)

(null)
Mycket rosa i bröstcancerkampsmånaden 🎀

(null)
Utsikt från restaurangen 

(null)
Ungdom, tror jag den hette. Och hon tittar blygt bort. Önskar att frigörelseprocessen kommit längre idag och att kvinnan inte vore ett objekt…

(null)
Den var söt

Har haft frysrensning, men chorizon jag gjort pastasås på smakade härsket så den åkte i soporna. Det blev prinskorv och ägg istället.

Supertrött kväll vid Tvn 🥱🥱🥱

(null)


Halvledig måndag

Lite jobb blev det på fm och em, men i stort höll jag min lediga måndag. Den låg kvar som ledig efter intensivhelgen i ikonmålning som inte blev av och jag lät det vara så. Dels hade jag bokat en sångövning i Tullinge kyrka och dels skulle jag möta en kompis, hade tänkt träffa ännu en vän men jag har inte orkat ta kontakt. Så när min inbokade väninna blev sjuk lät jag bli ytterligare sociala kontakter.

Vaknade vid åtta imorse men gick inte upp förrän två timmar senare. Hundarna sov djupt. Träffade en av områdets jägare på vovvenaden och snackade lite jakt. De hade fällt femton hjortar så här långt och en av mina kursare brukar jaga med honom. Kursaren hade klarat uppskjutningarna och väntade nu på sin vapenlicens. Jätteroligt att höra. Och det är verkligen kul att förstå språket.

Sen åkte jag på sångövningen.

(null)
Tullinge kyrka ligger så vackert

(null)

Övningen gick bättre än förväntat. Ingen rethosta även om rösten brast lite nu och då, men mest kändes det bara så roligt. Det är en av mina gamla arbetskamrater från Vantör, och som numera jobbar i Tullinge som ska spela och det var ett väldigt roligt återseende 💖 Hoppas jag ska vara lugn och inte så jättenervös på lördag så ska det nog gå bra. Jag sjöng på storebrorsans dop för 3,5 år sen och det borde inte kunna gå sämre, men sånt vet man aldrig. Oddsen är iallafall lite bättre, då var jag dunderförkyld och ett par dagar senare låg jag inlagd för bukspottkörtelinflammation 🤒 Nu är gallblåsan borta så det lär jag inte råka ut för men det finns ju stämbandsinflammatiom tex. Och covid 😅

Stannade kvar en stund uppe vid kyrkan och njöt av utsikten över Tullingesjön. Den är nog vacker i alla väder.

(null)

Sen åkte jag hem och tog ut hundarna. Lagade fläskfilé nuggets med rårivna morötter. Maken gick över till grannen och hjälpte honom med nåt, jag la mig vid Tvn efter disken. 

Vill bara äta och sova. Är det höströtthet?


Knyppel- och båtsöndag

Vi sov till vi vaknade, men sen larmade makens telefon så han fick åka till jobbet. Jag tog ut hundarna och åt frukost innan jag satte mig med föreningstidningen. Jag avbröt när maken kom hem igen och hängde med på båtupptagning. Vilket väder och vilken härlig båttur det blev. Övervägde ett dopp, men 8,7 grader kändes lite för kallt 🥶 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hann klart tidningen förutom ordföranderutan och skickade iväg den för koll. 

(null)

Lagade kållåda och stack iväg på knyppelkursen. Ikväll kom fyra elever. 

Funderar på varför jag tittar på Morden i Midsomer istället för att gå och lägga mig 🤔



Knyppel-lördag

Maken kom hem klockan åtta imorse och tog ut hundarna 🕗 Strax efter satte jag mig i bilen och åkte upp till Hagsätra kyrka för styrelse- och medlemsmöte i föreningen Knyppelpinnarna. Styrelsemötet blev riktigt roligt med alla de idéer vi fick inför jubileumsåret 2023 då föreningen firar 30 år. Vi blev nästan 25 stycken i salen idag så det blev ganska trångt. De flesta tyckte det var mysigt att umgås och att det kändes fullt av liv, men förstås måste nån klaga - vi behöver stapelbara stolar eller sittdynor, rummet är för litet alt. vi måste begränsa antalet deltagare… hen fick mothugg och vi får se om hen dyker upp nästa gång. 

(null)
Tog med mig lite knypplat som ska hängas på Syfestivalen - munskyddet, hällristningen och soduko 

Efter mötet gick jag över till sonen och hans familj som bor en liten promenad bort. Mysigt att hälsa på barnbarnen.     

(null)

(null)

(null)
Ella kryper för fullt och har fått fem tänder. Det har gått så fort 💨

Köpte middag på pizza hut i Botkyrka, hungrig som en varg 🍕🐺 Jag hade kokat 2 ägg, packat salt, ost och smör men glömt brödet så det blev en mager lunch. Efter maten låg vi och njöt i badtunnan med ett fint regn mot ansiktet. Nu Mord i Midsomer 🔪🩸

📍

TGIF

I ett par veckor nu har jag spanat in en åker längs E20 där rådjur och svanar betar ihop. Tycker det är en lite otippad kombo samtidigt som det inte finns nån motsättning arterna emellan. Det är en fantastiskt vacker vy jag inte haft nån möjlighet att fotografera 📸 

(null)
Sol, moln och dimma

Egentligen skulle jag jobba mellan 12-18 typ, sen bokade jag in ett besök kl 10, sen avbokade vi helgens ikonmålarkurs pga för få deltagare, sen hände det ena efter det andra, så kl 9 var jag i Brunnsäng, 10.30 i Ragnhildsgården, 14 i Hovsjö, 15,30 i Tveta och 16 åter i Hovsjö. Fyra kyrkor och tre myndigheter skulle kunna sammanfatta arbetsdagen och då har jag inte tagit med alla olika avdelningar inom myndigheterna eller bostadsbolagen inklusive telefonköerna. Kom hem och kände mig nöjd. Har avvärjt en liten katastrof, kämpat mot orättvisa, funnit svar samt kunnat ge lite pepp och tröst… men oxå fått kritik för att jag inte personligen gått in och krävt en skuld på tveksamma grunder.

(null)
Min nya almanacka har kommit 🙌🙌🙌

När vi gick promenad hemma hörde jag två skott med några sekunder emellan. Rambo blev tokig (han är skotträdd) men jag blev lite inspirerad och tittade på klockan, 17.45, solen gick ner 17.28 men det var inte mörkt. En hund började skälla och nu hängde även Bamse på tokskällandet så jag vände och började gå hemåt. Efter fem minuter kom ännu ett skott, men vagare. Min tolkning av ljuden är att något jaktlag tullat lite på klockan (man får bara jaga till solens nedgång), inte lyckats fälla djuret med två skott utan använt sig av eftersökshund och sedan avlivat djuret med pistol eller ett mindre gevär.

Ensam hemma ikväll, maken har fastnat på jobbet. Har torrostat cashewnötter och har stora problem med att sluta äta dem 😅

Nu tar vi sista rycket och -naden så vi kommer i säng 🥱

Torsdag

(null)
Soluppgång 

Upp i ottan och iväg i gryningen. Möte, admin och en härlig lunch med en kollega innan jag besökte veckokursen i ikonmålning och sen for tillbaka till Hovsjö lagom till kyrkkaffet. Samtal och admin fick avsluta dagen.

Innan lunch kom vaktis och fixade upp några tavlor och en vepa bland annat. Det börjar bli så himla fint nu!

(null)
Barn/samtalsrummet har blivit så fint. Slitna men bekväma fåtöljer istället för hårda karmstolar samt vettiga bokhyllor.

(null)
Solnedgång 

Gjorde Lufsa till middag. Vi tröttnar inte på det 🥔🥓  Tvn tittad, hundarna kissade och tant nedbäddad 👵🏻 

🚙💨 Godnatt världen ✍️ 




Onsdag

Började morgonen med att fastna i kö på ett oväntat ställe. Älgolycka med tre personbilar inblandade. Efter tjugo minuter hade jag kommit nerför nerfarten jag fastnat i och kunde göra en U-sväng och köra genom Strängnäs istället för direkt ut på E20. 30 min sen hann jag av sagda skäl inte förbereda mötet jag skulle hålla i utan kastade mig in i det med en handskriven lapp som jag uppdaterade efterhand. Det gick bra det med. Admin, möte, 15 min lunch, lunchavlösning i kyrkan (så skönt), samtal, mer admin innan jag kom från jobbet halv sex med ett telefonsamtal i bilen 📞 

(null)
Fantastisk solnedgång 

Satt och slöade framför Tvn en timme innan sistanaden. Stannade upp och lyssnade till kattugglan och njöt av den stjärnklara natthimlen. Vintergatan syntes tydligt och jag hoppades en stund på att få se Orioniderna, men jag får hoppas på klart väder och dra ut en solstol nån natt i helgen istället. Så tacksam över att bo där vi gör.

🦉 Godnatt världen 💫



Tisdag

Var gråtfärdig när klockan ringde imorse ⏰ Bamse hade en hemsk natt och skulle ner ur sängen, upp i sängen, ner och upp igen. Dessutom hittade han två getingar på sovrumsgolvet som jag flög upp och tog hand om 🐝🐝 Han hittade en igårkväll på köksgolvet oxå så nu har vi ingen aning om var de slöa kräken dyker upp 🐝 Sen låg han i puffen närmast sängen och sniffade på något och eftersom ena getingen låg i sagda puff vart det ny utryckning med papper och ficklampa 🔦 🧻 men nu var det falskt alarm. Att bli väckt så många gånger som jag blev inatt är ingen bra start på en lång arbetsvecka. I synnerhet inte efter det långa och besynnerliga samtal jag hade på vägen hem igår…

🍁🌻🍄🍂🌺🌾🍂🌻🍄🍂🌺🍄🌻🍁
 
Men strax efter åtta var jag på jobbet iallafall. Klockan nio hade vi en föreläsning om "solidariskt altarbord" som jag var undrande kring varför jag skulle vara med på, men det var riktigt bra 🕘 Jag hoppas vi kan komma igång med något liknande hos oss, att odla egna altarblommor alltså 🌻 Sen åkte Hovsjögänget ner i källaren och kollade bord, fåtöljer och matta och for sen vidare till Hovsjö och röjde i barn/samtalsrummet. Det blir riktigt snyggt och har inte kostat en spänn!

🍁🌻🍄🍂🌺🌾🍂🌻🍄🍂🌺🍄🌻🍁

Lunch och hantverksgruppen med efterföljande samtal. Hämtade hundarna på makens jobb och körde hem med samtal i luren 📞  Köpte middag på chopchop och pratade en god stund med en dotter innan jag diskade och gick ut med hundarna. Två getingar som krupit på golvet har fått sätta livet till 🐝 🐝 Det var en sak när de kröp i fönstren, men det är jättejobbigt att ha dem på golvet 🐝  Maken blir kvar på jobbet och jag hoppas på en lugn natt 😴 

🍁🌻🍄🍂🌺🌾🍂🌻🍄🍂🌺🍄🌻🍁


(null)




Måndag i Trosa

Återigen det där med tidsperspektiv. Jag tänkte på det när jag gick och la mig igår. Jag tänkte på det när jag gick upp imorse. Jag la mig halv tio igår 🕤 Vid samma tid i lördags så att jag fortfarande och åt middag på Gripsholms värdshus. Vid samma tid som jag åkte imorse låg jag fortfarande och sov igår. Jag lever fortfarande i minnet av vår weekend ändå känns det redan väldigt avlägset. Tid kan gå fort och långsamt samtidigt, det är upplevelsen av tid som avgör.

(null)

De gula löven

på den blöta asfalten 

liknar guldpengar


Imorse åkte jag till mina föräldrar, dels för att följa med mamma till doktorn, dels för att umgås. Det blev en mysig dag. Det gick bra hos doktorn, vi köpte pizza och tog en promenad till Trosa havsbad.

(null)
Avocado special

(null)

(null)

(null)

(null)
Bamse skitgris 

Satt och småpratade några timmar och så gick jag och mamma en vända bland blommorna. Hon fick ju lite nytt när hon fyllde i torsdags och de placerade vi på lite olika lämpliga ställen.

Kom hem halv åtta och har slöglott lite på Kunskapskanalen 🕢 Nu är hundarna och jag blöta efter kissenaden men vi går och lägger oss ändå 🥱 

🍁 Godnatt världen 🍂



Weekend i Mariefred

Äntligen‼️ Efter typ två år blev den av (f🦠ck corona), vår weekend där vi skulle bubbla reseminnen från vår tid tillsammans i Huddinge. Och bubbla gjorde vi, vi tre som oftast åkte på endags- och tredagarsresorna som S planerade. S bokade helgen redan i våras för att vi skulle få de perfekta rummen, två dubbelrum med dörr emellan, på Gripsholms värdshus.

(null)
Det var mulet och regnade…

(null)
… men vi satt inomhus och hade hur mysigt som helst 🕯 

Vi checkade in kl 14.00 och inspekterade våra rum, sen gick vi ner i lobbyn och bokade tid för Afternoon Tea. Medan vi väntade på vår tur satt vi och bubblade i lobbyn, och sen… vilken buffé! Det var smörgåstårtor, kallskuret, snittar, scones och efterrätter.

(null)

(null)

(null)
Mums 😋 

Proppmätta släpade vi oss upp på rummen och fortsatte våra samtal. 

(null)
Vilket vackert mönster lampan skapade i taket.

(null)
S fick äntligen sina sockor

(null)
The many faces of Lilla My 😅 De var inte lätta att få till, men de blev åtminstone personliga         

Vi delade en flaska vin innan vi gick ner och åt trerätters kl 20.00🍷 

(null)

(null)
Jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla 

(null)
Ångad torsk

(null)
Chokladglass med havreflarn och karamelliserade popcorn 

Vi blev kvar i restaurangen till de stängde, sen satte vi oss i lobbyn tills vi blev vänligt  "utslängda" därifrån oxå.

(null)
Jag låtsas fota L men i själva verket är det Herman Lindqvist jag försöker få en bild på 😂

(null)
Intarsian i golven var historiska. Här planerar Gustav Vasa Gripsholms slott 🏰 

(null)
På 1300-talet låg här en borg som under en del av medeltiden beboddes av munkar

(null)
En del av den skandinaviska kartan på 1500-talet

Halv två kröp vi ner i våra sängar 🕜 

(null)

Jag smög upp och duschade vid åtta imorse, sen kröp jag ner och kollade vad jag missat på sociala medier under gårdagen innan de andra vaknade och vi gick ner och åt frukost i nästan två timmar. Vid 11 checkade vi ut och gick promenad 👣 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Maken fick åka på jobb så jag åkte hem och tog ut hundarna. Nu har jag jobbat en stund, både försökt ragga deltagare till nästa helgs ikonmålning och bokat in hembesök, checkat av hur det går med Knyppelpinnarnas deltagande i Syfestivalen om två helger plus att jag har avbokat kvällens knyppelkurs och försökt styra upp en föreläsarkväll i början av november. Jag mår bra, men har snorat lite sen skrattanfallen i torsdagskväll. Tror det är allergi/trötthet men det kändes inte helt rätt att riskera något för kursens äldre.

Regnet vräker ner i sidled och åskan går för andra gången denna eftermiddag. Tvättmaskinen snurrar, jag ska beställa en almanacka för nästa år, rulla köttbullar till middag och baka bananbröd till mina föräldrar imorgon. Hoppas regnet lugnar sig lite så jag kan ta ut hundarna om nån timme 💦 

🏰 👣Tack för en fantastisk helg 🍲🥂





Fredag

Alltid lika härligt att sova i husbilen. Det spelar ingen roll att tågen dundrar förbi och panncentralen drar tunga suckar. Maken hade en utryckning till Hölö och hade dessutom varit ute en sväng med Bamse runt tre, jag sov 😴 

Halv sju däremot var jag ute med hundarna 🕡

(null)
Himlans mysig morgon

Vinkade åt maken på väg upp mot lunchrummet…

(null)
(null)

… och fixade lyxfrukost på festrester.

(null)

Arbetsdagen började på tingsrätten och fortsatte med efterarbete, annonssnack om LT-klappen mm, lunchen spenderades med info om nya infoplattformen Kornet och fjärtsoppslunch med bästa kollegan. Eftermiddagen hembesök, eller utebesök i områden runt S-tälje.

(null)
Spöket i fönstret 😂

Kom hem strax efter sex 🕕 Maken hade kokat potatis och korv, jag fixade mos och rårivna morötter medan han tog ut hundarna 🥕 … och jag sitter här och smyghoppas att han tar sistanaden oxå. Jösses vad jag gäspar 🥱 



Hipp hipp hurra för lilla mamma idag 🥳

Gick upp extra tidigt så jag hann packa lite och tvätta håret. Började med möte om praktiska ting kring LT-klappen i Pingstkyrkan och jobbade sen med administration kring det. Mitt besök uteblev och lika bra var väl det för jag kunde inte skriva ut papper. Jo det kunde jag men det tog 25 minuter och löp i trappor för att se i vilken skrivare pappret kom ut. Jodå, jag vet hur man väljer skrivare och det gjorde jag oxå, men när jag bett om hjälp kunde vare sig sekreteraren eller IT få ut pappret. Det kom ut lite random en stund senare i en annan skrivare jag provat att välja, men det tog 25 minuter innan den behagade komma ut. IT ryckte ut, jag gick på lunch och när jag kom tillbaka satt han fortfarande med min dator. Jag åkte till Hovsjö och lämnade honom åt sitt öde… eller åt mitt öde?

(null) 

Trevlig gudstjänst i Hovsjö som vanligt. Även här uteblev besöket och det gjorde inte heller något utan jag smet lite tidigare och köpte en blomma åt mamma, sen hämtade jag hundarna, lämnade dem på makens jobb och åkte vidare hem till föräldrarna. Där var festen i full gång. Jag blev kvar i flera timmar.

(null)
I mitten fanns en femte stängel

(null)

(null)
Telefonen gick varm förstås

(null)
Minou på besök

(null)
Spike var väldigt sugen på blåbärstårta 🫐 

(null)

Strax före nio bröt jag upp och åkte till makens jobb. Här sover vi inatt 💤 

(null)

(null)
I Järna är groddjuren befjädrade 🐸🪶

🫐 Godnatt världen 🥳




Ängeln i rummet

Dum eller envis! Kändes lite udda att stå och skrapa bilen iförd korta tights och kofta imorse. Men jag vill inte erkänna den annalkande vintern än‼️ Den kommer ändå, oavsett vad jag vill eller inte!

(null)
Mr Frost på besök

Vi hade inget möte imorse så efter att jag gjort det jag skulle före mottagningen började jag plocka lite i högarna från tidigare jobb som jag släpade till jobbet från snart två månader sen. Mariam (Mose och Arons syster) var inte på humör idag så hon slängde sig på rygg med en smäll två gånger medan jag höll på och greja 💥 Både enhörningen och hjärtat jag fick av min praktikant i höstas slängde hon ner 🗑 Hon var väl trött på att stå bakom så jag flyttade enhörningen så nu står den bredvid Mariam och hjärtat ligger i fönstret. Undrar just om hon ville säga nåt 🤔

(null)

Så dök Augustinus upp och hjälpte mig på traven. När jag lagt undan alla skrifter om olika kyrkor Huddinges kyrkgrupp varit på och funderat kring huruvida jag ska spara dem eller inte dök en liten skrift upp ovanpå en kopia av allt mitt förträffliga arbete (skrivet med ironi) jag utförde i Huddinge. 

(null)
Tack för de orden, de behövde jag idag

När jag sen svarade i telefon och satte mig i min besöksstol såg jag den, ängeln i fönstret 👼 

(null)

(null)
Ja, men det ser jag väl att det är en duva som flugit i fönstret 🕊 men varför var det imma på fönstret just idag? God works in mysterious ways 😇

Vissa kallar det magi, men jag kallar det bönesvar när man får de där små typ signalerna. Jag tänker lite för mycket just nu och jag behöver inte oroa mig om jag överlämnar det förflutna åt Guds barmhärtighet, nuet åt Guds kärlek och framtiden år Guds beskydd. Allt löser sig så som det är menat. Allt är inte bekvämt. Allt är inte heller jobbigt. Livet är både och.

På mottagningen hade jag bara ett långt besök. Hen fick ta tid eftersom det inte fanns nån kö. Strax därefter fick jag ett telefonsamtal som gladde mig otroligt mycket, det var kanske därför Mariam var så "sprallig" idag…? Och jag fick skratta så tårarna forsade. Hursomhelst, fortsättning följer 💝

Lunch, möte, möte, besök, sen var klockan fem och jag åkte hem 🕔 Jag var en timme senare än maken så han hade kokat ärtsoppa på ärtorna jag la i blöt igårkväll. Så himla gott 😋

Disken är diskad, tvätten tvättad, Tvn tittad och hundarna kissade under den stjärnklara himlen.

🩸💧 Godnatt världen 💧🩸






Blåljus

Förberedde hantverksgruppen hemma och åkte lite senare till Hovsjö imorse. Konstaterade att gröngölingen återigen fanns invid gärdet så den måste gjort sig ett revir där. Kul att ännu en ny fågel gör sig hemmastadd i närområdet. De sladdade våra grusvägar i området och jag hade sån tur att bommen var öppen så jag tog den vägen till 55:an. Det är den ursprungligaste vägen till Oxtorp. 

(null)
Vackert så det gör nästan ont

Hamnade mitt bland ett större antal polisbilar och pikéer när jag kom till Hovsjö. Först trodde jag att det varit en ny skjutning men förmodligen hade polisen bevakning på en begravning i kaldeiska kyrkan ett par hundra meter från Hovsjö kyrka. Troligen något av offren från förra veckans skjutningar, varför skulle polisen annars ockupera hela Hovsjö? För den som inte känner till Södertälje ligger Hovsjö och Saltskog nästgårds och Ronna ett par km bort. Polisen har gått ut med att det är Ronna- och Saltskogsfalangerna som gör upp i detta blodiga gängkrig. 

Ändå känner jag en strimma av hopp. Jag vet minst två kvinnor som sätter blommor på kristuskorset när de går förbi. Den handlingen betyder väldigt mycket för mig, och säkert för flera. Gud är större ✨ 

(null)
Lite vissna blommor när jag kom 🥀 

(null)
När jag flyttat bilen efter 2 timmar (vi har tvåtimmarsparkering i Hovsjö) var blommorna bytta. 

(null)
Flera tände ljus idag

Jag var "ensam" på hantverksgruppen idag, men det gick bra. Samtalet jag hade bokat in efteråt drog ut på tiden men det var ok, maken hämtade hundarna idag…

(null)
Jag hatar att jag tittar mig över axeln och scannar av parkeringen när jag går ut från kyrkan. Jag är inte ett dugg rädd, men om man säger att man inte blir påverkad tror jag man far med osanning.

… och hade lagat middag när jag kom hem strax före åtta.

Nu är disken diskad och hundarna har gjort sitt under en stjärnklar djupblå himmel ✨

🍁 Amen ✨


Fullmåne

Brukar sova illa under fullmånen, men inte inatt. Kunde dessutom gå upp lite senare eftersom jag jobbade hemifrån. Trodde jag skulle kunna jobba en kortare dag och gå över till grannen med äppelskalaren, men dagen blev full av arbete.

(null)
Nån sa att vatten som får stå ute under fullmånen ger extra kraft och energi ⚡️ 

(null)
I förra veckan sa jag till grannen att vi inte haft yngel på länge. Idag dök ett upp! Hoppas den klarar sig 🐟 

Maken hade handlat och kom hem med smöret jag behövde för att steka fläskfilé. Lite tv har fått avrunda denna soliga innesittardag.

Tänk att man kan bli så trött av att sitta still! Var mycket piggare när jag kom hem efter jakten i lördags 😅

(null)
Nu är fem av sex My gjorda 🧶




Bits and pieces

Jag hade chans att jaga idag oxå, eller att gå på gudstjänst i Hovsjö och delta i manifestationen mot våldet i Södertälje, men jag valde att vara hemma. Hemmets göromål är väldigt eftersatta och jag har högar och "att göra" lite överallt. Nu kommer jag dessutom att vara borta och upptagen tre helger framöver… Man kan inte vara överallt…

(null)

Först ut blev att göra äppelmos på de sista äpplena jag tänker tacka ja till i år. Nu har vi äppelmos då det räcker ett tag. 

(null)

Jag bakade bananbröd till maken vilket jag lovade redan förra helgen. Vi har några uppsättningar frysta bananer i frysen som kan behövas göras åt.

(null)

Sen fixade jag lite med Stadkanten. Den börjar ta form. 13 sidor i nuläget så jag satsar på 16, vilket är ett jämnt fyrtal.

(null)

Fortsatte med Lilla My-sockorna som ska vara klara till helgen. Plockade lite i köket och golven…

(null)

Vi värmde rester till middag innan jag åkte till knyppelkursen. Det var två borta idag, så sex deltagare och en kompis till en av deltagarna som satt och stickade 🧶 

(null)

Knappt en timme i badtunnan när jag kom hem. Nu Morden i Midsomer och fortsatt Lilla My-broderande…

🍏 Gonatt världen 🪡 


Lufsa

  • https://receptfavoriter.se/recept/lufsa-rariven-ugnspannkaka

  • Orginalreceptet

  • 8 potatisar, medelstora
  • 1 liten gul lök (valfritt)
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 dl grädde
  • ca 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 500 gram rimmat fläsk
  • 1 msk smör
  • Jag brukar utesluta löken då maken inte tål det, men steker istället upp ett paket bacon och har i. Jag tar även bara 6-7 potatisar och lite mindre mjölk/grädde då fläsket oftast bara ligger på 375gram.

Tillagning
  1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn. 
  2. Skala och riv potatisen
  3. Lägg i en stor bunke och blanda i mjöl, mjölk, grädde, ägg och salt (och stekt, klippt bacon)
  4. Smörj en ugnsfast form eller gratängform i storlek som en halv långpanna med smör. 
  5. Stek fläsket i skivor och klipp i bitar.
  6. Lägg ungefär hälften av fläsket i botten av formen.  Häll i lufsasmeten i formen och fördela resten av fläsket ovanpå och tryck ner det i smeten lite. 
  7. Grädda Lufsan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Skaka på lufsan och se om den stelnat - det ska inte skvalpa omkring ogräddad smet i mitten - i så fall kan du täcka med lite folie och grädde en kvart till. 
  8. Ta ut lufsan och njut med rårörda lingon.

(null)


Jaktpremiär

Jag blev jätteglad häromkvällen när jag fick ett telefonsamtal med fråga om jag ville hänga med på jakt! Imorse vaknade jag vid fem av att jag var jättenervös! Första gången jag skulle få följa med på jakt! Tyckte jag hade bilden klar för mig, men jag antar att premiärnerver alltid är, och alltid kommer att vara just premiärnerver. Tjugo i sex gick jag iallafall upp, packade en ryggsäck, preppade mig med Alvedon och Ipren så höfterna skulle orka och gjorde mig iordning 🎒 

 
(null)

Halv åtta körde jag in på min "jakthandledare" G’s tomt och så åkte vi tillsammans ut till Enhörna 🕢 Jaktlaget sågs vid en p-ficka och gick igenom dagen. Vildsvin, dovhjort och rådjur fick skjutas, men från och med idag även älg. Inga hondjur med ungar dock, så är det alltid. Vi skulle jaga i fyra såtar och grilla korv. Vid det här laget hade nervositeten släppt för jag blev väldigt väl mottagen, även om jag kände mig lite udda i min ojägriga klädsel. Jag fick låna en bra jacka, en pall och en signalkeps för att synas. Hjortdjur ser nämligen inte särskilt bra, de upptäcker en på vittringen. 

(null)

Vi har jagat med drivande hund. På passet i första såten satt vi på "Roffes hörna". Vi såg bara en ekorre, men i första såten sköts dagens enda byte, en dovhjort. Nån hade sett älg i såten och jag såg dovhjort, en hind med kalv, precis utanför såten. I andra såten satt vi på pass 15 och där kom en dovhjort väldigt nära oss men vi hade ingen skottchans på den. 

(null)
På tredje passet

I tredje såten satt vi på pass fem och där hade vi bara trevligt. Andra hade sett en kapital hjort, men nere i vår sänka hade vi mest ett trevligt viskande samtal om knyppling och fackuttryck. "Zack fick nåt i näsan och släppte det på M" hörde G i radion… det har väl en självklar betydelse när man jagar med drivande hund, eller? 😄

Efter tredje såten grillade vi korv 🌭 Jättetrevlig samvaro med, för mig, lärorika samtal.

(null)Grillen bestod av en kartong med vedträn. Himla fiffigt 💡

Så gav vi oss av av till det fjärde, minsta och sista jaktpasset i en backe ner mot Mälaren.

(null)
Jag har inte gjort skytteproven än, men jag fick kika i kikarsiktet. Så mycket stadigare än "ärtbössan" på skyttebanan vilket gav mig hopp inför uppskjutning i vår. 

(null)
Jättebra app ju! Vilken koll man får 💥 

Innan vi åkte hem fick jag följa med och byta batteri i en åtel samt klättra upp i jakttornet. 

(null)

(null)
Bra koll på åteln

(null)Shit! Upp är väl en sak, men man ska ju ner oxå 😱

Vi åkte hem till G som "råkar" vara gift med min kollega, det är så jag äntligen kom iväg på jägarkurs, och fikade. Knypplingen kom upp igen, liksom jakt och att vika surdeg. Vilken jättebra och lärorik dag det blev!

Körde gamla vägen hem, riks-1:an. Så vackert i solen och höstens alla färger 🍁 🍂 Lagade Lufsa, vilken går ganska fort men sen står den i ugnen över en timme. Den smakade himla-gott ikväll 😇

Nu blir det nån timme eller två i badtunnan!

🌭 Tack för en fantastisk dag  🍁






Ändrade planer

Det blev en intensiv, men bra dag igår. Jag var inte alls så trött när jag körde hem som jag förväntat mig efter nästan 14 timmar på jobbet. Nu har vi haft en lyckad fest för våra frivilliga och LT-klappen är i startgroparna.

Både maken och jag har varit lediga idag! Vi skulle ha åkt upp till sonen och hjälp till med en garderob. Jag skulle dessutom käka lunch med en kompis, men hon fick förhinder och vi fick avboka sonen då vi var tvungna att göra något åt varmvattenberedaren. Maken ringde igårkväll och berättade att varmvattenberedaren gått sönder. Han trodde först att jag glömt dra åt duschkranen, men se det hade jag inte, det var varmvattenberedaren som stod och droppade på det nykaklade golvet!

Så efter frukost åkte vi till Eskilstuna och köpte en ny varmvattenberedare samt aluminiumförpackningar. Jag fick en kasse äpplen till av en arbetskamrat i veckan men hade inget att frysa äppelmosen i. Vi passade på att testa Jureskogs. Gillar deras filosofi och gott var det.

(null)

Vi körde förbi Strängnäs och köpte ägg, bockade till mina glasögon och hämtade ut min medicin på apoteket. Det gick ändå hyfsat fort att få licensen förnyad. 

Hemma började maken med varmvattenberedaren medan jag gick ut med hundar och började skala äpplen 🍎🍏 Dock orkade jag inte ta hela kassen, men ca 3/4. Lade in bilder jag fått till en artikel och skickade kallelse till styrelsen, sen lagade jag Wallenbergare.

Märker att jag skriver lite förvirrat. Är nog tröttare/mer avspänd än jag tror 😉 Nu ska vi gå ut och bada tunna och göra en tidig kväll 🥰





En lång torsdag

Kortversionen:
8.30 admin på jobbet
9.15 apoteket 
10.00 möte i pingstkyrkan med länstidningen 
11.30 admin
12.30 Hovsjö 
14.00 gudstjänst Hovsjö
15.30 samtal
18.00 mässa
18.30 fest för våra volontärer - tema rymden
21.00 plocka lite disk
21.30 skjuts

(null)

(null)

(null)
Partypinglor

(null)
Avocadomousse med ostkex

(null)
Vegetarisk lasagne 

(null)
Mango/cheesecake 

(null)

Vi fick veta under festen att det varit en ny skjutning mellan Saltskog och Hovsjö, och just på grund av skjutningarna den senaste tiden i Södertälje erbjöd vi skjuts hem för dem som ville. Jag körde till Saltskog och Ronna. Kom hem 22.30.

🚀 Godnatt världen 🛸

Små och stora pälsar

Mina hundar brukar skälla ut det mesta på två och fyra ben i närheten av hemmet. Inte dem som stannat upp och lärt känna mina små gaphalsar, men de som fnyser, kanske säger nåt nedsättande och går vidare, de får minsann finna sig i en utskällning. Två fyrbeningar som går under radarn är två hästar. Matte skälls det på när hon kommer på sin cykel, men går hon med hästarna är hon ok. Jag tycker att det ser lite festligt ut när vi möter dem, eller släpper förbi dem. Där går hon med två stooora pälsar och efter kommer jag med mina minipälsar.

(null)

Morgonpromenaderna igår och idag har varit lite märkvärdiga. Igår flög ormvråken på låg höjd över oss och imorse flög ett gäng stjärtmesar förbi oss. Det är mycket fågelkvitter i skogen om morgnarna medan det är knäpptyst på eftermiddagen.

(null)

Arbetsdagen har varit intensiv. Konfidentärenden innan mottagningen, jag påbörjade en ny fondpärm, på mottagningen kom sju personer, avslutade fondpärmen, slängde i mig kalla pannkakor och löste av vaktmästaren i kyrkan vilket brukar vara avkopplande, så även idag.

(null)

Hembesök, telefon och mail fick avsluta dagen.

(null)
En annan liten päls 🐈 

Hade tänkt köpa ägg på Linas, frysburkar på Dollar Store, hundmat hos veterinären och tanka innan jag åkte hem och lagade Lufsa efter vovvenaden, men klockan var mycket och jag trött och hungrig så jag slopade det mesta. Det blev hundmat hos veterinären, sen hämtmiddag från chopchop och tanka. Det blev kall orange chicken vid Tvn efter vovvenaden. Har inte rest mig efter det, men nu måste hundarna ut igen innan vi går och lägger oss 💤

(null)




Gå på plankan!

Frågan är huruvida detta var en avrättningsmetod som pirater fordom använde, eller om det är modernt hittepå. Hur som helst då har maken och jag de senaste dagarna bokstavligen gått på plankan när vi behövt komma till badrummet. Detta medan fästmassan under klinkersen stelnat ordentligt. Igårkväll hade det härdat klart och det var rätt skönt att slippa balansera i mörkret när man måste upp och nattpinka.

(null)

Ikväll kommer fogarna på plats. 

Jag vaknade kl två imorse och dagen blev onödigt lång. Jobbet bestod i möte, hantverksgruppen, besök och samtal i luren på väg hem. 

(null)

Lite tv, snart säng 💤 

Den förbannade boden!

"Förbannad" är inte en svordom i detta fall utan ett krasst konstaterande av att min bod, Ugglebo, är förbannad. Jag har tidigare fått rådet att röka salvia därinne och lägga grovsalt i hörnen… det har jag inte gjort än men är snart beredd att ta till vad som helst. Jag är inte arbetsskygg, jag har arbetat så många timmar i denna bod att sammanlagt pratar vi om veckor… nu visste jag att det finns inga kartonger kvar i vänners och släktingars förråd som kunde komma in dit. Har känt mig uppmuntrad och fått iväg grejer till Röda Korset och jobbgrejer till jobbet. Meeeen idag förstod jag att jag kommer aldrig få ordning i Ugglebo. Ugglebo är helt enkelt en förbannad bod. Idag har undertecknad släpat ner en overlock-maskin jag trodde jag skänkt bort, en akvarie-kupa, en halvfull kartong från jobbet som inte hörde dit och tre PLASTBACKAR till Ugglebo. En plastback innehållande betyg, CVn och djurens försäkringspapper står kvar i vardagsrummet. Den vill jag inte tappa bort i evighetsröran. 

(null)

Det är inte arbetet som skrämmer mig, utan  att så fort det finns lite golvyta därnere dyker det upp nytt "skit". Denna gång kommer "skiten" från kubitsen i vårt blivande förrådsutrymme. Maken har ställt det i vardagsrummet och idag efter jobbet bar jag, med stor vånda, ner "skiten". Det är inte jättemycket, men känslan att nåt är väldigt fel i det hörnet av tomten kom för mig. Gästboden har blivit nån sorts förråd, liksom Ugglebo, och det blir aldrig färdigt! Det är ju gammal kärrmark så frågan är om vi byggt bodarna på nån gammal kultplats eller liknande. Vad ska man tro???

Förutom denna "ångestattack" har dagen varit bra! Jag har jobbat hemifrån och dagen har varit riktigt bra och jag har fått rätt saker gjorda. Vovvenaderna har varit ljuvliga. Den första i dimma, den andra i höstsol. Min känsla av en döende sommar har bytts i tacksamhet för färg, svalka och dofter i skördetid 🍎🌻🍏

(null)

(null)

(null)

(null)

Visst skällde jag på hundarna när de åt gräs och lera, men bilderna ger ett annat intryck, ett avtryck som är viktigare. Hösten är precis  så vacker som jag väljer att den ska vara.

Men så godnatt då, världen 🌍 Imorgon är en ny dag 💝




Kalas-söndag

Igår trodde maken att han fått en bit nöt som fastnat i halsen för han hostade och hostade, imorse lät han som en korp och hade huvudvärk. Jag misstänker att han förkylde sig igår när han iklädd T-shirt och shorts stod utomhus och inledde ett fullskaligt krig mot getingarna som kommer in i huset, ett tiotal år gången. De är slöa och jag är livrädd att hundarna ska få i sig en levande geting 🐝 Men nu lät maken riktigt illa och fick stanna hemma och jag åkte själv på kalas. Äldsta barnbarnet fyller 15 år idag och det skulle firas 🎉🎁🎊

(null)
Silviakakan har födelsedagsbarnet själv bakat 

När jag kom stod nioåringen utanför det öppna köksfönstret. När jag ropade hej och gick mot henne klättrade hon in. Då blev jag lite full i 17 så jag klättrade in efter henne. Hon blev nog lite ställd för hon försvann uppför trappen, och i vardagsrummet stod dotterns svärfar med öppen mun. Så vände han sig mot familjen och sa förvånat att "Hon tog köksingången". Då kom min dotter ut i köket och sa att hon inte sett att jag kommit… Nej, jag kände mig inte ett dugg dum, jag bara skrattade, väldigt nöjd med att jag helskinnad kommit in genom fönstret 😂

Det blev ett härligt kalas 🥳 

(null)

(null)
Chip kollar läget i hallen

(null)

(null)

När jag åkte hem klöv blixten himlen, och jag kom att tänka på dramatiken när hon föddes. Vi fick inte träffa henne förrän hon var två dygn gammal. Hennes ena lunga läckte när hon föddes och den måste läka ihop först. Hon har varit kärnfrisk efter det.

(null)

När jag kom hem fixade jag middag och åkte iväg till knyppelkursen. Tre sjukanmälda ikväll, vi andra hade en bra kväll.

(null)
Fönsterhaken i knyppellokalen 😋

Nu kämpar jag mot sömnen. Vill se klart Morden i Midsomer 💤 


Äppelmoskokarlördag

Torsdagar i Hovsjö brukar vara härliga dagar, så även i torsdags som dessutom bjöd på lite extra krydda… eller väldoft 🍏 När jag svängde in på parkeringen i Hovsjö stod en kollega vid sin bil och väntade på mig med en påse äpplen 🍎 När jag åkte hem på eftermiddagen doftade det äppelmos i bilen 🍏 Att koka den mängden äppelmos i torsdagskväll eller igår var inte att tänka på, men idag blev det mos 🍎 Två kok tog hela dagen 🍏 Eller kokandet går ju fort, det är förarbetet som är både trist och tidskrävande, men det är ju värt besväret 🍎  

(null)
     
När jag skalat i över en timme kom maken hem med en äppelskalarpryl han fått låna av grannen 🍏 När jag väl fått ihop prylen gick det mycket fortare och jag kunde växla mellan att sitta och stå 🍎 Jätteskönt 🍏

(null)

(null)

Det blev två kok med lite olika konsistens 🍎 Jag har i mindre socker än de flesta recept, men i första koket tog jag mer vatten så det blev lite lösare 🍏

(null)

(null)

Använder glasburkar min vana trogen, men har inte fyllt dem fullt så det brukar inte vara något problem att frysa dem 🍎

(null)

Tittade på tv medan maken jobbade i "förmaket", vårt nya förrådsutrymme 🍏

(null)

(null)

Nu får vi gå på planka från köket in på dass ett par dagar medan det härdar 🍎 Kan bli spännande nattetid 😳

Härligt med ett varmt tunnbad efter allt jobb 🍏 Nu Morden i Midsomer🩸 

🍏 Godnatt världen 🍎


RSS 2.0